1+1 evde yaşam

Daha güzelleri sizin olur umarım :)

Edit: Tutmuşsunuz yenisini, şimdi okudum kaç metrekare buldunuz yeni 1+1'inizi?
Evet 5 ay oldu 🌸 65 mt² ama yetiyor, hic korktuğum gibi olmadi. Hatta aksine keşke ilk evlendiğimizde kocaman evde oturmak, hic kullanmayacağımız salon eşyalarını almak yerine böyle minik bir ev alıp otursaydık diye pişmanlık duyuyoruz 😊

Ben oturdum eşimle mecburen eşyalı 1 1 de. Hem kolay hem zor. Gelen giden olmazsa çok kolay.
Eski konu, ben taşınalı 5 ay oldu 😊 pandemi olduğu icin zorlanmadık çünkü misafir çağırmiyoruz, zaten öyle cok misafir ağırlayan insanlar değiliz ama onun haricinde cok cok rahat ettim temizlik kolay, ısınmak kolay. Herkes yapamaz ama ben çok mutluyum 🌸

Buraya açtığım konuların çoğu evimdeki ses sorunuyla alakalıydı, en sonunda evin satışını veriyoruz suan işlemler devam ediyor.
Evin satışıyla beraber eşyaları sattık. Beyaz eşya, bir kaç halı ve kanepe dışında evde pek birşey kalmadı sayılır. Hal böyle olunca bizde siteden 1+1 ev kiralayalım bir yıllığına dedik. Çünkü ilerleyen dönemler için farklı planlarimiz var. Çocuğumuz henüz yok, deneyimlemiş arkadaşlar küçük evin artıları eksileri nelerdir?
Evli olduğum dönem hariç hep 1+1 tercih ettim artısı minimal yaşam, sürekli olarak derli toplu bir ev , temizliği kolay ve benim için ennn büyük artısı yatılı misafir gelemez

Evet 5 ay oldu 🌸 65 mt² ama yetiyor, hic korktuğum gibi olmadi. Hatta aksine keşke ilk evlendiğimizde kocaman evde oturmak, hic kullanmayacağımız salon eşyalarını almak yerine böyle minik bir ev alıp otursaydık diye pişmanlık duyuyoruz 😊
Ben de birlikte yaşamak ya da evlilik için ilk başta 1+1 eşyalı evde oturmayı düşünüyorum da. Hatta belki para biriktirip kendi evimizi alarak çıkarız oradan. İlk başta kendi evimiz değilken ve sık taşınacakken kendi eşyalarımızı almak da bana saçma geliyor. Şu an için sadece düşünce tabi bunlar.

Biz hep 1+1 evlerde olduk şu ana kadar. Sanırım biraz da odaların yerleşimi ve metrekare önemli bu konuda. Erkek arkadaşımın 45 metrekare ya var ya yoktu. Orası çok basıktı ve bunalıyorduk. Fazla küçüktü. Ama 55-60 metrekare civarı evlerde olduğumuzda memnunduk. Hiç tamamen birlikte yaşamadık, dönem dönem yaşadık sadece. Onda da hep dip dibe olmayı çok seviyorduk. Aynı masada bilgisayarlarımızın başında oturuyoruz falan. Çok zorlanmayız gibi geliyor. Özellikle temizliğinin az olması çok cezbediyor beni şu an için :D .

Konudan bildirim gelince fikir almak istedim biraz bu konuda :).

Evli olduğum dönem hariç hep 1+1 tercih ettim artısı minimal yaşam, sürekli olarak derli toplu bir ev , temizliği kolay ve benim için ennn büyük artısı yatılı misafir gelemez
Konu eski 5 ay oldu taşınalı 🌸 küçük ev gerçekten rahatlıkmış. Düşündüğüm korktuğum gibi olmadi

odanın az olması sorun sayılmaz fakat biraz geniş olursa bence iyi olur ben 1+0 da kalıyorum oda biraz geniş olsa diye iç geçiriyorum hep

2+1 evimiz ama aslinda 1+1 diyorum cunku odanin birini aktif kullanmiyoruz pek, kiyafet ve ütü odasi gibi bisey oldu orasi.
1+1 olsaydi da cok sorun yaşamazdik biz, cocugumuz yok tabi.

Ben de birlikte yaşamak ya da evlilik için ilk başta 1+1 eşyalı evde oturmayı düşünüyorum da. Hatta belki para biriktirip kendi evimizi alarak çıkarız oradan. İlk başta kendi evimiz değilken ve sık taşınacakken kendi eşyalarımızı almak da bana saçma geliyor. Şu an için sadece düşünce tabi bunlar.

Biz hep 1+1 evlerde olduk şu ana kadar. Sanırım biraz da odaların yerleşimi ve metrekare önemli bu konuda. Erkek arkadaşımın 45 metrekare ya var ya yoktu. Orası çok basıktı ve bunalıyorduk. Fazla küçüktü. Ama 55-60 metrekare civarı evlerde olduğumuzda memnunduk. Hiç tamamen birlikte yaşamadık, dönem dönem yaşadık sadece. Onda da hep dip dibe olmayı çok seviyorduk. Aynı masada bilgisayarlarımızın başında oturuyoruz falan. Çok zorlanmayız gibi geliyor. Özellikle temizliğinin az olması çok cezbediyor beni şu an için :KK70: .

Konudan bildirim gelince fikir almak istedim biraz bu konuda :).
Sizin yorumlarınızı cok seviyorum 🥰
Ileriye dönük ev alma düşünceniz varsa, kocaman evlere taşınıp göre eşya almayın hiç. Biz beyaz eşya haricinde hepsini sattık. O kadar gereksiz ki hepsi. Evden eşyalar gittikçe rahatladik resmen :)

Bizim dairenin ücreti biraz yüksek ama daha uygun fiyatlı 1+1 evler var, o zaman gayet güzel para biriktirebilirsiniz.

Ev tutarken 1.5+1 varsa tercih edilebilir. Misafir ağırlamayı seviyorsaniz ayri bir mutfak her zaman daha rahat olur gibi. Onun haricinde deneyimlediğim bir problem var, 'buzdolabı'. Amerikan mutfak olunca haliyle buzdolabından cokta uzakta oturamıyorsun, ara ara 50 55 db sese maruz kalıyorsun ve bir süre sonra insanın başını ağrıtıyor. Gerci bizim buzdolabı bozukmuş, servis dolabi degistirdi suan sesi 42 db ama o bile ara ara rahatsiz ediyor. Buzdolabı alırken sesine dikkat edin :)

Zaten gündüz çalışıp akşam eve geleceksiniz muhtemelen, birbirinizi gun icinde özleyeceginiz dip dibe olmak huzur verir 🥰
Temizligi soylemiyorum bile çok kolay, hiç yorulmadan temizlik bitmiş oluyor ☺️

2+1 evimiz ama aslinda 1+1 diyorum cunku odanin birini aktif kullanmiyoruz pek, kiyafet ve ütü odasi gibi bisey oldu orasi.
1+1 olsaydi da cok sorun yaşamazdik biz, cocugumuz yok tabi.
1 oda daha olsa iyi olurmuydu evet, ama balkon cok büyük ve kapalı olduğu icin onada ihtiyaç duymadım hiç. Bizimde cocuk yok rahat şimdilik

Son düzenleme:
1+1 evde yaşam olur, çokta güzel olur. Artıları ev işi çabuk biter, temizlik daha kolaydır, minimal bir yaşam olur yani az ve öz. Dağınıklık çok olmaz 3+1 evdekiler gibi, yapılan tertip düzen görünür yani. Eksileri ise normal bir aile evindeki gibi çok eşya sığdıramazsınız, alanınız dar olur, vitrin, konsol vs tarzı şeyleri yerleştiremezsiniz, L koltuk, güzel bir yemek masası, sehpa, TV ünitesi vs derken eviniz dolacak, zaten diğer odada yatak, dolap olacağı için eviniz dolacak.

Sizin yorumlarınızı cok seviyorum 🥰
Ileriye dönük ev alma düşünceniz varsa, kocaman evlere taşınıp göre eşya almayın hiç. Biz beyaz eşya haricinde hepsini sattık. O kadar gereksiz ki hepsi. Evden eşyalar gittikçe rahatladik resmen :)

Bizim dairenin ücreti biraz yüksek ama daha uygun fiyatlı 1+1 evler var, o zaman gayet güzel para biriktirebilirsiniz.

Ev tutarken 1.5+1 varsa tercih edilebilir. Misafir ağırlamayı seviyorsaniz ayri bir mutfak her zaman daha rahat olur gibi. Onun haricinde deneyimlediğim bir problem var, 'buzdolabı'. Amerikan mutfak olunca haliyle buzdolabından cokta uzakta oturamıyorsun, ara ara 50 55 db sese maruz kalıyorsun ve bir süre sonra insanın başını ağrıtıyor. Gerci bizim buzdolabı bozukmuş, servis dolabi degistirdi suan sesi 42 db ama o bile ara ara rahatsiz ediyor. Buzdolabı alırken sesine dikkat edin :)

Zaten gündüz çalışıp akşam eve geleceksiniz muhtemelen, birbirinizi gun icinde özleyeceginiz dip dibe olmak huzur verir 🥰
Temizligi soylemiyorum bile çok kolay, hiç yorulmadan temizlik bitmiş oluyor ☺️
Ya :KK36: teşekkür ederim.

Şu an 750.000'e satabildiğimiz bir evimiz var. Babam o evin kirasını vermeyi düşünüyor bana, borçlarımız bitince. Şu an 2.500 kiraya verebiliyoruz. Borcu bitene kadar daha da artar kirası bu gidişle. Ben de onu direkt biriktirip kendimiz de ekleyip ev peşinatı yapar, gerisini de kredi taksidine ödeyerek kendi evimizi alırız erkenden diye düşünüyorum.

Arada bir bu evi satmayı da düşünüyoruz. Öyle bir şey yaparsak yaşayabileceğimiz bir evimiz daha var, oraya taşınır annemle babam. Atandığım yerden bana direkt ev alıp babama araba alacak kadar paramız da oluyor bu evi satarsak. Hatta doğu illerinde 2 daire bile almaya yetebilir :D. Babamla birlikte planlarımız var işte bakalım, hayırlısı :).

Kendi evimi alıp oraya özel eşya seçeyim düşüncem var. Taşındıkça yıpranır çünkü. Her yere de uymaz sonuçta. Erkek arkadaşım atandığı şehirde eşyalı 1+1'e 850tl ödüyor. Beyaz eşyalar, bulaşık makinesi + küçük bir tv de var evde. Bir de ev 0'dı, eşyaları ilk o kullandı. Bu şekilde bir yere denk gelirsek gayet mantıklı geliyor bana. Belki daha büyük bir tv ve fırın ekleyip şu anki evine birlikte yerleşebiliriz de şartlar uygunlaşırsa.

Ben tek başıma 1+1de yaşıyorum. Birkaç ay 2+1de kaldım çok daha rahattı. Bilmiyorum kimseye tavsiye edeceğim bir yaşam şekli değil :( 1 sene daha kalayım sonra 3+1 e geçmek istiyorum. Çünkü maddi olarak da 1+1 bence insan cebini yakıyor.

Ben tek başıma 160 m2 evde yaşıyorum şuan. 4+1. Daha küçüğünde daral geliyor. Ailemin evi de 180 m2 idi. Büyük eve alıştım sanırım. Bekarken eşimle oturduğumuz ev 2+1 80 m2 minicik bir şeydi. Küçük evi daha zor temizliyordum büyük evden. Sürekli bir şeylere çarpıyorum, süpürge geçmiyor. Bir yeri süpürmek için eşyaları dışarı almak lazım çünkü geçecek yer yok. Şimdi hiç bir şeyi kıpırdatmadan temizleyebiliyorum.
Ama benim eşyam çok sayılır. Özellikle deli gibi mutfak eşyam bir de kitaplarım var. Eşyamı da seviyorum vazgeçemezdim.
Az eşya ile küçük ev kullanışlıdır belki

Ben tek başıma 1+1de yaşıyorum. Birkaç ay 2+1de kaldım çok daha rahattı. Bilmiyorum kimseye tavsiye edeceğim bir yaşam şekli değil :KK43: 1 sene daha kalayım sonra 3+1 e geçmek istiyorum. Çünkü maddi olarak da 1+1 bence insan cebini yakıyor.
Haklisiniz herkese uygun olmayabilir az eşyayla yaşamak, küçük alan zor. Biraz minimal yaşamaya zorluyor insani. Ev koyu renkli ise duvarlar ustune ustune bile gelebilir insanin
Evet kirasıda biraz fazla ama rahat yaşamak adına böyle birşey yaptık Çünkü apartman yaşamı bizi cok yormuştu hic aklımızda yokken 3+1den 1+1e geçiş yaptik. Iyikide yapmışız ben çok mutluyum minik evde 😊

Bence daha iyi ev küçük diye kimse gelmez yatıya falan 😃
Yatili misafir hiç sevmiyorum, pandemiden dolayı kimse gelemiyor zaten ama pandemi sonrası burda yaşarsak yine gelemezler gerçekten misafir sevmeyenlere küçük ev tam bir bahane 😅

Ben tek başıma 160 m2 evde yaşıyorum şuan. 4+1. Daha küçüğünde daral geliyor. Ailemin evi de 180 m2 idi. Büyük eve alıştım sanırım. Bekarken eşimle oturduğumuz ev 2+1 80 m2 minicik bir şeydi. Küçük evi daha zor temizliyordum büyük evden. Sürekli bir şeylere çarpıyorum, süpürge geçmiyor. Bir yeri süpürmek için eşyaları dışarı almak lazım çünkü geçecek yer yok. Şimdi hiç bir şeyi kıpırdatmadan temizleyebiliyorum.
Ama benim eşyam çok sayılır. Özellikle deli gibi mutfak eşyam bir de kitaplarım var. Eşyamı da seviyorum vazgeçemezdim.
Az eşya ile küçük ev kullanışlıdır belki
Ailemin evi büyüktü 200 mt² daha sonra evlenip 160 a geçiş yaptım sonra 100 mt² ve simdi 65 😂
Ama farkettim ki, büyük ev beni cok yoruyor.
Mesela 3 odalı evin 2 odasını ve fazla olan banyo ve tuvaleti kullanmıyorduk.
Ev küçülmeye başladıkça ben daha mutlu olduğumu farkettim. Fazla eşya sevmiyorum, birgün kullanırım diye o kadar çok şey birikirmişim ki, onları sattığımda üstümden yük gitti resmen.
Tek üzüldüğüm sey var, kitaplarım kolilerde duruyor 😔 kendi evim olsa mutlaka birşeyler yaptırır kitaplarımı baş köşeye koyardim ama masraf yapmak istemiyorum
Az eşya ile gerçekten küçük ev çok rahat ve kullanışlı ama sevdiğimiz bazı şeylerden vazgeçmek gerek tabiki

Son düzenleme:
Back
X