• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1,5 yaş ve kreş??

Zaten asgari ücretle çalışıyormuşsunuz.
Kreşe paranın çoğu gidecek.
Onun yerine ne siz yıpransanız ne de çocukta aklınız kalsa.
Çocuk varken çalışmaya devam edilecekse, karşılığında değecek kazanç varsa devam edilmesi görüşündeyim.

benıdme aılem bakıyor sartlar esıt dıyelım onlarda bızım bulundugumuz sehırde yasamıyorlar yanımıza yerlestıler , ben çalışmak zorundayım borc harc var ustume ev kredısı var esımın maası yetmez tek kalsa, ama bızımkıler gonulluler bakmaya...
su an 13 aylık bana kalsa 1,5 yas gıbı krese vermeyı planlıyordum ama ısler degıstı kres yas sınırı degıstırıldı vs derken sımdıkı plan bır yıl daha boyle ıdare etmek ama seneye sonbahar donemı yanı 2018 ekım gıbı krese verecegım...
o zaman 2,5 yasında olacak bence ıdeal yas cunku kendını ıfade edebılecek ıyı kotu yemek yıyecek ve tuvaletını soyleyecek aya gelmıs olacak...
mumkunse babanda gelsın yanınıza arada memlekete gıt gel yapsınlar emmıyorsa bızımkıler kızımıda alıp arada gıdıyorlar bır hafta on gun kalıp gelıyorlar kızım zaten emmıyor ve onlara alıskın kalıoyor sorun olmuyor memleket yakın zaten 1 saat ama annenız ıcınde durum zor ayrı gayrı kadın haklı yanı, yada mumkunse kv yakında ıse donusumlu baksınlar, olmadı bakıcı ılk etapta en azından bır yıl daha mantıklı ...

Çocuk varken çalışmaya devam edilecekse, karşılığında değecek kazanç varsa devam edilmesi görüşündeyim.
evet elime pek bişey kalmıcak ne yapıcam kararsızım

1300 tl ıcın calısmaya deger mı
kres kac lıra olabılır kı

Benim kızım 29 aylık başladı kreşe. Neredeyse iki ay olacak bugün ilk defa ağlamadan okula girdi. Zor bir süreçti ama yapacak bir şey yoktu. Sizin bulunduğunuz şehirde kreş ücretleri nedir bilmiyorum ama ben aylık 850 TL. veriyorum. Asgari ücretten elinize ne kalır ki ? Annenizin bakmaya devam edeceği şekilde çözümler arayın bence.

valla bence tekrar asgari ücretle iş bulabilirsin gibi
bebeğine sen bak zaten paran kreşe ve yol parasına gider ancak

Aldığınız ücrete değmeyecek çalışmanız.
İyi bir kreş olsun derseniz hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama yine 700-800 civarı olacak. Yol parasıydı, bilmem neyiydi aynı hesap.
Çocuk kreşe başladığı ilk zaman sık hastalanacak ister istemez..
işi bırakıp ilgilenebilecek misiniz?

Gelirinizle doğru orantılı düşünürsek,aldığınız paranın çok büyük bir kısmı kreş aidatı olarak elinizden gidecek. Bu sebeple kendiniz baksanız daha doğru olur diye düşünüyorum. Önümüz yaz,zaten yazın kreşlerin programları öyle dolu dolu olmuyor,sadece bakılsın durumu oluyor,bu sene işe ara verip seneye Eylülde verebilirsiniz kreşe. Hem biraz daha büyümüş olur.

Aldığınız ücrete değmeyecek çalışmanız.
İyi bir kreş olsun derseniz hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama yine 700-800 civarı olacak. Yol parasıydı, bilmem neyiydi aynı hesap.
Çocuk kreşe başladığı ilk zaman sık hastalanacak ister istemez..
işi bırakıp ilgilenebilecek misiniz?
+1 geziler,kırtasiye ücretleri vs derken muhakkak ek masraflar oluyor.

Benim kızım 29 aylık başladı kreşe. Neredeyse iki ay olacak bugün ilk defa ağlamadan okula girdi. Zor bir süreçti ama yapacak bir şey yoktu. Sizin bulunduğunuz şehirde kreş ücretleri nedir bilmiyorum ama ben aylık 850 TL. veriyorum. Asgari ücretten elinize ne kalır ki ? Annenizin bakmaya devam edeceği şekilde çözümler arayın bence.
Hiç araştırmadım açıkcası kres fiyatlarını elime bişey kalmıcak kesin

benıdme aılem bakıyor sartlar esıt dıyelım onlarda bızım bulundugumuz sehırde yasamıyorlar yanımıza yerlestıler , ben çalışmak zorundayım borc harc var ustume ev kredısı var esımın maası yetmez tek kalsa, ama bızımkıler gonulluler bakmaya...
su an 13 aylık bana kalsa 1,5 yas gıbı krese vermeyı planlıyordum ama ısler degıstı kres yas sınırı degıstırıldı vs derken sımdıkı plan bır yıl daha boyle ıdare etmek ama seneye sonbahar donemı yanı 2018 ekım gıbı krese verecegım...
o zaman 2,5 yasında olacak bence ıdeal yas cunku kendını ıfade edebılecek ıyı kotu yemek yıyecek ve tuvaletını soyleyecek aya gelmıs olacak...
mumkunse babanda gelsın yanınıza arada memlekete gıt gel yapsınlar emmıyorsa bızımkıler kızımıda alıp arada gıdıyorlar bır hafta on gun kalıp gelıyorlar kızım zaten emmıyor ve onlara alıskın kalıoyor sorun olmuyor memleket yakın zaten 1 saat ama annenız ıcınde durum zor ayrı gayrı kadın haklı yanı, yada mumkunse kv yakında ıse donusumlu baksınlar, olmadı bakıcı ılk etapta en azından bır yıl daha mantıklı ...
bebeğiniz orda mı kalıyor duruyor mu peki

evet çok haklısınız

Kusura bakmayın ama asgari ücretle çalışıyorsanız ayrılmak bu kadar zor olmamalı.
1 buçuk yaşında bebeğin kreşe verilmesini uygun bulmuyorum.
Çok çok iyi bir yer, iyi bir öğretmen olsa belki o bile sıcak gelmiyor da neyse...
İyi bir geliri olan işiniz olsa maddi anlamda rahatlık için çalışın hadi. Ama şu şartlarda gereksiz görünüyor.
Bakıcı para istiyorsa kreş de istiyor.

Anneniz de haklı.
Torun bakmak için bile olsa kimse evini barkını bırakıp başka şehire gitmez. İki evin de düzeni bozuk. Ne gerek varki.

işten izin alamam açıkcası iş bulamam diye korkuyorum burayı zor buldum çünkü
Anladım ama inanın okul aidatıni ödemekle bitmiyor masraflar.
Benim kızım 4.5 yaşında şu an,29 aylıkken başladı anaokuluna,her ay muhakkak ekstra masrafımız oluyor. Aidat kadar kırtasiye masrafı ödedim bu sene. Bunun dışında bu hafta gezileri var 80 lira verdim en basit örnek ki muhakkak minimum 15 günde 1 gezi oluyor. Gezi olduğu gün okulda kimse kalmıyor,gitmeyenler çok az oluyor,tek ögretmenle kalıyorlar. Bu sebeple hep gönderiyorum ben. Gösterileri oldu 23 nisanda kostümdü vs derken yine ekstra masraf oldu. Bunun gibi çok örnek sayabilirim size.
Birde resmi tatillerde kapalı oluyor okullar,19 mayısta tatildi mesela,sizin işiniz tatil oluyor mu resmi tatillerde? Buda önemli zira izin alamam diyorsunuz,bu dönemlerde de sıkıntı yaşayacaksınız ister istemez.
Kar zarar hesabınızı iyi yapın derim. Cidden okula gidecekse tüm kazandığınız, 1 sene kendinizin bakması daha doğru olur.
Yaşadığınız yer hakkında bilgim yok ama benim yaşadığım yerde fiyatlar 1.000 lira ve üzeri hep (arkadaşım fiyat aldı daha yeni) bu fiyata servis dahil değil birde.
600liraya bir yer bulursanız ancak elinizde bir miktar para kalır.

Bence de asgari ücretle değmez. 1000 lira iyi bir kreş. Artı başka masraflar. Kiyafetti, kırtasiyeydi. Yani deger mı 250 lira için hem çocuğa hem kendinize eziyet çektirmeye. O para da dışarıda olacağınız için sizin kıyafet vs. masrafıniza gidecek. Sıfıra sıfır elde var sıfır gibi oldu..

Back
X