• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1,5 yaş ve kreş??

asgari ücretle çalışıyorsanız kreşe maaşınızı vereceksiniz diyebilirim. en az 800 tl alır normal bir kreş.
bir de yaşı küçük olduğu için sık sık hasta olacaktır, bu da ekstra masraf demek unutmatın. sık sık izin almak zorunda da kalacaksınız.

Bakicilar bile 800 900 arasi demiş.Kresler de ortalama o civarda hatta belki daha pahalı.
Asgari ücret 1400 değil mi ?
E o zaman yarısından fazlası gidecek zaten.
Bir de kreslerin el masrafı da çok olur kırtasiye vb.gibi.
Hani bi 2000 3000 falan kazansaniz neyse diyeceğim de bu şekilde çalışmamak daha mantıklı görünüyor.

Canım allah yardımcın olsun bende atanamadım özelde öğretmenim 1750 alıyorum kreş 750 elime bişey kalmıyor evde oturup napim maşim artar ilerdr diye dayanıyorum İstanbulda tam gün 500 kreşlerde var bendr araştırıcam

Ben de 2 yaşından önce gönderdim..
Ama @anneyim83 ün dediği gibi kreşi çok çok iyi seçmeniz gerekiyor..
Annemle birlikte yaşadığımız halde gönderdim ben..
İyi ki de göndermişim..
Disiplinli, kurallara uyan şu anda da çok başarılı bir öğrenci Allah nazarlardan saklasın..
benim de bu aralar kafam karışık ebru abla
gerçi 2 numaramı 3 4 yaştan önce göndermek istemiyorum kreşe ama

ya göndermek zorunda kalırsam.. ayda 1 hastalandı ya da 2 ayda bir tüm kış
kreşde artık 15 günde 1 hastalanır diye korkuyorum :(

bu arada konu sahibi bakıcı ya pahalı diyorsunuz da kreşlerde aynı hemen hemen
tabi nerede yaşadığınız da önemli

tam iki yaşında başladı 4 yıllık kreş mezunu kızım
gerçekten yeme içme oyun uyuma herşeyi düzenliydi ,
şuan ilk okula başladı halaa kreş ögrt görüşüyoruz.

kreşde artık 15 günde 1 hastalanır diye korkuyorum :KK43:

ben de bu korkudan 3 yaşındaki oğlumu kreşe veremiyorum.daha önce bir buçuk yaşındayken verdim ama birkaç aylık sürenin yarısından çoğunu evde ya da hastanede yatarak hasta geçirdi. kreşten aldığımızdan beri antibiyotik kullanmıyoruz.okadar çok antibiyotik ve grip ilacı kullandık ki anlatamam.malesef biz ayakta atlatamadık.

1.5 yaş çoooook küçük ya. Devlet bakıcı parası veriyor 1500 tl diye biliyorum ama ? Yanlış mı?

Canım allah yardımcın olsun bende atanamadım özelde öğretmenim 1750 alıyorum kreş 750 elime bişey kalmıyor evde oturup napim maşim artar ilerdr diye dayanıyorum İstanbulda tam gün 500 kreşlerde var bendr araştırıcam

Aaa ben sen atanmışsındır diye düşünmüştüm

Sağlık olsun yine de iş bulmuşsun en azından

ben de bu korkudan 3 yaşındaki oğlumu kreşe veremiyorum.daha önce bir buçuk yaşındayken verdim ama birkaç aylık sürenin yarısından çoğunu evde ya da hastanede yatarak hasta geçirdi. kreşten aldığımızdan beri antibiyotik kullanmıyoruz.okadar çok antibiyotik ve grip ilacı kullandık ki anlatamam.malesef biz ayakta atlatamadık.
işte benim de küçük kızımın bünye çok hassas
şimdilik bakıcı ile devam ettiriyoruz bakalım artık hayırlısı

Bakicilar bile 800 900 arasi demiş.Kresler de ortalama o civarda hatta belki daha pahalı.
Asgari ücret 1400 değil mi ?
E o zaman yarısından fazlası gidecek zaten.
Bir de kreslerin el masrafı da çok olur kırtasiye vb.gibi.
Hani bi 2000 3000 falan kazansaniz neyse diyeceğim de bu şekilde çalışmamak daha mantıklı görünüyor.
maaşım 1900tl olucak diyorlar ama daha yapmadılar

amin hepimizin inşallah çocugunuz kaç yaşında peki

Merhaba hanımlar;
Çalışıyorum bebeğime annem bakıyor.Annemle aynı şehirde değiliz.Sırf bebeğime bakmak için bizde kalıyor.Bütün düzeni bozuldu kadının.Tabi bizimde.Bakıcılar da fazla para istiyorlar.Zaten aldığım asgari ücret bakıcıya verdiğim zaman bişey kalmıyor.
Annemde hiç mutlu değil bizimle yaşamaktan.Evimi özlüyorum baban yalnız kaldı diyor.Çık işten kendin bak diyor.Sizce 1,5 yaş kreş için küçük mü?
İçim hiç el vermiyor ama mecburum da gerçi kreşlerde pahalı ama ne yapabilirim sizce?

Asla vermeyin. Çok küçük. Asgari ücretli işi her zaman bulursunuz biraz ata verin çocuğunuz daha önemli. Erken kreşe giden çocuklarda ciddi psikolojik sorunlar oluşabiliyor ilerde.

kreşde artık 15 günde 1 hastalanır diye korkuyorum :KK43:

Hastalanacak tatlım bu sene göndermezsen seneye hastalanacak.
Hatta ilkokula kadar göndermesen orda olacak..
Bunun kaçışı yok..
Ne zaman giderse gitsin bağışıklığı güçlenene kadar yaşanıyor..
Aşıları, vitaminleri, beslenmesi ve en önemlisi temizlik alışkanlığı kazanması..
Bunlar daha az hastalanması için yapılabilecekler..
Ne kadar erken gönderirsen o kadar iyiymiş..
Benim çocuklarımı biliyorsun ikisi de erkenden başladı ve çok faydasını gördüm..
Geri dönüşler çok güzel..
Fiyatı konusunda da haklısın..
Benim gönderdiğim kreşin parasıyla eve yardımcı alsaydım ütüme kadar herşey yapılabilirdi..

Merhaba hanımlar;
Çalışıyorum bebeğime annem bakıyor.Annemle aynı şehirde değiliz.Sırf bebeğime bakmak için bizde kalıyor.Bütün düzeni bozuldu kadının.Tabi bizimde.Bakıcılar da fazla para istiyorlar.Zaten aldığım asgari ücret bakıcıya verdiğim zaman bişey kalmıyor.
Annemde hiç mutlu değil bizimle yaşamaktan.Evimi özlüyorum baban yalnız kaldı diyor.Çık işten kendin bak diyor.Sizce 1,5 yaş kreş için küçük mü?
İçim hiç el vermiyor ama mecburum da gerçi kreşlerde pahalı ama ne yapabilirim sizce?
İşi bırakıp kendiniz bakın .

Kendin işten çık. Asgari ücret alıyormuşsun zaten. Kreşe vereceğin para da nerden baksan 750 civarı olacak. Kreş için gerçekten de çok küçük. Uzmanlar bile en az 3 yaş diyor.
Sana tavsiyem anneni dinle.

Back
X