1. gelin mi 2. gelin mi

Dünde yine bir konu açmıştın bugünkü konunu görünce sen gerçekmisin dalga mı geçiyorum diyecektim malesef gerçeksin.Nedir bu kv takıntın iyi olsan ne olmasan ne seni çok sevse ne sevmese ne?Önemli olan kocanın sevmesi sahip çıkması mutlu olman.Kv min beni çok sevdiğini düşünmüyorum zaten umursamıyorum da yılda 2 3 kez ararsam ararım mecburen giderim o kadar . eltim ilk oluyor çok unursar sürekli arar çağırır vs. ama kv yok şöyle yaptı dedi diyede üzülür.Onada derim boşver diye önemli olan saygıdır.Birde sen ağzınla kuş tut sevmezse sevmez oda herkesin hakkıdır

ben kaynanama her ay cumhuriyet altini alsam adimi yasadigimi falan unutur mu acaba

var mi ki umut
Cumhuriyet altını kurtarmaz, 5'i bir yerde belki eh :)
Allah 5-6 gelinli kayınvalidelere yardım etsin, elti yarışı neden yapılır anlamadım gitti, kayınvalide sevmese de olur, eş sevsin saysın yeterli, yani en azından ben öyle sanıyordum bu konuyu görene kadar.

Kimsenin etlisine sütlüsüne karışan biri değilim zaten. Maksat muhabbet olsun sorayım dedim
Sadece maksat muhabbet degil siz bu konuyu kafaya takmissinz belkide siz bile farkinda degilsinz ama bunda biraz kiskanclikda var, eger bunu duzeltmezsenz tavirlarinz goze batmaya ve insanlari kendinizden uzaklastrma baslar...

olmaz olur mu mune

hatta kaynanamin cevresinde nekadar kaynana varsa; eltimi seviyosun beni sevmiyosun, onun cocuguna 10 lira verdin benimkine 5 lira verdin, onlara gidiyosun bana gelmiyosun, o evlenirken almissin bana almadin, yeni gelen hazira kondu ben hep zorluk cektim..... diye kararmis hayatlarina aglayip duruyo.

kaynanam korkudan bana iyi davranmaya bile basladi
iki lafindan biri de oburunu kiskanma tamam mi samdan, kavga etmeyin eltinle, senin zamanin baskaydi onunki baska ( sair burda anandan emdigin sutu burnundan getirdim ama ona kus sutu icirecegim demek istiyor -cok da umrumdaydi- )

elti kaynananın yegane korkusu bence

Hangi oglunu daha çok düşkün ise onun karısı iyi olur.
Evlat ayrımcılığı olmuyor diyenler kenara çekilsin, bu durumu yaşayan bilir.

Eltim kapıyı açmaz, ararsın açmaz, ciddi bişey dersin alay eder, kocasını umursamaz . Kocası da KV ve kayınbaba da farkında. Sürekli dile getiriyorlar . Benden de pek memnunlar sözde . Ama gel gör ki eltimjn ağzının içine bakarlar , faydaları hep ona. Bana bir hayırları yok ki, ben onlara çok yardımcı oluyorum her konuda. Çünkü KV büyük oğluna aşırı düşkün.

Kaynim kvnin mutfak alisverisinden tut yakacak ve ekstra giderlerine koşan bir tip ustelik oyle cok birseyde kazanmiyor. Eltim desen hep kvyi hoş tutardi arardi, işini yapardi, yardim ederdi ama kv ona demedigini yapmadigini birakmiyor. En sonunda da eltimi evine sokmamaya basladi kv, sadece oglu geliyor tek basina.

Kv beni de sevmez ve bi faydasi da dokunmaz zaten istemem. Yeni evliyken benimde basima dert olmayi denemisti ki o zamanlar bile eltime ettigi laflari davranislari bana yapmamisti. Suan eminim benden nefret ediyor ama sesini de cikaramiyor.

Kv cocuklarini taniyor ona gore davraniyor. Eşime deseler ki "rivavira bu eve gelmeyecek" eşim kaynim gibi tek basina o eve gitmeye devam etmez. Kime neyi yaptirabilecekse ona gore oynuyorlar veya hareketlerine ona gore dikkat ediyorlar. Evlat kiymetliliginden degil.

Al benden de o kadar

Kv nin gozunde 1.gelin olunca mirasin hepsini size mi birakacak sanki?

Kendiniz olun saygili olun seven sevsin sevmeyen kendi bilir

Ne itici arastirmalar sorusturmalar bunlar ya, hangi mantığa dayali? Genellemeye bak; hangisi kıymetli olur, 1nci mi 2nci mi?

Aman be yarum ben 1.gelinim gönüllerinde 1.siyim ama madalya takan olmadı ...hep didindim ilk ben koştum .aman eksiği olmasın ,aman elaleme cehaletiyle kendini güldürmesin ,aman ayıplarını örtüyüm ,ortamlarda hep yücelttim hep korudum pohpohladım ne oldu ?
Maddi manevi çok fedakarlık yaptım
Jestlerim İyiliklerim bildiğin mecburi görevimmiş gibi algılanmaya başlandı
Verdikçe doymadı -verdikçe gözü döndü...
Sevildikçe hırpalandım.
sonunda
Silkelendim -silkeledim
Şimdilerde el kızıyım .vallahi huzuru buldum

Valla 1-3-5 kaçıncı gelin olursanız olun
AMA
dul kaynanaya gelin olmayın ...
Bir dost

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…