Ablacım sabah kahvaltısı olarak 5 kaşık nesfit+yarım su bardağı yağsız süt karıştırıyorsun yanına da 1 porsiyon meyve yiyorsun. Öğlen normal yemek sebze + et gibi mesela akşamda yne sabah ki gibi hazırlanmış nesfit, aralarda 50 kal. geçmeyecek ara öğün hakkın var.. meyve yoğurt yada grissini gibi..
sağol canım. benim tarzım bi diyet bu yarın başlıyorum inşşşş...bakalım haftaya kaç gösterecek tartı küsüratsız 1 kiloya razıyım ben off offf sıkıldım artık yaa hiç çekilmiyo yaz günü günlerde uzun
Ablacım sabah kahvaltısı olarak 5 kaşık nesfit+yarım su bardağı yağsız süt karıştırıyorsun yanına da 1 porsiyon meyve yiyorsun. Öğlen normal yemek sebze + et gibi mesela akşamda yne sabah ki gibi hazırlanmış nesfit, aralarda 50 kal. geçmeyecek ara öğün hakkın var.. meyve yoğurt yada grissini gibi..
sağol canım. benim tarzım bi diyet bu yarın başlıyorum inşşşş...bakalım haftaya kaç gösterecek tartı küsüratsız 1 kiloya razıyım ben off offf sıkıldım artık yaa hiç çekilmiyo yaz günü günlerde uzun
Süpersin ablacım bana göre diyorsan yaparsın sen..
Hadi sende gel 5. takımdayız muhabbet ediyoz..
merhaba kizlaaaaaaar,
nasilsiniz? keyifler nasil?
mai canikom cifte kaptan mi oldun simdi sen :)
ama zaten cok yoruluyorsun umarim fazla yipratmaz bu durum seni
ne oldu ki besinci takima, neden durum o kadar kötü?
ben daha bisey yemedim bugun, simdi geldim isten, gelir gelmez buraya girdim
heee öyle oldum yaa....
evet yoracak ama 1 aya toparlarlar zaten başkasına devrederim ozaman..
ee size de büyük iş düşüyo burda bana yardımlarınızı esirgemeyin...
ne yapabiliriz ki cnm sana yardim etmek icin, söyle bilelim seve seve yaparim ben
herkes cuma günü yüzdesini kendi hesaplayabilir mesela, o geldi aklima bitek
sen yapmak zorunda kalmazsin hepimiz icin.
canım sık sık uğrayıp takımı boş bırakmasanız yeter zaten...
evet herkes yüzde hesaplamayı öğrense liste hazır olduktan sonra kontrol etse de bana baya faydası olur...
bu hafta yaptığım gibi bi hata yapmamış olurum ozaman...
canım sık sık uğrayıp takımı boş bırakmasanız yeter zaten...
evet herkes yüzde hesaplamayı öğrense liste hazır olduktan sonra kontrol etse de bana baya faydası olur...
bu hafta yaptığım gibi bi hata yapmamış olurum ozaman...
öyle yapalim o zaman canim, herkes yüzdesini kendi hesaplasin.
biride üstünden gecsin kontrol etsin, sanada sadece diger takimlara bildirmek kalir...
ama ben hesaplayamıyorum yaa öğretirseniz olur
öglen kendime sebzeli tavuk gögsü yaptim (taze bezelye, havuc, bi kac tane cin sebzesi)
cok güzel olmus, ve acaip tok tuttu....
bu dukani sevdim ben ya :))
bu arada acaip yoruldum, ceyizlerimi en üst odaya tasidim, öldüm bittim
ne cok sey almisim ya.
annemin odasina depoluyordum hep, ama baya dolunca biraz bosaltim üst kattaki bos odaya tasim dedim
acaip yordu beni
spor olmus oldu
kızlar dukan hakkında yazılanları paylaşıcam
Ünlü sanatçılarında genellikle tercih ettiği ve son zamanlarda çok popüler bir hale gelen Dukan diyeti aslında sağlık için ciddi şekilde zararları varmış.Özellikle yaz ayları ile birlikte kısa zamanda zayıflamak isteyenlerin başvurduğu diyetlerden birisi olan Dukan diyeti uzmanlar tarafından reddediliyor.
Uzmanların Dukan diyetinin sağlık açısından çok zararlı olduğunu ve kısırlıktan yüksek tansiyona, karaciğer ve kalp problemlerine yol açtığını, verilen kiloların da bir süre sonra yeniden alındığını söylediler!
Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, son olarak da evlilik öncesi Cambridge düşesi Kate Middleton’ın da uyguladığı Fransız beslenme uzmanı Dr. Pierre Dukan’a ait diyet, birçok uzman tarafından eleştiriliyor. Fransız uzmanlar, yağ açısından fakir bu diyetin eski kiloları yeniden aldırttığını ve önemli sağlık sorunlarına yol açtığını belirtiyorlar.
Diyeti Yapanlar Eskiye Döndü
Üç aşamada birkaç ay içinde 15 kilo verdirdiği söylenen diyeti uygulayan 5 bin kişi üzerinde yapılan araştırmalarda, bu kişilerin yüzde 80’inin 3 yıl içinde tekrar eski kilolarını geri aldıkları ortaya çıktı. Le Parisien Gazetesi ise bazı Fransız doktorların diyetin kısırlığa, uyku apnesine, yüksek tansiyona, 2. tip diyabete yol açtığını, karaciğer ve kalpte problemler oluşturduğunu söylediklerini yazdı.
Dukan Diyetinde Yağlar Harcanıyor
Dr. Pierre Dukan’ın “protein” alternatifli diyeti, meşhur Atkins, South Beach ve 70’li yıllarda popüler olan protein diyetlerine benziyor. Sınırsız protein tüketip aç kalmadığınız ve az miktarda yağ kullandığınız için vücut mevcut yağ depolarını harcamaya başlıyor. Diyetin ilk aşamasında sadece protein var ve bu 5 günlük ilk aşama, bir “saldırı aşaması” olarak kabul ediliyor.
Dana ve sığır eti, biftek, fileto tüketilebiliyor. İkinci aşamada ise birinci aşamadaki proteinlere ek olarak çiğ ya da pişmiş sebze tüketebiliyor. Örneğin domates, salatalık, brokoli, ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, mantar, patlıcan, biber, havuç, her türlü yeşillik yeniliyor. Ancak nişasta içeren patates, pirinç, mısır, bezelye, fasulye, mercimek gibi gıdalar tamamen yasak. Sebzelerin de tıpkı etlerde olduğu gibi mutlaka yağsız pişirilmesi gerekiyor. Son aşama ise koruma aşaması olarak biliniyor ve yaklaşık 67 gün sürüyor. Bu aşamada haftada sadece iki kez birer porsiyon nişastalı gıda tüketilebiliyor ve yine yağsız sebze ve etlere devam ediliyor. Dr. Dukan’ın diyetle ilgili yazdığı 20 kitap, 14 dile çevrildi.
Ünlü sanatçılarında genellikle tercih ettiği ve son zamanlarda çok popüler bir hale gelen Dukan diyeti aslında sağlık için ciddi şekilde zararları varmış.Özellikle yaz ayları ile birlikte kısa zamanda zayıflamak isteyenlerin başvurduğu diyetlerden birisi olan Dukan diyeti uzmanlar tarafından reddediliyor.
Uzmanların Dukan diyetinin sağlık açısından çok zararlı olduğunu ve kısırlıktan yüksek tansiyona, karaciğer ve kalp problemlerine yol açtığını, verilen kiloların da bir süre sonra yeniden alındığını söylediler!
Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, son olarak da evlilik öncesi Cambridge düşesi Kate Middleton’ın da uyguladığı Fransız beslenme uzmanı Dr. Pierre Dukan’a ait diyet, birçok uzman tarafından eleştiriliyor. Fransız uzmanlar, yağ açısından fakir bu diyetin eski kiloları yeniden aldırttığını ve önemli sağlık sorunlarına yol açtığını belirtiyorlar.
Diyeti Yapanlar Eskiye Döndü
Üç aşamada birkaç ay içinde 15 kilo verdirdiği söylenen diyeti uygulayan 5 bin kişi üzerinde yapılan araştırmalarda, bu kişilerin yüzde 80’inin 3 yıl içinde tekrar eski kilolarını geri aldıkları ortaya çıktı. Le Parisien Gazetesi ise bazı Fransız doktorların diyetin kısırlığa, uyku apnesine, yüksek tansiyona, 2. tip diyabete yol açtığını, karaciğer ve kalpte problemler oluşturduğunu söylediklerini yazdı.
Dukan Diyetinde Yağlar Harcanıyor
Dr. Pierre Dukan’ın “protein” alternatifli diyeti, meşhur Atkins, South Beach ve 70’li yıllarda popüler olan protein diyetlerine benziyor. Sınırsız protein tüketip aç kalmadığınız ve az miktarda yağ kullandığınız için vücut mevcut yağ depolarını harcamaya başlıyor. Diyetin ilk aşamasında sadece protein var ve bu 5 günlük ilk aşama, bir “saldırı aşaması” olarak kabul ediliyor.
Dana ve sığır eti, biftek, fileto tüketilebiliyor. İkinci aşamada ise birinci aşamadaki proteinlere ek olarak çiğ ya da pişmiş sebze tüketebiliyor. Örneğin domates, salatalık, brokoli, ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, mantar, patlıcan, biber, havuç, her türlü yeşillik yeniliyor. Ancak nişasta içeren patates, pirinç, mısır, bezelye, fasulye, mercimek gibi gıdalar tamamen yasak. Sebzelerin de tıpkı etlerde olduğu gibi mutlaka yağsız pişirilmesi gerekiyor. Son aşama ise koruma aşaması olarak biliniyor ve yaklaşık 67 gün sürüyor. Bu aşamada haftada sadece iki kez birer porsiyon nişastalı gıda tüketilebiliyor ve yine yağsız sebze ve etlere devam ediliyor. Dr. Dukan’ın diyetle ilgili yazdığı 20 kitap, 14 dile çevrildi.
oleyyyyyyy tebrıkler kızlar bana ramen bıırncı oldunuz kendımden utanıyombirinci takım yine birinci
hepinizi tebrik ediyorum arkdaşlar...
veeee bireyselde birinci innuk
tebrik ederim canım süpersin...
yaşasın 1. takım yaşasınnnnnnnn
ayy canımcım ben damla sakızlısını ıctım hemde ohh mis missHadi hep beraber 5. takıma sabah kahvesi içmeye kızlar..
ayy canım ya ben köpeklere dokunamam bıle.....bugün keyfim yerinde sabah erkenden kaltım köpeklerimle yüzmeye gittik aman bi yüzdüler bi yüzdüler görmeniz gerekirdi kızlar çok tatlıydılar yüzüp yüzüp çıkıp çimenlerde koşturup yuvarlandılar keyiflerine dicek yoktu valla onlar mutlu olunca bende oluyorum köpeklerimi çok seviyorum insanda ne sıkıntı bırakıyorlar nede stres hepsini alıyorlar onlara dokunmak sevmek yetiyor insan başbaşka oluyor keşke hepini bu zevki tadabilseniz çok isterdim insanı karşılıksız seven tek yaratık onlar olsa gerek koşulsuz ve beklentisiz sevgi
kız spor kompleksıne bı saatlıgıne barı havuza gıt canım bu kadar ceklkıyosa eşin 1 saat baksın göktuyaayyy herkes havuz diyo deniz diyoo kafayı yiycem heee.. bende evde sauna yapıyon en dopalından kapı pencere kapalı sıcak sıcak ter döküyom oturduğum yerden..
hındı etını nerden buluyosunuz kızlar....ben dukanı kafamda oturtmaya çalışıyomAyy kızlar benim yemek geçikti çok çok çok açım şu anda oğlanın karnını doyurdum ama benim içim geçti resmen şimdi hindilerin pişmesii bekliyorum ama nerdeyse çiğ çiğ yiycem o derece acıktım..Çok çenem düştü bugün aksattım işleri.. Bende bağımlılık yapıyor bu kk nolcak böyle yaaa...
BEn yardımcı olurum ablacım sana çok basit. Şöyleki basit bir formülü var geçen haftaki kilon-bu haftaki kilon= verdiğin kilo/geçen haftaki kilon *100
Örnek olarak mesela benim geçen haftaki kilom 61,5 bu haftaki 58,6 ya hesaplama söyle oluyor
innuk 61,5/58,6/2,9/ şimdi bu noktada verdiğim kilo 2,9/61,5=0,04715.. dırıdrıt küsüratlı bişe çıkıyo bu rakamı hemen 100 ile çarpıyoz 4,71... küsür küsür falan işte sonada bu bulduğumuz rakamı % olarak yazıyoz bitti...
daha öncede söyledim şimdi de söylüyorum ideal kiloya kavuştuktan sonra eski yeme düzenine dönersen mutlaka verdiğin kiloyu alırsın...
bu bütün diyetler için geçerli...
kızlar aslında hızlıca hedefe ulaşıp dıyetı bıtırmem lazım okul açıldııgnda 65 kılo olmak ıstıyom...Canım iyide bu yazıyı yazan salak kimse alıp eline kitabı okusaymış eğer zaten diyetin sağlık açısından yol açabileceği herşey kitapta yazılmış yani ne yapılmalı ne yapılmamalı diye.. benim hatırladığı mesela ksırlık konusunda şöyşe bişe yazmış dukan amca. Kadınların yağ oranlarının 1%10 un altına düşmesi durumunda büyük çoğunluğu yağ hücrelerinden oluşan yumurtalıklar tam görev yapamaz ve yumurtlama gecikebilir veya durabilir bu durumda normal yağ oranına sahip kadınların daha fazla yağ kaybet için bu diyeti yapmaması gerekiyor.
Kalp ve tansiyon içinde yazdığı bişeyler vardı şimdi kitabı okuyup bulurum o bölümü.. Ama yani bu çok magazin amaçlı yazılmış bir haber.. Bu sitede dukan diyeti topicinde bu diyeti yapan en az 5 doktor var.. Onlarda tıp okumuş insanlar sence daha iyi bildikleri bir konuda risk alırlarmı..
Ha birde şu verilen kilonun geri gelme meselesi var.. Hangi diyet olursa olsun eğer yemek yemeyi abartır ve sağlıksız beslenirsen geri alırsın kiloyu... Adam geri almamak için bir formüül vermiş bu insanlarda sağdık kalmadılar ve lop lop yemişlerse almışlardır tabiki..
bende dsr. öz ün bu konudaki programını izledimm önce mantıksız bulmuş ama dr.. dukan le röportaj yapınca bu diyetin farklı olduğunu düşünmüş ve ikna olmuş..
tabi herkesin kendi kararıdır..
Ayy kızlar benim yemek geçikti çok çok çok açım şu anda oğlanın karnını doyurdum ama benim içim geçti resmen şimdi hindilerin pişmesii bekliyorum ama nerdeyse çiğ çiğ yiycem o derece acıktım..Çok çenem düştü bugün aksattım işleri.. Bende bağımlılık yapıyor bu kk nolcak böyle yaaa...
BEn yardımcı olurum ablacım sana çok basit. Şöyleki basit bir formülü var geçen haftaki kilon-bu haftaki kilon= verdiğin kilo/geçen haftaki kilon *100
Örnek olarak mesela benim geçen haftaki kilom 61,5 bu haftaki 58,6 ya hesaplama söyle oluyor
innuk 61,5/58,6/2,9/ şimdi bu noktada verdiğim kilo 2,9/61,5=0,04715.. dırıdrıt küsüratlı bişe çıkıyo bu rakamı hemen 100 ile çarpıyoz 4,71... küsür küsür falan işte sonada bu bulduğumuz rakamı % olarak yazıyoz bitti...
kızlar bu hafta çok önemli...
kilo alıp geleni fururum ona göre...
herkes kilo vermiş olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?