- 28 Ocak 2010
- 7.509
- 434
- 398
- 37
tamam canım ödevleri bi düşünüyüm ödev düşünmeye vakit bulamadım daha....1.TAKIM 217. ETAP
asl35(72/72/0,0/0,00%)
innuk(57,9/58,6/-0,7/-1,20%)
maibeyaz(54/53/1/1,85%)geri dönmek üzere ayrıldı
PAPATYAM(67,1/66,4/0,35/0,52%)geçen hafta bildirimde bulunmadığı için verdği kilo ikiye bölündü
thirtyfour(87,6/85.5/2,1/2,39%)
elifsena(65/65.1/-0,1/-0,15%)
sudem34(72,4/69,5/2,9/4,00%)
kaçakçay(78/79/-1/-1,28%)
shryvz(69,1/68,4/0,7/1,01%)
perigül(102/101,5/0,5/0,49%)
1.TAKIM TOPLAM KİLO (725,1/719/5,75/0,79%)
Kızlar hepiniz şahane kilo vermişsiniz bu hafta kilo alan 3 kişi var..
1. Takım 217. etap değerlendirmesi
Takımımızın bu etap 1. sudem kendisi inşallah bireyselde de derece yapıcak kutluyorum
Takımımızın sonuncusu kaçakçay75 bu hafta sudem tarafından verilen 5 ödevi yerine getirmek zorunda..
takımın sondan ikincisi benim bende bu ödevlerden 4 ünü yapmak zorundayım
takımın sondan 3. su elifsena kendisi bu ödevlerden 3 ünü yapmak zorunda
takımın kilo veremeyen yegane üyesi asl35 bu hafta sayemizde yırttı kendiside bu hafta 2 ödevi yapmak zorunda..
Hepinize kolay gele
Sudemcim iyi düşün en geç pazartesiye kadar ödevlerini açıklayabilirsin..
kuzumm benım ya bıtanesın nasıl benım hakımı korurumuş...tatlım benım...maş 53 e de ınmışsın....afeın kzı sana...helal....belin kaç cm oldu?selam herkese
innukcum ellerine sağllık canım...
yüzdeyi hesaplarken eğer virgülden sonraki 3. rakam eğer 5 ten büyükse 2. rakama 1 ekliyoruz canım
bu durumda senin yüzden 0,21, sudeminki 4,01, thirty fourun ki 2,40 olacak canım...
önemsiz gibi görünebilir ama bazen bireysel dereceleri birbirine o kadar yakın oluyo ki sudeminkinde sorun çıkabilir diye söylemek istedim..
kolay gelsin canım...
yerimseni ben....çuvallicak bişey yok tatlım bu küçük bi ayrıntı sadece ama belli mi olur iki tane 4.00 yüzdesi olan olur...
o yüzden söyliyim dedim...
canım balzamik içkili bişey diye hatırlıyorum....alkol kullanmıyorsan aklında bulunsun bilmiyorsan uyarıyım dedım....iftarda sahurda kullanırsan yazık olmasın....dukan kıtabında geçip duruyodu bende netten baktım....yeni öğrendim....bi araştır istersen.....tr dışında olmak çok zor...ablamla belçikada süt tozunun arkasına baktık meğerse sakıncalı şey varmış içinde......kizlar sabah islerim vardi carsida, kahvalti yapmadan ciktim... saat 14.30 da yedim...
3 yumurta tereyagli tavada
2 domates ve sogan, (salata iste) zeytinyagli tuzlu balsamiko baharatiyla, türkcesi ne bilmiyom...
dukana aykiri bu sanirim yediklerim? anlayamadim... birinci devre yagsiz geciyordu sanirim?
canım 7. madde yanlış....yumurtanın sarısı yağlı olduğu için ve kolestrol yaptığı için 1.5 tan fazlası yasak....ama beyazı saf proteın oldugu için istersen 10 tane beyaz ye sorun yok.....Peki nedir bu Dukan diyeti?
Karbonhidrat sevenler, üzgünüz ama bu bir protein diyeti! Yağsız proteinleri, süt ürünlerini, balık ve kümes hayvan etini içeriyor.
Diyetin ilk aşaması
Diyetin ilk aşaması oldukça keskin. Sadece et, balık, yumurta ve yağsız süt ürünlerini tüketiyorsunuz. Bu aşama, ilk 10 günü içeriyor. İlk beş gün içinde 3 kilo vermeniz bekleniyor.
Bu saf protein aşamasında ağız kuruluğu ve ağız kokusu sorunu yaşayabilirsiniz. Ancak her iki durum da kilo veriyor olduğunuzun işareti. Bu durumun üstesinden gelmek için daha çok su içmenizi öneriyor Dukan. İlk dört günden sonra kabızlık sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunun üstesinden gelmek için de yulaf kepeğinize bir çorba kaşığı buğday eklemeniz gerekiyor.
Bu aşamada listedeki her şeyden özgürce yeme hakkınız var. Diyetin sloganı: “İstediğin kadar ve istediğin zaman ye!” Kulağa hoş geliyor, değil mi?
Dukan diyetinin aşamaları1. aşama: İlk 10 gün sadece protein yiyorsunuz. (Et, balık ve yağsız süt ürünleri)
2. aşama: Sırasıyla “sebze ve protein günleri” ve sadece “protein günleri”. Sebzeli günlerde sınırsız sebze yiyebiliyorsunuz.
3. aşama: Her gün protein ve sebze günü. Fakat bir miktar meyve, iki dilim ekmek ve peynir yiyebiliyorsunuz her gün. Ayrıca haftanın 1-2 günü karbonhidratlı yiyecek tüketebiliyorsunuz (makarna ve pilav). Haftada iki kez ‘kutlama öğünü’ kapsamında istediğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz.
4. aşama: Bu aşamada ne seviyorsanız herhangi bir sınırlama olmadan ve kendinizi suçlu hissetmeden yiyebiliyorsunuz. Ancak kural şu: Her perşembe sadece protein günü. Daima!
Protein aşamasının kurallar listesi
1. Sığır ve dana eti, hatta tavşan eti yiyebilirsiniz ama kuz eti yasak. Tabii etin yağlı kısımlarını yememeye özen göstermelisiniz. Eti ızgarada, fırında pişirilmiş ya da haşlanmış olarak yiyebilirsiniz. Tabii sıvı yağ, tereyağı ve herhangi bir krema ya da sos eklemeden. Yağsız kızartma yolunu da seçebilirsiniz. Bunun için tavanın yüzeyini çok az sıvı yağ ile ovalayın ve eti kızartın. Kıymayı yumurta, gebre otu ve baharatlar ile karıştırıp köfte halinde de tüketebilirsiniz.
2. Tavuk ve hindi eti yiyebilirsiniz. Tabii yemeden önce derisini soymak şartıyla. Ve kanatları dışında kalan kısımlarını tüketmelisiniz.
3. Az yağlı ya da yağsız jambon tüketebilirsiniz. Şarküteri ürünleri, pişmiş ya da tütsülenmiş jambon yemeyin, çünkü bu şekilde çok yağlıdırlar.
4. Sığır eti, dana eti ve tavuk ciğeri yiyebilirsiniz.
5. Bütün balıkları; taze, dondurulmuş, tütsülenmiş, konserve, kurutulmuş halde yiyebilirsiniz. Ancak yağda ya da herhangi bir yağlı krema ile pişirilmemiş olarak.
6. Tüm kabuklu deniz hayvanlarını tüketebilirsiniz.
7. Günde iki yumurtadan daha fazlasını yiyebilirsiniz. Eğer yüksek kolesterol sorununuz varsa, hafta üç ya da dört yumurta sarısını tüketebilirsiniz. Yumurtanın beyazı yasak!
8. Yağsız süt ürünleri; yoğurt, süzme peynir, yağsız süt tüketebilisiniz. Sade yoğurt ya da hindistan cevizi, vanilya, limon ile tatlandırılmış yoğurt sınırsız! Fakat yağsız yoğurt ya da meyveli yoğurdu günde iki kere ile sınırlandırmalısınız.
9. Tatlandırıcılar, sirke, baharatlar, şifalı otlar, sarımsak, soğan, salatalık, limon suyu (sadece yiyeceklerin üzerinde, içecek olarak değil), hardal, tuz (ölçülü miktarda), ölçülü miktarda şekersiz doğal ketçap, şekersiz sakız yasak değil.
Ek kurallar
- Günde 1,5 litre su içmelisiniz. Bu, midenizde doluluk hissetmenize yardımcı olur. Çay, kahve ve diyet içecekleri de tüketebilirsiniz.
- Günde 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği (örneğin, yoğurdun üstünde ya da pankekin içinde) tüketmelisiniz.
- Her gün 20 dakika hızlı bir şekilde yürümelisiniz.
- Tüm sıvı yağlardan ve tereyağından sakınmanız gerekiyor.
Sebze diyeti
Haftanın iki günü (pazartesi ve perşembeleri)salt protein günleri, diğer günleri de sebze ile kombinlenmiş protein günleri olarak belirleyebilirsiniz!
Et ya da balıkla birlikte yiyebileceğiniz; çiğ, buharda pişmiş, haşlanmış ya da folyo ile fırında pişirilmiş sebzeler şunlar: enginar, kuşkonmaz, patlıcan, brokoli, lahana, kereviz, kabak, radika, rezene, salatalık, mantar, balkabağı, marul, turp, kuzukulağı, soya fasulyesi, ıspanak, domates.
Tüm bu sebzeleri istediğiniz kadar ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Ancak eğer hızla kilo vermek istiyorsanız bu yiyecekleri tamamen boş mideye değil, acıkmanıza az bir zaman kala tüketin ki daha az yeme ihtiyacı duyun.
Dikkat!
Havuç ve pancar da bu listeye dahil. Ancak bunlar karbonhidrat içerdiklerinden, her öğün tüketmekten kaçının. Diyetinizde patates, pirinç, mısır, fasulye ve mercimek gibi diğer karbonhidrat içeren gıdalardan da uzak durun.
Tipik sebze ve protein günü diyeti:
Kahvaltı: Kahve (yağsız süt ve tatlandırıcı ile) ya da çay (tatlandırıcı ile),225 gram kadar yağsız peynir ya da yoğurt, bir dilim hindi eti, tavuk ya da jambon, bir adet haşlanmış yumurta.
Ara öğün: Bir küçük yoğurt ya da 115 gram kadar yağsız peynir.
Öğle: Mantar, ton balığı, kremalı kahve.
Ara öğün: Bir dilim jambon ya da somon balığı, yulaf kepeği ile yapılmış pankek (2 çorba kaşığı yulaf kepeği eklemek yeterli).
Akşam: Kabak çorbası, sığır eti kebabı, süt ve yumurtadan yapılmış muhallebi gibi bir tatlı
okuyayim su yaziyi bakalim
kızalr kendınıze cezalardan ceza beğenın....Kızlar hepinize günaydın.. malum haftasınu daha kimsecikler gelmemiş..
Öncelikle sudemcim seni kutluyorum bebeğim. harika bir iş çıkardın birinciliği sonuna kadar hak ettin tebrik ediyorum seni tatlım..
Ayrıca bitanecim maicim sanada çok çok teşekkür ediyorum paylaşımda ki yanlışlığı fark edip düzelttiğin ve sudemimizin hakkını koruduğun için.. Hep diyerdum yine diyorum sen mükemmel bir insansın atom karıncam benim tekrar teşekkür ediyorum..
Ve biz kilo alanlar.. Sudem gelip ödevlerimizi verir vermez başlıyorum kaytarmak mızmızlanmak yok...
Aslıcım sende dukana çarşamba başlayalım demişsin.. Neyi ve neden erteliyorsun anlamadım.. yani zaten pazartesi oruç tutmayacakmısın ee tutacaksın.. ne yediğinin yada yemediğinin önemi varmı oruç tutarken ?? Tansiyon problem olacaksa zaten olacaktır.. ki tuzu azaltıp bol su içeceksin.. şekerim düşer dyene korkma tatlandırıcı ile mükemmel tatlılar yapıcaz iftar sonrası için..
Artık bahane yok yarına kadar tatlandırıcını al yulaf kepeğini al.. malzemeni eksiğini tamamla.. başlıyoruz pazartesi.. Ha yok ben böyle kalıcam 3 gün daha ertelerim sonra regli olurum o zamanda azaten tatlı krizi vs. der yine ertelerim.. benim niyetim kilo vermek değil ben böyle takılmayı seviym diyorsan ok..sen bilirsin..
Vee diğer takım arkadaşalrım benimle birlikte dukan yapmak isteyen varsa hazırlıklarını tamamlasın ramazanın lk günü birlikte başlayalım tamam mı???
canım çok mahcup oldum inan ama o kadar yoğundum ki hiç fırsatım olmadı.kusura bakma.günaydınnnnn hayırlı sabahlarrrr kızlarrr
sudemcim... sanadaa günaydınnnnn canım nasılsın nasıl gidiyo diyetin maşşşş. keşke senle bende başlasaymışım hele özlemin 8 kilo verdiğini görünce çok pişman oldumm neyse artık
kahvaltım 1 kase nesfit yulaf ezmesi karışımı 5 badem
bugün hiç kaçamak yapmayarak durumu kurtarıcam bide akşama kadar karbonatlı su içmeyi düşünüyorum ödem atıyomuş kızlar aklınızda bulunsunn
canım önemli değil herkes çok yoğun bu aralarr sana kolay gelsin lesliyi sağolsun sudemcimmm yolladı canım gerçi daha yapma fırsatı bulamadım ama
canım çok çok geçmiş olsun ööle çok zor bi ameliyat değil gönlünü ferah tut inş iyi olursun güzelim.slm kızlar nasılsunız bakalım?? bu arada bende bi isteksizlik var sanki diyet işini fazla sıkı yapamıyorum nedense hiç kilo verememişim üstüne de 1 kilo kadar almışım :18::18::18::18: çok korkuyorum
bu arada dr dan geldim ultrasonum çekildi kızlar safra kesem taş doluymuş ameliyat dedi dr sankim biraz korkuyorum gibi ben daha önce hiç ameliyat olmadım heyecan landım baya bii sabahda heyecan dan 1 dilim börek ve beyaz ekmek yedim
ben çok beğendimmmmmmmEvett kızlar yarın cumaa...
yarın bakıcez kim kilo almışş kim vermiş.. kim ne durumda.. ben yarına kadar en azından kendimi sabitlersem yani aldığım 400 gr ı iade edersem çok mutlu olacağımda takımın durumu nolcak diye düşünürken aklıma bişe geldi..
Şimdi bu puan falan filan sistemini unutuyoruz.. çünkü kimse doğru dürüst sporunu kaçamağımı yazmıyor.. kilo alan veren belli sadece.. ee onuda biaz eğlenceli yapalım dedim..
yarından itibaren takımın birincisi takımda kilo almış olanlara ya da veremeyenlere ödev verecek..
mesela diyelim ki aslı kilo veremedi hatta hüplettiği bademler ve nutella yüzünden 100 gr aldı ve takımın sonuncusu oldu(en azından o kadarcık almış olduğunu umuyorum)
sudemde istikrarlı olarak devam ettiği dukan diyeti sayesinde 2 kg 200 gr verdi ve takımın şampiyonu oldu..
sudem aslı başta olmak üzere takımda kilo almış ve verememiş herkese ödev verecek en çok alana 5 daha az alana 4-3-2 diye gidecek ödev sayısı..
mesela sudem bu hafta aslı ya 5 ödev vericek ya bu ödevler aslının kilo vermesine yönelik şeyler olucak..
1. ödev : 2 lt buzlu su içilecek
2. ödevazartesi çarşamba cuma 30 dk leslie yapılacak
3. ödev :çarşamba günü 50 mekik çekilecek
4. ödev: 1 makina çamaşır elde yıkanacak
5. ödev: 15 dk ip atlanacak gibi..
bunlar benim aklıma gelenler.. birinci olan ödevleri kendi seçicek..(artık hayal gücüne kalmış)
sonuncu olan bu 5 ödevide yapmak zorunda
diğer kilo alan ve veremeyenler aldıkları kilo sıralamasına göre bu ödevlerden 4 ünü 3 ünü seçecekler ve yapacaklar..
beğenen - beğenmeyen varmı?
eklemek / değiştirmek isteyen var mı?
nasıl buldunuz yorumlar neler???
hadi bakalım yarın ki listeyi dört gözle bekliyorum..
tatlım yaaaa biz de 1.5 sene ayrıydık eş durumu tayini bekledik.bilirim çok zordur ayrı kalmak.hayılısı canım yaaa vardır herşeyde bi hayır canını sıkma.bu arada kizlar moralim inanilmaz derecede bozuk, agladim aglicam...
benim esim türkiyede, ben burdayim, bize sorunumuz var malum...
biz esimi nisan ayinda almanca kursunu yazdirdik, güya haziran ayinda baslicakti...
haziran ayinda kursu iptal ettiler, az kursiyer var diye, agustos ayinda garanti muhakkak olcak
olmamasi imkansiz falan dediler bizi ikna ettiler
az önce esim kursu aradi agustos ayindaki kursta iptal olmus
4 aydir bosuna bekliyoruz, kafayi yemek üzereyim
esim haziranda kursa katilcam diye is yerinden ayrildi... 2 aydir bos geziyor, ve hazirdan yiyor
ve simdi yine uzadi sinirden köpürüyor su an
cok bahtsizim ya
süper bi tarifff...biraz karışmış herşey ama.dukanda sebze/ protein günü icin tavsiye:
bugun öglen yaptigim yemek
pirasa yemegi :))
önce kiymayi tencerede kavurdum, 1 tane havucu dilimleyip ekledim,
salca koydum biraz...
sonra 3 tane pirasayi kesip ekledim, bi güzel suyu cekesiye kdr kavurdum
sonra suyunu, baharatini ekledim.
pismesine yakin üzerine 2 yumurta kirdim
afiyyyyyyyyetle yedim :))
tatlım hoşgeldin.çok şekersin bu arada.ben seher.26 yaşındayım evliyim ve bi oğlum var.evet kizlarr... kendimi tanitayimmi tekrar... busefer gitmicem istee..... burda kalicamm
ismim Aylin... 21 yasindayim... eylülde tekrar okula baslicam, ve seneye mimarlik okuycam insallah...
cocuklugumdan beri sismanim... güzel tombullardan ammmaa14 yasinda cok kötü bi sismanlik gecirdim, 105 killodan 83kg olmustum sporsuz ve sagliksiz rejim sonucu saclarim cok döküldü... su an toparlaniyor toparlandi sayilir...
simdiki halim.. cumartesi ki ni$andan... 96 kg sanirim
bu da 88 kg ki halim... nisan ayindan sanirm... hemen kilo aldimkarbonhidrat rejimi yapmistim... 7 haftada 8 kg vermistim... bendeki SORUN KORUYAMAMAK!!!! bunu bana ögretin nolursunuz
en sevmedigim bölgelerim : KOLLAR ve BACAKLAR BASENLER.... kollarima kas yapmistim bilmeyerek... cok cirkin duruyor(....
boyum 168
men seni çok özledimmmm....ben de sizi özledim canım...
inşallah yakında bol bol görüşürüz...
seni çok seviyorum biliyosun...
iyi olmana sevindim cnm...
kesin ondandir cnm ya, daha cok dikkat edersin bundan sonra.
ben günde 1 litre yesil cay iciyorum ve cok faydasi oldu
pazar günü basladim ondan sonra daha güzel kilo verdim...
bende SIKILDIM bu hafta, degisik seyler yapmaya calisiyorum
mesela bugun tavuk köftesi yaptim.
tavuk gögsünü kiyma seklinde cektirdim, otlu, soganli, baharatli yaptim
cok güzel oldu.
dün pirasa yemegi yaptim kiymali
ondan önce somunlu salata
yarinda ispanak yemegi yaparim, kiymali, yulaf kepekli pirinc yerine...
hep ayni hep ayni insan bunaliyor ve diyetten SIKILIYOR :S
tatlım yaaaa biz de 1.5 sene ayrıydık eş durumu tayini bekledik.bilirim çok zordur ayrı kalmak.hayılısı canım yaaa vardır herşeyde bi hayır canını sıkma.
süper bi tarifff...biraz karışmış herşey ama.
kız ne güzel tarifler veriyosun ööle.canım tavuk köftesi istedi şimdi.
Kızlar hepinize günaydın.. malum haftasınu daha kimsecikler gelmemiş..
Öncelikle sudemcim seni kutluyorum bebeğim. harika bir iş çıkardın birinciliği sonuna kadar hak ettin tebrik ediyorum seni tatlım..
Ayrıca bitanecim maicim sanada çok çok teşekkür ediyorum paylaşımda ki yanlışlığı fark edip düzelttiğin ve sudemimizin hakkını koruduğun için.. Hep diyerdum yine diyorum sen mükemmel bir insansın atom karıncam benim tekrar teşekkür ediyorum..
Ve biz kilo alanlar.. Sudem gelip ödevlerimizi verir vermez başlıyorum kaytarmak mızmızlanmak yok...
Aslıcım sende dukana çarşamba başlayalım demişsin.. Neyi ve neden erteliyorsun anlamadım.. yani zaten pazartesi oruç tutmayacakmısın ee tutacaksın.. ne yediğinin yada yemediğinin önemi varmı oruç tutarken ?? Tansiyon problem olacaksa zaten olacaktır.. ki tuzu azaltıp bol su içeceksin.. şekerim düşer dyene korkma tatlandırıcı ile mükemmel tatlılar yapıcaz iftar sonrası için..
Artık bahane yok yarına kadar tatlandırıcını al yulaf kepeğini al.. malzemeni eksiğini tamamla.. başlıyoruz pazartesi.. Ha yok ben böyle kalıcam 3 gün daha ertelerim sonra regli olurum o zamanda azaten tatlı krizi vs. der yine ertelerim.. benim niyetim kilo vermek değil ben böyle takılmayı seviym diyorsan ok..sen bilirsin..
Vee diğer takım arkadaşalrım benimle birlikte dukan yapmak isteyen varsa hazırlıklarını tamamlasın ramazanın lk günü birlikte başlayalım tamam mı???
kızlaarrr ben geldimmm
hepinize merhabaaa .
epey uzun bi ara oldu nerdeyse 15 gündür yoktum, girip sizi yoklamaya hiç fırsatım olmadı. adana'daydık kavrulduk diyebilirim sıcaktan. Allahım böle bi sıcak olamaz yaa, cehennem böle bişi olsa gerek dedim.
geçmişi okuyamadım pek malummm epey yol almışsınız ben yokken. umarım herkes iyidir, kilolar verilmiştir. ben tatilde kilo alırım diye düşünürken biraz vemişim bile. Sanırım sıcaktan olmuştur, pek dikkat etmedim yediklerime ama inanılmaz ter attım ve su içtim.
evde işler beni bekliyor, valizler boşalcak, yıkancak bi sürü şey var off offff, keşke hep tatill olsa yawww.
Hepinizi öpüyorum.
kızlaarrr ben geldimmm
hepinize merhabaaa .
epey uzun bi ara oldu nerdeyse 15 gündür yoktum, girip sizi yoklamaya hiç fırsatım olmadı. adana'daydık kavrulduk diyebilirim sıcaktan. Allahım böle bi sıcak olamaz yaa, cehennem böle bişi olsa gerek dedim.
geçmişi okuyamadım pek malummm epey yol almışsınız ben yokken. umarım herkes iyidir, kilolar verilmiştir. ben tatilde kilo alırım diye düşünürken biraz vemişim bile. Sanırım sıcaktan olmuştur, pek dikkat etmedim yediklerime ama inanılmaz ter attım ve su içtim.
evde işler beni bekliyor, valizler boşalcak, yıkancak bi sürü şey var off offff, keşke hep tatill olsa yawww.
Hepinizi öpüyorum.
hoş geldin canımmm yaaaa bizim oralar büle sıcak işte bende mersindeyim 40 dk adanaya ama ben sıcaktan da olsa zayıflayamıyorum maleseff innukla dukana başlıyoruz inşşş. bu sefer olcek:)))
Hosgeldin caniiiiiiiiim
hoşbulduk tatlımmm, dukan'ın nasıl gidiyor merak ettim çok, geçmişe dönüp bakamadım da.
kızlar merhaba :) Öncelikle hepinize kilo verme yolunuzda başarılar dilerim umarım hepiniz ben de dahil en kısa zamanda istediğimiz kiloya ulaşırız... Ben de yarın tam olarak yazmakla birlikte 73 kilo bir kızım :) Boyum 1.70 ve ilk hedefim 68 ve sonraki hedefim 60 kilo. Yeni mezun tarih öezunuyum. Şu an evdeyim ve yaz boyunca yüksek lisansa hazırlanacağım yani çok aktif bir hayatım olmayacak. Ancak üzerime yapışan bu kilolardan tez zamanda kurtulmak istiyorum. Grubunuza katılmayı çok isterim... ThirtyFour'un önermesi ile geldim ve o dahil hepinize şimdiden çok teşekkürler... Daha tam olarak ne yiyeceğim ne yapacağım konusunda kararsız kalsam da karatay ve dukan arasında gidip gelmekteyim :)
Biraz daha kendimi tanıtmam gerekiyormuş sanırım :)
İzmirliyim. 22 yaşındayım. Üniversite sınavına hazırlanırken 63 kilodan 79a kadar çıktım. Kış ayında 68e kadar indim ve yine yarın yazacağım kanımca 73 kiloyum... Sorunum tek sorunum ne bulursam yemem. Canım tatşlı istedi ye tuzlu istedi ye bir sınırım yok yani... Ama bu böyle gitmeyecek. Her ne kadar hala balık etli grubunda olsam da yakında olacaklardan korkuyorum yani daha daha kilo almaktan korkuyorum... Açtığım konu üzerine Thirtyfour'un da destekleri ile sizin grubunuza geldim :) Umarım burada sizinle birlikte çok güzel kilolar vereceğizzzz
canim yine benden iyisin, ben 1 senede 30 kiloya yakin aldim
12 kilosu gitti sükür, kaldi 18 kilo...
onuda tatli grup arkadaslarimla birlikte vericez insallah :)
haftasonu durgun olur buralar, herkes eviyle esiyle mesgul sasirma o yüzden pek yazan olmazsa ... pazartesinden sonra tek tek gelir herkes :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?