Peki nedir bu Dukan diyeti?
Karbonhidrat sevenler, üzgünüz ama bu bir protein diyeti! Yağsız proteinleri, süt ürünlerini, balık ve kümes hayvan etini içeriyor.
Diyetin ilk aşaması
Diyetin ilk aşaması oldukça keskin. Sadece et, balık, yumurta ve yağsız süt ürünlerini tüketiyorsunuz. Bu aşama, ilk 10 günü içeriyor. İlk beş gün içinde 3 kilo vermeniz bekleniyor.
Bu saf protein aşamasında ağız kuruluğu ve ağız kokusu sorunu yaşayabilirsiniz. Ancak her iki durum da kilo veriyor olduğunuzun işareti. Bu durumun üstesinden gelmek için daha çok su içmenizi öneriyor Dukan. İlk dört günden sonra kabızlık sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunun üstesinden gelmek için de yulaf kepeğinize bir çorba kaşığı buğday eklemeniz gerekiyor.
Bu aşamada listedeki her şeyden özgürce yeme hakkınız var. Diyetin sloganı: “İstediğin kadar ve istediğin zaman ye!” Kulağa hoş geliyor, değil mi?
Dukan diyetinin aşamaları1. aşama: İlk 10 gün sadece protein yiyorsunuz. (Et, balık ve yağsız süt ürünleri)
2. aşama: Sırasıyla “sebze ve protein günleri” ve sadece “protein günleri”. Sebzeli günlerde sınırsız sebze yiyebiliyorsunuz.
3. aşama: Her gün protein ve sebze günü. Fakat bir miktar meyve, iki dilim ekmek ve peynir yiyebiliyorsunuz her gün. Ayrıca haftanın 1-2 günü karbonhidratlı yiyecek tüketebiliyorsunuz (makarna ve pilav). Haftada iki kez ‘kutlama öğünü’ kapsamında istediğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz.
4. aşama: Bu aşamada ne seviyorsanız herhangi bir sınırlama olmadan ve kendinizi suçlu hissetmeden yiyebiliyorsunuz. Ancak kural şu: Her perşembe sadece protein günü. Daima!
Protein aşamasının kurallar listesi
1. Sığır ve dana eti, hatta tavşan eti yiyebilirsiniz ama kuz eti yasak. Tabii etin yağlı kısımlarını yememeye özen göstermelisiniz. Eti ızgarada, fırında pişirilmiş ya da haşlanmış olarak yiyebilirsiniz. Tabii sıvı yağ, tereyağı ve herhangi bir krema ya da sos eklemeden. Yağsız kızartma yolunu da seçebilirsiniz. Bunun için tavanın yüzeyini çok az sıvı yağ ile ovalayın ve eti kızartın. Kıymayı yumurta, gebre otu ve baharatlar ile karıştırıp köfte halinde de tüketebilirsiniz.
2. Tavuk ve hindi eti yiyebilirsiniz. Tabii yemeden önce derisini soymak şartıyla. Ve kanatları dışında kalan kısımlarını tüketmelisiniz.
3. Az yağlı ya da yağsız jambon tüketebilirsiniz. Şarküteri ürünleri, pişmiş ya da tütsülenmiş jambon yemeyin, çünkü bu şekilde çok yağlıdırlar.
4. Sığır eti, dana eti ve tavuk ciğeri yiyebilirsiniz.
5. Bütün balıkları; taze, dondurulmuş, tütsülenmiş, konserve, kurutulmuş halde yiyebilirsiniz. Ancak yağda ya da herhangi bir yağlı krema ile pişirilmemiş olarak.
6. Tüm kabuklu deniz hayvanlarını tüketebilirsiniz.
7. Günde iki yumurtadan daha fazlasını yiyebilirsiniz. Eğer yüksek kolesterol sorununuz varsa, hafta üç ya da dört yumurta sarısını tüketebilirsiniz. Yumurtanın beyazı yasak!
8. Yağsız süt ürünleri; yoğurt, süzme peynir, yağsız süt tüketebilisiniz. Sade yoğurt ya da hindistan cevizi, vanilya, limon ile tatlandırılmış yoğurt sınırsız! Fakat yağsız yoğurt ya da meyveli yoğurdu günde iki kere ile sınırlandırmalısınız.
9. Tatlandırıcılar, sirke, baharatlar, şifalı otlar, sarımsak, soğan, salatalık, limon suyu (sadece yiyeceklerin üzerinde, içecek olarak değil), hardal, tuz (ölçülü miktarda), ölçülü miktarda şekersiz doğal ketçap, şekersiz sakız yasak değil.
Ek kurallar
- Günde 1,5 litre su içmelisiniz. Bu, midenizde doluluk hissetmenize yardımcı olur. Çay, kahve ve diyet içecekleri de tüketebilirsiniz.
- Günde 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği (örneğin, yoğurdun üstünde ya da pankekin içinde) tüketmelisiniz.
- Her gün 20 dakika hızlı bir şekilde yürümelisiniz.
- Tüm sıvı yağlardan ve tereyağından sakınmanız gerekiyor.
Sebze diyeti
Haftanın iki günü (pazartesi ve perşembeleri)salt protein günleri, diğer günleri de sebze ile kombinlenmiş protein günleri olarak belirleyebilirsiniz!
Et ya da balıkla birlikte yiyebileceğiniz; çiğ, buharda pişmiş, haşlanmış ya da folyo ile fırında pişirilmiş sebzeler şunlar: enginar, kuşkonmaz, patlıcan, brokoli, lahana, kereviz, kabak, radika, rezene, salatalık, mantar, balkabağı, marul, turp, kuzukulağı, soya fasulyesi, ıspanak, domates.
Tüm bu sebzeleri istediğiniz kadar ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Ancak eğer hızla kilo vermek istiyorsanız bu yiyecekleri tamamen boş mideye değil, acıkmanıza az bir zaman kala tüketin ki daha az yeme ihtiyacı duyun.
Dikkat!
Havuç ve pancar da bu listeye dahil. Ancak bunlar karbonhidrat içerdiklerinden, her öğün tüketmekten kaçının. Diyetinizde patates, pirinç, mısır, fasulye ve mercimek gibi diğer karbonhidrat içeren gıdalardan da uzak durun.
Tipik sebze ve protein günü diyeti:
Kahvaltı: Kahve (yağsız süt ve tatlandırıcı ile) ya da çay (tatlandırıcı ile),225 gram kadar yağsız peynir ya da yoğurt, bir dilim hindi eti, tavuk ya da jambon, bir adet haşlanmış yumurta.
Ara öğün: Bir küçük yoğurt ya da 115 gram kadar yağsız peynir.
Öğle: Mantar, ton balığı, kremalı kahve.
Ara öğün: Bir dilim jambon ya da somon balığı, yulaf kepeği ile yapılmış pankek (2 çorba kaşığı yulaf kepeği eklemek yeterli).
Akşam: Kabak çorbası, sığır eti kebabı, süt ve yumurtadan yapılmış muhallebi gibi bir tatlı
okuyayim su yaziyi bakalim
1.TAKIM 217. ETAP
asl35(72/72/0,0/0,00%)
innuk(57,9/58,6/-0,7/-1,21%)
maibeyaz(54/53/1/1,85%)geri dönmek üzere ayrıldı
PAPATYAM(67,1/66,4/0,35/0,52%)geçen hafta bildirimde bulunmadığı için verdği kilo ikiye bölündü
thirtyfour(87,6/85.3/2,3/2,62%)
elifsena(65/65.1/-0,1/-0,15%)
sudem34(72,4/69,5/2,9/4,01%)
kaçakçay(78/79/-1/-1,28%)
shryvz(69,1/68,4/0,7/1,01%)
perigül(102/101,5/0,5/0,49%)
1.TAKIM TOPLAM KİLO (725,1/718,8/5,95/0,82%)
sanırım oldu kızlar vereyim mi paylaşıma ? bi bakın isterseniz..
hoşgeldin yuvaya yavru kuş....kızlaarrr ben geldimmm
hepinize merhabaaa .
epey uzun bi ara oldu nerdeyse 15 gündür yoktum, girip sizi yoklamaya hiç fırsatım olmadı. adana'daydık kavrulduk diyebilirim sıcaktan. Allahım böle bi sıcak olamaz yaa, cehennem böle bişi olsa gerek dedim.
geçmişi okuyamadım pek malummm epey yol almışsınız ben yokken. umarım herkes iyidir, kilolar verilmiştir. ben tatilde kilo alırım diye düşünürken biraz vemişim bile. Sanırım sıcaktan olmuştur, pek dikkat etmedim yediklerime ama inanılmaz ter attım ve su içtim.
evde işler beni bekliyor, valizler boşalcak, yıkancak bi sürü şey var off offff, keşke hep tatill olsa yawww.
Hepinizi öpüyorum.
kızlar merhaba :) Öncelikle hepinize kilo verme yolunuzda başarılar dilerim umarım hepiniz ben de dahil en kısa zamanda istediğimiz kiloya ulaşırız... Ben de yarın tam olarak yazmakla birlikte 73 kilo bir kızım :) Boyum 1.70 ve ilk hedefim 68 ve sonraki hedefim 60 kilo. Yeni mezun tarih öezunuyum. Şu an evdeyim ve yaz boyunca yüksek lisansa hazırlanacağım yani çok aktif bir hayatım olmayacak. Ancak üzerime yapışan bu kilolardan tez zamanda kurtulmak istiyorum. Grubunuza katılmayı çok isterim... ThirtyFour'un önermesi ile geldim ve o dahil hepinize şimdiden çok teşekkürler... Daha tam olarak ne yiyeceğim ne yapacağım konusunda kararsız kalsam da karatay ve dukan arasında gidip gelmekteyim :)
kızlaarrr ben geldimmm
hepinize merhabaaa .
epey uzun bi ara oldu nerdeyse 15 gündür yoktum, girip sizi yoklamaya hiç fırsatım olmadı. adana'daydık kavrulduk diyebilirim sıcaktan. Allahım böle bi sıcak olamaz yaa, cehennem böle bişi olsa gerek dedim.
geçmişi okuyamadım pek malummm epey yol almışsınız ben yokken. umarım herkes iyidir, kilolar verilmiştir. ben tatilde kilo alırım diye düşünürken biraz vemişim bile. Sanırım sıcaktan olmuştur, pek dikkat etmedim yediklerime ama inanılmaz ter attım ve su içtim.
evde işler beni bekliyor, valizler boşalcak, yıkancak bi sürü şey var off offff, keşke hep tatill olsa yawww.
Hepinizi öpüyorum.
h.buldum canım, kuzum nası duruyosunuz siz oralarda yaaaa. bian buharlaşıp yok olucam sandım. Allahtan yaylaya falan gittikte nefes aldık biraz. kızımda ne olduğunu şaşırdı sıcaktan, bayat balık gibi bakıp durdu. bide isilik oldu heryeri
hoşbulduk tatlımmm, dukan'ın nasıl gidiyor merak ettim çok, geçmişe dönüp bakamadım da.
kızlar merhaba :) Öncelikle hepinize kilo verme yolunuzda başarılar dilerim umarım hepiniz ben de dahil en kısa zamanda istediğimiz kiloya ulaşırız... Ben de yarın tam olarak yazmakla birlikte 73 kilo bir kızım :) Boyum 1.70 ve ilk hedefim 68 ve sonraki hedefim 60 kilo. Yeni mezun tarih öezunuyum. Şu an evdeyim ve yaz boyunca yüksek lisansa hazırlanacağım yani çok aktif bir hayatım olmayacak. Ancak üzerime yapışan bu kilolardan tez zamanda kurtulmak istiyorum. Grubunuza katılmayı çok isterim... ThirtyFour'un önermesi ile geldim ve o dahil hepinize şimdiden çok teşekkürler... Daha tam olarak ne yiyeceğim ne yapacağım konusunda kararsız kalsam da karatay ve dukan arasında gidip gelmekteyim :)
dukancılarr şimdi sizden yardım istiyorummmmm
ben tavuk balık sevmiyorum malesef onun dışında süt yumurta peynir ve kırmızı et severim sorun yok yani şimdi siz sahurda iftarda ne yiyeceksiniz banada fikir verin lütfen
mesela atak döneminde krep yenebiliyomu?????
dukanda seyir evresi icin güzel bi tarif vericem
dukan böregi, ben denemedim daha, tarif alinti ama hos görünüyor bence denemeye deger
Yörsan light peynir :) bir kalıp.
3 yumurta,
yulaf ezmesi ve light yogurt,
azıcık karabiber, fesleğen, nane ve kırmızı biber tuz yok...
birazda kabartmatozu...
tepsiye yaydım ve 35-40 dak 200 de pişirdim.. yumuşak ve lezzetli oldu... denemenizi tavsiye ederim...
hoşgeldin yuvaya yavru kuş....
sende hoşgeldın canım.....az çok hedeflerımız benzıyo.....bence dukan yap ...çoğumuz dukan yapıyoz zaten.....bak ben 4gunde 3kılo verdım kızlar da öyle ılk evrede çok kılo gıdıyo.....seher,papatya,aslı da düşünüyo yapmayı.....
bende alışmakta zorlandım canım geleli 2 sene oldu ama çok sıcak gerçekten alışkın olmayan dayanamaz
hoş geldin canım aramıza gençliğin avantajıyla çabucak kurtulursun fazlalıklarından ama biraz azim ve motivasyon lazım sende doğru yerdesinncanım kolay gelsinn
bence dukana başla kızlar çok güzel kilo verdiler bende yarın başlıyorum hayırlısıyle o yüzden bugün canım ne isterse yiycem :))))))
ama sıcaktan bişeyde yenmiyoki ama dondurma yiycem sanırım çok özledimm çünki:))))))
teş.tarif için bi ara denerim...dukanda seyir evresi icin güzel bi tarif vericem
dukan böregi, ben denemedim daha, tarif alinti ama hos görünüyor bence denemeye deger
Yörsan light peynir :) bir kalıp.
3 yumurta,
yulaf ezmesi ve light yogurt,
azıcık karabiber, fesleğen, nane ve kırmızı biber tuz yok...
birazda kabartmatozu...
tepsiye yaydım ve 35-40 dak 200 de pişirdim.. yumuşak ve lezzetli oldu... denemenizi tavsiye ederim...
aslım bu tarıf olmaz.....mısır nişastası sadece 1 çay kaşıgı en fazla bı tatlı kaşıgı serbest.......oda yulafın yanında felan......karbon yasak bebem.....sudemmmm bak aradığın çikolatalı pudingi buldum yaptınmı bilmiyorum ama kopyalıyorum senin için canım
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yağsız süt 500 gram
- Toz tatlandırıcı 5 yemek kaşığı
- 2 yemek kaşığı toz az yağlı kakao(yağsız bulabilirsen daha iyi)
bir kapta kakao nişasta ve tatlandırıcıyı karıştırıp yavaş yavaş sütü ekliyoruz kısık ateşte tahta kaşıkla pişiriyoruz dolapta 2 saat bekledikten sonra hindistan cevizide ekleyebilirsin üstüne
sebze pro gününde yenmeliymiş ertesi gün sırf protein yeneceği için sorun olmuyomuşş
saol canım....canım ben de karatay ile dukan karışımı bir şey yapacağım :)))) Bugün başladım birazdan neler yadiğimi yazacağım :)Seni de tebrik ederim süper bir kilo gitmiş....
haha....Tatlım evet dukan da çok iyi ama dukanda çok sınırlama var karatay da ona çok benziyor ama bana daha uygun gibi geldi... ama ben yine ikisinin karşımını yapacağım sanırım :) benimki de karadukan diyeti olacak
Gelelim bana :) tekrar tekrar karatayın kitabını okuyorum daha sonra dukanın da kitabını edineceğim :) Şimdi başlangıç olarak Dr. Öz'ün tavsiyesi ile sabah kalkar kalkmaz 5 dk. esnedim daha sonra 2 bardak su içtim ve çok geçmeden kahvaltı ettim. Geç bir kahvaltı oldu çünkü çok geç uyandım. 1 çay bardağı kadar fındık yedim, 1yumurtadan yapılmış çok az zeytin yağlı omlet, 1 dilim peynir ve 8 adet zeytin domates ve salatalık. 2 bardak tarçınlı şekersiz çay :))))))Evet saat 3 buçukta annem komşumuz ve ben toplanıp leslie yapacağız akşama da menümde tavuk ızgara var :))))) Bakalaım iyi başladım güne bu arada gün içerisinde limon dilimli su içeceğim soda ve asla akşam 8den sonra şekersiz çay ve kahve dışında bir şey yemeyeceğim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?