- 28 Ocak 2010
- 7.509
- 434
- 398
- 37
Gelelim bana :) tekrar tekrar karatayın kitabını okuyorum daha sonra dukanın da kitabını edineceğim :) Şimdi başlangıç olarak Dr. Öz'ün tavsiyesi ile sabah kalkar kalkmaz 5 dk. esnedim daha sonra 2 bardak su içtim ve çok geçmeden kahvaltı ettim. Geç bir kahvaltı oldu çünkü çok geç uyandım. 1 çay bardağı kadar fındık yedim, 1yumurtadan yapılmış çok az zeytin yağlı omlet, 1 dilim peynir ve 8 adet zeytin domates ve salatalık. 2 bardak tarçınlı şekersiz çay :))))))Evet saat 3 buçukta annem komşumuz ve ben toplanıp leslie yapacağız akşama da menümde tavuk ızgara var :))))) Bakalaım iyi başladım güne bu arada gün içerisinde limon dilimli su içeceğim soda ve asla akşam 8den sonra şekersiz çay ve kahve dışında bir şey yemeyeceğim:)
teş.tarif için bi ara denerim...
ama benım kocam etçil aceba peynir yerıne kıymayı kavurup koysam kıymalı börek gibi olur mu?...pazr kahvaltılarımızın vazgecılmezıydı eskıden kıymalı börek....
tatlım bu splenda tatlandırıcı mı?hani şu şeker hastalarının kullandığından???splenda kulananlara tavsiye.....
500 tablet alın yanında 75 gram toz bedava ya gelıyo tatlılarda keklerde kullanabılırsınız....
38 e aldım eczaneden...kısa bı sure hedıyeymış.....bilseydım daha önceden boşuna 300 luge 27 lıra vermezdım ıkı tane 500 luk alırdım....
tatlım hoşgeldin..karadukan komikmişşşşTatlım evet dukan da çok iyi ama dukanda çok sınırlama var karatay da ona çok benziyor ama bana daha uygun gibi geldi... ama ben yine ikisinin karşımını yapacağım sanırım :) benimki de karadukan diyeti olacak
kızlar yemegım o kadar süper olduki eşim ve ben parmakalrımızı yaladık diyebılirim....
eşim ben kendımı hiç diyete gibi hissetmıyom dıyo.....bı de mutfaktan çıkamıyom pişir indir....oan laf edıyo....hep mutfaktayım dıye....
dukan bana kadın olduğumu hatırlattı ya....ben bayadır yemek felan pişrimiyomuşum...tembellıkten....makıne makıne bulaşık çıkıyo ne kadar cok şey pişriyosam....
çıkolatam harika olmuş...tarifini veiryorum...
2 yemek k. süt tozu...
2 yemek kaşıgı yagsız süt...
biraz kakao...
1 tatlı kaşığı granül splenda...
bunları çırptım...
üzerine gojı bery katıp tekrar karıştırıp buz kalıbına koydum....
ohh şimdide çayımı içicem....ahh ahh ben nıye daha önce dukanı keşfetmemişim....karnım tıka basa doyuyo....gözumde doyuyo....o yüzden canım meyve ıvır zıvır çekmıyo....
az önce baktım ...resmen parmağımı yaladım...eşim bıldıgın çıkolata olmuş dıyo....
canım şeker yerine kullanıyoruz eşimle ikimizde şekersiz yapamıyoz...kahveye çaya herşeye katıyoz anlıycan....şeker hastaları diyettekiler çogu kişi kullanabılıyo....tatlım bu splenda tatlandırıcı mı?hani şu şeker hastalarının kullandığından???
tatlım hoşgeldin..karadukan komikmişşşş
süper kaptın kız sen bu işi.aferin sana beni de geçersin sen bak gör.ben hala istikrarsız ilerlemekteyim.eski azmim kyboldu sanki.....çok üzgünümmmmm
slm kızlar nasılsınız bakalım bu sıralar giremeddim daha doğrusu üye olduğumdan beri hep bişeyler çıktı girip bakıp çıktım bir geçen hafta badana boya temizlik eee kocada evde başımda o yüzden giremedim inşallah ramazanda telafi ederim hafta sonuda görümceme gittik bir ara eminönünü gezdim kocişle ama çok yoruldum 3 haftadır ağzıma beyaz ekmek koymamıştım ama eminönündeki balık ekmekçileri görünce dayanamadım 1 kereliğine kaçamak yaptımama bayağı bir yürüş yaptık inşallah telafi olmuştur
teş.tarif için bi ara denerim...
ama benım kocam etçil aceba peynir yerıne kıymayı kavurup koysam kıymalı börek gibi olur mu?...pazr kahvaltılarımızın vazgecılmezıydı eskıden kıymalı börek....
aslım bu tarıf olmaz.....mısır nişastası sadece 1 çay kaşıgı en fazla bı tatlı kaşıgı serbest.......oda yulafın yanında felan......karbon yasak bebem.....
saol canım....
haha....
canım senınkı heç dukan olmamış...yag en fazla bı damla....senın bardakla fındık.....sen en ıyısı ya karatay yap...ya dukan....karadukan ın sana faydası olur mu bılemem....
tatlım bu splenda tatlandırıcı mı?hani şu şeker hastalarının kullandığından???
süper kaptın kız sen bu işi.aferin sana beni de geçersin sen bak gör.ben hala istikrarsız ilerlemekteyim.eski azmim kyboldu sanki.....çok üzgünümmmmm
splenda kulananlara tavsiye.....
500 tablet alın yanında 75 gram toz bedava ya gelıyo tatlılarda keklerde kullanabılırsınız....
38 e aldım eczaneden...kısa bı sure hedıyeymış.....bilseydım daha önceden boşuna 300 luge 27 lıra vermezdım ıkı tane 500 luk alırdım....
dukanda seyir evresi icin güzel bi tarif vericem
dukan böregi, ben denemedim daha, tarif alinti ama hos görünüyor bence denemeye deger
Yörsan light peynir :) bir kalıp.
3 yumurta,
yulaf ezmesi ve light yogurt,
azıcık karabiber, fesleğen, nane ve kırmızı biber tuz yok...
birazda kabartmatozu...
tepsiye yaydım ve 35-40 dak 200 de pişirdim.. yumuşak ve lezzetli oldu... denemenizi tavsiye ederim...
dukanda seyir evresi icin güzel bi tarif vericem
dukan böregi, ben denemedim daha, tarif alinti ama hos görünüyor bence denemeye deger
Yörsan light peynir :) bir kalıp.
3 yumurta,
yulaf ezmesi ve light yogurt,
azıcık karabiber, fesleğen, nane ve kırmızı biber tuz yok...
birazda kabartmatozu...
tepsiye yaydım ve 35-40 dak 200 de pişirdim.. yumuşak ve lezzetli oldu... denemenizi tavsiye ederim...
haydi bakalım herkese hayırlı ramazanlar vedoktorum bana ramazan programı yaptı şöyle:
SAHUR:
çay (şekersiz)
2ince dilim çavdar ekmeği
2dilim peynir
domates,salatalık,marul vb.(yağsız)
1 adet yumurta
4-5 adet zeytin
1bardak süt
3-4 tane kuru kayısı
İFTAR:
1 kepçe çorba
1 dilim ekmek
3 kaşık yoğurt
5 dakika ara
7-8 yemek kaşığı sebze yemeği
3 köfte kadar et.tavuk yada balık
salata (yağsız)
3 kaşık yoğurt
2 ince dilim ekmek
GECE:
2 PORSİYON MEYVE
aralarda bol su
bakalım nasıl gidicek inşallah acıkmam
tatlım bu splenda tatlandırıcı mı?hani şu şeker hastalarının kullandığından???
:))))evet tatlım komik ve düşündürücü :))))) yani kafamın ne kadar karışık olduğunu gösteriyorrr :) Bu arada karatay diyetinin bir günlük örnek kahvaltısını yazayım size:
PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)
8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
4-5 adet gün kurusu kayısı
Şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
bu arada hepimizin ramazanı şerifi mübarek olsun hanımlar ..mevlam nurundan feyzinden istifade etmeyi nasip etsin..sağlık ve sıhhatle tekrarına ulaştırsın..ramazanı şerif hürmetine cümlemizin dualarını kabul etsin..hastalara şifa dertlilere deva bunalmışların imdadına yetişsin mevlam inşşş..veeeeeee biran önce hepimiz istediğimiz kiloya inelim inşşşşşşş......:)))))))))))(amiiiiiiiiinnnnn)
hoşgeldin tatlım gerçekten yoğunken girilemiyo.işlerini halletmişsindir inş.slm kızlar nasılsınız bakalım bu sıralar giremeddim daha doğrusu üye olduğumdan beri hep bişeyler çıktı girip bakıp çıktım bir geçen hafta badana boya temizlik eee kocada evde başımda o yüzden giremedim inşallah ramazanda telafi ederim hafta sonuda görümceme gittik bir ara eminönünü gezdim kocişle ama çok yoruldum 3 haftadır ağzıma beyaz ekmek koymamıştım ama eminönündeki balık ekmekçileri görünce dayanamadım 1 kereliğine kaçamak yaptımama bayağı bir yürüş yaptık inşallah telafi olmuştur
bende buna benzer yiyicem inş hatta iftarda o kar yiyemem bile.malum çok su içiyorum.haydi bakalım herkese hayırlı ramazanlar vedoktorum bana ramazan programı yaptı şöyle:
SAHUR:
çay (şekersiz)
2ince dilim çavdar ekmeği
2dilim peynir
domates,salatalık,marul vb.(yağsız)
1 adet yumurta
4-5 adet zeytin
1bardak süt
3-4 tane kuru kayısı
İFTAR:
1 kepçe çorba
1 dilim ekmek
3 kaşık yoğurt
5 dakika ara
7-8 yemek kaşığı sebze yemeği
3 köfte kadar et.tavuk yada balık
salata (yağsız)
3 kaşık yoğurt
2 ince dilim ekmek
GECE:
2 PORSİYON MEYVE
aralarda bol su
bakalım nasıl gidicek inşallah acıkmam
tatlım kullanmak şart mı yaaaa bu hapı.ben zaten çaya kahveye kullanmam.aslında başlıcaktım ama hergün bişey çıkıyo işte.ramazandan sonra artık.canım şeker yerine kullanıyoruz eşimle ikimizde şekersiz yapamıyoz...kahveye çaya herşeye katıyoz anlıycan....şeker hastaları diyettekiler çogu kişi kullanabılıyo....
aspartam ve sakkarın içermediği için sağlıklı old. söylenıyo...o yzüden pahalı bıraz...amrketlerde 1000 lık tabletler bile 2 lıra nerdeyse....
splendanın tadı güzel...şeker iht. kesiyo....çay felan çok tatlı oluyo....
seherım gel dukan yap...baya gaza getırıyo....hemde alternatif çok....dunyanın yemegı ....tatlısı kekı pogacası var....
iyi artık daha çok lafın belini kırarız.....
sende mi dukan yapıyosun kuuuu:26:hadi yaa bende 27 ye aldım daha 10 gün olmadı sanırım tühh neyse zaten ben bu paketi bitirene kadar 60 kg ye inerim herhalde
gerçekten sudem bu sefer çok istikrarlı seni geçecek söyleyim sehercim... beni geçti sıra sende :)))))
çok doyurucu ama uzun vadede verilir gibi geldi bana bu diyetle kilolar...sana kolay gelsin canım inşş. cumaya verirsin biraz
bu arada hepimizin ramazanı şerifi mübarek olsun hanımlar ..mevlam nurundan feyzinden istifade etmeyi nasip etsin..sağlık ve sıhhatle tekrarına ulaştırsın..ramazanı şerif hürmetine cümlemizin dualarını kabul etsin..hastalara şifa dertlilere deva bunalmışların imdadına yetişsin mevlam inşşş..veeeeeee biran önce hepimiz istediğimiz kiloya inelim inşşşşşşş......:)))))))))))(amiiiiiiiiinnnnn)
lafın belini kıralımda ben girdiğim zamanda kimse olmuyo yaaiyi artık daha çok lafın belini kırarız.....
evt pideyi bende çok severi hele sıcak oldumu mmmmmmmm ama yok yemicem kararlıyımbende bu tarz yemeği düşünüyorum bakalım nasıl olcak ramazan .ben aslında yemem fazla zaten ama tek derdim pideeeeeeeeeeee
hoşgeldin tatlım gerçekten yoğunken girilemiyo.işlerini halletmişsindir inş.
halloldu sayılır ama malum koca bu hafta da izinde evdeyken işim bitmezzz ama ramazan olduğu için yatar inşallah
bende buna benzer yiyicem inş hatta iftarda o kar yiyemem bile.malum çok su içiyorum.
hadi bakalım inşallah seninkide iyi geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?