kızlaarrr ben geldimmm
hepinize merhabaaa .
epey uzun bi ara oldu nerdeyse 15 gündür yoktum, girip sizi yoklamaya hiç fırsatım olmadı. adana'daydık kavrulduk diyebilirim sıcaktan. Allahım böle bi sıcak olamaz yaa, cehennem böle bişi olsa gerek dedim.
geçmişi okuyamadım pek malummm epey yol almışsınız ben yokken. umarım herkes iyidir, kilolar verilmiştir. ben tatilde kilo alırım diye düşünürken biraz vemişim bile. Sanırım sıcaktan olmuştur, pek dikkat etmedim yediklerime ama inanılmaz ter attım ve su içtim.
evde işler beni bekliyor, valizler boşalcak, yıkancak bi sürü şey var off offff, keşke hep tatill olsa yawww.
Hepinizi öpüyorum.
innukcum canım niyetim ertelemek değil ama benim oruç ilk günler başıma vuruyo tansiyonum da düşüyo tuzlu yemem lazım bu sıcakta su içemezsemde fena olurum diye dediydim ama kızmaa yaa :))))tmm başlayalım kaptan sensin ne dersen yapıcam söz eğer dayanamazsam azcık kepekli ekmek filan eklerim olmazmı ???
kızlar merhaba :) Öncelikle hepinize kilo verme yolunuzda başarılar dilerim umarım hepiniz ben de dahil en kısa zamanda istediğimiz kiloya ulaşırız... Ben de yarın tam olarak yazmakla birlikte 73 kilo bir kızım :) Boyum 1.70 ve ilk hedefim 68 ve sonraki hedefim 60 kilo. Yeni mezun tarih öezunuyum. Şu an evdeyim ve yaz boyunca yüksek lisansa hazırlanacağım yani çok aktif bir hayatım olmayacak. Ancak üzerime yapışan bu kilolardan tez zamanda kurtulmak istiyorum. Grubunuza katılmayı çok isterim... ThirtyFour'un önermesi ile geldim ve o dahil hepinize şimdiden çok teşekkürler... Daha tam olarak ne yiyeceğim ne yapacağım konusunda kararsız kalsam da karatay ve dukan arasında gidip gelmekteyim :)
bu arada kizlar aylin90 su an diyete baslayamayacagini söyledi,
bende bu yüzden bu azimli arkadasi grubumuza davet ettim yer acildi diye...
yine innukcum sen bilirsin tabi
slm millet .bu ara fırsat bulamadım ama takip ediyorum fırsat buldukça. geçen hafta bildirimi yapamamıştım evde değildim geç yaptım ama kaale alınmadı tabii haklı olarak.cezalıyım demii.ama bu hafta bildirdim.ramazanda dışarda olabiliriz .gerçi ramazan dolayısı ile ne şekilde bildirim yapılacak yazıldımı bakamadım geçmişe ama yeniden bilgi alsam fena olmaz şuan misafirlerim var bi bakayım dedim
ceza yedim demek heeeeama evde olmadığım sölemiştim yaa bana ne bananeeeeee
şimdi gelelim cezalara....
önce bakalım kimlere ceza vericem....
innukun mesajını kopyalıyım ....
Takımımızın sonuncusu kaçakçay75 bu hafta sudem tarafından verilen 5 ödevi yerine getirmek zorunda..
takımın sondan ikincisi benim bende bu ödevlerden 4 ünü yapmak zorundayım
takımın sondan 3. su elifsena kendisi bu ödevlerden 3 ünü yapmak zorunda
takımın kilo veremeyen yegane üyesi asl35 bu hafta sayemizde yırttı kendiside bu hafta 2 ödevi yapmak zorunda..
şimdide bakıyım hangi cezalarımız var......innukumun önerılerıne bakıyım bide....
1. ödev : 2 lt buzlu su içilecek
2. ödevazartesi çarşamba cuma 30 dk leslie yapılacak
3. ödev :çarşamba günü 50 mekik çekilecek
4. ödev: 1 makina çamaşır elde yıkanacak
5. ödev: 15 dk ip atlanacak gibi..
evet şimdi cezaları açıklıyorum.......
1. miz kaçakın cezası fundacım cezalarını yazıyım....
1. cezan her gün 100 kez ip atlıycan......oruç olduğu için iftardan sonra yapabilirsin....
2. cezan her gün en az 2 lt soguk yada buzlu nasıl saglıgın elverıyosa su içilecek.....
3. cezan her gün 20 tane mekik çekilecek....
4. cezan her gün 30 dakıka yürüyüş.....ya da 30 dakika leslie....
5. cezan günlük ekmek hakkın 2 dilim geçilmeyecek.....
innukcum ılk 4 ceza da senın cezan.....
elif sena cım
1. cezan her gün 100 kez ip atlıycan......oruç olduğu için iftardan sonra yapabilirsin.
2. cezan her gün 20 tane mekik çekilecek....
3. cezan her gün 30 dakıka yürüyüş.....yada 30 dakıka leslie....
sıra geldi aslı......
1. ceza her gün 20 mekik....
2. ceza he gün 30 dakıka yürüyüş ya da leslie......iftardan sonra yapabilirsin.....
kızlar cezalarım bunlar vatana millete hayırlı olsun.....ramazan olduğu için yıyecek konusuna pek girip sizi zor durumda bırakmakm istemedim....
yanlız cezalar bugunden itibaren geçerli....bugun sıteye giremeyen olursa cuma yapacak.....toplam 5 gun uygulanacak cezanız....
her gün ödev(ceza) yapan gelip yazıcak ben ödevımı yaptım dıye....
ödevini yapmayanların cezasını da ınnuk verecek......
dukancılarr şimdi sizden yardım istiyorummmmm
ben tavuk balık sevmiyorum malesef onun dışında süt yumurta peynir ve kırmızı et severim sorun yok yani şimdi siz sahurda iftarda ne yiyeceksiniz banada fikir verin lütfen
mesela atak döneminde krep yenebiliyomu?????
İyimiş sudem sen netten mi sipariş verdin eczaneden mi bizim eczanede yok granülü hatta granül olduğundan haberi bile yok.. nette kalmamıştı ben alacağım zaman.. bakayım tekrardan...splenda kulananlara tavsiye.....
500 tablet alın yanında 75 gram toz bedava ya gelıyo tatlılarda keklerde kullanabılırsınız....
38 e aldım eczaneden...kısa bı sure hedıyeymış.....bilseydım daha önceden boşuna 300 luge 27 lıra vermezdım ıkı tane 500 luk alırdım....
kızlar yemegım o kadar süper olduki eşim ve ben parmakalrımızı yaladık diyebılirim....
eşim ben kendımı hiç diyete gibi hissetmıyom dıyo.....bı de mutfaktan çıkamıyom pişir indir....oan laf edıyo....hep mutfaktayım dıye....
dukan bana kadın olduğumu hatırlattı ya....ben bayadır yemek felan pişrimiyomuşum...tembellıkten....makıne makıne bulaşık çıkıyo ne kadar cok şey pişriyosam....
çıkolatam harika olmuş...tarifini veiryorum...
2 yemek k. süt tozu...
2 yemek kaşıgı yagsız süt...
biraz kakao...
1 tatlı kaşığı granül splenda...
bunları çırptım...
üzerine gojı bery katıp tekrar karıştırıp buz kalıbına koydum....
ohh şimdide çayımı içicem....ahh ahh ben nıye daha önce dukanı keşfetmemişim....karnım tıka basa doyuyo....gözumde doyuyo....o yüzden canım meyve ıvır zıvır çekmıyo....
az önce baktım ...resmen parmağımı yaladım...eşim bıldıgın çıkolata olmuş dıyo....
slm kızlar nasılsınız bakalım bu sıralar giremeddim daha doğrusu üye olduğumdan beri hep bişeyler çıktı girip bakıp çıktım bir geçen hafta badana boya temizlik eee kocada evde başımda o yüzden giremedim inşallah ramazanda telafi ederim hafta sonuda görümceme gittik bir ara eminönünü gezdim kocişle ama çok yoruldum 3 haftadır ağzıma beyaz ekmek koymamıştım ama eminönündeki balık ekmekçileri görünce dayanamadım 1 kereliğine kaçamak yaptımama bayağı bir yürüş yaptık inşallah telafi olmuştur
slm kızlarr.şimdiden ramazanınız hayırlı olsun diyeyim .inşallah zorlanmadan ve kilo almadan geçirirsiniz mübarek ayı.yani hep beraber :))
havudan yeni geldim yorgunum bu gün diet hak getire valla pek dikkat etmedim sadece öğlen çavdar ekmeğine tost yedim sabah herşeyden yedim akşama ne yiyeceğime hala karar veremedim.ama sanırım çorba içicem
bakalım oruc nasıl geçecek .benim için pek parlak değil 3 yıldır sıkıntılı geçiyor yarım yamalak tutuyorum ama bu sene Allahın izni ile midem ve migrenim sıkıntı yaratmaz ise mecburi malum günler dışında tutmak istiyorum hepsini.inşallah rabbim dayanma gücü verir..
bu arada bu sabah 66 net gördüm baskülde
bu arada hepimizin ramazanı şerifi mübarek olsun hanımlar ..mevlam nurundan feyzinden istifade etmeyi nasip etsin..sağlık ve sıhhatle tekrarına ulaştırsın..ramazanı şerif hürmetine cümlemizin dualarını kabul etsin..hastalara şifa dertlilere deva bunalmışların imdadına yetişsin mevlam inşşş..veeeeeee biran önce hepimiz istediğimiz kiloya inelim inşşşşşşş......:)))))))))))(amiiiiiiiiinnnnn)
herkese günayyydın.
kızlar ramazanınız mubarek olsun. Allah oruç tutan herkese kolaylık versin inş. Ne yazıkki ben tutamıyorum
çok gözdoyurucu bi diyet hatta dıyet bıle denmez dunyanın şeyını yıyposun neymış bu böyle.....sen yap baaklım kılo verırısen bende denerım belkı kılo korumaya gecınce ya da üçük syudemımızı düşününce olabılir...malum cevız fındık vs...:))))evet tatlım komik ve düşündürücü :))))) yani kafamın ne kadar karışık olduğunu gösteriyorrr :) Bu arada karatay diyetinin bir günlük örnek kahvaltısını yazayım size:
PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)
8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
4-5 adet gün kurusu kayısı
Şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)
kız bende zaten senden duyup 300 luk aldıydım ....keşkem 500 alsaymışım benım kocada kullanıyo bende....bırını o işe götürüyodu...hadi yaa bende 27 ye aldım daha 10 gün olmadı sanırım tühh neyse zaten ben bu paketi bitirene kadar 60 kg ye inerim herhalde
amacım sizi geçmek değil ama bakalım....gecersemde fena olmaz hani....hazır 6 lara ınmışken...bakarsın papatyayı da geçerim...gerçekten sudem bu sefer çok istikrarlı seni geçecek söyleyim sehercim... beni geçti sıra sende :)))))
çok doyurucu ama uzun vadede verilir gibi geldi bana bu diyetle kilolar...sana kolay gelsin canım inşş. cumaya verirsin biraz
bebeğim hiç zorunlu olur mu....çayı şekersiz kullanamadığımız i.in....senın zaten çok iyimiş ne guzel şekjersız içiyon boşver o zaman....en fazla granul alır tatlı yaparsın canın çekınce...ama bence bayramdan sonra başla yapıcaksan...hoşgeldin tatlım gerçekten yoğunken girilemiyo.işlerini halletmişsindir inş.
bende buna benzer yiyicem inş hatta iftarda o kar yiyemem bile.malum çok su içiyorum.
tatlım kullanmak şart mı yaaaa bu hapı.ben zaten çaya kahveye kullanmam.aslında başlıcaktım ama hergün bişey çıkıyo işte.ramazandan sonra artık.
sende mi dukan yapıyosun kuuuu:26:
valla geçicek aslıcım yaaaaa.sağlık olsun napalımmm.bu arada senin ve herkesin Ramazanı mübarek olsun.dualarına daa yürekten amiiiiiinnnnnnnnnnn
canım eczanede deolmuyo zatne...ben gııdyom bana 300 luk getırt dıyom parasını öduyom 2 bına felan ötede eczane eve getırıyo....Slm hanımlar günaydın hepinize..
dün arada girdim yazıklarınızı okudum ama cevap yazamamıştım şimdi hızlıcana tekrar geçtim, atladığım olmuşsa kusura kamayın artıkın..
Tatlım hoş geldin.. tatil bitti demek.. adananın sıcağını bilirim iyi dayanmışsın walla 15 gün.. bu arada kilo almamış olmana çok sevindim tatlım bakalım cuma tartı ne gösterecek :)
Aslıcım sana söyleniyorum ama kendim senden beterim sana öyle güzel güzel caka sattım ama misafirim pazar günü gitcem deyip sonra vazgeçtiği için benim diyete başlama olayıda yattı... Artık ne zaman kısmet olur başlamak bilmiyorum. Sen naptın başladın mı? aslında çok istiyorum ama ayrı ayrı yemek hazırlamak iflahımı kesiyo.. Neyse başlamadıysan en azından oruca alışmış oluruz senin dediğin gibi.. Ayrıca merak etme bu diyete başlayınca hiç acıkmıycan ekmek flan yemene gerek olmuycak.. tatlımızıda yiycez dondurmamızıda yiycez pasta börek yapcaz.. ok mi?
Canım hoş geldin takımımıza..
Umarım en kısa zamanda istediğin kiloya ulaşırsın..Ben dün girdim gördüm ama hoş geldin diyemedim sana. kusura bakma gecikmeli oldu biraz..
Canım iyi yapmışsın aylin eğer gelemeyecekse açık olan 1 kişilik yerimize cikin ı alabiliriz bir sorun yok.. Ama aylin geldiği zaman birilerinin mezun olmasını bekliycek çünkü şu an 13 kişiyiz :))
Kız sen cezayı nerden çıkardın ki.. Altı üstü kilon 2 ye bölündü.. oda standart uygulama yani haksızlık olmasın diye niye ceza olsun ki..
ben seni ceza listesine koymadım ki bak aşagıdaki listede yoksun.. kilo vermişsin sonuçta..
Ok tatlım ben bugünden itibaren başlayabilcem.. ama ip olayını nasıl yaparım bilmiyom.. suyumun yarm litresini sahurda içtim bilene..
aslıcım atakta krep yenebiliyo.. sen eğer başladıysan ben sana örn olacak menüler yazabilrim..
İyimiş sudem sen netten mi sipariş verdin eczaneden mi bizim eczanede yok granülü hatta granül olduğundan haberi bile yok.. nette kalmamıştı ben alacağım zaman.. bakayım tekrardan...
Walla sudemcim harikasın yaa.. Birde dukan insana bir yaratıcılık katıyor sanki yani değişik değişik tarifler geliyo aklına değil mi ?
Canım hoşgeldin tekarar uzun zamandır kayıptın.. Artık işlerini bitirdiysen bizede vakit ayırırsın heralde.. Diyetisyenin verdiği liste güzelmiş.. Umarım ramazanı kolay geçrir ve boll bol zayıflarsın..
Walla pess doğrusu helal olsun sana ne diyim.. Ama havuz çok etki ediyordur cumaya kadar çok dikkat et aman ha alayım deme..
Aminn kızlar ne güzel dualarınız...
Sizlerinde ramazanı şerifi mübarek olsun.. HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR....
Eveet kızlar gelelim bana..
asabi ve krizli durumdan sakin boşvermiş umursamaz ve bitkin duruma geçtim..
evden günlerdir çıkmıyorum evde de bişe yaptığım söylenemez mutfağı toplamak ve yemek yapmak tüm günümü bitiriyor zaten..
dün sabah 7:30 da kalktım oğluma kahvaltısını yaptırdım.. saat 9:30 dan 11:00 e kadar kahvaltı hazırladım arada markete gidip geldim tabi.. ev ahalisi 11:00 de kalktılar kahvaltılarını yaptılar.. ben sonrasında mutfağa girdim mutfğı topladım bulaşıkları falan sonra oğluma mama hazırladım sonra saat 12:30 gibi onu uyuttum. akşama kadar takrar mutfata yemek hazırlığı sürdü akşam yemeğinden sonra sahur hazırlığı poaça yaptım istek üzerine iki çeşit onlar mayalanırken ütü yaptım. Onlar pişerken ben banyo yaptım.. yatarken baktım saate 1 e geliyordu.. 3 te tekrar kalkıp sahur hazırladım.. 4,30 da yine yatıp 7:30 da kalktım..
bütün bu yoğunluğa rağmen kimseyi memnun edemek te cabası.. eşimle yine kavga ettik intenet yüzünden 90 küsür internet faturası gelmiş. Ama o daha sadece 60 olduğunu biliyor bu sabah sorguladım 90 görünüyordu.. dün eften püften bir sürü sebepten dolayı hak etmediğim bir sürü laf işittim.. Artık sabredecek sabrım kalmadı bu gün gidip eczaneden sakinleştrici antidepresan bişey alıcam..
sahurda 2 yada 3 poaça ve bol bol karpuz peynir yedim.. bol bol da su içtiim..
tüm bunlara rağmen tartıda hala aynı olmak beni sevindirdi..
ruhen yorgun ve bitkinim..
Kafanızışişirdim yine sabah sabah.. hem bunları yazıyorum hemde kendime kızıyorum neden yazıyorsun milletin derdi kendine yeter insanlar buraya motive olmaya geliyor diyee.. ama işte napiim benimde sizden başka paylaşcak kimsem yok
şimdi gelelim cezalara....
önce bakalım kimlere ceza vericem....
innukun mesajını kopyalıyım ....
Takımımızın sonuncusu kaçakçay75 bu hafta sudem tarafından verilen 5 ödevi yerine getirmek zorunda..
takımın sondan ikincisi benim bende bu ödevlerden 4 ünü yapmak zorundayım
takımın sondan 3. su elifsena kendisi bu ödevlerden 3 ünü yapmak zorunda
takımın kilo veremeyen yegane üyesi asl35 bu hafta sayemizde yırttı kendiside bu hafta 2 ödevi yapmak zorunda..
şimdide bakıyım hangi cezalarımız var......innukumun önerılerıne bakıyım bide....
1. ödev : 2 lt buzlu su içilecek
2. ödevazartesi çarşamba cuma 30 dk leslie yapılacak
3. ödev :çarşamba günü 50 mekik çekilecek
4. ödev: 1 makina çamaşır elde yıkanacak
5. ödev: 15 dk ip atlanacak gibi..
evet şimdi cezaları açıklıyorum.......
1. miz kaçakın cezası fundacım cezalarını yazıyım....
1. cezan her gün 100 kez ip atlıycan......oruç olduğu için iftardan sonra yapabilirsin....
2. cezan her gün en az 2 lt soguk yada buzlu nasıl saglıgın elverıyosa su içilecek.....
3. cezan her gün 20 tane mekik çekilecek....
4. cezan her gün 30 dakıka yürüyüş.....ya da 30 dakika leslie....
5. cezan günlük ekmek hakkın 2 dilim geçilmeyecek.....
innukcum ılk 4 ceza da senın cezan.....
elif sena cım
1. cezan her gün 100 kez ip atlıycan......oruç olduğu için iftardan sonra yapabilirsin.
2. cezan her gün 20 tane mekik çekilecek....
3. cezan her gün 30 dakıka yürüyüş.....yada 30 dakıka leslie....
sıra geldi aslı......
1. ceza her gün 20 mekik....
2. ceza he gün 30 dakıka yürüyüş ya da leslie......iftardan sonra yapabilirsin.....
kızlar cezalarım bunlar vatana millete hayırlı olsun.....ramazan olduğu için yıyecek konusuna pek girip sizi zor durumda bırakmakm istemedim....
yanlız cezalar bugunden itibaren geçerli....bugun sıteye giremeyen olursa cuma yapacak.....toplam 5 gun uygulanacak cezanız....
her gün ödev(ceza) yapan gelip yazıcak ben ödevımı yaptım dıye....
ödevini yapmayanların cezasını da ınnuk verecek......
merhaba kizlar,
bugun diyete basladigimdan beri ki en kötü günümdü, sürekli aciktim. bi daha asla sabahlari karbonhidrat yemicem
kacamak yapmamak icin kendimi zor tuttum ama dayandim
kendimle gurur duyuyorum
kızlar size bir haberim daha olucak ben dükkanımı kapatıyorum son zamanlarda biraz sıkıntıdayım bu aralarda biraz yoğun olucam malzemelerin satışı falan olucak baya bi uğraşmam gerek her gün sık sık giremesemde uğramaya çalışıcam acaba beni biraz idare edebilicekmisiniz en azından ya sabahları girer bişeyler yazmaya çalışırım yada akşamları yazamaya çalışırım sorun olurmu ?????? innukcum cevap yazarsan sevinirimm
ınnuk cum ende bi zamanlar aynı seninkine benzer sebeplerden hastalandım ve sonunda dr gitmeye karar verdim inan çokkısa süre ilaç kullandım ve artık çok iyiyim allahıma şükürler olsun sanada tavsiyem lütfen dr gitmeden ilaç alma sana yaramicak bir ilaç alırsın iişe yaramadığını gördüğünde daha da çok kötü hissedersin kendini lütfen bir uzman tarafından yardım al o ilaçların uyulması gereken kullanma talimatları var her ilaç herkese iyi gelmeyebiliyor bilinçsiz iş yapma bu tarz ilaçlar sadece gündüz hapı olarak değil gece hapı olarak da veriyor dr uyurken de tedaviye devam ediyor noolur bu sözlerime kulak ver kafadan iş yapma bu şekilde kullanan arkadaşlarım oldu hiç fayda göremediler üstüne üstelik de daha kötü oldular
kızlar size bir haberim daha olucak ben dükkanımı kapatıyorum son zamanlarda biraz sıkıntıdayım bu aralarda biraz yoğun olucam malzemelerin satışı falan olucak baya bi uğraşmam gerek her gün sık sık giremesemde uğramaya çalışıcam acaba beni biraz idare edebilicekmisiniz en azından ya sabahları girer bişeyler yazmaya çalışırım yada akşamları yazamaya çalışırım sorun olurmu ?????? innukcum cevap yazarsan sevinirimm
kızlar hepinizin öncekille ramazanı mübarek olsun...inş..sıkıntısız oruçlarımızı tutabılırız....dolu dolu gecırmenızı temmenı ederım...
dukan konuusnda sitedekı tecrübeli arkadaşlardan fıkır aldım onları paylaşıcam...
1. si dukan baştan sonra ömürde 2 kez en fazla yapılmalıymış....o yüzden başlayıp başlayıp bırakmayalım uygfun bı zaman bulup adam gıbı başlayalım....
2. sı vagus isimli kullanıcı doktormuş ve ramazanda seyir evresının uygun olmayacagını seyır yapanların seyırı atlayıp güçlendirmeyele oruç tutmalarını önermiş...
o yüzden ben yarı seyır yarı güçlendirme yapıcam....sahurda karışık tahıllı ekmek yedım mesela.....korktum ilk gunden oruca bunye alışık degıl ıkgecen senede tutmadım.......kışında ödemedım onun borcunu....sağlıgımdan olmak istemıyom...çünkü bu sıcakta vucudu 16 saat susuz bırakıyoz.....dengelı yeyıp cıslardan uzak durursam dıyetsızde kılo verılır gıbı gelıyo bana ramazanda......
yenı başlamayı düşünene seher,papatya.aslı araştırın canlarım öyle başlayın....
aslıcım sadece 3 kılo ılk etapta ödem gitsin bana yeter dıyosan......regl de 3-4 gun atak yap bırak istersen....yada bayreamdan sonra başla sonuna kadar yap....
bi de kepek olayı gurmenetın kepeğinin unlakarışık oldugu o yuzden acı oldugu söylenıyo.....ende sevmıyom tadını yogurtla felan zor yıyom çok acı...kreple guzel gıdıyo bı tek....çok az kepek tüketıyom......
dukan bılgı sayfası hatta grubu açılmış bı bakın derım aslı özellıkle sen kıtabı kısaca özetlemişler çok güzel anlatmışlar.....
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/459399-dukan-diyeti-yapanlar-grubu.html
aminnn canım.)))herkese günayyydın.
kızlar ramazanınız mubarek olsun. Allah oruç tutan herkese kolaylık versin inş. Ne yazıkki ben tutamıyorum
oooo maşallah canım sahurun çok doyurucu olmuş tam benlik bi menü inşş. bu şekilde deverirsin senin zaten maşallahın varslm kızlar.. hayırlı sahurlar size yemeğimi yedim sizede afiyet olsun ve ALLAH kabul etsin demeye geldim
e birde yediklerimi yazayım dedim :))
ilk ramazan korkusu ile bugünlük fazla sıkmadım kendimi yarın bakıcam duruma göre bakalım ona göre daha dikkatli olucam ama sanırım fazla abartmadım ekmek dışında :)
başlamadan önce 1 büyük bardak su
1 dilim çavdar ekmeği üzerine bal ve tereyağ :)
2 dilim çavdar ekmeği üzerine ince dilim taze kaşar
1 domates
1 yumurta ile yapılmış kaşarlı omletin yarısı
2 ad çay ikiside tek şekerli
1 dilim salam
2 ad zeytin
bitişi yine 1 büyük bardak su ile yaptım
elimde 0,5 lik şişe var bitmek üzere ezana kadar bitireyim dedim
olan biten bu yani
kızlar hepinizin öncekille ramazanı mübarek olsun...inş..sıkıntısız oruçlarımızı tutabılırız....dolu dolu gecırmenızı temmenı ederım...
dukan konuusnda sitedekı tecrübeli arkadaşlardan fıkır aldım onları paylaşıcam...
1. si dukan baştan sonra ömürde 2 kez en fazla yapılmalıymış....o yüzden başlayıp başlayıp bırakmayalım uygfun bı zaman bulup adam gıbı başlayalım....
2. sı vagus isimli kullanıcı doktormuş ve ramazanda seyir evresının uygun olmayacagını seyır yapanların seyırı atlayıp güçlendirmeyele oruç tutmalarını önermiş...
o yüzden ben yarı seyır yarı güçlendirme yapıcam....sahurda karışık tahıllı ekmek yedım mesela.....korktum ilk gunden oruca bunye alışık degıl ıkgecen senede tutmadım.......kışında ödemedım onun borcunu....sağlıgımdan olmak istemıyom...çünkü bu sıcakta vucudu 16 saat susuz bırakıyoz.....dengelı yeyıp cıslardan uzak durursam dıyetsızde kılo verılır gıbı gelıyo bana ramazanda......
yenı başlamayı düşünene seher,papatya.aslı araştırın canlarım öyle başlayın....
aslıcım sadece 3 kılo ılk etapta ödem gitsin bana yeter dıyosan......regl de 3-4 gun atak yap bırak istersen....yada bayreamdan sonra başla sonuna kadar yap....
bi de kepek olayı gurmenetın kepeğinin unlakarışık oldugu o yuzden acı oldugu söylenıyo.....ende sevmıyom tadını yogurtla felan zor yıyom çok acı...kreple guzel gıdıyo bı tek....çok az kepek tüketıyom......
dukan bılgı sayfası hatta grubu açılmış bı bakın derım aslı özellıkle sen kıtabı kısaca özetlemişler çok güzel anlatmışlar.....
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/459399-dukan-diyeti-yapanlar-grubu.html
innukcum canım ben ramazanda bu dukan yapamıyacağıma karar verdim canım üzgünüm çünki buralar çok sıcak gündüzde su içemiyoruz uzun bi süre zaten içtiğimizde terle çıkıyo hiç wc ye gitmiyorum mesela:))) o yüzden böreklerime zarar vermekten korktum açıkcası bende 1000 kal.kalmaya çalışarak kalori sayıcam canım inşş. ölmezsek bayramdan sonra başlarız olmazmı :)))))))))
sahurde yediklerim
1.5 dil kepekli ekmekle yağsız tost
1.5 yumurta(yağsız omlet)
az domates
1 bardak yarım y. süt
şekersiz çay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?