- 1 Kasım 2016
- 4.652
- 13.808
- 208
- 41
Canim geçmiş olsun bende doktorlara pek inanmayanlardanim insan kendi yaşadıkça ogreniyor.
Saglik ocağında degilde canim halk sagligi diye var ya orda bakiliyor.
Hatta baskulun bozulunca kilo, yag, kas ve su olcen baskuller var ondan 1 tane alabilirsin.
Peki d vitaminin nasil??
Karatay çok yüksek olmasina taraftar.
Canim önce kemik hasladim etini küçük küçük ayirdim.
Asurelik yarmayi iki sefer kaynatip suyunu döktüm.
Nohut hasladim.
Fasulye hasladim.
Yarma pisince hepsini kattim tuz attim.
Tereyağı koyup içine bolca pulbiber attim.
Servis ederken üzerine tereyagli sostan koydum.
(Bakliyat hakkim 5 6 kaşık kadar)
Biraz fazla oldu bitmedi esim komşulara dagir dedi ama pek bilmiyorlar.
Benim hoşuma gidiyor.
Kastamonuda keşkek yaparlar ona benziyor yazdığın tarif. Bakliyat yok sadece keskeğin içinde.Canim önce kemik hasladim etini küçük küçük ayirdim.
Asurelik yarmayi iki sefer kaynatip suyunu döktüm.
Nohut hasladim.
Fasulye hasladim.
Yarma pisince hepsini kattim tuz attim.
Tereyağı koyup içine bolca pulbiber attim.
Servis ederken üzerine tereyagli sostan koydum.
(Bakliyat hakkim 5 6 kaşık kadar)
Biraz fazla oldu bitmedi esim komşulara dagir dedi ama pek bilmiyorlar.
Benim hoşuma gidiyor.
Ayyyy keşkeeeeeek olsa da yesek çok severim. Van'da kelodoş yaparlar ona da benziyor. Harika bi yemek. Zaten yöresel yemeklere bayılırım. Ne varsa Türk yemeklerinde var. Gözünü seveyim bizim mutfağın.Kastamonuda keşkek yaparlar ona benziyor yazdığın tarif. Bakliyat yok sadece keskeğin içinde.
ooooffff annemde süper yapar anne tarafı çanakkale ordada meşhurdur düğünlerde filan kaznla pişer bol et ve buğday ligme ligme olup eriyip gidene kadar kaynar servis ederken ustunede salçalı tereyağlı sos gezdirirlerKastamonuda keşkek yaparlar ona benziyor yazdığın tarif. Bakliyat yok sadece keskeğin içinde.
sabah klasik karatay,1 elma ve üstüne sütlü kahve ile kaymak,ceviz
2 gündür annemler bizde oyuzden dunde pek giremedim kızlar diyeti bozmadm ama menulerim baya ağır oldu ve morelim kötü çünkü biliyorsunuz geçen cuma fazla çıkmıştım ve bugün ondan bile fazla çıkıyorum
canm tam bir hafta var haftaya bugün olucam fazla çıkmak için erken değilmi kiCanım yanlış hatırlamıyosam biz aynı zamanda regl olmuştuk banimki yaklaştı seninki de yaklaşmış olabilir mi? Ayrıca diyetisyene başladın canım canını sıkma bir yanlış varsa o bulur diye düşünüyorum.
canm tam bir hafta var haftaya bugün olucam fazla çıkmak için erken değilmi ki
benimki de çarşamba görünüyor canmBenim takvime göre pazartesi görünüyo ama ben şişlik hissediyorum sanki
Burda halk sağlığı nerde acaba hiç bilmiyorum. D vit e hiç baktırmadım ama ben yıllardır her ay bir ampül dvit içerim. Karatayı da hiç dinlememiştim halbuki ama kemik sağlığım için içerim. Meğer karatay herşey için d vit diyormuş. Bu ara kızımın dvitinden aklıma geldikçe bir çay kaşığı içiyorum. Hamileyken bile içtim. Doğumdan sonra unuttum birde ne tetikledi bilmiyorum ama inanılmaz bi diz ağrısı çktim sonra aklıma geldi hemen içtim ve fayda etti. Bende dvitçiyimdir. Herkese de tavsiye ederim yıllardır.
Ayyyy keşkeeeeeek olsa da yesek çok severim. Van'da kelodoş yaparlar ona da benziyor. Harika bi yemek. Zaten yöresel yemeklere bayılırım. Ne varsa Türk yemeklerinde var. Gözünü seveyim bizim mutfağın.
D vit vücutta aktif hale gelebilmesi için güneş ihtiyaci var.Yazin bolca guneslenmej gerekiyor.
Gerçekten bizim mutfagimiz cok çeşitli ve güzel ama yabancılar yemeklerini tescil ettiriyorlar.
Proje kapsaminda öğrenci değişimi yaptik kardeşim Fransız bi ailenin yaninda kaldi annemin yemekleri nerde onlarinki nerde diyo.Aciktim diyirum kadina bisküvi veriyirmus.
Annem bize gelen çocuğa içli çörek yaptı cocuk habire teşekkür etti çok begendi.
Kızlar merhaba bugün hastanedeydim erken gittim kahvaltimida erken yaptım normal karatay kahvaltısı
Eve geldim haliyle acıktım tarçınlı yoğurt ve 7 tane badem yedim ama çok yorgunum
Yok canım ben çok acıktım tansiyonum falan düştü kahveyle gidecek bişey değildi düşün tatlıya saldırmak istedim hala açlık çekiyorum ama bekliycem yapacak bişey yokGeçmiş olsun canım bende açlık hissettiğimde hemen türk kahvesi içiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?