Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

bak benim sana tavsiyelerim olacak bunlar çok işine yarayacak canım. birincisi hergün mutlaka yarım yağlı sütle şekersiz türk kahvesi pişir canım 1 bardak ve iç. hem çok tok tutacak hemde enerji verecek tatlı isteğini azaltacak canım. ikincisi esmer un bul. kepeki veya yambuğday çavdar falan olur farketmez. aktardan keten tohumuda al. evinde kuru kayısı kuru üzüm kuru incir pekmez tahin devamlı olsun canım. msela canın tatlımı çekti. hemen kendine kek pişir. şöyleki canım kuru meyveleri dilimle küçük küçük. kaba koy üzerine sıcak su koy beklet 10 dakika. sonra oda sıcaklığında 2 yumurtanın beyazını cam bir kapta mikserle karbeyaz olana kadar çırp. ve dursun kenarda ardından canım. bir başka kaba yumurta sarısı sonracıma 2 kaşık keçiboynuzu oekmezi koy yarım çay bardağı ayçiçek yağı koy, 1 bardak yarımyağlı veya light süt koy karıştır tahta kaşıkla. başka yerde esmer unun içine 1 paket vanilya 1 paket hamur kabartma tozu koy karıştır ve bu karışıma ekle. un miktarı vermiyorum kek kıvamına göre ayarlarsın canım. ardından kuru meyvelerin suyunu süz ve üzerine azcık un serp kekin dibine çökmesini engeller böylece. sonracıma kar beyazı yumurtayı kek hamuruna koy ve karıştır ama çok karıştırma. sonra kuru mryveleri ekle ve kekin hazırdır canım pişir ve afiyetle ye canım ketentohumuda eklersen bağırsaklarını çalıştırır. keki hazırlarken tadına bakarsın tat durumuna göre koyarsın pekmezini. keçiboynuzu pekmezi üzüm pekmezinden daha tatlı o yüzden üzüm pekmezine göre daha az miktar yeterli olur sanırım. bütün keklerini böyle yap canım. şeker koyma içeriğini değiştir. esmer un beyaz un gibi kana hızlıca karışıp insülini çıkarmaz. sabah tatlı istediğine göre senin insülin daha dengelenmemiş ama korkma ben sana yardım ederim. ne de olsa aynı dert var ikimizdede. ben atlattım sende atlatırsın

ara öğünümü yazayım ama gülmeyin 1 tatlı kaşığı arı poleni, 1 şişe demir solisyonu 1 tane çinko hapı bol su, 1 şişe madensuyu, 1 kuru kayısı ve 5 badem nasılım çok bilimsel besleniyo gördüm kendimi

ebrulicim diyetisyenimin adı didem özgün. adı didem kesinde soyismi yanlış olabilir. birde çatlak için susam yağı sür dedi. sürdüm çoğu geçti çok iyi geldi. kollarımdada var onlarada sürcem yazın belli olmasın iyi geldi. birde bu sitede limon ve kuru kahve geçirir diye okumuştum

takım kaptanı mekeup. çok eylenceli birisi. çokta iyi niyetli. baktı ben ortada kaldım beni davet etti topiciğine hakikaten yaw ben ortada kalmıştım kendime gidecek sıcacık sevgi dolu bir topicik arıyordum

kuzum gıdın seni yoruyoda bilinçsizce enerjimi depoluyon hugocuk güsel tarif vermiş denemek lazım

kızlar size tavsiyelerim olur işinize yarayacak. gerçi hepiniz biliyosunuz ama bilmeyen olabilir. kızlar hamur işlerinizi tam buğday unu kepek un çavdar unu gibii esmer undan yapın beyaz un kullanmayın beyaz un hemen kana karışıp insülini çıkarıp iştah açar. margarin kullanmayın hamur işlerinizde sıvı yağ kullanın miktarı az olsun. şeker yerine keklerinizi kurabiyelerinizi pekmezle kuru meyvelerle tatlandırın. mevsimlik sebzelerden kendinize tuzlu kekler pişirin. mesela pırasanın tam mevsimi pırasalı kek yapın. kabaklı yapın yeterki beyaz un kullanmayın çünkü esmer unu vücut çabuk ayrıştıramıyor hızlıca kana karışıp iştah açmıyor. kızartma yerine fırınlayın. patates kızartmasını seviyosanız harika bi tarifim var. dilimlenmiş patatesleri baharatlayıp fırınlayın çok lezzetli oluyor. poşetleyebilirsiniz kuru oluyosa. pirinç pilavını şimdilik bırakın veya kabuklu pirinç kullanın. bulgur pilavı yiyin. yağınızı yemeklere kaşıkla koyun şişeden dökmeyin. ve eğer tatlı yediğinizde makarna pilav patates yediğinizde ve yine fastfood yediğinizde arkası geliyorsa doyduğunuzu anlamadan yedikçe yiyesiniz geliyorsa dikkat edin sizde insülin direnci olabilir ve bu herzaman zayıflamaya engel olur çünkü iştahınızı kontrol altında tutamazsınız tatlıyı şekeri bırakmadığınız için. o yüzden önce kendinizi tanıyın kilonun sebebini bulmaya çalışın. hamurişine makarnaya pilava kızartmaya fastfooda olan düşkünlüğünüzü bilin bunlardan dolayı hep diyetleriniz bozuluyo olabilir. elbette bunlarda yenecek fakat önce insülin dengede tutulmalı vücut alışmalı

ben çok çektim insülin direncinden o yüzden zayıflayamıyordum. zayıflasamda göbeğim kalıyodu. insülin direnci konusunda herzaman yardımcı olmaya çalışırım nugyada bende atlattık kurtulunmayacak bişey değil

esmer undan açma yaptı zeytin ezmesi sürdüm çok güzel oldu. sadece unu esmerdi yağını az koydum sıvıyağdı. içeriğini bildikten sonra ne yerseniz yiyin iştah açmaz.

birde kızlar biz düzenli yediklerimizi paylaşıyoruz hergün böylece birbirimize hatalarını eksiklerinide söylüyoruz böylece sağlıklı besleniyoruz birbirimizden etkilenerek buradada yazsak olurmu

pancar salatası yaptım hayatımda ilk defa. eşim beyenmedi tabiki zaten beyense şaşardım. pancarı soydum doğradım haşladım ardından sirke sarımsak ekledim yoğurtta koydum siper oldu çok beyendim. yanına ot yemeği yaptım. ebegümeci labada kuş otunu doğradım soğanlı yağsız salçalı pişirdim yerken 1 kaşık yağ ekliyorum

akşam yemeğim 3 kaşık ot yemeği 3 kaşık haşlanmış karnıbahar 1 kepçe tavuksuyu çorba 1 dilim ekmek 3 kaşık bulgur pancar salatası ve yarım su bardağıda yoğurt olacak
yoğurdu pancara ve karnıbahara paylaştırırm artı. sarımsakta dövdüm. saat akşam 9 gibide 1 orta boy yerli muz 1 portakal ve 1 bardak şekersiz sütlü türk kahvesi var

hugocuk polen iştah açmıyormu..bende kızım için kullanıyorumda..iştahını açmak için aldım..v egerçekten iştahı açıldı kilo almaya başladı????

hugocuk polen iştah açmıyormu..bende kızım için kullanıyorumda..iştahını açmak için aldım..v egerçekten iştahı açıldı kilo almaya başladı????

diyetsiz yapılırsa açar canım ama diyet yapıyorum tatlı şeker falan yok sağlıklı besleniyorum o zaman etkilemiyo ama diyetten sonra kullanmam. araştırdım diyette kullanmayı tavsiye etmiş diyetisyen ender s.r.ç o yüzden aldım çok halsiz kaldım diyet yapamayacaktım bi türlü toparlanamdım canım o yüzden kullanıyorum. listemede uyunca sorun olmuyor üstelik demir eksikliği için demir solisyonuda içiyorum o da iştah açıyo ama listeme uyuyorum sorun olmuyo. sabahtan gün içinde yiyeceğim şeyler belli oluyo sorun olmuyo

anladım cnm..sen iradeli davranıyosun..
gerçi polen kuranda da mucizesinden bahsedilen bir nimet..bağışıklık sistemini güçlendiriyor..

birde kızlar regl dönemlerinizde muz yiyin. potasyum eksikliğine iyi gelir. normaldede her hafta muz yemeye özen gösterin kızlar. regl dööneminde muz yerseniz tatlı isteğini keser veya yine dut kurusu kuru meyvelerde keser regl krizlerini. veya sıcak süte bitter ekleyin karıştırıp için o da keser çok koymayın yeterki bitter çikolatayı

birde kızlar biz düzenli yediklerimizi paylaşıyoruz hergün böylece birbirimize hatalarını eksiklerinide söylüyoruz böylece sağlıklı besleniyoruz birbirimizden etkilenerek buradada yazsak olurmu

slm hugocuk nasıl bi liste uyguluyorsun acaba merak ettim kalori hesabımı yoksa :26:
bende diyetisyenle yapıyorum güyaa kurban bayramından önce 2 ayda 6 kilo vermiştim özellee
1 aydırda devlet hastanesininkine gidiyorum geçen ay hiç uymadım benim listem 1800 kal. yani daha az yedim sadce yarım kilo vermişim cumadan beri tam uymaya çalışıyorum bakalım yinede 1600 ü geçmemeye çalışıyorum

anladım cnm..sen iradeli davranıyosun..
gerçi polen kuranda da mucizesinden bahsedilen bir nimet..bağışıklık sistemini güçlendiriyor..

canım biz birbirimizin yediklerine burnumuzu soka soka birbirimize karışa karışa en sonunda sağlıklı beslenmeyi oturttuk. şeker ve tatlı yokya birde o yüzden iştahta olmuyo mesela bakkal gitsem veya markete tatlı yok şeker yok ne alacağım tuzlu şeyler veya et sebze falan alacağım. bunlar zaten çok kilo yapmıyo yapsa bile zaten öyle tatlı gibi yedikçe yiyesin gelmiyor doyunca bırakıyorsun ama tatlı öyle değil yedikçe yiyosun iştahın açlıyo. hamur işlerimizi esmer unlu yapıyoruz onlarda doyuruyo zaten acıkmıyosun iştah açmıyo o yüzden iştah sorununu hallettik. kolay olmadı ama başardık. ama ne yersek yazıyoruz karışıyoruz birbirimize. birbirimizin iyiliği için. birde motive oluyo. herkes etkileniyo birbirinden. mesela burdada sabahtan akşama kadar tatlıları öve öve anlatsan yedim desen bir gün iki gün muhakkak topikteki arkadaşlarda etkilenir ipin ucunu kaçırır. en disiplinsiz insan bile etkilenerek disiplin kazanır. sağlıklı beslenmeye başlar. kilo verdikçede daha bir hırsla sarılır işe. zayıflamak güzel bir elbisenin içine girmek gibisi varmı değilmi. haa şu var biz iştah yapan şeyleri kaldırdık veya çok azalttık iştah açılmıyor böylece karnın acıkıyor ve zaten sağlıklı şeyler yetiyo artıyo insana. mesela ben listemde hiç zorlanmıyorum iştahım yok yediklerimde yetiyor zaten o yüzden sorun olmuyor. hepmi böyleydin dersen canım hayır tam tersiydim malesef senelerce uğraştım başaramadım iştahım yüzünden asla tam olarak diyet yapamadım hep bozuyordum kendimi pizzacıda buluyordum. şimdi ayda 1 gidiyorum pizzacıya yine piiza yiyorum ama pizzayla ayran içiyorum cola değil ve yanında salata oluyo mayonezde az kullanıyorum ketçapla bu da bana ödül ayda bir

herkes zayıflar herkes diyet yapar. ancak diyetlerimizi bize bozduran iştahtır. bunu kontrol altına alabilirsek eğer çok rahat diyet yaparız. sizin yaptığınızda hoş kalori hesaplamak ancak mesela iştah açan şeylerlede gün boyu istediğiniz kaloriyi alarak zayıflamak mümkün ancak demir gibi bir irade olması lazım sizde. mesela günlük hesaplıyorsunuz. diyelim 1500 kalori alıyorsunuz diyelim. bunu tamamlarken bazı şeylerden kısıp örneğin çikolata veya tatlı yersiniz sorun olmaz yine 1500 kalori alırsınız ancak o yediğiniz tatlı sizin iştahınızı açar gözünüzün önünden yemekler geçer canınız sürekli bişey çeker. evet o gün için hedef kalorinizi geçmemişsinizdir ancak diğer günlerde her zaman o kaloriyi geçme riskiniz çok büyüktür. diyeceksinizki hiçmi tatlı yemeyeceğiz sevdiğimiz şeyleri yemeyeceğiz. elbette yiyeceksiniz. önce vazgeçemediklerinizi bulun. colaysa eğer hem ligt olanı hemde normali tamamen unutun cola yok. çikolatamı. bitter yiyin. sevmiyomusunuz inat edin seveceksiniz zaman lazım. eğer tatlı yemezseniz o bitter size dünyanın en güzel çikolatası gelir. pizzamı yanına salata alın ayran alın. hamurişimi esmerunlu pekmezli kuru meyveli yapın. kakaolu kekmi seviyosunuz o zaman esmer unlu kakaolu yapın. patates kızartması o zaman baharatlayıp fırınlayın. pirinçten bulgura geçin. yaprak sarmasımı o zaman içini bulgurlu hazırlayın yağını az koyun öyle yapın. esmerunlu mantı yapın. yemeklerin yani yapacağınız her yiyeceğin yağ miktarını eskiye göre azaltın. unu esmer kullanın şeker yerine kuru meyve ve pekmez. eskiden şeker yokken insanlar pekmezle yaparmış tatlılarını. kızartma yerine fırınlama. yani sevdiğiniz herşeyi yapıp yemek mümkün yeterki içeriğini bilin iştah açan şeyleri değiştirdinizmi bu iş tamamdır hiç iştahınız açılmadan kalori hesabı yaparak zayıflarsınız. dışarda yemek yerken bikere içecek ayran ızgara olur salatalı veya lahmacunsa 1 lahmacun içine bol yeşillik olsun ve yemeden önce lahmacunun yağını peçete ile alın ve bi bakın ne kadar yağ oluyo ğeçete işte o yağlar vücudunuza gidiyo. ne gerek var niye gitsin değilmi alın yağını. kebapsa alın yağını. böyle böyle kilolar gider iştah açılmaz ve zaten istesenizde sağlıksız beslenemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…