- Konu Sahibi CrystalDoll
-
var tabii ki canım biz 3 doktora gittik ondan sonra kesin ameliyat kararı aldık...sakın bir doktora bağlı kalmayın tatlım ama sana şunu diyebilirim deneyimlerime dayanarak... varikosel konusunda 3 - 4 kere test yaptırdıysanız değerleriniz de sürekli düşme varsa, el ile muayene de varikosel teşhisi konuldu ise ve üstüne çocuğunuz olmuyorsa o zaman ameliyat şart canım, kimi tereddüt yaşıyor bu konuda acaba ameliyat olmalı mıyım diye ama şu söylediklerimin hepsi varsa hiç düşünülmeden ameliyat olunmalı bence...ultrason da çıkan varikosel tek başına bir şey ifade etmiyor el ile teşhis de varikosel varsa o zaman ameliyat yapıyor doktorlar, ultrasonda varikosel çıkar el ile muayene de varikosel çıkmazsa o zaman doktorlar ameliyat yapmıyor...eşin, doktor muayene ederken baksın eğer gözüyle görünen damarlar çıkarsa onlar varikosel işte, benim eşim 3 doktor gezdikten sonra bir doktor el ile muayene ederken göstermiş bak bunlar varikosel diye o zaman eşimin içi rahatladı evet varikoselim varmış diye hani varikosel gözle görünüyor ya kendi evde bakarken göremiyordu kararsız kalmıştı meğer tutuş tekniği varmış o şekilde tutunca varsa varikosel çıkıyor işte...
Esim elle muayene edildi sonra ultrasound istendi.. AMA Baska bi doktora daha gorunse dedigin gibi esimin de ici rahat edicektir... Sizinki tek tarafli miydi cift tarafli mi?
arkadasim 7 milyon sperm sayisi az - varikosel kaynakli olabilir benim esiminde son testi 8 milyon ama hareketli orani az yani bi suru parametre var test sonucunda - varikosel ameliyatina karar verdik biz kismetse sali gunu yaptiricaz cok dr a danistim kesin hemen ameliyat yaptirin diyorlar asilama bile ondan sonra denenir diyorlar
bizim ki tek taraflı canım sol taraf ileri derecede varikosel vardı. reflü akımı var mı kağıtta ne yazıyor canım kiminin varikoseli oluyor ama reflü akımı izlenmedi gibi şeyler yazınca ameliyat etmiyor kimi doktor...canım sizin sperm değerleriniz nasıl yazar mısın merak ettim...
Insallah mucadeleye hic gerek kalmaz en hayirli zamanda kucaklariz:) bu arada Ali Imran suresinin 28.ayetini surekli okumak lazimmis.. Allah in izniyle sifamizi buluruz insallah... Bu ay sonu bi gidiyim baktiriyim su tuplerime , sorun yoksa esime odaklancaz artik, dedigin gibi belki de olunca keske erkenden olsaydim dicekk...
Evliligimin ilk yili doldu AMA Ben hala hamile degilim.... Simdilik sadece ultrason ve hormon testlerini yaptirdim hepsi gayet normal... Butun tecrubeli arkadaslarin yardimina ihtiyacim var... Cunku Pekin'de yasiyorum ve ne bi arkadasim var ne de ailem yanimda... Su an bana en yakin sizlersiniZ.... Yardimlarinizi ve onerilerinizi bekliyorumm...
öncelikle tüm arkadaşlara merhaba demek istiyorum yeni üyelerdenim. Bunun nedeni yaptığın stres olabiilir aklımıza aldığımız olmasını yada olmamasını istediğimiz şeyler hiç farkında olmadan etkiliyo umarım herşey hayırlısıyla gönlünce olur sadece gönülden ''vereceksen zaten vereceksin herşey senin elinde hayırlısıyla ver Allah'ım'' diyebilmek yeter :)
Kimse yok muuu ben geldiiimmmbayram dolayisiyle giremedim napiyosunuz kizlaaarrr
Hos bulduuuummmmKimse yok muuu ben geldiiimmmbayram dolayisiyle giremedim napiyosunuz kizlaaarrr
Hosgeldinn... Gecmis bayraminiz KUtlu, mutlu, umutlu olsunnn
Su anda benim elimde o kagit yok esime mail atmisti cunku doktor... AMA Ben en kisa zamanda maile bakip degerleri yazarim..
Hos bulduuuummmmseninde bayramin mubarek olsun nasilsin iyi misin bi gelisme var mi bakalim
pH: 7.0
Volume: 1.5L ml
Sperm sayisi: 7.10L
Morfolojisi:%85
Toplam hareketlilik: %55 (PR: % 35, NR: % 20 )
Hareketsiz:%45
WBCs: 10-20hpf
RBCs:0hpf
Degerler bunlar canim, onun disinda reflu akimi gibi herhangi bise soylenmedi, bu mailde de yazmiyo oyle bise...
morfolojiniz güzel canım hareketlilikte iyi sayınız düşük ama bu değerlerle normal bile olur gibi çünkü morfoloji çok çok önemli sizin morfolojinizde bi sorun yok canım için rahat olsun emin ol ki çok çok kötü durumda olanlar var mesela biz canım morfolojimiz kötü tek sorunumuz o zaten(
AMA bizim elimizde tek bi test sonucu var... Sayi degisebiliyo testten teste ama sanirim morfoloji degismez de mi?
bi test sonucuna göre varikosele karar vermez doktorlar ama varikosel var diyorsun bence siz bi kaç kere daha test yaptırın canım o zaman durumunuz belli olur...ama biz 4 test yaptırdık 2 testimizde morfolojimiz sıfırken ilk yaptırdığımız testte %24 en son yaptırdığımız testimizde %16 idi anlayacağın varikoselden dolayı sürekli değerler değişkenlik gösteriyordu...doktorlar takibe aldı değerleri daha sonra el ile muayene de varikosel çıkınca kesin ameliyat olduk...sizde 2 3 test yaptırınki durumunuza bakın değerleriniz nasıl inişli çıkışlı mıdiye...
Evet haklisinn, bizim su an elimizdeki sonuc en dusuk deger mi yoksa en yuksek deger mi onu bilmiyoruz.... Kesinlikle en az 2 test daha yaptirmakta fayda var... Bi de doktor size ultrasound da damarin kalinliginin kac mm oldugunu soylemis miydi?
evet canım kağıtta biri 3mm diğeri 4mm diye yazıyordu bir de reflü akımı izlendi diye yazıyordu...mesele bizim ilk yaptırdığımız testte değerlerimizin hepsi normal değerlere çok yakınken 2.3. ve 4.yaptırdığımız testimde değerler hep düşüşteydi alala diyorduk iyi olan değerlerimiz bile kötüye gidiyor niye acaba diyorduk meğer varikoselden düşüyormuş...sizin testiniz de reflü akımı izlendi gibi bi ibare var mı canım???
Yoooo hic oyle bise yazmiyo canim bizde... Bizim de biri 3mm digeri 2.5mm dendi.. Test yaptirmak lazim o zaman en kisa surede yaaa :18:
tabii ki canım şimdiye kadar eğer bir test yaptırdıysanız mutlaka bir kaç test daha yaptırın durumunuza siz bile bakabilirsiniz değerlerden düşüşte mi diye...geçenlerde bi yorum okumuştum reflü akımın olması gerekli demiş doktor reflü akımı yoksa ameliyata gerek yok demiş bu konuda bilgim yok ama reflü konusunda bizim doktor değerlerimizden yola çıkarak varikoseli anladı tabii ki bir de el ile muayene de...reflüden hiç bahsetmedi ama kağıdımızda sol tarafta 1 saniyelik reflü akımı izlendi yazıyordu.. kağıdımızı ameliyat yaptıracağımız zaman dosyaya koydular canım şuan yok elimde olsa daha detaylı yazardım ama ben incelemiştim aklımda kalanlar bunlar canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?