Ha ha banlıydım yemek konusu ne alemde bakayım dedim
Kimse gelmedi yemeğe demişsin
Hala 'kayınvalide de mi yemeğe gelmedi?' denmiş
Kayınvalide 'kimse' kategorisine dahil oysaki ama işte her kayınvalide senin ki kadar anlayışlı değil diye millet şoktamaşallah diyelim..
Benim kayınvalidem de çalışıyorEvet onun için yadırgandım galiba :)
Yoksa dediğim gibi kv mi severim, oda beni sever
Ben çalışan taraf olduğum için sen uğraşma modunda.
Çok yemeğini yedim şahsen :)
O genel yapısı itibariyle öyle, sadece bana karşı da değil.
Yedirmeyi sever ama kimseyi zahmete sokmak istemez.
Bu da benim şansımm kısmet işte :)
Öncelikle keşke ilk paragrafta çakılı kalmayıp konumu sonuna dek okusaydınız; bu sayede konumu "kocişime olan aşkımı haykırmak" sanmazdınızGordugun üzere konun BDVden taşınmış. Demekki uygun değilmiş. Yazmamın sebebi seninde sürekli yazman. Tabiki bende cevap vericem. Siteyi ben yapmadım, kuralıda ben koymadım. BDV kuralları zaten yazılı eğer okuduysanız. O kurallara göre burası dert paylaşma platformudur. Derdini paylaşirsın. Eğer aşkınızı haykırmak ve kocişinizin ne kadar mikemmel olduğundan bahsetmek istiyorsanız bu kadar çok, bunun içinde ayrı bölümler var. Milleti cekemiyor olsam kalkıp o bolümleri okumam mesela ben. :) Eşimle ilgili anılarımızı, tanışmamızı, evlenmemizi vs bunları ben o başlıklarda paylaştım herkes gibi. Isterseniz sizin için bulabilirim. Benim derdim kimse mutlu olmasın ve yazmasın değil bende dahil bircok üye bu işi bununla ilgili topiclerde yapıyoruz ben sadece bunu söylemek istedim.
Canım benim, öncelikle mercimek çorbasına karar verdim. Allah razı olsun çok güzel mercimek çorbası tarifleri vermişsiniz. Denedim dün çok güzel olduGelcen tabi.zaten evine misafir gele gele orencen napilir ne edilir.kendine guven.neye karar verdin napcan ogun misafirlerine ???
Kız niye banlandın, bende banın açılınca mesaj atıp soracaktımHa ha banlıydım yemek konusu ne alemde bakayım dedim
Kimse gelmedi yemeğe demişsin
Hala 'kayınvalide de mi yemeğe gelmedi?' denmiş
Kayınvalide 'kimse' kategorisine dahil oysaki ama işte her kayınvalide senin ki kadar anlayışlı değil diye millet şoktamaşallah diyelim..
Konum isterse Gelinlik kategorisine taşınsın hiçbir önemi yok, bu benim derdim. Hiçbir merci, sırf dayak yemedim yada aldatılmadım diye durumuma dert değildir diyemez. Bu da benim derdim, hemde dert ötesi derdim yani. Günlerdir düşünmek uyku uyuyamıyorumBence konu sahibi eşim son derece yardımcı, höt zöt de etmeden yapar ama ben yine de öğrenmek istiyorum misafir gelince elim ayağıma dolaşmaz en azından demek istemiş.
Yani kocama ziyafet sofrası için değil kendim istediğim için 'ne öğrencem kar' diye öğrenmek istiyorum demiş
Ha konu BDV ye uygun değil evet ama acemi biri için cidden büyük bi dert
Bende eskiden acemiydim şimdi de biNevreste etmem ama eh işte yani orta kıvamdayım ordan biliyorum
Kayınvalidene nazar değdiricez yemin ederim napsak popomuzu mu kaşısakEvet onun için yadırgandım galiba :)
Yoksa dediğim gibi kv mi severim, oda beni sever
Ben çalışan taraf olduğum için sen uğraşma modunda.
Çok yemeğini yedim şahsen :)
O genel yapısı itibariyle öyle, sadece bana karşı da değil.
Yedirmeyi sever ama kimseyi zahmete sokmak istemez.
Bu da benim şansımm kısmet işte :)
Canım benim, öncelikle mercimek çorbasına karar verdim. Allah razı olsun çok güzel mercimek çorbası tarifleri vermişsiniz. Denedim dün çok güzel olduDışarıdan meze tarzı şeyler alacağım. Milföy hamurdan yada dondurulmuş Süperfresh'lerdsen bir börek yapacağım. Tatlı olarak fırında helva düşünüyorum. Ana yemekte köfte ve köfte sosu olacak ama yanına pilav yapsam mı bilemiyorum. Normalde pilavım çok güzel ve tane tane olur. Ama 10 kişilik pilavın içinden çıkabilir miyim bilemiyorum
Öncelikle keşke ilk paragrafta çakılı kalmayıp konumu sonuna dek okusaydınız; bu sayede konumu "kocişime olan aşkımı haykırmak" sanmazdınızBen daha önceden de benzer konuları Bdv'de okuduğum için konumu Bdv'ye açtım. Çok defa dayak, kaynana, aldatma konusu dışında daha az dert edilecek yemek gibi konular Bdv'ye açıldı. Konu taşınır, taşınmaz bu site yöneticilerinin görevidir. Hiçbir üyenin bu durumu dert edinmek haddine değildir. Adı üzerinde siz sadece bir üyesiniz. Sitenin yöneticiliğine soyunmanın anlamı yok. Ki düşünceniz konumun BdV'lik olup olmadığı olsa düzgün bir üslupla "konunuzu bilmemne kategorisine açabilirdiniz" şeklinde uyarabilirdiniz. Ama sizse anlamadığım ve gayet garip bulduğum bir sebeple kocişim hakkında ettiğim iki güzel lafı kendinize dert edindiniz. Ayrıca yeni üye değilim, bahsettiğiniz topiklerde bende kocişime olan hislerimi paylaşıyorum. Ama ben konumu Bdv'ye açarak derdimi paylaştım, derdimin dayak yada aldatma olmaması dert olmadığı anlamına gelmez .. Konumun nerede olduğunun hiçbir önemi yok, isterse düğün kategorisinde olsun gerçek değişmez; bu da benim derdim.. Arkadaşlar da derdime pek çok farklı çözüm yolu sundular. Teşekkürler
Birisi dedi kiKız niye banlandın, bende banın açılınca mesaj atıp soracaktım
Kayınvalidene nazar değdiricez yemin ederim napsak popomuzu mu kaşısakÇok şanslısın canım benim vallahi senin adına çok mutlu oldum. Dünyada böyle kayınvalidelerin olduğunu bilmek süper
Kıskandırma amacım olduğunu düşünmeniz tamamen kendi karakterinizle alakalı bir durum. Demekki günlük hayatınızda insanlar beni kıskanıyor hatta sizin deyiminizle "kıskanıyooolaar" falan diye gezen bir tipsiniz. Kendi çapınızda insanları kıskandırmaya çalışan bir karakteriniz var demekki. Öyle olmasanız öyle yaptığımı düşünmezdiniz, KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ hesabı... Ben bu tıynetten gayet uzak bir insanım. Buna ek olarak insanları kıskandırmaya çalıştığımı düşünmenizde alalade kıskandığınızı gösterir, aksi olsa bu düşünceler aklınızda oluşmazdı. İnsanın fikri neyse zikri de o olur derlerBen yazınızın hepsini okudumda siz herkes beni kıskanıyor havanızdan dolayı düzgün okuyamıyorsunuz bence.
Okusaydınız ilk yorumumdan sadece övgü kısmını değil yemek kısmını da okuduğumu anlayabilirdiniz.
Yöneticilik yapmaya soyunmadım sayet gördüğünüz üzere gayet güzel yapıyorlar kendileri. Ben gereksiz şirinlik yapmaya çalıstığınız hareketinizi eleştirdim. Eminim konunuzu başka yere açabilirdiniz desem dahi aynı kıskanıyooolaar tavrınız olacaktı.
Bakınız..
Bende evlendiğimde yemek yapmayı bilmeden evlendim. En kötü ihtimal bazı yiyecekleri o günlük dışardan söylemek yada googledan yardım alarak yapmak olacaktır.
Yazmışım..
Kafası bi milyon üye çok burada bir-dostBirisi dedi ki
Kocam kafama bi tane patlattı, ailesine gerikafalı dedim diye
Sonra da demişki adam, bende senin ailene laf edersem gel patlat laf edersem şerefsizim
Bende dedim ki sana el kaldırdığı için zaten şerefsiz
Vay kocama öyle diyemezsin demez mi şok oldum
Bi de kiblemiş demek ki yöneticiler 'üslup' cezası verdi
Hayır bu adamın sıfatı buydu söyledim yani, kadın kocasına değil bana kızdı
Kafamda belirlediğim menü bu tarz birşey, çok teşekkür ederim inşallah becericemÇay yanı ağırlasanız olmaz mıymış kalabalık misafire daha güzel gidiyor salatada börek çörek gayette doyurucu oluyor aslındaBen olsam ilk misafir çok riske atmazdım en basitinden aslında basit gibi olsa da tutmayınca tutmuyor bende 10 aylık evliyim rahat 1 günde 15-20 kişi tek seferde ağırladım mecbur kalınıyor bazen ama çay yanı aldım genellikle ailelere çok yakınlara yemeğe ağırladım o da 6-8 kişi maksimum
Mercimek çorbası - Yoğurt çorbası
Fırında tavuk patates - Fırın köfte patates
Pirinç pilavı ya da hazır mantı
Yeşil salata - Makarna salatası - havuç tarator - amerikan salatası gibi mezeler bol tutulabilir
Börek (hazır yufkayla)
Sütlü hafif basit bir tatlı olabilir olmadı limonlu ya da portakallı bir kek bile kurtarır sizi
Çorbayı tatlıyı hatta yeşil salata dışında diğer şeylerden yaparsanız onları bile 1 gece önceden yapıp hazır tutabilirsiniz. Bu şekilde oluşturursanız daha kolay ilerler halledersiniz diye düşünüyorum aralara meyve koyarsınız falan masa boş durmadığı sürece göz doyuyor iyi ağırlandık diyorlar
Kıskandırma amacım olduğunu düşünmeniz tamamen kendi karakterinizle alakalı bir durum. Demekki günlük hayatınızda insanlar beni kıskanıyor hatta sizin deyiminizle "kıskanıyooolaar" falan diye gezen bir tipsiniz. Kendi çapınızda insanları kıskandırmaya çalışan bir karakteriniz var demekki. Öyle olmasanız öyle yaptığımı düşünmezdiniz, KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ hesabı... Ben bu tıynetten gayet uzak bir insanım. Buna ek olarak insanları kıskandırmaya çalıştığımı düşünmenizde alalade kıskandığınızı gösterir, aksi olsa bu düşünceler aklınızda oluşmazdı. İnsanın fikri neyse zikri de o olur derlerHer bir cümleniz resmen karakterinizin aynası. Sivri olmaya çalışmak (sanırım kendi çapınızda nickinizin altındaki imzanıza uygun bir duruş falan sergilemeye çalışıyorsunuz), kıskançlık, tanımadığınız insanlara karşı önyargı ve ego şuana dek cümlelerinizden kendini belertip fışkırtan ve okuyanlara geçen taraflarınız. Allah hakkınızda hayırlısını versin.
Her zaman ezberim iyi olmuştur, her kelimeyide aklımda tutarım, kopyala yapıştırlara gerek yok. Buna ilaveten hani konu benim konum olduğundan yazılan her yoruma itinayla cevap veririm. Bu konu benim evim, misafir olmak yada olmamak sizin kararınızdır. Evime misafir olmayı çok sevdiniz bende sonuna kadar ağırlarım öyleyse.. Buna da ilaveten kaç kişi yorum yaptı, insanlar koca sayfa tarifler bile göndermiş sağolsunlar nedense bir tek sizde hazımsızlık yaptı benim konu.. İstisnalar kaideyi bozmak diyerek ve sizi de avatar resminiz gibi kararmış ve iyi olan, övgüye layık herşeye nefret beslemiş kalbinizle bırakarak yoluma devam etmek istiyorum.Şaka mısınız nesiniz sanki baştan beri siz bisey yazmıyorsunuzda ben kendim biseyleri uyduruyorum gibi konusuyorsunuz. Kıskandığımı düsünen ima eden sizsiniz. İlla onlarida mı geri dönüp bulup bu yazıma yapıstırayım anlamanız için? Bence yazdıklarınızı biraz aklınizda tutun derim.
Hiçbirsey olmayada çalışmıyorum olduğum gibi yaziyorum ve konuşuyorum. Bu hep böyle oldu gerçektede buradada.
Hoşunuza gitmeyebilir.
Her zaman ezberim iyi olmuştur, her kelimeyide aklımda tutarım, kopyala yapıştırlara gerek yok. Buna ilaveten hani konu benim konum olduğundan yazılan her yoruma itinayla cevap veririm. Bu konu benim evim, misafir olmak yada olmamak sizin kararınızdır. Evime misafir olmayı çok sevdiniz bende sonuna kadar ağırlarım öyleyse.. Buna da ilaveten kaç kişi yorum yaptı, insanlar koca sayfa tarifler bile göndermiş sağolsunlar nedense bir tek sizde hazımsızlık yaptı benim konu.. İstisnalar kaideyi bozmak diyerek ve sizi de avatar resminiz gibi kararmış ve iyi olan, övgüye layık herşeye nefret beslemiş kalbinizle bırakarak yoluma devam etmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?