Mügehatun'cum kaynanamı o kadar sevmiyorumki, aynı mutfakta saatler geçireceğime tariflerin arasında boğulmak daha huzur verici geliyor bana inan, hani edeceği yardım bile eksik kalsın gibisindenBen 4 sene olcak evleneli kayınvalidemler geldiler mi yemeğe 20 kişi geliyorlar vee bütün yemekleri kendisi yapıp getiriyorNeden? Çünkü ben ilk yemekte " anne ben bu kadar kişiye yemek yapamam bana yardım eder misin?" demiştim. O da yapıp getirmişti. Hala o düzen devam ediyor.
Zaten yaptığımı da beğenmiyor, akrabalarına rezil olmak istemediği için kendi yapıyor.
Valla çok işime geliyor
Çorba olarak mercimek çorbasına karar verdim zaten. Hep yaptığım şehriye ve domates çorbası vardı. İlk defa birazdan mercimek çorbasını deneyeceğim, bakalım kötü olması cidden ekstra çaba gerekiyormuymuş çok merak ediyorumEvvelaaaa canım herşeye mana bulan insanlar demişsin ya ağzınla kuş tut, sütünü masaya koy yine mana bulacaklar. Bu yüzden kimseyi değil kendini ve eşini memnun edecek bi hazırlık yap fazlası için canını yorma. Senin durumun için en kolay menüyü söyleyeyim. Mercimek çorbası, kötü olması için ekstra çaba gerektiriyorhazır su böreği al ısıtıp ortaya koyarsın. Salata zaten olur. Ana yemek en kolay baklagillerden yada tepsi yemeklerinden oluyor. Çeşit çok olsun dersen bildiğin bi sebze yemeği yada et kavurabilirsin yada tavuk haşla bi pilav yaparsın. Hazır bi tatlı da aldın mı bitti gitti. Ha ayrıca 2-3 kişilik yemekle 10 kişilik yemek arasında çok fark yok korkma ..
Kız ciddi ciddi Bursa'da yaşıyorum benTatlım, bursada yasiyorsan geleyim beraber yaprak ve lahana dolması yaparız. Fırında tavuk, yarımca.... Daha neler neler
Yok kız alır mıyım hiç elinden benim her türlü işime geliyorAh canım benim korkma çok basit temizliğini bi gün önceden yap, mercimek çorbası biber dolması ve bir zeytinyağlı yeşil fasulye bide patates salatası ertesi gün yeşil salata pilav bide fırına tavuk ver mis gibi olur tatli olarak bi revani süper olur şerbeti bi gün önceden hazırlayan bilirsin. Ayrıca eşinede çok acıma daha cicim aylarindasiniz yarın birgün çoraplarını toplarsın koltuk altlarında bırak yapsın hiç elinden alma keyfini çıkar belli etmeden
Vallahi Türkiye'nin AB'ye gireceğine inanırım da kaynanamın bu dediklerini yapacağına inanmamSenin o kayinvalideni esek tepsin. Insan yeni geline yardim eder,yemekleri yapar oyle agirlar misafir. Ustune de "gelinim cok maharetlidir hepisini o yapti"der..
Ciddi misinKız ciddi ciddi Bursa'da yaşıyorum benVallahi saydıklarına bakarsak her eve lazım bir arkadaşsın, gelsen çok iyi olurdu aslında
Arkadaşım vallahi tuhaf kere tuhafsın. Eşimi övüyorum, eşimi övmeyi çok ama çok seviyorum. Kendisini fazlasıyla övgüye layık buluyor ve bu yüzden binlerce kez şükrediyorum. Eşimi övmekten gocunmuyorum ben senin gibi. Sadece eş değil, iyi bir arkadaşımı, iyi bir herhangi insanı övmeyi de çok severim. Övgü, sevgi kötü şeyler değil, sana da öneririmNe alakası var yemek yapamayanin evliligi surmuyor muymuş. Bende basta yazdım "bende evlenirken yemek yapmayı bilmiyordum" diye. Kı ben veya sen numunelik değiliz. Ha buna ek illa belirtmek istiyorsan eşim çok anlayışlıdır demek yeterli birşey. Bir pragraf yaziyi sırf esim soyle iyi, boyle iyi demeye ayirmissin. Rahatsiz olmadım. Benim eşim gelen misafiri bile agirlayip önlerine çay, kahve serviside yapar yemek serviside o konularda fazlası var eksiği yok. Kalkıp bende mi her konu başında kötü yorum gelmesin diye koca pragraf esimin meziyetlerini bosuna millete okutup esas konuya gecmeliyim.Millete ne bundan Onu anlamadim sadece
Teşekkür ederim PembeLokum'cumQueen Bee slm ben de yemek yapmayi evlenince ogrendim :)
Ben evlenir evlenmez hamile kalip dusuk yapip tekrar hamile kaldigim icin misafir agirlamadim bahanem de cok iyi oldu insanlar ister istemez anlayis gostermek zorunda kaldi eheheh sadece anne baba agirladim o bile zor geldi :)
Ben 10 kisi agirlayamam acikcasi :)
Disardan yaptir gitsin ugrasma :)
O zaman merhabaAy aynı ben
:) Çok teşekkür ederim güzel önerilerin için. Umarım bende senin gibi kısa sürede profesyonel hale gelirimOncelikle su stresini bi uzerinden yolla cnm.sonucta yatiya gelmiolar oyle dusun.herkesi ogun guzel bisekilde agirla ve gonder kendini buna odakla.sakin gergin olma he de gec hepsine.sonucta senin evjne geliolar ev sahipligini guzel yap.yemek olarakta ac neti bak a dan z ye hersey nette mevcut kmseye ihtiyacin yok.kendine guven once.bende senin gbiydim hep calistim bekarken eve kendimi dar atardim.ama suan herseyi yapabilir duruma geldim.misal onden bi corba sec yanina salata.sulu bi yemek olabilir mesela etli nohut.arkasindan firina kofteli patates mesela ardina pilav cacik vs.kola meyve suyu ardina tatli..kendine guven..laf sokan olursada hic adabini bozma elimden gelen bu de.tatli dil goster cnm.ok.hadi sana kolaylar gelsin bakalim:)))
Çok hoşsun vallahi yaYaw 10 kisiden de herkesin gozu korkmus. Biz her hafta 16-17 kisi oluyoruz annemlerde. Kazanla yemek yapiyoruz tabi
Queen Bee biz bu taraflarda aliskiniz kalabalik yemekli misafire. Senin esin Çerkez miydi? Onlarda da bu adetler var diye biliyorum. O kaynanan olacak kariyi cagir yardim etsin sana.
Tamamdır, süpersinCiddi misineğer yardıma ihtiyaç duyarsan buradayım o zaman
Kız ciddi ciddi Bursa'da yaşıyorum benVallahi saydıklarına bakarsak her eve lazım bir arkadaşsın, gelsen çok iyi olurdu aslında
Arkadaşım vallahi tuhaf kere tuhafsın. Eşimi övüyorum, eşimi övmeyi çok ama çok seviyorum. Kendisini fazlasıyla övgüye layık buluyor ve bu yüzden binlerce kez şükrediyorum. Eşimi övmekten gocunmuyorum ben senin gibi. Sadece eş değil, iyi bir arkadaşımı, iyi bir herhangi insanı övmeyi de çok severim. Övgü, sevgi kötü şeyler değil, sana da öneririm
Bense sizin sadece kötü olanı okumak, kötü olanı duymak ve sanırım kötü olanı okuyup zevk falan almak durumunuzu anlayamıyorum ne yazıkki.. Sanırım ya eşinizden memnun olduğunuz için dünyada kendinizi tek sanacak egoya sahiptiniz başka iyi örnekler okuyunca egonuz incindi yada o kadar kötü bir eşe sahipsiniz ki iyi örnekleri okuyunca sinirleriniz incindi. Ciddi ciddi yapılan bunca yorumun başka açıklaması olamaz. Sonuç olarak ortada incinen birşey olduğu apaçık ortada. İnsanoğlu olarak geldiğimiz noktayı bir kere daha gözler önüne serdiniz.. İnsanoğlu olarak artık sadece kötüyü, vahşeti, acıyı okumak istiyoruz. İnsanların mutluluğunu duymak dahi istemiyoruz, iyi örnek olan ne varsa yok olsun istiyoruz, asla duymak istemiyoruz. Çok şükür ki ben, tanımadığım insanların dahi mutluluğuyla mutlu olabilecek karakterimi kaybetmemişim. Burada iyi olarak yazılan ne varsa mutlu olurum, kötü olanlara da bir o kadar üzülürüm. Buna ek olarak Bdv'ye sadece vahşet yazacağız diye bir kaide mi var ve bunu siz mi koydunuz ? Benim derdim ağırlayacağım 10 kişilik akrabaydı.. Ev halimi ve eşimle olan ilişkimide yazıp daha iyi tanınmak adına bilgilendirme yaptım. Tekrar ediyorum eşimle sonuna kadar övünürüm, ama burda amacım bu değildi. Buna ek olarak "sizce övünmemi" yeni evli olmama yormuşsunuz ama 3 yıl flört ettim, 2 yıl aynı öğrenci evini paylaştım kendisiyle. Sandığınız kadar yeni evli sayılmam. Ona karşı olan düşüncelerim 3 yıl öncesiyle hala aynı. Teşekkür ederim.Bende överimde aile ortamında, kendi arkadaş ortamımizda yaparım. Burada benim eşimin senin eşinin iyiliğinden kime ne bize ne ki? Butun paragrafi okutalım. BDV sadece dertlerin oldugu bir kısım ben kalkıp burada esimin yaptigi yemegi, yaptigi suprizi anlatamam. Dünyada tekmiş gibi davranmanızı tabiki anlıyorum herkesin eşi kendine dünya güzeli/yakışıklısıdır. İyidir, bitanesidir. Bu yüzden evleniyoruz ya zaten :) Ama yeri var zamanı var tabi. Yeni evli olduğunuz için hevestende anlatmiş olabilirsiniz tabi. Olabilir.
Ben Bulgaristan göçmeniyim, eşim çerkes. Aralarda yakın akrabalar gelin yemeğine aldılar canım benim :)[/QUO
:)
Bense sizin sadece kötü olanı okumak, kötü olanı duymak ve sanırım kötü olanı okuyup zevk falan almak durumunuzu anlayamıyorum ne yazıkki.. Sanırım ya eşinizden memnun olduğunuz için dünyada kendinizi tek sanacak egoya sahiptiniz başka iyi örnekler okuyunca egonuz incindi yada o kadar kötü bir eşe sahipsiniz ki iyi örnekleri okuyunca sinirleriniz incindi. Ciddi ciddi yapılan bunca yorumun başka açıklaması olamaz. Sonuç olarak ortada incinen birşey olduğu apaçık ortada. İnsanoğlu olarak geldiğimiz noktayı bir kere daha gözler önüne serdiniz.. İnsanoğlu olarak artık sadece kötüyü, vahşeti, acıyı okumak istiyoruz. İnsanların mutluluğunu duymak dahi istemiyoruz, iyi örnek olan ne varsa yok olsun istiyoruz, asla duymak istemiyoruz. Çok şükür ki ben, tanımadığım insanların dahi mutluluğuyla mutlu olabilecek karakterimi kaybetmemişim. Burada iyi olarak yazılan ne varsa mutlu olurum, kötü olanlara da bir o kadar üzülürüm. Buna ek olarak Bdv'ye sadece vahşet yazacağız diye bir kaide mi var ve bunu siz mi koydunuz ? Benim derdim ağırlayacağım 10 kişilik akrabaydı.. Ev halimi ve eşimle olan ilişkimide yazıp daha iyi tanınmak adına bilgilendirme yaptım. Tekrar ediyorum eşimle sonuna kadar övünürüm, ama burda amacım bu değildi. Buna ek olarak "sizce övünmemi" yeni evli olmama yormuşsunuz ama 3 yıl flört ettim, 2 yıl aynı öğrenci evini paylaştım kendisiyle. Sandığınız kadar yeni evli sayılmam. Ona karşı olan düşüncelerim 3 yıl öncesiyle hala aynı. Teşekkür ederim.
:) Çok teşekkür ederim güzel önerilerin için. Umarım bende senin gibi kısa sürede profesyonel hale gelirim
Ha ha banlıydım yemek konusu ne alemde bakayım dedimYanlis anlasilmasin tabi ki geliyorlar
Ama yemege degil.
Onlar yiyip oyle geliyorlar.
Cay yada kahve icmeye.
Vallahi kotu biri degilim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?