- 13 Haziran 2015
- 1.731
- 1.729
- 83
Bir kaç tane basit meze de eklersen göz doldurursun. Tatlıyı da hazır alıver :)"Nefis yemek tarifleri" diye bir uygulama var. Menü önerileri var. Ayrıca her türlü yemeği ayrı ayrı katagorilemişler işte hamur işleri, zeytin yağlılar ,şerbetli tatlılar.... hepsinin de tarifini evde uygulayan bayanlar yazıyor oraya benim çok işime yapıyor. Ordan fikir almak bile yetiyor çünkü ne yapacağına karar vermek zor zaten :) benim de tavsiyem çorba, fırın yemek, pilav, salata, börek
Hahaha bencede ona patates püresi yatağında ballı şarap soslu bonfile falan yapmak lazım ama malesef o kıvamda değilim henüzYirtik kot giyen kv deye de simdi kuru fasulye yapilmaz yaw. Yorumu mu geri aliyorum
Mana bulmaya gelen insanlar kendini nasıl belli ediyor işte.. Tek çeşit yapsan hiç uğraşmamış der, çok çeşit yapsan oğlumu batıracaksın der.. O insanlara kahvaltı bile fazla bence..Ben yemek konusunda tecrübeli yimdir her yemegi de yaparım lakin evde ne varsa onu yap brnim kv de daha ilk haftada bize gelmişti yemege kp der kayın görümce vs 5 kişi bir anda ansızın geldiler aksama kalacaklar belli yani ben koştur koştur eşimi markete gönderdim karnı yarık tavuk pilav çorba fasulye salata cacık vs vs donattım sofrayı 5 kişiler di ama 12 13 kişilik yemegi yediler birde demesinler mi böyle giderse bizim oglan batar neyse dedim sonra biz onlara gittik sadece makarna vr çorba eşime bişey demedim ama artık bir çeşit yemek yada kahvaltıyla geçiştiriyorum artık kvdemleri
Çorba pilav salata bi kurı fasulye bide tavuk tamamdır yormayın kendinizi
Ne güzel çevreymiş o ya.. Bana nasip olmadı öyle çevreYok canim, benim kv deler aksam en fazla caya gelirler.
Onda da tatlisini kendi yapar getirir.
Hic kiyamaz bana :)
Bilmiyorum bizim cevreyle alakali sanirim
Calisan insanlara yemege gidilmiyor.
Bizim tarafta da oyle, onlar da da.
Yemekten sonra cay yada kahveye gelicem denir genelde.
Ben Bulgaristan göçmeniyim, eşim çerkes. Aralarda yakın akrabalar gelin yemeğine aldılar canım benim :)Esiniz ve siz nerelisiniz acaba ? Biz de ilk önce yeni evlenen cifti yemege alırlar akrabalar sıra sıra sizde de tam tersi .. Corba yapın mercimek vs. Zeytinyaglı olarak taze fasulye olabilir izmir köfte pilav salata ... :)
Aminnn :)Rabbim herkese övülecek eşler nasip etsin. dovunecek esleride def etsin.
Çağırdılar canım benim :) Yakın akrabalar sağolsunlar daha evlendiğim hafta hiç gecikmeden gelin yemeğine aldılarPeki onlar sizi yemeğe çağırdılar mi? İlk önce yeni evliler yemeğe çağırılır, daha sonra onlardan davet beklenir biliyorsunuz
Benimde dersim hergün 14.30'da bitiyor ama köy okulunda çalışıyorum öğretmen servisi 15.30 da kalkıyor eve varmamda 16.30 falan.. Vallahi benim eşimde öğretmen olsaydı herşey çok kolay olurdu, tek başına öğretmenlik bir işe yaramıyor, o yönden şanslısın.Amin inşallah :)
Benim eşim de öğretmen olduğu için bazı günler öğleden sonra evde oluyor
O zaman misafir almak kolay oluyor benim için gerçekten
Tek izin günü haklisiniz ama diğer turlu çok yorulur ve strese girersiniz diye düşünüyorum
Yapacağınız şeyleri güzel siralayip zaman kazanirsaniz daha rahat olur :)
Bende tüm adet ve geleneklerden nefret ediyorum, hemde hepsinden, hemde hergün yeniden ve yenidenValla ben güzel yemem yaparım. Ama şimdi bana 10 kişilik yemek yap deseler benim de bi gözüm korkar. Yani pilavi tutturmak falan zor olabilir. Bence siz yaniniza bi yardımcı kadın alın tüm yemekleri yapsin. Yaparken de izlersiniz. Sorarlarsa şöyle şöyle yaptık dersiniz. Yalan da söylemeyin canım 'x abla da yardım etti sağolsun' falan deyiverin.
Not: tüm adet ve geleneklerden nefret ediyorum
Evde o kadar kişinin ağırlanmayacağı fikri keşke 10 kişi toplanıp gelmeye kalkanlarda da olsaAğırlanmaz evde o kadar kişi.Hayatta yapmam.
Ohoo o dediğinizi evlendiğimiz ilk hafta yaptılar zaten. Eşimin tarafında kurt var sağolsunlar hayatlarını yarın öleceklermiş gibi yaşamaya adamışlar. İlk hafta tüm sülalesi tek tek yemeğe aldı akabinde de benden beklemeye başladılar. Bende 2 ay içinde almayınca darılmacalar gücenmeceler başladı.Yaw benim bildiğim yeni evlileri büyükler akşam yemeğine davet ederler ne biliim eşinin dayıları olur amcaları olur vs. Ben öyle gördüm yani evlendik 1 ay sonra dayısı ve yengesi bizi akşam yemeğine davet etti çok hoşuma gitmişti o zaman sadece eşim ve ben vardık , nezaketen büyüklerin düşünüp sizin bu dönemlerinizde davetten davete koşmanız lazım, dünya tersine dönmüş.
Makine babamın eski bulaşık makinesiydi. 2 aylık değil yani, güzel çalışan bir makineydi babamda vereyim almayın boşuna dedi. Ama bende bozulacağı tuttu işteAnneniz iyilik yapıyım derken birazcık kötülük etmiş ozaman
Bende direk sizin için söylemedım ama dışarda çok gördüm bunu böbürlenerek söyleyeni
Amanın 2aylık makine Nasıl bozuldu yandın ki ne yandın
Ehehe teşekkür ederim, inan bende gülüyorum ağlanacak halimeOkurken sesli güldüm çok hoşsuncanım valla yapa yapa anca yemeklerin ayarı tutuyor ben 3 yıllık evliyim dört aylık da kızım var doğum iznine ayrıldıktan sonra adam akıllı yemekler tatlılar yapmayı öğrendim desem yalan olmaz Allah tan eşimin yemekle alakali benden ciddi beklentileri yok internet sağolsun :)) kayimvaliden gelince yardimci olur belki sana 10 kişi yi ağırlamak da her babayigidin harcı değil yani Allah yardimcin olsun.
Ya düdüklü tencere fobim var benimBak ben anlatayım ilk misafirlerimi ve yaptıklarımı.Eşimin ailesi geldi komple Aksamdan ana yemek hazır ettim.Orman kebabı yaptim. Ramazan üstelik. malzemeler patates,havuç, patlıcan,kabak,soğan.domates.biber,kuşbaşı et.Bütün sebzeleri iri iri küp şeklinde doğranır yarı pişmiş kıvamda kızart(domates biber hariç) etleride duduklu tencereye koy 20 dk hasla sonra etleri tencereden çıkar ve bütün malzemeyi karasirtir et suyuna bir kaşık salça istediğin baharatları koy tepsine dök.Üzerine domates biber doğra.Buz dolabına at.Ertesi gün fırında yarım saat pişmesi yeterli.Yanına pilav.çorba iki çeşit salata biri yoğurtlu.Birde markette donmuş
Her 8 yorumdan 5'i lahmacun demiş zaten, ciddi ciddi yaptırsam mı napsam aklıma yattı yatacakYaptır lahmacunu koy onlerine ayranı laf etmeye gelen her turlu edecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?