anne baba evinde yemek yapmamak bulaşık yıkamamak meziyet değil
Çoğu kız bunu gurur duyarak söylüyor ayy ben bulaşığa elimi sürmeden evlendim diyerek
Sonra böyle insanın eli ayağı birbirine dolanıyor bence azda olsa öğrenerek evlenmek gerek..
Tatlıyı salatayı çorbayı geceden yapabilirsınız salatanın sosunu yemeğe yakın koyarsınız fırında ana yemek pilav birde ortaya zeytinyağlı kolay bi tarifle mükemmel sofra oluşturursunuz yapmak değilde toplamak daha zor
Biz milletçe artık hep kötü şeyler duymak istiyoruz. Döven, aldatan, anlayışsız eşleri dinlemek istiyoruz. İyi örneklere tahammül edemiyoruz. Bende bu forumda iyi eşleri dinlediğim zaman çok mutlu oluyorum, kimseyede kocanı niye övüyorsun demiyorum. Kötü eşleri dinlediğim zaman da bir o kadar sinirleniyorum, üzülüyorum. Eşimi normalde överim, övmenin kötü birşey olduğunu düşünmem. Ama cidden maksadım övmek değildi bu kez. Rabbim herkese övülecek eşler nasip etsin. Ben bazı arkadaşlar gibi yadırgamam bu durumu, insanların mutluluğuyla mutlu olabilen biriyim. Milletçe en büyük sorunumuz iyi şeyleri kısık sesle söyleriz çoğu zaman söyleyemeyiz, kötü şeyleri hep son volümle.. Ne diyim insanız, tuhafızkocani ov ya nolcek butun erkekler ayni degilmis deriz valla mutlu bile oluruz Allah askina kac koca var isten gelen karisina bekle gelince beraber yapariz diyen en iyi koca Qbeenin kocasi diye tezahurat bile yapariz bee
Ve yılın en yaratıcı üyesiBen de okul pikniklerine götürdüğüm kısırları, kekleri anneme yaptırır, ben yaptım derdim. Oradan biliyorum bu yalancıkları.
Hem şey yap, illa tarif gerektiriyorsa, aldığın yemeklerin tam adını not et, internetten tariflerini çıkar. Çıktılarını al, kenara koy. İsterlerse verirsin. He bak yaparlar da aynısı olmazsa, o da onların beceriksizliği olur.
Yılın en sahtekar üyesi ödülüne adayım.
Börek çörek krep çok severimOhoo bir dost'cum senin tavsiyelere bakılırsa sen kendini aşmışsın belli ki.. Börekler, lahmacun içleri falan. Beni de çırak olarak alsana kız yanına
Ben normalde fazlasıyla sıcak kanlıyımdır ama eşimin ailesiyle pek çok sorun yaşadım. Hiçbirisini günahım kadar sevmiyorum o yüzden onlara karşı istesemde sıcak kanlı olamıyorum. Bana çok mesafelisin diyorlarEşim de yardım etti sağ olsun
Benim tarafımda kalablıktır ama biz sürü psikolojisi gütmeyiz
Herkes kendi çekirdek ailesi ile gider, bayramlarda filan o da yani nadir
Bunlar biri bi yere gitse sanki çok büyük bi olay gibi hücuuum ediyorlar, bana komik geliyo.
Çalıştığım için yırtıyorum paçayıbi de soğuk bi tipim, yani samimiyet kuramam hemen biraz biraz tavrımı koydum
Sende koy, ha deyince sürü halinde gelinmesin. Kimi davet ediyosan o gelsin, o ev senin kayınvalidenin değil. Misafirini kayınvaliden belirlemeyecek sen ve eşin belirleyeceksin.
İkram kısmını da elinden geldiğince yaparsın, zamanla alışılıyo
Ne diyecektim pilavı da küçük kaseye koy, ters çevir servis tabağında şekilli dursun,
Çok olunca hem bitiremiyorlar hemde fazla pilavın ayarı kaçabilir
Az öz olsun, çeşit mahiyetinde
Ne güzel balıkçıymış o pelincim keşke burda da olsaBende balık çok severim. Balık tercih edebilirim, tatlı olarak da fırında helva balığın üzerine iyi gider
Akşam yemeği Mascara'cım..Tam anlayamadımda ondan soruyorum akşam yemeğe mi gelecekler yoksa kadınlar gündüz çay içmeye mi. Yani sulu yemek mi yapacaksın yoksa hamur işi tarzı şeyler mi
Şey olabilir belki ama, islim kebabıO kadar kisiye firin yemegi, ozel yemek yetmeyebilir.
Di mi insan diyo ki mesafeliyken böylelerse yüz versem tepeme çıkarlarBen normalde fazlasıyla sıcak kanlıyımdır ama eşimin ailesiyle pek çok sorun yaşadım. Hiçbirisini günahım kadar sevmiyorum o yüzden onlara karşı istesemde sıcak kanlı olamıyorum. Bana çok mesafelisin diyorlarAma cidden ayarları yok, sınırları yok. Herşeye cürretleri var. Sıcak yada soğuk bir insan olmam çok fark etmiyor onlara. Yeterki herşey onların istediği gibi olsun, aksine tahammülleri yok.
Şey olabilir belki ama, islim kebabı
( Adına bakma konu sahibi kolay , köfteye patlıcan sarıp kürdan saplıyosun :KK53 )
Her sözünüzde sonuna kadar haklısınız bende öyle düşünüyorum. Evlendik evleneli bir rahat yüzü görmedik. Eşimin tek izin günü pazar. Kayınvalidem istisnasız her pazar evine çağırıyor bizi. 1 kere bile düşünmedi baş başa geçirmek istemezler mi diye.. Tabiki çoğu çağırmasını red ediyoruz, gitmiyoruz. Bu sefer de trip atıyor. Kayınvalide deyince aklınıza yaşlı teyze falan da gelmesin. Kayınvalidem 40'lı yaşlarında benden genç duran, yırtık kotlar falan giyen, benim giyemeyeceğim kadar kısa miniler giyebilen bir kadın. Anneanne de aynısının kürklü versiyonu. İnanın, doğum günümde bile gelmek istediler. Eşimin belki bir sürprizi var. Belki o akşamı baş başa geçireceğiz, belki bir yerlere gideceğiz. Cidden tuhaflar. Bu arada akşam yemeğine gelecekler, çaya değil.Bu insanlar yemege mi geliyorlar yoksa kadinlar gunduz oturmaya falan mi ? Ayrica ne munasebetsiz insanlarmis ya yeni evlinin evine ilk haftada daha insanlar kendi evine bile yerlseip alismadan misafir mi gelirmis, ve o arkadaslar insan nasil utanmadan kendini zorla davet ettirir, cidden turk toplumu samimiyetle munasebetsizligin/terbiyesizligi cok karistiran bir toplum.
Yemege geleceklerse arkadasin dedigi gibi yemek sirketinden soyleyebilirsiniz, yada bir arkadasiniz varsa gunduzden gelip yardim etmesini isteyebilirsiniz ayrica bu kadar abartmayin 10 cesit yemek sunmak zorunda degilsiniz ne olursa olsun illaki yasli kadinlarin cenesi bitmez illaki kusur bulacak birsey bulacaklar.
Kendiniz yapacaksaniz, corba salata ana yemek pilav tatli-cay, daha fazlasina gerek yok bence sade oz bitti gitti.
Yok teyzeler caya geleceklerse o daha kolay
E yeni evli, hevesli, aşık olarak evlenmiş, hayatının odak noktasını oluşturuyor. Elbette her konuşmasına, konusuna yansıyacaktır bu da.Ama çok tatlı, bırakın yazsın. Şiddet konularından sonra, iyi bile oluyor.
Ya eğer çok stres olduysanız, iyi bir yerden satın alın yemekleri. Kim anlayacak ki?
Bende 5 yıllık evliyim ramazandan ramazana alıyorum aslında yemeğeEvet o tarz bisey olabilir.
Konu sahibi 2 aylik evliyim acemiyim diyor ama ben 6 yil oldu evleneli
Hic yemege misafir almadim :)
Yuz karasiyim yemin ederim.
Öyle bir celallenmişsiniz ki, annem bana yemek yaptırmadı evi temizletmedi diye gidip öldüreyim mi desem şuana kadar durduğun kabahat diyecekmişsiniz gibi geliyorKatiliyorum %100 bunu sanki bir meziyet gibi anlatiyorlar ama yetiskin bir insanin (kadin/erkek farketmez) kendi karnini doyuracak yemek yapamiyor olmasi kendi kirlisini yikiyamiyor olmasi kendi utusunu yapamiyor olmasi kendi odasini temizleyemiyor olmasi bunlari hicbirini 25-30 yasina kadar hic yapmamis olmasi bana cok buyuk bir handikap gibi geliyor.
Yani su yukarida saydiklarim benim gozumde 4 yasindaki cocugun kendi kendine yemek yiyebilmesi gibi birsey yani..
Bir insan nasil olurda kendi temel ihtiyaclarini ortamala bir sekilde de olsa gideremiyor olmasi cok tuhaf bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?