10 kişi yetmez, gelin gelin, 30 kişi toplanın öyle gelin.

Katiliyorum %100 bunu sanki bir meziyet gibi anlatiyorlar ama yetiskin bir insanin (kadin/erkek farketmez) kendi karnini doyuracak yemek yapamiyor olmasi kendi kirlisini yikiyamiyor olmasi kendi utusunu yapamiyor olmasi kendi odasini temizleyemiyor olmasi bunlari hicbirini 25-30 yasina kadar hic yapmamis olmasi bana cok buyuk bir handikap gibi geliyor.
Yani su yukarida saydiklarim benim gozumde 4 yasindaki cocugun kendi kendine yemek yiyebilmesi gibi birsey yani..
Bir insan nasil olurda kendi temel ihtiyaclarini ortamala bir sekilde de olsa gideremiyor olmasi cok tuhaf bence..

Annem hep der kalabalik misafire tencere yemegi yapilir diye :)
Etli nohut, etli kuru fasulye, taze fasulye gibi.
Hatirliyorum da hep oyle yapardi.

Pilavin yanina da tavuk koyardi.
Ortaya salata.

Corba zaten fiks. Mercimek

Sofranin ortasina da 2 ayri tabakta
Dilimlenmis borek.

O kadar kisiye firin yemegi, ozel yemek yetmeyebilir.

kocani ov ya nolcek butun erkekler ayni degilmis deriz valla mutlu bile oluruz Allah askina kac koca var isten gelen karisina bekle gelince beraber yapariz diyen en iyi koca Qbeenin kocasi diye tezahurat bile yapariz bee
Biz milletçe artık hep kötü şeyler duymak istiyoruz. Döven, aldatan, anlayışsız eşleri dinlemek istiyoruz. İyi örneklere tahammül edemiyoruz. Bende bu forumda iyi eşleri dinlediğim zaman çok mutlu oluyorum, kimseyede kocanı niye övüyorsun demiyorum. Kötü eşleri dinlediğim zaman da bir o kadar sinirleniyorum, üzülüyorum. Eşimi normalde överim, övmenin kötü birşey olduğunu düşünmem. Ama cidden maksadım övmek değildi bu kez. Rabbim herkese övülecek eşler nasip etsin. Ben bazı arkadaşlar gibi yadırgamam bu durumu, insanların mutluluğuyla mutlu olabilen biriyim. Milletçe en büyük sorunumuz iyi şeyleri kısık sesle söyleriz çoğu zaman söyleyemeyiz, kötü şeyleri hep son volümle.. Ne diyim insanız, tuhafız

Ve yılın en yaratıcı üyesi Oyum sana şekerim

Ohoo bir dost'cum senin tavsiyelere bakılırsa sen kendini aşmışsın belli ki.. Börekler, lahmacun içleri falan. Beni de çırak olarak alsana kız yanına
Börek çörek krep çok severim
Ama lahmacun içini ablam yapıyo ondan gördüm, geçen hafta yedik orda
Aha dedim kolay bu ben içini yaparım fırıncı amca pişirir, kıyak iş. Güzel olmazsa suç fırınındır güzelse hüner benim dermişim

Ben normalde fazlasıyla sıcak kanlıyımdır ama eşimin ailesiyle pek çok sorun yaşadım. Hiçbirisini günahım kadar sevmiyorum o yüzden onlara karşı istesemde sıcak kanlı olamıyorum. Bana çok mesafelisin diyorlar Ama cidden ayarları yok, sınırları yok. Herşeye cürretleri var. Sıcak yada soğuk bir insan olmam çok fark etmiyor onlara. Yeterki herşey onların istediği gibi olsun, aksine tahammülleri yok.

Ne güzel balıkçıymış o pelincim keşke burda da olsa Bende balık çok severim. Balık tercih edebilirim, tatlı olarak da fırında helva balığın üzerine iyi gider

Eğer eşiniz yemek yapmayı biliyorsa esinizin size yardım edebileceği bir günü secmenizi öneririm
Fırın yemeklerinin kolay ve pratik olduğunu dusunuyorum, fırın yemeği yapabilirsiniz

Ben de evlendigimde mutfakla hiç alakam yoktu, her gün esimi beklerdim birlikte yemek yapardık
8 aylık evliyim, biraz geliştirdim sanırım

Ama hala yemekli misafirlerimi eşimin evde olduğu günler alıyorum
Esim çok güzel yapar her şeyi
Çorba, pilav, salata esimde olur
Ben de yemek tatlı ve ev temizliğine bakarim

Bulaşık makinaniz bozukmus sanırım
Yine de içini boş tutun ki tezgahın ustu yigilmasin
Hemen makinaya atın orda dursun

Ayrıca kendinizi çok kasmayin
Beğenmeyen gelmesin

Kolaylıklar diliyorum :)

Tam anlayamadımda ondan soruyorum akşam yemeğe mi gelecekler yoksa kadınlar gündüz çay içmeye mi. Yani sulu yemek mi yapacaksın yoksa hamur işi tarzı şeyler mi
Akşam yemeği Mascara'cım..

Di mi insan diyo ki mesafeliyken böylelerse yüz versem tepeme çıkarlar

klasik corbamız olan mercimek corbasıyla baslangıc yap:) zeytinyaglı olarakda barbunya yapabilirsin mesela kolaydır yapmasıda sıcak yemek olarakda tavuk incigi alıp fırına ver cok guzel marine yontemleri var lezzetlide oluyor yanına sutlu pure pilav guzel bi salata tamam bikac mezede dısradan alırsınız oldu bitti:))

Şey olabilir belki ama, islim kebabı
( Adına bakma konu sahibi kolay , köfteye patlıcan sarıp kürdan saplıyosun :KK53 )

Evet o tarz bisey olabilir.
Konu sahibi 2 aylik evliyim acemiyim diyor ama ben 6 yil oldu evleneli
Hic yemege misafir almadim :)
Yuz karasiyim yemin ederim.

Her sözünüzde sonuna kadar haklısınız bende öyle düşünüyorum. Evlendik evleneli bir rahat yüzü görmedik. Eşimin tek izin günü pazar. Kayınvalidem istisnasız her pazar evine çağırıyor bizi. 1 kere bile düşünmedi baş başa geçirmek istemezler mi diye.. Tabiki çoğu çağırmasını red ediyoruz, gitmiyoruz. Bu sefer de trip atıyor. Kayınvalide deyince aklınıza yaşlı teyze falan da gelmesin. Kayınvalidem 40'lı yaşlarında benden genç duran, yırtık kotlar falan giyen, benim giyemeyeceğim kadar kısa miniler giyebilen bir kadın. Anneanne de aynısının kürklü versiyonu. İnanın, doğum günümde bile gelmek istediler. Eşimin belki bir sürprizi var. Belki o akşamı baş başa geçireceğiz, belki bir yerlere gideceğiz. Cidden tuhaflar. Bu arada akşam yemeğine gelecekler, çaya değil.

Hödük koca konularını okumaktan fenalık gelmişti, bu konu adeta çölde vaha gibi, okurken mutlu oldum resmen

Konuya gelince, ben olsam başımdan savmak için dışardan söylerdim. Hatta çok kötü yemekler yap, bir daha adım atmasınlar eve diyeceğim ama... Ille de begensinler istiyorsan yakınlarda güzel ev yemekleri yapan bir restoran yardımcı olabilir belki

Evet o tarz bisey olabilir.
Konu sahibi 2 aylik evliyim acemiyim diyor ama ben 6 yil oldu evleneli
Hic yemege misafir almadim :)
Yuz karasiyim yemin ederim.
Bende 5 yıllık evliyim ramazandan ramazana alıyorum aslında yemeğe
Çünkü eşimin tarafında genelde 'kadınlar günü' modunda bi menü meşhur
Hani kısır yanına 2-3 çeşit hamur işi
Baktım herkes öyle yapıyo, iyi dedim bende yapayım
Zaten seviyorum, sayelerinde geliştirdim tek kendime yapmaya üşenirim, eşim 1 er dilim yediği için

Hiç öyle çeşit çeşit yapacağım diye kendinizi kasmayın. Mesela bi paket pirinci dökün pilav yapın, marketten hazır garnitür kavanozlarını açıp içine dökün, garnitürlü pilav.
Alın bir tavuğu, kasap parçalarına ayırsın, salça sürüp biber patates soğan doğrayın fırınlayın, fırında patates.
Peynirli domatesli maydonozlu bi iç hazırlayıp fırına verin, mis gibi börekler.
Yakında fırın yok mu? Superfresh gibi dondurulmuş gıda markalarının devasa kol börekleri var, alın fırında pişirin 10 kişiye yeter de artar bile o börek.
Yoğurdu sulandırıp nane dökün salatalık rendeleyin, mis gibi herkese cacık.
İki marul iki maydonoz, biraz domates, üstüne zeytinyağı, oldu bitti salata.
Gidin bir pastaneden baklava, kek vs alın, işte tatlı.

Pilav, fırında tavuk, cacık, börek, salata, tatlı.

Ne diye tatlısına kadar uğraşmaya çalışıyorsunuz, böyle insanlara değmez. Hazır mı diye laf sokmaya çalışırlarsa gözlerinin içine baka baka 'Evet börek ve tatlıyı hazır aldım, malum yeni evliyim çok vaktim olmadı' dersiniz.

Beğenmeyen kusura bakmasın da b.k yesin, kendi evinde mi görmüş bu kadar yemeği.

çorba
yanına fırında baharatlı tavuk patates (hepsini yıka tuz karabiber kimyon azııck pul biber koy fırın poşetlerine at fırına)
pilav
4-5 tane topan patlıcanı fırında közle soy kabuklarını kıy ince ince kese yoğurdu ve sarımsakla karıştır al sana patlıcan ezmesi
yine hazır garnitürü turşu,yoğurt ve mayonezle karıştır al sana rus salatası.
hazır sigara böreği al kızart.
birde mevsim salatası yap
yanına birde pasta alırsın çay için br kaç çeşitte tatlı tuzlu kuru pasta

Öyle bir celallenmişsiniz ki, annem bana yemek yaptırmadı evi temizletmedi diye gidip öldüreyim mi desem şuana kadar durduğun kabahat diyecekmişsiniz gibi geliyor Ben annemi bu sebepten dolayı suçlamadığım gibi bir meziyet olarak da görmüyorum. Ciddi hastalıklarla zor büyütülmüşüm bu yüzden annemin iş yaparsam daha çok hasta olurmuşum gibi düşünmesi bana abes gelmiyor. Anlayabiliyorum, anne yüreği sonuçta. Ablamı da aynı şekilde büyütmüştü. Ablam evlendikten sonra öğrendi çoğu şeyi. Şimdi harika ve çeşit çeşit yemek biliyor. Bahsettiğiniz gibi karnını doyuramıyor, temel ihtiyaçlarımı gideremiyor, kendi odasını temizleyemiyor, ütü yapamıyor falan değilim Bu bahsettikleriniz cidden 4 yaş grubuna ait olgular. Ben sadece 10 kişilik misafir ağırlama konusunda dert yanıyorum.

Cnm nefis yemek tariflerine gir hangi tarif hosuna giderse yap bnde acemi sayilirim hep oyle yapiyorum ozellikle tatli lar cok gzl oluyo bide tavsiyem aksamdan yapabilecegin tatlilari corba vs yap ertesi gune daha kolay oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…