Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Günaydın ben kapatiyorum sen aciyorsun
Ama hanı nerde bitki çayları kahvalti

Günaydın ben kapatiyorum sen aciyorsun
Ama hanı nerde bitki çayları kahvalti

Doğru diyorsun onlarda önemli.
Dün gece ödev yazdım geç yattım. Bir adet mandalina ve 100 ml süt içtim. Onun dışında diyet listemin dışına çıkmadım hiç. Bu gün onuda sporla telafi edicem inşAllah.

yatış saatinden iki saat önce son arayi yapabilirsin canım

diyet listedeki ekmekleri yemiyordum onları çıkarıp yerine protein koysam mi ki ?
Bence onlarıda yemelisin. Yeterli karbonhidrat almazsan canın tatlı çeker. Diyetisyen günlük protein ihtiyacına göre vermiştir listeyi. Protein fazlası yağ olarak depo ediliyor bilşyorsun. Ama yinede sen daha iyi bilirsin erigimcim

hamilelerimizin bilgisine :))

Mutlu hamilelik için 5 tavsiye

Daha mutlu ve rahat bir hamilelik süreci istiyorsanız, tavsiyelerimiz size yardımcı olacaktır! Bebeğinizi kucağınıza alacağınız günün hayalini kurarken, bir yandan da kendinizle keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız. İşte, Mutlu hamilelik için 5 tavsiye!

1) Gebelik hakkında bilgi edinin!

Hamilelik dönemi bir kadın için oldukça önemli bir dönemdir. Gebelik tamamen fizyolojik bir durumdur. Bunu bilerek araştırmalarınıza başlayın. Gebelik hakkındaki mitler, efsaneler, korku dolu hikayelerin abartmadan ibaret olduğunu unutmayın. Bu konuda en doğru bilgi, güvenilir kaynaklardan elde ettiğiniz bilgilerdir.

2) Hayatınızı hamile olduğunuz gerçeğiyle planlayın!

Artık anne adayı hem kendi sağlığından, hem de bebeğinin sağlığından sorumludur. Bu sebeple de yediğiniz ve içtiklerinizin bebeğinizi doğrudan etkilediğini unutmayın. Sigara içilen ortamlarda bulunmayın. Sizi yoracak işlerden kaçının. Uykunuzu düzene sokun. En ufak ayrıntıyı dahi gebeliğinize göre planlayın.

3) Hayat tarzınızı gözden geçirin!

Dünyaya gelecek olan bebeğinizin sizin rehberliğinizde büyüyeceğini unutmayın. Gebelik bir savaş değil, sizin kişisel gelişiminiz için oldukça önemli ve doğal bir süreç olduğunu bilin. Gebeliğin çok zor geldiği zamanlarda, düşünceleriniz için kendizi suçlu hissetmeden, olumlu yöne doğru bakış açınızı değiştirin.

4) Dolabınızı baştan yaratın!

Gebeliğin üçüncü ayından itibaren kilo artışı hızlanacak. Bu sebeple de eski giysilerinizi giyemeyeceksiniz. Bunu bilerek üçüncü aydan önce ufak ufak yapılan alışverişler ekonominizin sarsılmasını engelleyebilir. Daha rahat ve büyük giysiler giymeniz ve bunları pamuklu, terletmeyen kumaşlardan seçmeniz işinize oldukça yarayacak. Dar ve sentetik çamaşırlar mantar riskini arttırmaktadır. Bu sebeple de uzak durulması gebelik dönemi için oldukça önemlidir.

5) Size en uygun doktoru bulun!

Hamile kalındığı öğrenildiği zaman kendinize güvenebileceğiniz, rahatça konuşabileceğiniz bir doktor bulmalısınız. Düzenli olarak kontrollere gitmelisiniz. Güvendiğiniz bir doktorla çalışmak, anne adayının endişelerini giderecek, doktorun önerilerine uymasını sağlayacaktır. Herhangi bir sorun olmasa dahi mutlaka kontrollerinize gününde gitmeye çalışın.

Tatlı isteğini kesen detoks suyu emziren anneler için uygundur.

Malzemeler,

1 adet çubuk tarçın

1 adet küçük boy elma veya hurma

1 litre oda sıcaklığında su

Hazırlanışı,

Hangi meyveyi kullanmaya karar verdiyseniz: Hurma veya elma… Ortadan ikiye bölüp çubuk tarçınla birlikte bir litre suya ilave edin. Sabaha kadar bekletin.

Gün boyunca, yemeklerden önce veya acıktığınızı hissettiğinizde birer bardak için. Meyveyi, iyice çiğneyerek yiyin.

Sık sık idrar çıkmamak için: Suyu oturarak ve yudum yudum, acele etmeden için.

Gunaydinnnnn dunku menumu yazamdm bu aralar cok yorgun oluyrm bi anda uyku bastryo yaklask bi haftadr oglum gecelri uykuya giremiyor agliyo aglyrk uyandgi da oluyo uykusz ve yorgn gecenn ardndan okul temposu basliyoki onlarda cocuk..yorucu..neyseki yavrum biraz daha iyiydi cok sukur ins bole devam eder menumu yazayim
Menum
Sabah
1 peynirli kraker
1 nescafe
Ceyrek mandalina
Ogle
Cigkofte
1 lavas
Aksam
Hamsi tava
Salata
Corba
Bu arada bebek ziyaretmde 1 bademli seker ve 1 minik cikolata
Su
2 lt ye yakin
Spor
1 saatlik yuruyus

Herkese gunaydiiiiiin
Sabahin bu saatinde benim deli kizimin 3. Kez kiyafetlerini degistiricem. Ya bu cocuk niye biyle ki yemek madasina tirmanip, surahideku suyu bardaga, bardaktan tekrar surahiye aralilsiz 40 kere bosaltiyor ust bas sirilsiklam. Oyy halilar curuyecek vallahi. Ya bir evde hergun camasir yikanir mi. Keske camasir yikayip asmak egzersizden sayilsaydi

Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum

Fazla kilolarınızdan kurtulmak için diyete başladınız ama zayıflayamıyorsunuz, öyle değil mi? Bir dakika durun, hemen diyeti bozmak yerine çözüm olarak neler yapabileceğinize odaklanın. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, kilo vermeyi engelleyen sebepleri ve çözüm yollarını anlattı; merakla okuyacaksınız.

Uykunuz yetersiz kalıyor olabilir

16 yıl süren 70 bin kadın üzerinde yapılan bir çalışmada 5 saat ve altı uyku uyuyanlar 7 saat uyku uyuyanlarla karşılaştırıldığında çalışma sonunda 14-15 kilo alması %30 daha yüksek bulunmuştur. Kaliteli ve yeterli uyku, spor ve beslenme kadar önemlidir. Şimdi düşünün, kaçta yatıp kaçta kalkıyorsunuz? Uykunuz size yetiyor mu? Güzel haber: Düzenli spora başlarsanız, uykunuz da düzene girecektir.

Aşırı stres yapıyor olabilirsiniz

Stres anında yüksek yağlı , yüksek kalorili besinleri tüketme eğilimimiz arttığı gibi , stres hormonu kortizolde vücut yağ hücrelerinin büyümesine neden olup, vücut yağ miktarını arttırabilir. Yapılan çalışmalarda yüksek kortizol seviyeleri de daha yüksek viseral yağlanma ( organ çevresi yağlanma ) ile ilişkili bulunmuştur.

Diyette yasaklı gıdaları yiyor olabilirsiniz

Beyaz ekmek , krakerler , cipsler , meşrubatlar ve tatlılar vücutta inflamasyona neden olurlar . Karın bölgesindeki yağlarda inflamasyonla ilişkilidir . Bu besinlerin sık tüketimi karın bölgesindeki yağlanmayı arttırır. Tam tahıllar , meyveler ve sebzeler antioksidanlarla doludur ve inflamatuar karşıtı özellikleri vardır , karın bölgesindeki yağlanmayı önlerler.

Hormonal bozukluk olabilir

Elma tip vücut yapısına sahip olup, fazla kilolu iseniz, testesteron seviyeleriniz de yüksek çıktıysa polikistik over sendromu söz konusu olabilir, kilo vermekte zorlanırsınız. Ön diyabet tanısıda konabilir veya diyabet hastası bile olabilirsiniz . Bir kan tahlili yaptırıp , doktor kontrolünden geçin. Mutlaka bu hastalıklarınızı tedavi ettirmelisiniz.

Motivasyon eksikliği olabilir

Karın bölgesi yağı azaltmak düşük kalorili , yüksek lifli , karbonhidrat ve şekerden düşük bir diyet eşliğinde kardiyovasküler ve ağırlık egzersizlerini de gerektirir. Sıkı takip ve zaman gerektirecek bu iş için kararlı olun.

Hatalı yağları tüketiyor olabilirsiniz

Yüksek oranda doymuş yağ alımı ( süt ve ette bulunan ) organ çevresindeki yağlanmayı arttırır . Tekli doymamış yağ asitleri ( zeytin ve avokadoda bulunan ) ve spesifik çoklu doymamış yağ asidi ( omega 3 gibi ( ceviz, ayçiçeği tohumu ve somon gibi yağlı balıklarda bulunan ) vücutta inflamasyon karşıtı görev görürler . Unutulmamalıdır ki, hangi çeşit yağ olursa olsun fazla tüketimi kalori alımını arttırır ve kilo yapar. Sağlıklı yağları da belli porsiyonlarda, örneğin bir kase salataya 1 tatlı kaşığı ekleyerek dengeli tüketin.

Yanlış egzersiz yapıyor olabilirsiniz

Hem kardiyovasküler egzersizlerin hem de ağırlık çalışmalarının bir arada yürütülmesi gerekir . Vücut geliştirmek vücudun kas kütlesini arttıracağından daha fazla yağ yaktıracaktır . Haftada 250 dk orta şiddette bir egzersiz veya 125 dk yüksek yoğunluklu bir egzersiz yapmak gerekir. Daha fazla kalori yakabilmek için egzersizin yoğunluğunu arttırmalısınız. Vücudunuza uygun egzersizleri bilmek için mutlaka bir egzersiz uzmanıyla çalışın.

Çok yiyor veya aç kalıyor olabilirsiniz

Porsiyon kontrolü yapın ve gün içinde yediklerinizi not edin. Ana ve ara öğünleri atlamadan beslenmenizi düzenleyin.

Mandalina zayıflatır mı?

Mandalina, alkali besinlerden biridir yani vücuttan ödem söktürücü, şişkinlik giderici etkiye sahiptir. Ayrıca, metabolizma hızlandırıp vücudun daha fazla kalori yakarak kilo vermesini sağlar.

Mandalina, sağlıklı kas gelişimi için gerekli A vitaminini içerir. İşte, bu özelliğiyle vücuttaki kasları besler ve bazal metabolizma hızının yükselmesini sağlar. Yani, günlük olarak daha fazla kalori yakarsınız ki bu, hızlı kilo vermenin yollarından biridir. A vitamini içeriğiyle mandalina, spor yapanlar için de ideal bir meyvedir; kas kaybını önler.

Vücuttaki zararlı yağ hücrelerini yok edip sağlıklı hücre oluşunu destekleyen C vitamini, mandalinada bolca bulunur ve mandalina zayıflatır. Ama, ne zaman ve ne kadar yediğinizin büyük bir önemi vardır. Eğer, “Mandalina çok faydalı, o halde istediğim kadar yiyebilirim” diye düşünüyorsanız, orada bir durmalısınız. Çünkü, kilo vermek ve form korumak için günlük alınan kalori miktarına dikkat etmeniz gerekir. Mandalinanın zayıflatıcı gücünden faydalanmak için günde 2 adet orta boy mandalina yiyebilirsiniz.

Biz, akşamüstü saatlerinde enerjimiz düştüğünde kuvvetli bir ara öğün yaparız. Bu genelde, bir porsiyon meyve ve bir porsiyon süt ürününden oluşur. Sütün zayıflamaya faydalarından biri, kan şekerini dengede tutarak daha uzun süre tok hissetmemizi sağlamasıdır. İşte, siz zayıflamak için ikindi vakti 1 adet orta boy mandalina ve 1 su bardağı kefir veya tarçınlı süt içebilirsiniz.

Mandalinanın faydaları nelerdir?

• Yüksek tansiyon ve kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • Stresten kurtulmak ve sakinleşmek için faydalıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklardan korur.
  • C vitamini içeriğiyle göbek eritme ve basen eritmede faydalıdır.
  • Dinçlik verir, yorgunluğa iyi gelir, troid bozukluğunu iyileştirir.
Mandalina

• Porsiyon Miktarı: 100 g
  • Kalori (kcal) 53
  • Toplam yağ 0,3 g
  • Sodyum 2 mg
  • Potasyum 166 mg
  • Karbonhidrat 13 g
  • Diyet lifi 1,8 g
  • Şeker 11 g
  • Protein 0,8 g
  • A vitamini 681 IU
  • C vitamini 26,7 mg
  • Kalsiyum 37 mg
  • Demir 0,2 mg
  • Magnezyum 12 mg

Mandalinaaa en sevdigim meyvedir ki zaten baska meyve yemem muzdan sonra ara ogunlerime ekliyorum

Kizimi uyuttum, yesil cayimi yaptim, yaninada 1 ayva
Off aksama kizimla esime ne pisirsem yaa, kendime karnibahar yemegi yaptim, onlara ne pisiricem?

Kizimi uyuttum, yesil cayimi yaptim, yaninada 1 ayva
Off aksama kizimla esime ne pisirsem yaa, kendime karnibahar yemegi yaptim, onlara ne pisiricem?
Bende uyutuyyrm suan sonra kendime bi kahve yapicam yanindada ceviz ooohh misss sen niye karjibahar yaptin ki borek fln yapsaydin soyle kiymali fln ohh agzina layik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…