Yarın bayram olsa nolcak canm bugün neyse yarında aynı işte. Evdeyiz.Bende yeni yoğurt mayaladim şimdi..aslinda kitap okuyacaktim ama uykum geldi.....bayram menülerini yazmayi unutmayalim..bende yazacağim...cumaya güzel eksiler görelim tartida.
Benim geçirip gördüğüm bayramlarda aynen anlarttiğin gibi canim..içimde bir burukluk..bazen gözlerim doluyor..birde gurbet elde..gerçi adam akilli aile çevren akrabsn olmayinca gurbette oĺmasanda ayni geçiyor..olsun Canim Allah yanimizda en güzeli oGünaydın hayırlı bayramlar kızlar.
Söyle bir açıklama yapayım. Sizinle. Paylaşmak isterim.
Benim için bayram kendimi bildim bileli normal birgun.
Ben hep annemle yaşadım.
Bayramlarda öğlene kadar yatardi hergun olduğu gibi. Akraba yok kardeş yok baba yok. Ben evde öylece beklerdim. Gider bazı komşuların elini öperdim okdar.
Herkes ailesiyle yer içer gezerdi okdar uzulurdumki keşke bayram çabuk gelmese diye dua ederdim.
Sonra evlendim. Evlendiğimde de aynı şey oldu eşimin ailesi bayramlarda memlekete giderler eşimde her bayram günü çalışır ek ücret almak için. Şimdi tek fark bayramı evladımla buruk ve yalnız geçiririz. Dışarı çıkar onu gezdirirdim. Bu sene fark eşim evde. Oyuzden hiiccc sevmem bayramı. İşin açıkçası. Benim için bir önemi yok. Rabbım kimseyi ailesinden eksik bırakmasın inşallah. İşte bu yüzden kalabalık olmak istiyorum. Yalnızlıktan korkuyorum
covid süresince ve ramazan da eklenince hepten gitti uyku düzeni. azcık geriye çekicem ama gece yatışı. düzene girmem lazım.şu uyku düzensizliği beni çok gerginleştiriyor.. normalde geç yatmayı ve geç kalkmayı sevmem. ama ramazanda hep sahurdan sonra uyuduk şimdi de artık alışkanlık oldu hiç hoş değil
tatlım önlem almak zorunda ama. burada sokakta bile maskesiz dolaşan insanlar var. yine de çok şükür kural koyup, önlem alıp ibadete izin vermişler. öyle düşün. burada olsa kimse kural dinlemez. görevliler de engel olamaz. bir sürü sorun çıkar. o nedenle direk yasak kondu. Rabbim bu hastalığı ortadan kaldırsın tez zamanda da camilerimiz açılsın ibadete.Bayram günü erken kalkınca akşam ister istemez erken yatılıyor.
Burda bayram namazı kılınacak, 2 kişi arası 1,5 metre mesafe konacak, herkes kendi seccadesini götürecek, maskeler takılacak, girişte form doldurulup sıra numarası alınacak.
Dün cuma namazını öyle kıldılar. Devletten adamlar gelip kontrol etmiş, ufacık bir sebep bulsalar caminin kapısına kilit vuracaklar.
Allah fırsat vermesin
canım benim. annen rahatsız mıydı?Günaydın hayırlı bayramlar kızlar.
Söyle bir açıklama yapayım. Sizinle. Paylaşmak isterim.
Benim için bayram kendimi bildim bileli normal birgun.
Ben hep annemle yaşadım.
Bayramlarda öğlene kadar yatardi hergun olduğu gibi. Akraba yok kardeş yok baba yok. Ben evde öylece beklerdim. Gider bazı komşuların elini öperdim okdar.
Herkes ailesiyle yer içer gezerdi okdar uzulurdumki keşke bayram çabuk gelmese diye dua ederdim.
Sonra evlendim. Evlendiğimde de aynı şey oldu eşimin ailesi bayramlarda memlekete giderler eşimde her bayram günü çalışır ek ücret almak için. Şimdi tek fark bayramı evladımla buruk ve yalnız geçiririz. Dışarı çıkar onu gezdirirdim. Bu sene fark eşim evde. Oyuzden hiiccc sevmem bayramı. İşin açıkçası. Benim için bir önemi yok. Rabbım kimseyi ailesinden eksik bırakmasın inşallah. İşte bu yüzden kalabalık olmak istiyorum. Yalnızlıktan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?