Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

afiyet olsun saracım. güzel menü.

sabah oolong çayı

öğlen 13.00
1 yumurtadan bol soğanlı peynirli isotlu omlet
5 zeytin
1 dilim avakado+salatalık+domates+1 köz kapya biber
4 küçük parça karpuz
1 dilim karakılçık tbe

ara 14.40
puer çayı
1 avuç çekirdek

ara 17.30
puer çayı
1 kase aşure

ara oolong çayı

akşam 19.45
baharatlı kapya biberli hindi kavurma
fırında karışık sebze (patlıcan+kapya biber+yeşil acı biber+soğan+patates+tatlı patates+sarımsak+zeytinyağı)
salatalık

ara puer ve oolong çayları

yatana kadar 2 lt ye yakın su

NOT: puer, yeşil, beyaz ve oolong çaylarımda aynı çay yapraklarını demliyorum. her demlemede de demi azalıyor. çok olmuyor yani.

hoşbuldum canım :) hilal bende

Teşekkür ederim canım ama su çok içemiyorum midem almıyor nedense yalnızca 1 litre içebiliyorum (

Canım ellerine sağlık menün çok güzel :) söylediğin çayları ilk defa duyuyorum faydası oluyor mu acaba nereden alıyorsun ne kadar süre kullandın ve nasıl bir fayda görüyorsun öğrene bilir miyim :) ne çok soru sordum :)))

Yaz canım kilomuz aynı seninle boyumuz da aynı sayılır :))

yaziyoz bakalim :)

cok guzel menu afiyet olsun cnm e

evet annemde yedim benim icin yapmis boregi tadi da cok guzeldi sonra toparladim insallah

cok begendim saracim afiyet olsun

asure olmasa iyiymis cunku sabah aksam gayet dolu yemissin. aksamsa biraz gec olmus kuzum. onun disinda guzel. afiyet olsun

Merhabalar menüm
Sabah
1 tam ceviz
Omlet domates salatalik zeytin peynir
Yarım kekikli domates
Çay

Öğle
1 kase (içinde nohut aşurelik buğday ve fasulye olan) yoğurt çorbası

Ara
3 gün kurusu
1 avuç kuruyemiş (kayisi cekirdeği fındık kara kuru üzüm)

Ara
Yarım kase aşure

Akşam
3 tane köfte ve birlikte pişirilmiş domates
1 kaşık bulgur pilavı
Salata
Çay
2 litre civari su ictim yatmadan daha içerim
Bugun evdeydim telefon fazla elimde değildi kayıtlı 7200 adım var ama 9000 civarı olmuştur çünkü temizlik yaptım
Dun cektigim mekikler fazla geldi sanirim karin kaslarımda ağrı var yine yatmadan 20-30 tane falan cekerim heralde tabi cok ağrı olmazsa.

benim çaylarım ithal canım. hepsi bildiğin saf çay yaprağı. sadece yetiştiği bölgeler ve işleniş şekilleri farklı. bölgelere ve işlenişlerine göre lezzetleri de farklı. beyaz, yeşil, oolong ve puer çaylarının hepsinin metabolizma hızlandırma, ödem atma, kan yağlarını ve kan şekerini düzenleme özelliği var. beyaz ve yeşil çaylar ayrıca antioksidan özellikli. her birinin bunların dışında da özellikleri var. detaylı olarak netten bulabilirsin. bunlar farklı kalitelerde ithal olarak Türkiye'de de satışta var. bazı alışveriş sitelerinde, beta tea nın sitesinde, chado nun sitesinde. chado kalite olarak yüksek satıyor ama fiyatları yüksektir. indirim de yok. ama beta tea belli dönemlerde indirimler yapıyor. o dönemlerde takip edip (mesela %25 lik indirimde) alıp çeşitlerinden stok yapabilirsin. kargo bedavaya getirirsin. ben çok içtiğim için kalitelilerini çeşit çeşit aliexpressten alıp stok yapıyorum.
ben bunları tabiki sağlık için de içiyorum ama açıkçası hepsinin lezzeti farklı. çeşitli lezzetlerde çay içmek beni çok rahatlatıyor. ama sağlık yönünden de çok faydasını görüyorum.
puer: çinde üretiliyor. fermente edilmiş siyah çay. tıp otoriteleri tarafından sağlık çayı olarak kabul edilmiş bir çaydır.
oolong: çin ve tayvanda üretiliyor. çeşidine göre %20 ile %70 arasında okside edilmiş çay.
yeşil çay: bizde de var. ama bendekiler japon ve çin de üretilenler. okside edilmemiş çay.
beyaz çay: çinde üretiliyor. çay yaprağının tomurcuk ve filizlerinden ya da üst yapraklarından üretiliyor.
ay sorma o saatte şeftali yiyecektim. komşu aşure getirmiş dayanamadım yedim aşure yiyince yemek geç oldu. ama aralıklı oruç bozulmadı

İyi akşamlar kızlar bugün iki büyüğü babalarıyla işe yollayıp diğer iki ufaklıkla hem keyif yaptım hem güzelce bir temizlik yaptım çok iyi geldi.

Sabah
6 kaşık yulaf
200 gr armut
1 çay kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 bardak süt
3 hurma

Ara
Yeşilçay

Öğle
90 gr hindi füme
Salata
2 dilim tb ekmeği

Ara
1 şeftali

Akşam
Salata
1 kepçe mercimek çorbası
1 bardak kefir

1.5 litre su içtim
Spor yapamadım

Hoşgeldin cnm aramıza inş istediğin kiloya biranönce düşersin. Sende bendensin sanırım bende hep 68 lerde hamile kalıp 95 ile doğuma gittim aslında hamişeyken dikkat et ek lazım spnrasonda süreç daha yıpratıcı oluyor
sabah annemde
15 patates kizartmasi
5 zeytin az domates az peynir
2 dilim patatesli tepsi boregi

aksam
meksika fasulyeli salata

3 lt su
Afiyet olsun cnm güzel dengelemişsin.
Akşamı boş geçmişsin gece sütün azalmiyormu akşamda En azından yoğurt salata yoğurt sebze yemeği şeklinde miktarı az tutarak öğün olısrurabilirsin cnm. Bulgur pilavı yediğin için karbonu oradan almışsın ama yemediğin zamanlarda 2 dilim tb ekmeği kahvaltına ekleyebilirsin
Afiyet olsun saracım
Afiyet olsun fulyacım çok detaylı yazdigin için menün kalabalık gözüküyor ama bence yediklerin çok orantılı aşurenin zararı olacağını sanmıyorum. Tabi miktarı çok değildi ise
Afiyet olsun güzel menü

Anladım canım araştırayım bende tef tohumlu çay falan içtim hepsi yalandı onların o yüzden sordum canım :) sen memnun kaldığın araştırıcam :)

Canım benim sütüm olmadı Bebeğim hep mamayla büyüdü bebeğim doğduğunda enfeksiyondan kaynaklı 15 gün hastanede yattı benimde üzüntüden ya da bebek emmediği için sütüm kesildi :)

Canım benim sütüm olmadı Bebeğim hep mamayla büyüdü bebeğim doğduğunda enfeksiyondan kaynaklı 15 gün hastanede yattı benimde üzüntüden ya da bebek emmediği için sütüm kesildi :)
Oyy kıyamam benimde en küçüğüm 7 gün küvezde kaldı bilirim o duyguları çok zor . Ben emzirdiğini düşünerek yorum yapmıştım ozman böyle devam cnm. Zaten çok iyi vermişsin geri kalan kilolarda gider hemen

Canım ben Yakın zamanda su orucu yaptım ondan sonra akşamı hep boş geçiyorum onu da netten görmüştüm 5 günde 5 kilo diye ama ben 4 gün yapabildim 3 kilo gitmişti :)) ben bekarken 60 kiloydum şuan 74 çok geliyor bana 2 yıllık evliyim kilo takıntım oluştu :))

İnşallah canım benim hepimiz incecik olalım sezeryan göbeğim de çok kötü duruyor

Ben bekarken 65 -67 kilo arasına gidip geliyordum ozmanda balık etliydim. Boyum 163 şimdiki hedefim 65 olmak çok zayıflıkta gözüm yok
İnşallah canım benim hepimiz incecik olalım sezeryan göbeğim de çok kötü duruyor
Göbek ahh hepimizde var bol mekik diyet ile erir inş. Benim sarkmada var bakalım 68 kilolara inince pilatese başlayacağım toparlamazsa operasyon düşünüyorum. Gerçi eskisi kadar kötü değil toparlandı inş dahada toparlanır

Hoşgeldin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…