Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Bir ısırıkla yetinebildiysen ne güzel
Ben asla yetinemezdim

Bende bugün hastanedeydim eşimde şeker hastalığı çıktı onun testleriyle falan ilgilenince düzenli beslenemedim ama akşama ilk kez sütlü kabak çorbası yaptım nefis oldu tarifini isterseniz yazarım
Allah eşine şifa versin inşallah
Tabiki tarif isteriz

kendimde şunu tespit ettim. kalorili şeyleri hiç almamam gerek. kafam iyi değilken o bitene kadar yiyorum. hep diyorum ya benimki psikolojik açlık. nedir şimdi bugün yediğim çikolata

Evet bende cok agladım.güzeller güzeline

Benim nacizane fikrm menülerin iyi ama suyun cok az oluyo onuda arttırırsan daha işe yarar.

Kabak çorbası

Malzemeler

Üç dört dilim kış kabağı yada balkabağı
Bir tane patates
Havuç
Kuru soğan
Sarımsak
İki yemek kaşığı zeytinyağı
Bir su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Maydanoz
İki yemek kaşığı un
Bir çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı
Kabakların kabuğunu soyup dilimliyoruz soğanları patatesi havucu irice doğruyoruz sarımsağı rendeliyoruz tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup kaynatıyoruz sebzeler yumuşayana kadar pişirip blenderden geçiriyoruz sonra bir su bardağı süte iki yemek kaşığı unu ekleyip karıştırıyoruz sıcak çorbadan iki kaşık katıp ılıştırıyoruz bu karışımı çorbaya ekliyoruz yağını tuzunu baharatlarını ve küçük küçük doğradığımız maydanozuda ekleyip iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz sıcak sıcak servis ediyoruz bol vitaminli şifa gibi bir çorba ohhhh mis

Kesinlikle denerim.
45 yaşındayım daha balkabağının tadını bilmiyorum.
Tatlısının tadına geçen sene baktım
Geçen hafta 1 orta boy aldım tatlı yapmaya gün bulamadım, hadi yaparımda ne ara yiyeceğim.
Çorbasını desen en erken cuma günü yapıp yerim.
Ohoo o günede buzlukta neler var sakladığım

Balkabağı olmasına rağmen hiç tatlı bir çorba olmuyor özellikle karabiber çok yakışıyor ayrıca zerdeçalın karabiberle birlikte kullanımı zerdeçalın faydasını artırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…