şapka çıkarırım ben bu yorumaçok sinir bozucu bir durum. boşanma aşamasında mallar ikiye bölünmeli. valla hayat bu, boşanma aşamasında maddiyatı da düşünmek gerekli. ne kadar anlaşarak iki medeni insan gibi boşanılsa da ve ne kadar ortada çocuk da olsa boşanmadan sonra kadın ve erkeğin yolları ayrılıyor. o zaman da yazmıştım sanırım buraya: erkekler kadınlar gibi değil. boşanınca arkalarına bakmazlar. benciler..... onlar için sadece kendileri var.
tatlım senin kendin ve çocuğun için yapacağın en önemli ve en acil şey: iyi bir işe girmek. baksana daha ilk aydan nafakayı vermemek için neler dedi. o başka konu tabi ama acilen işe gir.
bir insanın hayatını düzene sokmak için çevresindeki kişilerin, ailesinin, dostlarının, ahbaplarının önemi çok büyük. ama tam olarak ayağa kalkabilmek için ekonomik yeterlilik çok önemli. kendi paranı kazanmaya başladığında nefes aldığını hissedeceksin.
evet kimse evlenirken boşanmayı hesap etmez. ama hayat bu, böyle şeyler yaşatıyor da. elden ne gelir. ayağa kalkacaksın.
seneler önce bir tanıdığımız eşinden çok olaylı şekilde ayrıldı. adam kadını aldatmış kaç kere. en sonuncusundan çocuğu olmuş. boşanıp onunla evlenmek istiyordu. kadın şok tabi. ortalık birbirine girdi. ikisi de üniversite mezunu ve kariyer sahibi insanlar bu arada. iki de güzel ve başarılı çocukları var. bir şekilde boşandılar. çok detaya girmek istemiyorum ama adam bir plan dahilinde kadının üzerindeki malları da aldı. bazısı kurtarıldı bazısı gitti. bu arada hepinize önemli bir not: ne kadar mutlu ve emin olursanız olun eşinize hatta aileniz de dahil kimseye boş kağıda imza atıp vermeyin. evet bu malların bazılarını evliyken bir bahaneyle boş kağıda attırdığı imzalarla elde etti. şaka gibi ama gerçek. tabi patırdı iyice büyüdü. neyse ailesi ve arkadaşları çok destek oldu falan. ama onu o dönemde ve sonrasında rahatlatan en önemli ikinci şey de kendi işinden gelen geliri ve ailesinin maddi desteği oldu. kadın ilk etapta pat diye ortada kaldı. sırf işinden gelen gelir. büyük kız üniversite okuyordu il dışında. küçük de özel okula gidiyordu. kolej taksitlerini kadının annesiyle babası ödedi. abileri birleşip altına araba aldılar. onun süreci çok uzun sürdü ama son olarak şöyle diyeyim maddi imkanları dar olsaydı çok çok daha kötü olurdu. atladı arabasına sürekli kendini oraya buraya attı. öyle öyle kendine geldi.
ha bu arada adam o kadınla evlendi. face de gördüm geçen aylarda. çocuğu büyümüş kocaman olmuş. valla fotoğraflarda pek mesuttular. ben olayın aslını bilsem de dışardan bakan ne güzel mutlu aile der. yani sonuçta adamların yeni hayatları önemli. geriye asla bakmıyorlar.
aşk, sevgi çok ama çok önemli arkadaşlar. insanın ayakları yerden kesiliyor evlenirken. ama hepimiz belli bir yaştayız. çevremizden, sosyal medyadan, haberlerden vs çok şey duyuyoruz. herkesin kulağına küpe olsun. kenarda paranız olsun. ev hanımıysanız bile el harçlığınızdan üç kuruş da olsa kenara ayırın. hele hele gençler. eşinizin geliri yüksek bile olsa çalışın. kendi paranızı kendiniz kazanın. emekliliğiniz olsun.
neyse çok konuştum.
yaa yine miiakşam karbo fazla kaçtı farkındayım.
Geçmiş olsun kuzum yarına yaparsın aa Allah ın günleri bitiyor mu?? Hatta en iyisi perşembe günü yap da cumaya terazi fazla çeksin
Yapmadımneden dersen akşam bitkinlik derecesinde halsizleştim ara ara böyle oluyorum
Yok canım yemezleryaa yine mii
Geçmiş olsun kuzum yarına yaparsın aa Allah ın günleri bitiyor mu?? Hatta en iyisi perşembe günü yap da cumaya terazi fazla çeksin
Aminşapka çıkarırım ben bu yoruma
onun için ne yapılmalı biliyor musun fulyam??bütün kadınların bir mesleği bir diploması olmalı.hepsi ayakları üzerinde durmalı. Kızım şükür ünide 4.sınıfta , güzel bir mesleği var.şimdiden çalışıyor, yeni doğan taylar gibi ayağı üzerine kalkmaya çalışıyor.o kadar mutluyum ki anlatamam. Gözüm arkada kalmayacak. sırf bu evlendikten sonraki mal paylaşımı eşit olacağı için baba hakkını da evlenmeden önce ona vereceğim ki yarın öbür gün Allah muhafaza boşanırsa falan bir evi , bir malvarlığı olsun. Ben görevimi yaptım ya içim öyle de huzurlu. Allah hiç kimsenin evladını kötülerle sınamasın
Kahvaltıda çorba içenlere hayranım bi türlü beceremiyorum ben. Eşimde çok sever ara ara yaparım ona. ama ben içemiyorum midem kabul etmiyor sabah sabah çorbayıMenümü yazayım
Sabah
Bir kase paça çorbası
İki dilim ekmek
Öğle
Bir kase sütlü kabak çorbası
Barbunya pilaki
Ara
Bir mandalina
Bir kase yoğurt
Akşam
Bir kase sütlü kabak çorbası
Dört tane köfte
Soğan salatası
İki dilim ekmek
Su 3.5 litre spor 5000 adım : 50 puan
moni
Hadi iyi gecelergezocan yattım ben. Hadi Allah rahatlık versin
Hoşgeldin iz35 yaşındayım 1.64 boyundayim evliyim ve iki çocuğum var ikiz 12 yaşında
Aslında ergenlikten önceki dönem hariç hiç zayıf olmadım ve kalıcı kilo vermek istiyorum daha önce hicbir takıma katılmadım
Şuan 70 kiloya ulaştım bu kiloyu çok sukur geçmedim hep kendi çabalarımla kilo verdim ama ne zaman diyeti bıraksam yine bu kiloya ulaştım şimdi hedef kilom 60 ve ınsallah ulaşırım
Kız onca şeyi nasıl yedin abooosabah yok
öğlen 12.00
1 yumurtadan az kavurmalı biberli isotlu omlet
1 kk örgü peyniri
5 yeşil zeytin
domates salatalık
1 brezilya cevizi, 1-2 çiğ badem
1,5 kk fit brownie (şekersiz, cennet hurmalı bitterli siyez-yulaf unlu)
ara 16.30
2 kk fit brownie (şekersiz, cennet hurmalı bitterli siyez-yulaf unlu)
1 avuç çekirdek
1 kupa filtre kahve
1 fincan yeşil çay
akşam 19.30
fırında çipura balık
marul havuç salatası
1 kk fit brownie (şekersiz, cennet hurmalı bitterli siyez-yulaf unlu)
ara
çekirdek
1 orta boy muz
1 mandalina
2 fincan yeşil çay
yatana kadar 1,5 lt su
2 saat yürüyüş (çok yoruldum ama)
moni
Inşallah canımBugün çok güzel. Birsey yaşadım ve mutluluktan akşam yemeğini unuttum akşam 9 da hatırladım ama genede yemedim çünkü asla 8den sonra birsey yemiyorum. Meyve bile. Şuan karnım gır gııır durmuyorsabah Bi kaç patates kızartması az domates peynir yedim 1 dilimde ekmek. Onla duruyorum. Bide arkadaşım. Kahve ve lokum yedim. Ayyy 72 yi görürüm inşallah yarın
S Star4734
kuzum diyabet hastası olduğunu söylemiştin, doktorun sana beslenme önerisinde bulunmadı mı? doktorunla iletişime geçip seni yönlendirmesini iste lütfen ve bir diyetisyenden de yardım alabilirsin. yaşın küçük ve gelişim çağındasın doğru beslenmen lazım.
menünde kek börek gördüm bunlar diyabetli olduğun için sağlığına çok zararlı.
neler sana yararlı ve neleri yememen gerekir şu an bilemiyorum. yanlış bir şey de demek istemiyorum.
sadece öneri de bulunabilirim. öneri amaçlı listeden lütfen sen yememen gerekenleri çıkar.
bizler beslenme konusunda yetkin kişiler değiliz.
öneriler:
sabah kahvaltını sıkı yapıp, ara öğünle destekleyip öğle yemeğini makul bir şeylerle yaparsın. akşam da evde pişmiş olan yemekten yersin.
anneciğine söyle zararlı şeyler pişirmesin, daha sağlıklı diyete uygun yemekler pişerse evde sana destek olmuş olur.
gerçi belki de hep sağlıklı şeyler pişiyordur evde.
akşam eve kaç gibi gidiyorsun, yani akşam yemeğini kaçta yemiş oluyorsun?
öğünlerinin resmini çekip burada da paylaşabilirsin.
sana yardımcı olabilmek adına örnek menü :
uyanınca:
büyük bir bardak su(istersen limon sıkabilirsin)
sabah:
1 haşlanmış yumurta(pul biber ekebilirsin)
5 zeytin
1 dilim beyaz peynir
domates
salatalık
bol yeşillik(maydanoz, roka vb.)
1 dilim ekmek( beyaz ekmek harici)
1 kupa yeşil çay
ara:
kahve
1 şeker ilavesiz protein bar
öğlen:
1 kase çorba
salata
yoğurt
ya da
1 meyve ( elma, armut, mandalina vb.)
1 kase yoğurt
toz tarçın
ara:
1 çay bardağı çiğ kuruyemiş ( çiğ fındık, çiğ badem, çiğ kaju, ceviz vb.)
1 kupa yeşil çay ya da bitki çayı
akşam ( saati çok önemli)
evde pişen yemekten 1 tabak.
salata
yoğurt
ya da
yemek uygun değilse;1 kase pulbiberli limonlu yogurt
ara :
1 yeşil ya da beyaz çay
10 adet tuzsuz beyaz leblebi
su: yeterli içiyorsun
spor: zaten yapıyorsun
Paça çorbası hem doğal kolajen hemde bağışıklığı güçlendirmek adına çok faydalı bir çorba e bide bol sarımsaklı limonlu pulbiberli olunca kahvaltım şenleniyor ben çok seviyorum paça çorbasınıKahvaltıda çorba içenlere hayranım bi türlü beceremiyorum ben. Eşimde çok sever ara ara yaparım ona. ama ben içemiyorum midem kabul etmiyor sabah sabah çorbayı
Canım agrı kesici versen. Ben hiç ilac kullanma taraftarı degilimdir ama bazen biz anlayamıyoruz mızıldıyo sanırıyoruz ama agrısından yapabılıyorlar.belki iyi gelir. Umarım biran evvel normale dönerAksam yatarken yazdim menüyü de eksiklikler var onları düzeltiyim.
dun gece
3 avuç nar 1 bardak kefir
Aksam iftar saati
1 kase corba
Çeyrek nar
20.30 civarı
Yogurtlu havuçlu kabak salatası
1 tane fırında sebzeli kasarli köfte güveç
1 parça haşlanmış tavuk
1.5 elma
1 avuç fındık ceviz kuru üzüm karışımı
Çay
Su 2-2.5 litre arası
Spor 40 dk yürüyüş 120 puan
15 dk tempolu yürüyüş 60 puan
4000 adım 40 puan
Toplam 220 puan
moni
Oglum gece yine düzgün uyumadı 4.30 a kadar kucağımda yattı uyudu uyandı çok huzursuzlandı. Ben artik bitik durumdayım gözlerim kapaniyor resmen
Bende vermiyorum yaa. 2 yasini gecti toplamda 4-5 sefer vermişimdir agri kesici. En arka dişleri çıkıyor diye düşünüyorum. Gündüz okadar değil mızırdanması gece daha çok oluyor. Bazen dönem dönem bu şekilde oluyor 1-2 haftaya normale dönüyor. Insallah düzelir bakalım düzelmezse ozaman bi çare ararım.Canım agrı kesici versen. Ben hiç ilac kullanma taraftarı degilimdir ama bazen biz anlayamıyoruz mızıldıyo sanırıyoruz ama agrısından yapabılıyorlar.belki iyi gelir. Umarım biran evvel normale döner
Allah ımGünaydınlaar.
Dün menüme ek olarak mısır patlatıp yedim ve sandviç ve çikolata
Ama ne vicdan azabıyla anlatamam .ama sabah tartıldım birde tartıda ne göreyim .70.1 bu zamana kadarki en düşük kılom .indim tekrar cıktım indim tekrar cıktım evet aynı.acaba vücudumu sasırttımmı anlamadım saskınım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?