10 yıllık kocamı hiç tanıyamamışım şimdi sizden fikir istiyorum

şu an akılları ermez küçükler,anneyi düşman bilirler,gelişmelerde görecekseniz boşanma olmayacak konu sahibi af etmeyecek ama erteliyecek,anne olmak zor elmayra kaç çocuğun var?

Küçükler tabi ki, kavganın bol saygının az olduğu bir ortamda büyüyecekler.

Hic cocugum yok ama benim icin özgürlüğünden fedakarlık etmiş bir annenin evladıyım. evlat bazen o kadar nankördür ki; "bana ne boşansaydın" diyebilir.

Hayat önce bizim, sonra evlat sonra koca.

şu an akılları ermez küçükler,anneyi düşman bilirler,gelişmelerde görecekseniz boşanma olmayacak konu sahibi af etmeyecek ama erteliyecek,anne olmak zor elmayra kaç çocuğun var?

öyle bir yazmışsınız ki sanki anneleri aldattı babayı...niye düşman bilsinler ? gururu duyarlar anneleriyle ,
bu işler çocuk olup olmamasıyla önemli değil ki...
ama bizim kültürümüzde malesef bu böyle bir de çocuk varsa her şeyi yutan kadın olmak zorundasın,yuvan için...
bu zihniyetleri kabullendiğimiz sürece böyle devam eder gider döngü.

elmeyra ya katıkıyorum sevginin saygının güvenin olmadığı yerde o çocuklar nasıl yararlı ve sağlıklı bir birey olacaklar

10 tane de çocuğum olsa böyle bir durumu kabul etmem. Sokakta dilenirim, temizliğe giderim, muhtardan yardım isterim, Vali 'nin kapısında yardım için yalvarırım yine de çocuklarıma bakarım..

Ha bir de bu forumda konu açtı isem karşılıklı yazışanlara kızarım.. Adminleri çağırıp olayın geyiğe dönmesinin engellenmesini isterim vs vs..

Konu sahibi Allah yardımcın olsun. Eşimi o kadınla görenler var demişsiniz onlar şahit olursa hem çocuklarınızı alırsınız hem de nafakanızı. Zaten diğer kadının eşi size telefon açıp bunu diyebilirsa ve erkeklik gururu varsa mahkemede sizden yana ifade vermeli.. En kötü herşeyi detaylı bilmese bile bu adam benim eşimi rahatsız etmiş vs diyebilir..

Son düzenleme:
Şimdi bu konu sahibi annesi belki kabul etmeyecek? Çocuklar orada daha mutlu olacak diye garantisimi var?

Şimdi bu konu sahibi annesi belki kabul etmeyecek? Çocuklar orada daha mutlu olacak diye garantisimi var?

Mutlu olmayabilirler tabi ki, düzenleri değişecek cünkü. Ama huzurlu olacaklar.

benim buradan anladığım kadarı ile; karşı taraf kendini savunma moduna geçerek, senin eşinin onu rahatsız ettiğini söylemiş. aksi takdirde karşı tarafın eşi bu tepkiyi vermez, çok daha büyük olaylar çıkar idi.

ben olsam ne yapardım?
iki tarafın da aile büyüklerini karşıma alır, çocuklarımın babasının yaptığı haysiyetsizliği anlatır, onu evden gönderir, çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılaması için gerekli maddi manevi tüm desteği söke söke alır, bir işe girer, huzurla hayatıma bakardım

ben olsam tabii.

inan çok üzüldüm mihriban.. eşin gerçekten karaktersiz değersiz afedersin şe..siz bir insanmış! insan yakın arkdaşının eşine nasıl bakabiliyor..yazıklar olsun yaa..

Arkadaşım yaşadıklarına çok üzüldüm. Seni o kadar iyi anlayabiliyorumki, bir benzeri benim başıma geldi, 3 yıl önceydi, tanıdığımız bizim eve yatılı bile gelen bir bayan, üstelik benim arkadaşım. Şüphelendiğimi söylediğimde paranoyaksın demişlerdi. Hatta öyle ileri gittilerki doktora götürmeyi bile teklif etmişlerdi. Kadın eşine söylemiş, eşi de beni aramıştı “benim karıma güvenim sonsuz boşuna şüpheler üretip evinin huzurunu bozuyorsun , kocana güven, ne senin kocan nede benim karım böyle şey yapmaz” bile demişti.

Ben çalışan bir kadınım, 3 tane çocuğum vardı. Büyük kızım ünv. Hukuk okuyor şuan, o zaman lise 3 deydi, en küçüğüm yani oğlum 7 yaşındaydı. Güvensizlik ve şüphe zor bir durum. Görmemezlikten gelemiyorsun, sürekli takip halindesin şüpheler olunca. Telefon takibi özellikle, yakalıyorsun inkar ediyor. Bin bir türlü bahaneler üretiyor. Ama mutlaka açık veriyor erkekler. En sonunda şüphelerim doğru çıktı. Hafiye gibi sürekli iz peşindeydim. Buda yoruyor insanı. Sürekli ağlıyordum, psikolojim bozulmuştu. Ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Küçük bir ilde oturuyordum ve kimseye anlatamıyordum. Ailemde yok benim, bir ablam var en son ona anlattım boşan ve tayin iste dedi ama onuda dinlememiştim.İnternette soruyordum derdimi anlatıp. Ama kim ne derse desin, sen aklında olanı yapıyorsun. Boşan demek tabiî ki çok kolay, 3 tane çocukla olmuyor. Ben eşimi kovmuştum evden, eşimin ailesi ile aynı ilde oturuyoruz onlarada anlattım. Tamam kızıyorlar ama yinede cocukları boşanmasınıda istemiyorlar sürekli aramızı yapmaya çalıştılar. Benim kızlarım destek olmuşlardı bana öyle yıprandılarki onlarda, babalarını kovduğumuzda oğlum cok ağlıyordu, onların yanında tartışmak istemiyordum ama kapıya geldiğinde içeri almıyordum ve görüyordu. Bir gün babasını aradı baba gel beni al diyerek. Babası geldiğinde anne nolur içeri gelsin gitmesin diye bacaklarıma sarılıp ağlıyordu. Dayanamıyorsunuz bunları görünce. Sinir krizleri geçiriyordum, bir gün yine sinir anında mutfaktaki tüm tabak ve bardakları yere atıp kırmıştım.

Kendi kazancım olduğu halde çocukları düşünerek boşanma davası açtığım halde geri çekip barıştım. Barıştım derken affetmek olmuyor. Hala rüyalarıma giriyor. Tabi ısıtıp ısıtıp önüne koymuyorum ama aklımdanda gitmiyor. Bazıları enayilik bu Boşan bitsin diyor ama inanın çocuklarla tek başına dul bir kadın olarak yaşamak çok zor. Etrafımda boşanan kadınlara çalıştıkları halde ne gözle bakıldığını çok görüyordum. Ben korktum, siz korkmaya bilirsiniz ama ben yapamadım. Şuan keşke boşansaydım diyormuyum? Kendi tarafımdan bakarsam evet,,boşansaydım diyorum. sevgim yok, güvenim yok. Yaşıyorum yinede. Ama hala psikolojim iyi değil.
Cocuklarım tarafından bakıncada iyiki boşanmamışım diyorum.

Mutlu olmayabilirler tabi ki, düzenleri değişecek cünkü. Ama huzurlu olacaklar.

soğan ekmek yerim, çocuklarıma çorba yaparım patates haşlarım
ancak başım dik, içim ferah ve huzurlu büyütürüm.

yok böyle bir rezillik

hem de arkadaşının eşi ile yapacak bunu

böyle durumlarda cocukları düşünmek lazım ama senin duyguların ne olucak

işte bu cok zor bir seçim..

boyle utanmaz bı adamla devam edemzdım,
onunla aynı yastıga bıdaha baskoyamazdım
ahlaksız bı adam cunku
herıfı kapı dısarı eder aıleme haber verır bosanma davası acar cocuklarıma nafaka alırdım

ne bılım bıseyler yapardım. ama o adamla aynı evde yasamazdım kesınlıkle bosanırdım

aldatmanın affıyok bende

gerçekten zor bir durum.. üzüldüm.. size bunları yaşatan biriyle aynı ewde yaşamay mecbur olmak.. peki şu an eşiniz nasıl dawranışları??

asla affetmem buyuk konusmak gibi olmasin ama baska bir sirfintiyla ten tene degecek piskin piskin bise olmamis gibi davranacak ben o adamdan igrenirim biter.benimde bir oglum var ogluna layik bir baba allaha sukur.allah sasirtmasin ama hic birsey eskisi gibi olmaz artik birdaha yapar

evet bu lafı kardesım soylemıstı anneme bı sınır anında,
annem ben sızın ıcın suna katlandım vs deyınce kardesımde,
bızene ya boşansaydın dedı
annemde sımdı cok pısman bosanmadıgı ıcın

samimi bir yorum benim demek istediğim buydu sen boşanıp kendini düşünebilirdin ama çocuk çok olunca bu işler kolay olmuyor ben korkumdam 1 çocuk yaptım hiç bir erkeğe gözü kapalı güvenipte 3 çocuk doğuramazdım hayat acımasız,

Hayatta aile içi huzurdan daha önemli hiçbir şey yoktur.
Çocukların babasız büyümesindense ayrı büyümesinden yanayım çünkü ben de eşini aldatmayı alışkanlık
haline getirmiş, şiddet uygulayan bir babanın kızıyım. Küçükken bile yalvarırdım anneme gerekirse bırak bizi
git, kendini kurtar diye... Bir çocuğun annesini yok yere,sürekli ağlarken görmesinden daha kötü ne olabilir??
Canım annemi o kadar sindirmişti ki baba figürü, ayaklarının üzerinde durabileceği bir işi olduğu halde gidemedi.
Babasız büyümeyelim istedi, belki bize zarar verir diye korktu... Şimdi çok pişman ama neyse ki sinmişliğini
üzerinden attı. Ses çıkarabiliyor. Sırf bugüne gelebilmek içinse az kalsın hayatından olacaktı. Bir sürü badire
atlattı. Ama ne bizim bağırıp baba figürüne başkaldırmamız ne de annemin tepkisi bugüne getirdi bizi.
Aslında annem hala sinmiş olacaktı ancak şiddet görüğünde bunu belgeleyip, tüm ısrarlara direnip mahkemede
şikayetçi olması ve o mahkemede hakimin verdiği gözdağı, aldığı karar annemin daha güçlü hissetmesini
sağladı.Sen sakın sessiz kalma, mutlaka dişini göster.

Allah yardımcın olsun canım.

Bir çocuk için en ağır şey nedir biliyor musunuz ?
Annenizin ''senin için boşanmadım'' demesi. Annem yıllarca mutsuz olmuş benim için.
Ben bunu yaşadım. Annem her daraldığında söyler sağolsun ama benim veya bizim için değildi , korkmak , dul kadın olmak vs vs.
O her şeyden önce bir bireydi , bilmeli ki o mutlu olunca biz mutlu olurduk.
Yıllarca bu lafa göğüs gerdikten sonra bir gün dayanamadım ve '' mutsuzluğunun faturasını yıllarca evladına fatura ettin yeter artık '' deidm.
O günden bu yana bu lafı kullanamaz annem.
Eşler boşanabilir bu doğal bir şey, anne ve babalıktan istifa edilmez.
Boşansaydıda babam baba olacaktı , hemde o kavgalara şahit olamayacağım için daha sağlıklı büyüyecektim.
Siz sorunlu bayanlar olarak yazıyorsunuz, bende sorunlu bir çocukluk geçirmiş bir evlat olarak yazıyorum.
İlk önce kendinizi düşünün, mutlu , özgüvenli,huzurlu olun. Bu hisssettikleriniz çocuğunuza geçer, yoksa yıllarca eziyete katlanmak
çocuktada eziklik yaratıyor.
Kişisel görüş ve tecrübem.

Allah aldığımız hicbir karardan pişman etmesin bizleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…