10yaşındaki kızım

aycaftr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
153
49
98
43
10yaşindaki kızım cinsel organına karşı meraklı,normalde pamuk gibidir.sosyal uyumlu bir cocuktur.çocuk kalbi herseyi de anlatir.bana yalniź kaldiğinda özellikle gece yatarken istek geldiğini günde 3 4 kere oynadığını söýlüyor .kızmıyorum görmezden geliyorum.ama bir taraftanda rahatsız oluyorum.ne tavsiye edersiniz

Yani dikkatini başka şeylere dağitmaya çalışıyorum ama her yalnız kaldığında aklıma geliyor.

kesinlikle terslemeyin, bunu nasıl keşfettiğini neler hissettiğini sorun
kendini keşfetmesi doğal ama 10 yaşındaki bir çocuğun gece istek geliyor demesi biraz tuhaf bence Esra nın dediği gibi sanki öğrenilmiş

Bence bir psikoloğa götürün.. seneler önce bir tv programında izlemiştim, anne ağlayarak yardım istiyordu , kızı akşam yorgan altına girip oynuyormuş ve oynarken kendinden geçiyormuş.. aile büyükleri duyunca anne ve baba dışlanmış , çok hatırlamıyorum inanın çok uzun seneler oldu .. dr un tavsiyesi asla şiddete baş vurulmaması anlayış sevgi ve psikolojik tedaviyle düzeltilmesinden yanaydı.. eğer önüne geçilmezse bunun hastalık seviyesine ulaşacağını anlatmıştı.. en büyük görev size düşüyor anne baba olarak , kolay gelsin Allah yardımcınız olsun

Yok sadece gece değil yalnız kaldığinda ama gece hemen uykusu gelmiyor yani uykuya dalma süresi uzuyor sanırım

Evde internette cocuk korumasi var yani tabletede öyle çok uzun süreler bakmaz

Bu yaşlarda çok normal.Benim kızımda aynıydı hatta pedagoga götürdük ve doktor bunun çok normal olduğunu kendini keşfettiğini görmezden gelmemizi istedi.zamanla bırakır merak etmeyin.
Biraz rahatladım yok kızmiyorum.bunun normal olduğunü büyüdüğünü vucudunun değiştiğini anlatiyorum .inşallah bırakır

Psikoloğa götürmeyi bende düşündüm.acaba bunu yalniş bişey olarak mi düşünür dedim çünkü cocuğum bana anlatirkende kötü bişey yapmış gibi mahcup anlatıyor

Ay ne zor işler ya.
Sadece anlayışlı davranın ki öyle görünüyordunuz.
Ben şimdi bile kızım bezini açınca eliyle oynuyor onda bile kendimi kötü hissediyorum,elini çekmesini istiyorum..halbuki bilinçsiz.
Neyse unutacaktır zamanla.

Bazen bende hani yanina gittiğimde hemen toparlaniyor .böyle terlemiş olduğunu hissediyorum alışkanlik mi yapti acaba

Bu yaslarda cocuklar kesif doneminde olurlar ,cinsel organini tanimaya calisiyorlar ama istek geliyor demesi ayri bir mevzu .Icinizi rahat tutun.Gecici bir surectir. Dikkatini baska seylere yonlendirerek unutturmayi ve yalniz kalmamasina ozen gosterebilirsiniz.

Cinsellikle ilgili konuşma yapmanızın zamanı gelmiş gibi duruyor. Ergenliğe girmeye başlamış kızınız yavaş yavaş.
Anlatın doğrusunu da sonra bu toplumda pişmanlık yaşayacağı şeyler olmasın. Sonuçta bekaret toplum ahlakının can damarlarından biriymiş gibi davranılıyor bu ülkede. Cinsellik de utanılacak bir şey. Kendi kadınlığını vücudunu tanımaya çalışırken utanan kız çocuklarımız var işte bizim. Oğlunuz mastürbasyon yapsa gururla söylerdi babasına.

kendini keşfetme dönemleri ama
çocuğunuzu utandıracakcak veya çok sorgulayarak değilde nasıl bunu keşfettiğini sorun
güzel bir dille bunu herkesin içinde yapılmaması özel bir durum olduğunu belirtin
size tavsiyem her ne olursa olsun her hangi bir bilinç altında farklı nedenler olabileceğinden bir psikiyatriye başvurun

Kendini çok güzel ifade ediyor dokunmaktan hoşlandiğini böyle bir titreme geldiğinden bahsediyor kendini sıktığını söylüyor .hem böyle net ifade ediyor zaten özgüveni yüksek birde herseyi anlatir .ama bir taraftan da anne niye bu his bende var acaba diğer çocuklarda da varmi diye soruyor ?utaniyor sanirim.

Psikoloğa götürmeyi bende düşündüm.acaba bunu yalniş bişey olarak mi düşünür dedim çünkü cocuğum bana anlatirkende kötü bişey yapmış gibi mahcup anlatıyor
Mahçup olıyorsa bence ne yaptığının farkında .. psikoloğa götürmekten hiç korkmayın ... onlar soruya girmeyide konuşturmayıda hatta utandırmadan korkutmadan anlatmayı bilirler merak etmeyin.. kendini keşfetmek ayrı ama biraz önce dediğiniz gibi eğer sık sık yapıyorsa üstelik terliyecek kadar yapıyorsa bence bir uzmanla görüşün sonrası daha zor olur sizin için

Olay normal de anneye anlatması anormal :)
10 bu işler için biraz erken ama artık ergenlik yaşı düştü. Bence telaslanacak hicbirsey yok.
Ergenlik döneminde insanın kendini keşfetmesini yararlı buluyorum ben. En azından büyüyünce cinselliği tek erkeklerin sevdiği,kadınlarınsa görev gibi gördüğü milyonlarca kadından olmaz, kendi bedenini seven kadın.
Ben buna inanıyorum.
Terslememeniz iyi olmuş .. ergenlik hafizamda şey hatirliyorum. Bastırılmış bir toplum olduğu için vicdan azabı falan çekerdim mast. sonrası. Bir gün go girl mi, hey girl mi ne..bir ergen dergisi bu konuya değinmiş, mast.un sağlıklı bir cinsel hayat için öneminden bahsetmişti. Ve okuyunca gerçekten çok rahatlamıştim.
Bence ergenlikte cinsellikle ilgili bir kitap alin,ortaya koyun. Gitsin gelsin okusun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…