10yaşındaki kızım

hormonlu gıdalar yedıkçe ergenlık yaşıda ıyıce aşağı duşuyor..bır arkadasın kızı 7 yaşında göğüsleri buyumuye, tüylenmeye başlamış dr gittiğinde dr daha sağlıklı beslenmesını market tavuğunu bırakmasını daha doğal beslemesını onermiş.ve durmuş erken ergenliği.fallik dönemı var çocuklarda 2 yaşında başlıyor 6 yaşa kadar keşfetme donemi.kızınız keşfetme döenminde değil ,ergenliği 12 sayarsak keşfettme donemı çoktan bıtmiş ergenliğe gırıyor kızınız.

10 yasindaki cocuk merak eder oynar ama istek geliyor demesi okumamasi veya gormemesi gereken seylere maruz kaldigini gosterebilir. Gozlem yapin bir tramva mi gecirdi bilemiyorum en iyisi psikolog.

Aslında bu dönem cinsel keşife yönelik değildir.Çocuk sosyalliğe yönelir yani arkadaş çevresine.
Diğer üyelerin bahsettiği normal,merak dediği yaş 2-5 yaş civarı.Zaten o yaştaki çocuklar sadece meraktan dolayı yapıyorlar.Cinsel bir haz almıyorlar.

Kızınız ergenliğe biraz erken giriş yapıyor ve bir yerden bu davranışı duymuş muhtemelen.
Eğer kızınız bu durumdan rahatsızlık duyuyorsa (ki yaşı cinsellik için çok çok erken ) onu takımsal faaliyetlere yönlendirin.Voleybol,atletizm vs.

Bir de gece o isteği duymadan önce soğuk suyla özel bölgesini yıkarsa isteği azalacaktır.Siz de onu mahcup etmeden akşam beraber vakit geçirin.Beraber etkinlikler yapın.Eğitici oyunlar,kurabiye,ütü vs.

Ayrıca kızınızın vücudunda ergenlik belirtileri var mi? Genital bölgede,koltukaltında kıllanma gögüslerde büyüme,iştah açıklığı/kapanması gibi?

Bizimki de oyle kasiniyor heralde. Onca zaman havasiz cisli falan dura dura..kasiniyordur diye dusunuyorm. Daha farkinda olmazlar heralde oyle seylerin.. ama dediginiz gibi ben de bi urkuyorum nedense..
Yok anlıcak yaşta değiller,onlarınki kaşıntı yada değişik geliyo ondan.

Genelde çocuklar 2 sebepten bunu yapar.
1. Ya idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştir. Kaşınırken o bölgenin zevk verdiğini keşfetmiştir.

2. İstismara uğramıştır. Ya dokunularak yada böyle görüntüler izletilerek.

O bölgenin zevk verdiğini öğrenmesi için bir sebep olmalı. Yoksa bilemez

Hic vakit kaybetmeden pedagog destegi alin, mastürbasyon yapmasi normal ama bunu cok sık yapmasi ve sonrasinda sucluluk duymasi sıkıntı olabilir.
Bu arada yapmadiginiza eminim ama yine de asla onu utandirmayin, suclamayin, korkutmayin (gunah, ayip, hasta olursun vs gibi) zaten zamanla dvranisi giderek azalip normal sayiya ulasacaktir.

Bir kadından söz ediyorsunuz , bu kişi bir çocuk , daha ergen bile olmamış.

Haftada bir günde birden değil, günde 3 4 defadan söz ediliyor.

Bu alışkanlık ve hastalıktır evet. Kendini tanıma evresi değil.

Psikolojik detaylar var bunun altında.

Şu an 29 yaşındayım ve gayet sağlıklı bir cinsel hayatım var. Evde yastıklarla mastürbasyon yapmaya 10 yaşımda başlamıştım. Çok hoşuma gittiği için her gün deniyordum. 2-3 yıl her fırsat bulduğumda yapıyordum, sonra hevesim geçti. Regl olmaya da 12-13 yaşımda başladım.

Bence endişelenmenizi gerektirecek bir şey yok. Harika bir şekilde yetiştirmişsiniz çocuğunuzu ki bunu sizinle paylaşabiliyor. Başka çocukları merak etmesi de normal. Ben en yakın arkadaşımın memeleri benden önce büyümeye başladığı için çok üzülüyordum. :)

Mastürbasyon gayet sağlıklı ve normal bir aktivite. Saçma sapan sevgililerden, eşlerden değil kendisinden öğrenir vücudunu. Çocuğu durup dururken psikoloğa falan da götürmeyin bence. Yanlış bir şey olduğunu sanacak boş yere ve annem panik olur şimdi diye tekrar size söylemeyebilir.

Evet kadınlar vücudunu tanısın cinsellik tabu olmasın tamam da 10 yaşında çocuktan bahsediyoruz bu senin özelin falan demek ne alaka o kadar da uzun boylu degil. Etraf bu yaslarda kadıncılık oynamaya baslayan çocuklarla dolu bu yaşlar bunlar için çok çok erken. İstek geliyo titreme geliyor bunlar normal ifadeler değil kimse kusura bakmasın. Cinsel açlığın afrikası ülkemde ilk yapılacak şey kız çocuklarının cinselligi keşfetmesi de degil valla önce herkes erkek çocuklarına öğretsin bazı seyleri.10 yaşındaki kızların cinselligi keşfetmesinin sonuçlarını biliyoruz hepimiz yapmayın allahaşkına

Geleceğin kadınından söz ediyorum. Ergenlik çanları çalmaya başlamış işte. Kendi vücudunu tanımaya çalışıyo yavaş yavaş. 11-14 yaş arası regl olacak zaten. Neye erken?
Birde şu an sık sık yapması psikolojisi bozuk diye değil, Zevk veren bir şeyi yeni keşfetmesinden ve hormonlardan.
İlk defa yediğiniz size göre dünyanın en güzel kurabiyesini yemeyi durduramazsınız. Bir süre sonra o kadar sık yemezsiniz. Sonra başka kurabiyeyi çok sevmeye başlarsınız.

Benim kizim 7 yasinda idrar yolu enfeksiyonu sonrasinda antibiyotik tedavisi alirken basladi kasinmayla kesfetti saniyorum.kizarip sisene kadar oynuyordu.bazen gormezden geldim bazende cok kasimissin kizarmis temizleyip yag surelim bir sure dokunma diyerek ikna yoluna gittim bu sekilde devam ediyorum.destek aldik bizde acik ve net soylemis doktorada hosuma gidiyor gidiklaniyor diye

10 yaşında cinselliği keşfetmesinin ne gibi bir sonucu var? Ayrıca kendi vücudunu keşfetmiş çocuğa annesi ya da psikolog ne diyecek? Unut boşver mi diyecek?

Ben de 10 yaşımda mastürbasyon yapmaya başladım ve hiçbir zararını görmedim. Kimsenin tacizine de uğramadım.

Buradaki tek endişem de annenin panik yapıp çocuğu kötü etkileyecek bir şey söylemesi ya da yapması.

Yavaş yavaş tanımaya başlamamış , hızlı giriş yapmış. Ergenliğe giriş değil daha çocuk akıllı o.
Bu durum suistimal bile edilebilir.

Basit bir kendini tanıma evresi bu şekilde olmaz.

Evet psikolojik etkileri olacak, evet psikolojik olarak altında yatan başka nedenleri var.

10yaşında ki çocuk oyun oynar, günde 3 4 defa titreme durumunu yaşamak istiyorsa uzman desteği şart.

Abarttığınızı düşünüyorum hala. Zaten organlarımızı öğrenelim yaşını çoktan geçmiş 2 yaşında biliyolar cinsel organlarını. Artık başka türlü tanıyor.
Cinsellik 101 gibi düşünün.

Şuanda bir pedagogla görüşme karari aldik.bunu kimseden ögrenmediğini anladim konuşmalarindan birşeyde izlediğini düşünmüyorum googleden geçmiş aramalarina baktigimda sadece oyunlar var, zaten internetim çocuk korumali ,biraz takip edecez yalnız bırakmayacaz.yapı olarak yaşıtlarindan biraz iri tüylenmemiz gögüste büyümelerimiz başladi geçe sene .çokta bıcır bıcır özgüveni çok yüksektir ,kendini çok net ifade etmesi benide bazen şasirtiyor ,ön planda olmayı çok sever

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…