10yaşındaki kızım

Yani böyle tramva geçirecek bir çocuk degil ,benimle de babayla da iletısimi çok güzel hatta babama da anlatsak anne diyebilecek kadar.sizde küçüklüğünüzde böyle yapiyormuydunuz diye soruyor yani öyle ayıp günah diye baskıcı birtutumumuz yok,kendi davranişlarida normal öyle hırçınliği garip davranişlari yok

Ben şuan bu sürecin normal olduğunu artiķ yavaş yavaş ergenliğe girdiğiñi zaten regl olayinida daha önce anlatmiştim .korkmamasi gerektiğini, yalniz bu duygunun zamanla geçeceğini söyledim zaten çamaşirinin üstünden dokunduğunu soyledi bende mikrop kapabilecegini dikkat etmesi gerektiğini söyledim yani sakinim sadece alişkanlik haline gelirse diye korkuyorum

Şuan tatilin verdiği bir rahatlik var . birde okul açılınca bakalım .pedagogla önce ben görüşecem bu ara yalniź kalmamasina özen gösterecez bakalım.sadece yalnızken akĺina geldiğini söylüyor yani kimsenin yanında yapmiyor .fikirleriniz için teşekkür ederim

Sevgili konu sahibi bununla alakalı benim de bir konum var açıp okuyabilirsiniz.
Kızım daha erken fallik döneme girmiş ve ağlama eşliginde krizlere girerek ilk tepkisini göstermişti.
Sürekli konuştuk ama 15 gün boyunca her gün aglamıştı benim kızım.
Kendine dokunma gibi degil de aklına sürekli cinsellikle alakalı şeyler geldigini ve erkek arkadaşlarına aşık oldugunu söylüyordu :))
Evdeki eşyaları erkek olarak akledip öpüşüyorum anne diyordu.
Lütfen sakin olun ve hemen bir pedagoga götürün.
Biz o süreci 1 ay gibi bir süre zarfında atlattık ve erkek arkadaşlarına duydugu hissiyatın aşk olmadıgını sadece arkadaş olarak sevdigini, böyle hissetme sebebi kafaya bu durumu çok taktıgı için öyle algıladıgıyla alakalı konuşmalar yaptık.
Babası bir köşede ben bir köşede resmen oturduk kızımızı dinledik sabırla.

Sizde aile koruması olsa da arkadaşları vasıtasıyla bir şey görmüş, izlemiş ya da okumuştur. Aslına bakarsanız bu da normal sayılabilir. Yani bu çocuklar bu işleri bir şekilde öğrenecekler. Kendini tatmin etmeye çalışması da normal bir bakıma. Bence kızınızı bir spor ya da sanat dalına yönlendirin, enerjisini atsın.

10 yaşındaki bir çocuğun mastürbasyon yapması normal değildir.Ya erken ergenlik yaşıyor ya da uyarılmış bir çocuk.

Ben de yapiyodum suan çok mutluyum vs diyenler beynimiz travmaları bilinçaltına atıyor ve bu anıları ortaya çıkarmak neredeyse imkansız.Ancak profosyonel bir ruh sağlığı çalışanı ortaya çıkarabilir.

Yani uyarılmış olup bunu hatırlamıyor olmanız normal.

Yoksa bu davranışlar elbette normal.Her ergen,genç birey yapabilir.Ama 10 yaş gelişim açısından erken.

kizinin sana bunlari güvenerek anlatmasi cok iyi bence. her erkek gibi bizdede 9 10 yaslarinda cinsellik istegi baslar cinselligin ne oldugunu anlariz. her kiz yapmistir bunu ben yapmadim diyen varsa yalan söylüyordur. aslinda utanilacak birsey degil nasil erkekler 31 cekiyor biz bayanlarda böyle gideriyoruz istegimizi. bence hic rahatsiz olma sana güveniyorki sanaanlatiyor tabi hic anlatmasa senin icin daha iyidir ama senin kizin bence onu alip konusmani tavsiye ederim baska kimselere anlatmamasini ve fazla oynamamasini evet biraz ayip bir konu ama yapacak birsey yok kolay gelsin

ya kıyamam ben ona çocuk kalbi ne kadar masum aslında, çok fazla yargılayanlar olmuş bu durumu ama ben kız çocuğu olan arkadaşlarımdan biliyorum ve kendimden de biliyorum, bu biryerden öğrenilen ya da görülen değil tamamen içten gelen bir dürtü, hiçbir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum,psikolojik bir sorunu da yok gayet doğal bir süreç, ben de zamanla geçer diye düşünüyorum,arkadaşıma da pedagog umursamayın görmezden gelin demişti,pedagogla konuşmakta fayda var tabii

Cok ama cok ozur dileyerek sormak istiyorum. Evdeki birinden veya aileden birsey görmüş olabilir mi? Veya kendisine birşey yapılmış?
Size anlatıyor olması cok güzel. Hissettirmeden bunu nerden gördüğünü veya kesfettigini sordunuz mu hic

Bu durumi inanin siz erken yasamamişsiniz kizim 5 aylikken kendini kesfetmis hadi sizin kiziniz 10 yaşında benim minnak daha 5 aylikken bezden kaynakli yoksa bir sekilde uyarilmis ve bu durum hosuna gittigi icin yaomaya devam etmis

Tabi ben 5 aylikken bacaklarini sikip yikari asagi goturup getirmesiyle kendi kendine uyumak icin yaptigini düşünmüştüm sonra kaşıntı mantar enfeksiyon olabilir mi die de korkmuştum hast goturdum anlattim ama dogru duzgun ne demek istedigimi anlamadilar.

Sonradan evde yaparkenki videosunu çekip birkac doktora goturdum kizim 5 aylikken baslamisti ama ben 9 aylikken goturmustum.

Doktorun dedigi sey boyle vakalara cok sık rastlıyoruz anne babalar cocuklarka ayni odada uyuyor anne babayi uygunsuz görmüş olabilirler dendi.

Bende kizim 5 aylikken bu durum vardi o küçük cocugun bunu anlamasi imkansiz ayrica 6 aylik olduktan sonra odasını ayirdim dediginiz seyin imkansız olduğunu soyledim.

Doktorda sizin kiziniz bezinden bir sekilde kendini erken kesfetmis ama buyuk yasta cocuklar daha cok aile bireylerinde gorebiliyolar falan dendi.

Kiizm suan 28 aylik ve hala yapar bezi biraktik gündüzleru ama eliyle oynamaya calisir yada bacak arasina birsey koyup bacaklarini sikarak hareket eder.

Inanim cok can sıkıcı bir durum bizimkisi anlamadigi icin cok siklikla ve heryerde yapar bende cok caresizim bu konuda.

Normal olabilir diyen arkadaslar inanin cok zor yanlış anlayan insanlar tuaf tuaf bakislar insan farkli duygulara kapiliyo bir an önce kizimin büyüyüp anlayacak yasa gelince en azindan her ortamda yapmamasini diliyorum bende

Ben soracaktım siz sormuşsunuz...
İnşl konu sahibi yanlış anlamaz bu soruyu.
Evet o yaşta kendini keşfeder ama bundan zevk alıp düzenli yapmak istemesinin bi sebebi olmalı.
Çok küçük yaşta tacize uğramış biri olarak söylüyorum bunu. Büyüdügünde bu sebeple üzülebilir. Lütfen psikoloğa götürün.
Ben annemle paylaşamamıştım. Benzer durumları yaşadım.hayal mayal hatırladıgım beş yaş öncesi tacizlerimi liseye gidene kdr idrak edemedim. Ve o zamana kdr da sürekli bu istek vardı.
Liseye gidip bazı şeyleri idrak ettigimde psikolojik çöküntü yaşadım.kendimi korumayı öğrendim. Aynaya bile bakmaya utandım. Bütün bunları yaşarken kimseyle paylaşmadım. Sonra üniversite birde yani 17 yaşımda gittigim bi psikolog ona anlattıgım alakasız şikayetlere rağmen bana ilk tacize uğradın mı sorusunu sordu. Oysa ben ona uyuyamamaktan güvensizlikten vs bahsetmiştim.
Tabi o utançla doktora yalan söyledim.
Ama bu durum kendi sorunlarımla yüzleşip bütün parçaları birleştirmemi sağlamıştı...
Şuan düşinüyorum da. Eğer o taciz olmasa o yaşta bilmeden de olsa o cinsel eğilimlerim olmazdı. Yada sonrasında yaşadıgım bir çok şey olmazdı...

Konu sahibi çok güzel ilgilenip konuşmuş kızıyla ama yinede bi uzmandan yardım almalı. Çünkü tam olarak algılanamayan açıklaması olmayan şeyleri gizlemek hatta hatırlamamak normaldir... öğrendikce hatırladıgım o iğrenç anlardan biliyorum

https://www.anneoluncaanladim.com/y...ocuklarinin-ergenlige-girdigi-nasil-anlasilir

Konu sahibi arkadaşım bir çok yorum gelmiş erken vs diye. Sana çocuk endokrinoloji uzmanının yazısını okumanı öneririm. Ünlü bir hastanede çalışmakta şu an bu doktor.
Kızın basbaya erken falan değil normal bir ergenlik sürecinde. Max 2 yıl içinde regl de olacak. Sen yine tabiki pedagogla görüş en doğrusunu onlar bilirler sadece içini ferah tut diye tekrar yazayım istedim.
Nasıl keşfetmiş olayına da kendimden örnek vereyim çok kafa patlatılmasın. Yaz sıcağında bacaklarım birbirine değince daha sıcak oluyo diye yastık koymuştum. Sonra baktım güzel bi hismiş.
Başkasında eli değmiştir, kaşınmıştır, mantar sistit olmuştur, iç çamaşırı rahatsız ediyodur düzeltirken olmuştur, içinde çok istek vardır beyni aşağı yönlendirmiştir.

Neyse işte normal normal..

Gece yatarken istek gelmesi tabiri sanki olağan süreç değil de etkilenilmiş ya da öğrenilmiş bir şeyler var hissi uyandırdı.
Belki telefon, tablet vs ile Öğreniyor olabilir.
Belki de normaldir tabi bilemiyorum
Neyi öğrenecek. Kız ergenliğe giriyor. Dokunduğu zaman hoşa gidiyordur. Çok normal ben çok daha küçükken masturbasyon yapmaya başlamıştım. O zaman da ta let telefon yoktu. Tabi tek farki bizimkilere böyle anlatmıyordum.

Konu sahibi. Yalnız bırakmayın. Gecede yatağa yorgun girsin. Uyusun hemen. Alışkanlık falan da olmaz. Erkek çocukları erken başlarsa ve çok sık yaparsa erken boşalma vb problemleri olabilir belki ama yok yani çok normal geldi. Bebekler bile sürtünme vb şeyler yapabiliyor. Çünkü zevk veren bir organ. Bunu keşfetmesini garipsemeyi ben anlamıyorum.

Yorumlar gercekten dehsete dusurdu. Alişmasin, hemen doktora goturun yok dokunma diyin falan filan bunlar nedir hanimlar ya?
Bu kadar dogal bi seyden bu kadar öcü gibi bahsetmek, yalniz birakinca korkuyorum da ne demek?
Ben de o yaşlarda keşfettim, kimseden bi sey gormedim kimse bi sey ogretmedi tamamen icgudusel bi sey bu.
Bir yaptim iki yaptim ne oldugunu anlamaya calistim ondan sonra sıklığı azaldi. Ne sapik oldum ne manyak oldum ne de namussuz oldum.
Hepiniz yaptiniz bunlari kendini kesfetmeyen cocuk yok. Hatirlayaniniz var hatirlamayaniniz var aa ben hic yapmam oyle seyler diyip saf(!) gorunmeye calisaniniz var.
Kabullenin sunu artik kadinlar da masturbasyon yapar, cocuklarin da kendini kesfetmesi lazimdir!

Unutmasını sağlayın, sakın alışkanlık edinmesin diyenleri ben de hayretle karşıladım. Ben çok daha erken bir yaşta mastürbasyonu keşfetmiştim yalnız bunu kimseyle paylaşma gereği duymadım hiç. Daha önce yaşamadığı bir şey olduğu için şaşırıp size anlatmış olabilir. Ama ben psikoloğu falan da gerekli görmüyorum. Kızınız ergenliğin başında, ben de 12 yaşında regl olmuştum onun için 10 yaş ergenlik için çok da erken bir yaş değil. Enfeksiyon kaparsın, canın yanar diyerek korkutmaya da çalışmayın. Bu onun vajinasından ve aldığı zevkten korkmasına neden olur. Sakin karşılamanız iyi olmuş, anlatmaya devam ederse ergenlik ve cinsellikle ilgili ufak bir başlangıç konuşması yapmanız yerinde olur. Bunu yadırgayanlar bence o yıllarını pek de hatırlamayan kişiler. Ama insanların yanında yapmaya kalksaydı makul karşılanmazdı tabii, ona bir şey diyemem.

Masturbasyondan zevk almasını yadırgamadım farkındaysanız, bu olağan bir şey.
Gece yatarken istek gelmesi tabiri öğrenilmiş bir şey diye düşündüm. Hala da öyle düşünüyorum

Masturbasyondan zevk almasını yadırgamadım farkındaysanız, bu olağan bir şey.
Gece yatarken istek gelmesi tabiri öğrenilmiş bir şey diye düşündüm. Hala da öyle düşünüyorum
Yalnız kalınca beyni coşuyo hormonlardan. O da böyle ifade etmiş kendini. İçgüdülerim çok fazlalaşıyo irademe yenik düşüyorum mu dicek 10 yaşındaki çocuk.
Hem şimdi birbirimizi yemeyelim kocanızla sevişmek öğle yemeğinde mi aklınıza geliyo? Gece gelmiyo mu?
Tabletten mi öğrendiniz akşam sevişmeyi? Çok saçma sapan yorumlar valla

Konu niye bana döndü pardon ??
Konuya yapılan ilk yorumlardan biriydi konu sahibi de olayı detaylıca anlattı biz de öğrendik meseleyi, size ne oluyor?
Ben fikrimi belirttim siz de çirkinleşmeyin lütfen işi benim sevişeceğim saate kadar getirmek resmen bayağılık.

En fazla mikrop kapabiliriz dokunmamalıyız fazla diyebilirsin herhalde artık ergenlik tv de izlenen şeyler yüzünden biraz daha öne geliyor aslında sadece vücudunu keşfediyor çok üstelip ilerde de hatırlayıp utanmasına neden olmayın görmezden gelin arkadaş çevresine biraz da dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…