11 yaşında erkek çocuğun babasıyla uyumak istemesi

Bence bir uzmana danışın.ama çocuğun annesi ölmüş sakın tepki gösterip aranızı bozmayın

Çocuklu adamlarla evlilik normal evlilik kurallarına uymuyor maalesef, iki çocuklu bir adamla evliyim , ayrıca boşanmış ebeveynlerin çocuğuyum. boşanmanın ya da ölümün ardından normal çocuklar gibi olmuyor çocuklar; yaralılar , eksikler ve üstüne üstlük hayatlarına biricik annelerinin olması gereken yere başka bir kadın geliyor, zor evlilikler bunlar o yüzden yeterli sabıra ve olgunluğa erişmemiş insanların denememesi gerekir, öyle olmalı böyle olmalı gibi kurallara tabi olmuyor bu evlilikler, sabırla zamanla oturuyor dahil olan herkes için. Konuya gelirsek konu sahibesi 22 yaşındaymış asla olacak iş değil

Konu sahibi diğer konularınıza da baktım ben 23 yaşındayım ve bu genç yaşımda değil başkasının çocuğu kendi çocuğumun bile sorumluluğunu alamazdım benim de 23 yaşında üvey annem oldu hala da der yaşım gençti ve yaşımın verdiği tecrübesizlikle sana karşı yanlışlarım oldu diye.Bizim durumumuz biraz daha farklıydı.Ben gördüm geçirdim ve böyle bir evliliği tavsiye etmiyorum.Aralarında yaş farkı o kadar sorun ki şu an ailem arasında.Üvey annem çıkıp gezmek istiyor babam 55'inde evde durmak istiyor.Yani bu ilişki nerden tutarsan tut elinde kalır.Evet bizimki de hataydı ama üvey annem büyük konuşmuş gençliğinde.

Her seyi geçin ama evlenirken eğer ki önceden biten evlilik , çocuk , borç vs vs örnekleri çoğaltmak için yazıyorum bir durum varsa bunu kabul etmiş olarak evlenin. Sanki o kişinin kan grubuymus gibi kabul ederek evlenin. Sonra hiçbir zaman aklınıza ben çocuğu olmayan biri ile evlenebilirdim düşüncesi gelmeyecekse evlenin. Yani sizin şimdiden bir çocuğunuz var. Okulda sorunları olucak, arkadaş çevresi problemleri olacak, lise üniversite evlilik vs vs sizin bir oğlunuz var artık hormonal olarak güçlü bir duygu bağı olmayan ama sorumlulukları istemeseniz dahi sizinle beraber olacak bir insan var. Mesela bir yere gidilecek onun uyku düzenini öncelik almanız gerek, evinize misafirler gelecek belki şimdi değil ama 4-5 seneye onun sınavlarına göre ayarlamaniz gerekecek çünkü müstakbel eşinizin oğlu ve oğlunun hayatı sizin evliliğinizin bir parçası olacak. Eğer siz bunu güzel bir şekilde yerine getirseniz 11 yaşına kadar şahitlik edemediginiz güzeller güzeli bir oğlunuz olacak ve eminim ki size ve emeginize her daim teşekkür edecwk. Ama ben bunu yapamam diyorsanız o çocuğa da zarar verirsiniz istemsiz. Kendinize de çocuğa da. Kendinize verdiginiz zarar sizin seçiminiz çocuğa verdiğiniz zarar ise istemsiz olur. Aklında hep acaba ben burada fazlamiyim diye düşünür. Şu anda kendinizi muhasebw edin ben yapabilir miyim diye ?

Benim kızım 11 yaşına geldiğinde anne senle uyumak istiyorum dese asla geri çevirmem. İsterse hep koynumda uyusun. Ben evlenene kadar annemle yattım gittiğimde hala annemle koyun koyuna yatarım. 11 yaş ne ki? Hani gelişimi vs deseniz tamam ama bu kıskançlıkla o çocuğa annesinden sonra babasını da kaybettireceksiniz. Umarım düğününizde bi tufan çıkar ve evlilik olmaz bi süre

11 yaşında daha küçücük bir çocuk,siz karar veremezsiniz annesinin ölümünü aştığına.Ki bence imkansız kocaman insanlar bile kabul edemiyor annesinin vefatını kolay kolay.Yatsın babasıyla ne olacak tam bir cadı üvey anne olma yolunda sağlam bir aday gibi gözüktünüz bana kusura bakmayın

Evlenme rahatsiz oluyorsan.. Sanane be baba oğul iliskisine burnunu sokuyorsun? Tepkin cok igrenc.. Yarin oteki gun o cocuga siddet uygulamassin insallah...

Benim oğullarım 8 ve 11 yaşında onlarda bazen baba ile uyumak istiyor. Merak etme zamanla bıkar rahatsız olur fazla üstüne gitmeyin sonra iș inada biner

Buradaki cocuk annesini kaybetmis. Tabi ki ortada hassasiyetle yaklasilmasi gereken bir durum var. Bu durumun bir uzmanla asilmasi gerekiyor. Buradaki konu sahibinin mudahalesiyle, annesinin olumunu asmis olmasi gerekir dusuncesiyle degil.

Abisi aynı şey ı yaşasa aynen şöyle konu açardı "yengem, abimin oğlunu kıskanıyor "11 yaşındaki çocuğun babasıyla uyuması doğru olmayabilir ama burda asıl sıkıntı konu sahibinin tepkisi bence

Evet çocuk, annesini kaybetmiş olabilir , ama 11 yaşındaki çocuğun da her gece babasıyla yatması normal değil. Ömür boyunca babasıyla mı yatacak...Mutlaka uzman yardımı almalı. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; siz bu konuyu çocuğun psikolojisi bakımından değil de sanki kendi menfaatiniz açısından değerlendirmişsiniz. Bu da ayrı bir tartışma konusu

Ben çocuğa kıyamadım benim oğlumla aynı yaşta minicik bir çocuk bu tramvayı atlatmaz tabiki, ne bileyim benim kuzum da korkunca koşa koşa yanıma geliyor birlikte uyuyabilir miyiz?diye tabiki uyuruz diyerek alıyorum zaten istesemde kendisi gelmeyecek günleri çok yakın ergenlik geliyor...Sonuçta çocuklu bir eş seçmişsin aslaa tam özgür olamayacaksın her anlamda peki sen bu sorumluluk için hazır mısın gerçekten çok anlayışlı ve sabırlı olmak gerekiyor herkes başaramaz üstelik yaralı bir çocuk herzaman daha özel bir ilgi gerekecektir

Buradaki cocuk annesini kaybetmis. Tabi ki ortada hassasiyetle yaklasilmasi gereken bir durum var. Bu durumun bir uzmanla asilmasi gerekiyor. Buradaki konu sahibinin mudahalesiyle, annesinin olumunu asmis olmasi gerekir dusuncesiyle degil.

Tabiki ekstra hasasiyet gösterilmeli fakat bu demek degil ki cocuk halen babasi ile yatsin diye, yada babasi ile yatmasi dogru oldugu.

Bir uzman esliginde artik yataklar ayrilmali.

Empati yoksunu olduğunuz için olabilir mi? Çocuğun annesi ölmüş ölmüş...! Babası ben olsam ben de diyemem olmaz diye... Kıyamaz insan.. 11 yaş çok mu büyük sizce? 5 sene önce annesi ölmüş.. 6 yaşındaymış annesini kaybettiğinde düşünün.. Babası bu hayattaki tutunacağı tek dalı.. Ve sizin nişanlınızı baskılayıp çocupu ile kendi aranızda bırakmanız çok acımasızca.. Kusura bakmayın ama ben sizin nişanlınız olsam evlenip evlenmeme konusunu bir kez daha gözden geçirirdim.. 11 yaşındaki çocuk dersin 21 yaşında...

22 yaşında kendinden 13 yaş büyük, 11 yaşında oğlu olan bir adamla nasıl evlilik ddüşünebiliyorsun? Umarım işler ciddiye binmeden aklını başına alırsın. Sen daha kendin çocuksun yahu. Hele sevgiline diyecek çok şey var, biraz akli başında bir baba gibi davransa, oğlu içinde bu evliliğin doğru olmayacağını kestirir.

Beraber uyumaları mevzusuna gelince durum normal değil evet. Annesi vefat ettiği için daha toleranslı davranılması normal elbette ama şuan normal olmayan birşey var. Bu konuya uzak biri de değilim. Annelerini 4 yıl önce kaybetmiş iki yeğenim var. Farklı konularda çok kez pedagog yardımı aldık. Arada sırada babasıyla uyumak isteyebilir ama bunun devamlı olması çocuk içinde sıkıntı olur ilerisinde. Ve sevgiliniz! evlenmeden bunu aza indirmenin sağlıklı yolunu bulmak zorunda.

Umarım evlenmesiniz umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…