Evet balıkla yogurt ve peynir yenmez diyorlar ama balıktan zehirlenene yogurt yediriyor ne hikmetse dogru bilinen yanlışlarCanımAnka benim erkek kardeşim 2-3 yaşlarında Antep te nenemin banyosunda sabun yemişti. 1 kase yoğurdu yedirdiler sabunun üstüne. Bir şey olmadı. Ben de bir kere balıktan zehirlenmiştim. Baş dönmesi mide bulantısı ayakta duramıyordum. Bir büyük bardak süt kendime getirdi beni. Aklında bulunsun yoğurt süt ürünleri çok işe yarıyor zehirlenmede
Tatlılığına güldüm vallahi canımOh ne mutlu bana güldün
ama
Ne gülüyon kız
Atlatsaydın kız200 daha atlayasım var da utandım atlamıycam
Evet canım tatildeydim o dönem. Nerden basıl doktor arayım. Hemen süt yardımcı olduEvet balıkla yogurt ve peynir yenmez diyorlar ama balıktan zehirlenene yogurt yediriyor ne hikmetse dogru bilinen yanlışlar
Güvenlik tedbirleri almayı öğrenecek yaşta canım oğlun. Kendini suçlama. Ona da büyük bir ders olmuştur..Günaydın kızlar felaket bir gece grçirdik. Akşam mutfağı topladım ellerim ıslaktı büyük oğlana makineyi çalıştırıver dedim. Çalıştırmış. Deterjanlar benim kavanozun içinde çocuklar açamıyor diye oraya koyuyorum. Kapağını kapatmadan üstüne koymuş çıkmış. Ben de balkonda çamaşır kalmış onları almaya çıktım allahım hangi arada girdiyse bebek tableti almış. Zaten kavanozdada olunca şeker gibi duruyor yemiş. Bir çamaşır toplama kaç dakika sürebilir. Ne kadar yiyebilir.. Azcık yemiş işte.
Neyse görünce tuttuğumuz gibi hastaneye koştuk. Tablet deterjan olunca kusturdular. Kalan parçasını da götürdüm yanımda. Neyse yatırdılar bekleyeceksiniz biraz dediler. Eşime dedim sen eve git. Evde de iki çocuk yalnız.
Sonra bu eve gidecekti polis geldi. Polise haber vermiş hastane.. Allahım bir dünya soru. Yaa diyorum ben zaten dikkatliyim ama oldu bile bile çocuğumu zehirleyecek değilim. Deterjanlarım bile dolabın arkasında boşluk olur ya oraya atarım alamasınlar diye..
Neyse orda bir sürü sorduktan sonra eşimi de aldılar eve gittiler. Allahım dedim bittik biz. Evde biri engelli biri 9 yaşında 2 çocuk tek başına. Yanıma telefon almadım. Kız uyuyordu. Uyanırsa komşuyu arayacaktı oğlan. Zaten gerçekten evim guvenlidir. Yoksa neden bırakayım çocukları.
Neyse eve gelmişler mutfaktaki dolaplara bakmışlar. Etrafa bakmışlar çocuk odasına girmemişler. Kızı gormemişler neyseki. Oğlan da büyük biraz yanlız kalabilir. Tedbir amaçlı telefon da bırakılmış.. Çıkarken kapı da üzerine kilitli değil falan herşeyi yazmışlar. Neyse ki bişey olmazmış artık.çekmeceye bile bakmışlar bıçaklar yok. Ben bıçakları üstteki dolaplara koyarım. Bir tane çakmak bulamazsın altlarda. Deterjan falan kesinlikle bulundurmam ama işte olacak oldu mı oluyor demekki.
Neyse sabaha karşı çıkardılar eve geldik yattık biraz. Bı da bana ders oldu çocuktan iş istemeyeceksin demekki.
Çok geçmiş olsun canım. Eskiden kimyasal bir camasirsuyu vardı. Şuan en masumu o. Çamaşır bulaşık deterjanları ve yumuşatıcı, makine parlatıcısı çok zehirli ürün grubunda. Bu kadar titizlenmelerinin sebebi bu. Gözün ufakligin üzerinde olsun. Kontrole çağırdılar mi? Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarına bakılmalı..Sağol canım çok şükür..
Allah korusun kuzuları yaa her an gözümüz üzerinde olmalı.
İşi yapan 9 yaşında. Bebek 1 yaşında.
Dolaplarımın fotoğrafını falan de çekmişler. Çok mu düzenli buldular da hanımlarına gösterecekler anlamadım
Valla şimdi gülüyorum ama gece aklım başımdan gitti. Rabbim çocuklarımızı korusun.
Yok canım çok küçük zaten yediği bişey demediler. Ama ben yine de kendi doktorumuza götürürüm. Şu an gayet iyi zaten. Ben hangi deterjan kusturulur hangisi kusturulmaz bilmeyince panik yaptım. Eşim acil yardım uzmanı ama o da bilemedi tablet deterjanda napılır. Geçti çok şükür. Olacak olan oluyor ben onu anladım artık.Çok geçmiş olsun canım. Eskiden kimyasal bir camasirsuyu vardı. Şuan en masumu o. Çamaşır bulaşık deterjanları ve yumuşatıcı, makine parlatıcısı çok zehirli ürün grubunda. Bu kadar titizlenmelerinin sebebi bu. Gözün ufakligin üzerinde olsun. Kontrole çağırdılar mi? Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarına bakılmalı..
Büyükler boşuna dememiş olacakla öleceğe çare yok diye... Büyük oğlanın üzerine çok gitmeyin sakın. O da çocuk sonuçta. Ama daha dikkatli olması konusunda kısa bir konuşma yapmalısın.Yok canım çok küçük zaten yediği bişey demediler. Ama ben yine de kendi doktorumuza götürürüm. Şu an gayet iyi zaten. Ben hangi deterjan kusturulur hangisi kusturulmaz bilmeyince panik yaptım. Eşim acil yardım uzmanı ama o da bilemedi tablet deterjanda napılır. Geçti çok şükür. Olacak olan oluyor ben onu anladım artık.
O da işte dalgınlığına geldi galiba. Bişey demedim zaten bi daha dikkatli olalım dedim sadece. Anlamıştır o korkuyla zaten.Büyükler boşuna dememiş olacakla öleceğe çare yok diye... Büyük oğlanın üzerine çok gitmeyin sakın. O da çocuk sonuçta. Ama daha dikkatli olması konusunda kısa bir konuşma yapmalısın.
Polisleri görünce de çok korkmuştur..O da işte dalgınlığına geldi galiba. Bişey demedim zaten bi daha dikkatli olalım dedim sadece. Anlamıştır o korkuyla zaten.
Yaniii ağlamış hemen. Biz giderken hiç bişey yok sadece tedbir olsun diye götürüyoruz demiştik. Babası da hastanede aramıştı. Hiç bişey yokmuş gelicem şimdi diye.. Sabah diyor ki kardeşim öldü beni hapse atacaklar sandım diyor yazık...Polisleri görünce de çok korkmuştur..
Günaydın kızlar felaket bir gece grçirdik. Akşam mutfağı topladım ellerim ıslaktı büyük oğlana makineyi çalıştırıver dedim. Çalıştırmış. Deterjanlar benim kavanozun içinde çocuklar açamıyor diye oraya koyuyorum. Kapağını kapatmadan üstüne koymuş çıkmış. Ben de balkonda çamaşır kalmış onları almaya çıktım allahım hangi arada girdiyse bebek tableti almış. Zaten kavanozdada olunca şeker gibi duruyor yemiş. Bir çamaşır toplama kaç dakika sürebilir. Ne kadar yiyebilir.. Azcık yemiş işte.
Neyse görünce tuttuğumuz gibi hastaneye koştuk. Tablet deterjan olunca kusturdular. Kalan parçasını da götürdüm yanımda. Neyse yatırdılar bekleyeceksiniz biraz dediler. Eşime dedim sen eve git. Evde de iki çocuk yalnız.
Sonra bu eve gidecekti polis geldi. Polise haber vermiş hastane.. Allahım bir dünya soru. Yaa diyorum ben zaten dikkatliyim ama oldu bile bile çocuğumu zehirleyecek değilim. Deterjanlarım bile dolabın arkasında boşluk olur ya oraya atarım alamasınlar diye..
Neyse orda bir sürü sorduktan sonra eşimi de aldılar eve gittiler. Allahım dedim bittik biz. Evde biri engelli biri 9 yaşında 2 çocuk tek başına. Yanıma telefon almadım. Kız uyuyordu. Uyanırsa komşuyu arayacaktı oğlan. Zaten gerçekten evim guvenlidir. Yoksa neden bırakayım çocukları.
Neyse eve gelmişler mutfaktaki dolaplara bakmışlar. Etrafa bakmışlar çocuk odasına girmemişler. Kızı gormemişler neyseki. Oğlan da büyük biraz yanlız kalabilir. Tedbir amaçlı telefon da bırakılmış.. Çıkarken kapı da üzerine kilitli değil falan herşeyi yazmışlar. Neyse ki bişey olmazmış artık.çekmeceye bile bakmışlar bıçaklar yok. Ben bıçakları üstteki dolaplara koyarım. Bir tane çakmak bulamazsın altlarda. Deterjan falan kesinlikle bulundurmam ama işte olacak oldu mı oluyor demekki.
Neyse sabaha karşı çıkardılar eve geldik yattık biraz. Bı da bana ders oldu çocuktan iş istemeyeceksin demekki.
Ben evde degildim dışarı çıkmıştık ara sıra baktım ne var ne yok diye hafta sonu sendromu var bugün herkezde
Ben de biraz komşuya çıktım. Sonra geldim bebek uyuyunca uyudum biraz. Yeni kalktım. Ev darmadağın valla hiç toplayasım da yok.Ben evde degildim dışarı çıkmıştık ara sıra baktım ne var ne yok diye hafta sonu sendromu var bugün herkezde
Komşunun ikramları için kocaman bir alkış canımSelam arkadaşlar, ben durum raporumu vereyim..
Sabah 3 yumurtalı peynirli otlu bir omlet, zeytin, salatalık biber ve yer fıstığı ile sağlam bir kk yaptım.
Akşam da 1 tabak kıymalı patlıcan, yanında haşlama brokoli ve yoğurt yedim..
Bugün spor yok maalesef.. Biraz da az su içtim kalan zamanda tamamlayacağım. 2 fincan yeşilçay ve 1 fincan adaçayı içtim extra..
Komşumun ikramı turtalara bakmadım bile ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?