- 6 Ağustos 2016
- 6.007
- 9.730
- 198
Zaman zaman ben de hep yasliligimi ve hastalık zamanlarımı dusunurum. Çok haklısın. Bakana da eziyet bakilana da. Rahmetli anneme 6 sene yatakta baktık, 1500 kalorilik özel beslenmesi vardı, ne kadar kilolu olabilirdi ki? Banyoya 3 kadın zor tasirdik. Baktık olmuyor tekerlekli sandalye alıp banyosunu sandalyede yaptırmaya başladık. Kilolu olmak gerçekten büyük bir risk. Ölüm ne zaman gelir bilinmez. Ama göz göre göre kiloya bağlı kalp rahatsızlığından ölme ihtimalini yukseltmenin de bir anlamı yok. Biz olsek sadece önemli değil. En çok evlatlarımı düşünür oldum. Her duamda Allahim evlatlarım kendini kurtarmadan onları anasiz bırakma diye dua eder oldum. Zayıflamak sağlık için şart.Simdi size ne anlaticam..
Oncelikle kilo vermeyi saglik icin isteyin..
Ameliyata hazirliyorlar bizi bir odada..o arada maeliyathane salonunda birtane teyze ama asiri kilolu..idrarini yaomis ama yine gelmis..altina lazimlik koymak zorunda kaldilar ve dort kisi anca kaldirabildi..Calisanlarin guler yuzlu olmasi ne kadar kadini rahatlatsada gozunden bir damla yas suzuldu..kalkamam kizim dedi..sedyeden kalkamam..
Hemsire calisanlari teyzemizin kilosu cok fazla Allah korusun sedye yuksek kac saattir ac herhangi birsey olmasin dediler..
O an dedim ki merve heo boyle kalmicaksin..yaslanacaksin..
Bu dizler bugum tasiyor seni evet,ama yarin onlarda yaslanacak artik tasimayacak..
O yuzden ne olacagimiz belli degil...insan eti agirdir kimse kaldiramaz..
Anneannem mesela en yakinim kadin 55 kilo..
İnanmicaksiniz 60 koyunu 15 buyuk bas hayvani var giresunda bakiyo...
Herseyin basi saglik sa bu kilolar bizim saglikli olmamiza cook engel..
Her zaman yanimizda biri olmicak..ayni o teyze nasil kaldi o salonda tek basina..belki oglu kizi olsaydi kaldirirdi ama yoktu..iceri almadiklarindan dolayi yani..
Ben ise ameliyathaneye yuruyerek gittim..direk yattim..ama oylede olabilirdim..
Kararim cok net..bunu ne kendime,ne bedenime yapmicam..
Cocuklarim icin,kendim icin saglikli olucam..
Aklinizda olsunn!!!
Paylasmak istedimm
Ayyyynen oyle canim..Zaman zaman ben de hep yasliligimi ve hastalık zamanlarımı dusunurum. Çok haklısın. Bakana da eziyet bakilana da. Rahmetli anneme 6 sene yatakta baktık, 1500 kalorilik özel beslenmesi vardı, ne kadar kilolu olabilirdi ki? Banyoya 3 kadın zor tasirdik. Baktık olmuyor tekerlekli sandalye alıp banyosunu sandalyede yaptırmaya başladık. Kilolu olmak gerçekten büyük bir risk. Ölüm ne zaman gelir bilinmez. Ama göz göre göre kiloya bağlı kalp rahatsızlığından ölme ihtimalini yukseltmenin de bir anlamı yok. Biz olsek sadece önemli değil. En çok evlatlarımı düşünür oldum. Her duamda Allahim evlatlarım kendini kurtarmadan onları anasiz bırakma diye dua eder oldum. Zayıflamak sağlık için şart.
abla vallahi bana telefon numaranı verde arayıyım seni birde bu anlattıklarını anneme anlat. 75kilo 160 boyu ama zaten hastalıkları ve birde üzerine kilosu var dahada artıyor ağrıları onu bunu. Anlatamıyorum hiçbir şekilde kilosunun fazla olduğunu. yaşına göre kilosunun normal olduğunu söylyor. Akşam yemeklerinden sonra kasıklarıma ağrı girdi diyo allahım nefes alamıyo o kadar yemiş kiBen 2013 te katildim buraya..
O zamanlar 89 dan 77 kiloya kendi cabamla indim..sonra buraya denk geldim..iyiki gelmisim..
Gece yatakta donerken carpimtidan uyuyamamk mi dersiniz,adet gormeye basladim nerdeyse,belim deseniz agrimadigi gun yok...
Doktoralara gitti..gogus hastaliklarina gittim..dedki KİLO VER!!!astim gecmisim oldugum icin kilolu oldugumdan cogerler zorlaniyormus ondan nefes darligi cekiyormusum..kardiolojiye gittim...kizim FAZLA KİLON VAR..baska bir sknti gormedim..hareket et dedi..
Kadin dogumcu pkon var dedi..kilo kist yapar,kist kilo yapar tek care KİLO VERMEK dedi..
Beyin cerrahina gittim bel agrim icin..MR cekildim..Belinde bir problem yok dedi..kizim kemik yapin zayif muhtemelen kilodan dolayi agrin oluyo..egzersiz ve hareket oneriyorum dedi..
Evet bir hafta boyunca gittigim doktorlar tek bi ilac vermediler..
Oturdum agladim,agladim,agladim..
Dedim kendime ne yaptim ben..o zaman sadece kizim var..bir yasino biraz geciyo..oynamak ostiyo..hemen yoruluyorum..
Kosmak istiyo yetisemiyorum..cunku gercekten 89 kiloyum ....
Karar verdim..nettim..kararliydim..
77 kiloya indim..
Sonra burda bir takimda yaristim..evet tam 64 kiloya kadar indim..
Hastaliklarim ne mi oldu..
Adet gormeye basladim..aydan aya..
Nefes darligi cekmek soyle dursun,dort nala kostursam banamisin demiyordum..
Bel agrim farketmedim bile gittigini biri sorunca aaa evet yok dedim..
Carpintim gitti..
Bunlari yaziyorum ki yasadiklarimi bilin..
Hemen hemen her insanda var...
Saglikli olalim,guzel olalim...
160 boy 75 kilo normal degil ki,ben suan ayni sayilirim..kac yasindaki..annem benim 43 yasinda 160 boyda 60 kilo ona bile doktor diyor ki kilo alma ...verebilirsen ver .kilo alio verme araligin olsun..ritim bozuklugu var annemdedeabla vallahi bana telefon numaranı verde arayıyım seni birde bu anlattıklarını anneme anlat. 75kilo 160 boyu ama zaten hastalıkları ve birde üzerine kilosu var dahada artıyor ağrıları onu bunu. Anlatamıyorum hiçbir şekilde kilosunun fazla olduğunu. yaşına göre kilosunun normal olduğunu söylyor. Akşam yemeklerinden sonra kasıklarıma ağrı girdi diyo allahım nefes alamıyo o kadar yemiş ki
evde eliptik var aslında. ben ondan yapayım adet olunca.Bacaklar için koşu eliptik yapmalısın. Ter dökmelisin. Sonra bacak inceltme egzersizleri yapmalısın
benim de regl öncesi dönem ve yine geciktim ben bu cuma şişeirm sanırımSukur cok daha iyiyim rakibim. Ay regly bitti , ben regly bitince genelde rahat kilo veriyorum bakalim bu cumaya ne olacak
Suoersin canim..kiz gelmez mi insan yenilenoyor sanki..spor yaoinca yuruyus yapinca...tubeler olsun..bazen yuruyusum bile degisiyo..spor yapiyom yaa1 saat yürüdüm geldim. yürüyüş bana çok iyi geliyor kızlar çok :)
52 yaşında. kireçlenme sinir daralması mı ne bel kayması vardı acil ameliyata aldılar kuyruk sokumunun ordan kapalı ameliyat oldu.160 boy 75 kilo normal degil ki,ben suan ayni sayilirim..kac yasindaki..annem benim 43 yasinda 160 boyda 60 kilo ona bile doktor diyor ki kilo alma ...verebilirsen ver .kilo alio verme araligin olsun..ritim bozuklugu var annemdede
yap canım yürüyüşte iyi gelmiş süperevde eliptik var aslında. ben ondan yapayım adet olunca.
evet ama yürüyüşten ayrı bir zevk alıyorum yol boyunca arkadaşımla çene çalıyoruz belki de ondanSuoersin canim..kiz gelmez mi insan yenilenoyor sanki..spor yaoinca yuruyus yapinca...tubeler olsun..bazen yuruyusum bile degisiyo..spor yapiyom yaa
en sevdiğim şey kardiyo :)yap canım yürüyüşte iyi gelmiş süper
bugun çok fena menum özür dilerim
sabah-yok
öğlen
1 küçük kase kepekli makarna
3 köfte (domates sosluydu ama ev yapımı)
akşam
2 yumurtalı peynirli omlet
küçük yeşillik salatası
Kan şekeri normal sanki ama insülin yüksek gibi geldi bana. Doktora gösterdin mi? En net yorum onlardan gelir neticede :/Sonuçlarım geldi şükür.
Tokluk kan şekerim 76
İnsülin 16 çıktı
Sizce normalmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?