• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12 yaşında kız yeğenim

• Konu Sahibi Konu Sahibi snmay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bunu tek sizin icin yazmiyorum, cevremde benzer seyi yasayan birkac cocuk oldu, sevgili degil ama baska olumsuzluklar yasadilar. aileleri de tabii cocugu payladi, sucladi vs.
ama bence cocuklarin hicbir sucu yok. cocugu dogdugundan beri tvye maruz birak, her türlü carpik seyi zihnine kazısın, aşksiz bir dizi yok aşki hersey sansin, beyni aşkla ilişkiyle dolsun, sussun diye eline ver küçücük çocuğa telefonu kaydira kaydira gördüğü her sacmaligi normallestirsin, daha cocukken tablet al internete erissin, 12 yasinda telefon al tiktok indirsin
sonra?
12 yasinda sevgili yapti ne yapmalıyım
ne yapabilirsiniz ki? o cocuk bu yaşta o cesareti almis başlamis. Ayirsaniz kendini filmlerdeki büyük askin icinde zannedecek, yasaklasaniz daha tatli gelecek, görüşme deseniz yalan soyleyecek, görüş kizim deseniz ilk genclikte yasadigi seyler insanin gelecegini etkiliyor bir arkadasima lisede hoslandigi ve kisa sureli iliski yasadigi cocuk "ben iddiaya girdim kankamla ondan seni seviyorum dedim, seni kim sevsin aygır gibisin" falan demisti. sonra kiz erkeklerden cekindi utandi. Atandi etti onca sene gecti simdi benim gibi 34 yasinda. bildigim kadarıyla hic sevgilisi olmadi. kendine adim atandan kaciyor çünkü sevilmeyecegini, dalga gecilecegini düşünüyor. psikoloğa gitmesi icin cok israr ettim ama onu da yapmıyor. yani resmen lisedeki bir salagin lafi yüzünden geleceğinden oldu kiz.
yani ilkgenclikte bazi kötü şeyler yaşanırsa-hassas insanlar icin- toparlamasi cok zor olabilir.
yani iki ucu da b.klu degnek.
yani bu kiza ne denir ki?
bazi onlemler daha öncesinde alinmali, is isten gectikten sonra ne yapsan boş.

bu sevgilisiyle hic görüşmüşler mi? yoksa tiktoktan sevgilicilik mi oynuyorlar?

12 yaşında çocuğun tikt.okta ne işi var ? Çocuk sosyal medyada gezerken, anne - babası ne yapıyormuş ?
Anne baba baskıcı . Bu zamana kadar çocuğa telefon bile kullandırmadık . Neyden bahsediyorsunuz ???? İnstagram vs hiçbir şeyi yok . Arkadaşlarından vuruyor bizi . Arkadaşlarımın her şeyi var . Benim hiçbir şeyim yok . Snap açtı yakın kız kankası var . Onunla orda oyun vs görüntülü konuşuyor diye izin vermiştik ama o gizlice tiktok bile yüklemiş . Hemen fark ettik zaten . Konuştuk kavga ettik, ağladı . Beni çok baskı altında tutıyorsunuz vs . Ergenliğe girdi . Bende olsun tamam sildirme okul açılana kadar arkadaşıyla görüşsün . Sonuçta fotoğraf vs falan da yok . Defalarca konuştuk . Kızım bunlara gerek yok . Sen arkadaşlarına örnek ol . Bunlarla benim işim olmaz . Yaşının gereği başka şeylerle ilgilenmlerini , tavsiye etmesini söyledik ama bizi dinlememiş …. Babası zaten okul başladı diye her şeyini silmişti . Ve her günde kontrol ediyor . Kız ismi olarak kaydetmiş akıllı …. Zzatsn çok yeni hemen de yakalandı ….

Tiktok üniversite çağındaki kızlar için bile tehlikeli kaldı ki 12 yaşındaki bebe için
Arkadaşlarından bazıları tiktokta sevgili yaparken bazılarına dağ başında koyun güderek Galatasaray lisesini kazanıyor
Onu örnek alacağına diğerini örnek al
Örnek vermeyi biliyorsun değil mi
Al sana başkaları

bunu tek sizin icin yazmiyorum, cevremde benzer seyi yasayan birkac cocuk oldu, sevgili degil ama baska olumsuzluklar yasadilar. aileleri de tabii cocugu payladi, sucladi vs.
ama bence cocuklarin hicbir sucu yok. cocugu dogdugundan beri tv izle her türlü carpik seyi zihnine kazısın, aşksiz bir dizi yok aşki hersey sansin, beyni aşkla ilişkiyle dolsun, sussun diye eline ver küçücük çocuğa telefonu kaydira kaydira gördüğü her sacmaligi normallestirsin, daha cocukken tablet al internete erissin, 12 yasinda telefon al tiktok indirsin
sonra?
12 yasinda sevgili yapti ne yapmalıyım
ne yapabilirsiniz ki? o cocuk bu yaşta o cesareti almis başlamis. Ayirsaniz kendini filmlerdeki büyük askin icinde zannedecek, yasaklasaniz daha tatli gelecek, görüşme deseniz yalan soyleyecek, görüş kizim deseniz ilk genclikte yasadigi seyler insanin gelecegini etkiliyor bir arkadasima lisede hoslandigi ve kisa sureli iliski yasadigi cocuk "ben iddiaya girdim kankamla ondan seni seviyorum dedim, seni kim sevsin aygır gibisin" falan demisti. sonra kiz erkeklerden cekindi utandi. Atandi etti onca sene gecti simdi benim gibi 34 yasinda. bildigim kadarıyla hic sevgilisi olmadi. kendine adim atandan kaciyor çünkü sevilmeyecegini, dalga gecilecegini düşünüyor. psikoloğa gitmesi icin cok israr ettim ama onu da yapmıyor. yani resmen lisedeki bir salagin lafi yüzünden geleceğinden oldu kiz.
yani ilkgenclikte bazi kötü şeyler yaşanırsa-hassas insanlar icin- toparlamasi cok zor olabilir.
yani iki ucu da b.klu degnek.
yani bu kiza ne denir ki?
bazi onlemler daha öncesinde alinmali, is isten gectikten sonra ne yapsan boş.

bu sevgilisiyle hic görüşmüşler mi? yoksa tiktoktan sevgilicilik mi oynuyorlar?
Hiç görüşmemişler uzakta … Sadece arkadaş olarak konuşuyorlarmış .

Tiktok üniversite çağındaki kızlar için bile tehlikeli kaldı ki 12 yaşındaki bebe için
Arkadaşlarından bazıları tiktokta sevgili yaparken bazılarına dağ başında koyun güderek Galatasaray lisesini kazanıyor
Onu örnek alacağına diğerini örnek al
Örnek vermeyi biliyorsun değil mi
Al sana başkaları
Aynısını söyledik sildirdik ama ergen çok gergin çok sinirli . Maalesef koruyamamışız

Yeni nesil öyle maalesef. Komşunun da sizin yeğenden birkaç yaş büyük kızı, sevgili yapmış ailesi yolda ikisini görmüş. Kız da savunma olarak, benim yaşımdakiler yatıyor biz el ele tutuşuyoruz masum aşk demiş 😯 kendilerini birileriyle kıyaslayıp birçok şeyi yapmak istiyorlar
:(

çocuğun eline akıllı telefon verip o yasak bu yasak baskısı uygulanabilir değil.
şimdi o çocuğu yasaklarsınız başkasını bulur.
ne yazıştıklarını kontrol etsin annesi babası çocuk gerçekten yaşıtımı? ha yaşıtlarsa konuşmalarıda aşırıya kaçmıyorsa izin verilmeli bence çünkü bir sonraki seferde tamamen izlerini gizler.

12 yaş ve tık tok öyle mi???? Bilemiyorum, çöplüğe düşmüs, şimdi tam ne dersen tersine gideceği bı dönemde, baştan kontrol edilmeliydi... Şimdi yasaklamak sert davranmakta ters teper, daha çok ilgisini ceker.

Devamlı hangi devirdeyiz istediğimi yaparım diye tartışma çıkartıyorlar
Ama ben bu olaydan çok korkarım çünkü en saf yaşlar. Benim ortaokul arkadaşım bir erkeğe kapılıp o yaşta kaçarak evlendi okulunu bıraktı. Aile çok dikkatli olmalı gerekli ilgi, sevgiyi vermeli ve doğruyu yanlışı, her şeyin bir zamanı olduğunu anlatmalı

Aynısını söyledik sildirdik ama ergen çok gergin çok sinirli . Maalesef koruyamamışız
Vala bunlar hep şımarıklık ergenlikle alakası yok
Şimdiki çocuklara kimse dur demiyor neymiş psikolojileri bozulacak
Zaten bozuk daha ne olacak ki
Otorite yok ezilmiyorlar hayatı bilmiyorlar
Anne baba koruması altında faanusta yetişen süs bitkileri gibiler

Hiç görüşmemişler uzakta … Sadece arkadaş olarak konuşuyorlarmış .
kendi 12 yasimi düşünüyorum da 7. sınıfta stadyumda gosterimiz vardi haftada birkac gun dans etmeye giderdik. devamli birilerinden hoslanirdim. hatta bakistigim bir cocuk bana resim cizmisti ev telefon numarasını yazmisti. bir cesaret aramistim, ablasi cikip "benim kardesim cok küçük" deyip yuzume kapamisti😂
ya da sinifta hoslandigim bir cocuk vardi, altinbaşak yerdim "tahta yiyorsun" diye dalga gecerdi ama bazen sırama gizlice altinbasak birakirdi :)
yani "bu yasta ask mi olur" vs demeyeceğim o yasta herkes herkesten hoslanabilir. ama bence sagliksiz olan bunun tiktoktan, netten olmasi. ve hoslanti degil sevgililik boyutuna gecmeleri. bu yas insanin beynini cok iyi kullanacagi yaslar degil. sizin kiz snap kullaniyormus. orada hersey siliniyor ya bir cesaret adama ciplak foto vs atarsa manipulasyonuna gelip? ya tehdit edilirse?

Okulunu değiştirin inanın arkadaş çevresinin değişmesi onun için iyi olacak
Tiktokta sevgili yapacak bir çevresi varsa bu kabusların başlangıcı olabilir
Uyarın dikkate almadıysa radikal bir kararla bunu yapın
Hatalarıyla yüzleşmeye başlasın
Diyorum ben

Okulunu değiştirin inanın arkadaş çevresinin değişmesi onun için iyi olacak
Tiktokta sevgili yapacak bir çevresi varsa bu kabusların başlangıcı olabilir
Uyarın dikkate almadıysa radikal bir kararla bunu yapın
Hatalarıyla yüzleşmeye başlasın
Diyorum ben
Okul kız İmamhatip . Erkeklerle bağlantısı bile yok . Mahalle arkadaşları maalesef….. Çok güzel konuşmuşsunuz .

Okul kız İmamhatip . Erkeklerle bağlantısı bile yok . Mahalle arkadaşları maalesef….. Çok güzel konuşmuşsunuz .
Bakın kim kızarsa kızsın döversede dövsün
Tamamı ile benim gözlemin
İmam hatip ve kız meslek liselerinde kötü davranışlara daha çok özeniliyor
Sigara olsun erkeklerle olan sevgili olayları kaçma okulu bırakma daha fazla var
Bu okullar inanın iyi değil
Bu okulları açan ülkedeki tüm yetkililerin çocukları karma okuyor hem de yurt dışında
Bizde buradaki çarpık eğitimi reva görüyorlar
Çocuğu İmam hatipten alın kendi yaşıtlarının olduğu düzgün bir okula verin
Aşık bile olsa okulundan bildiği birine olsun
Ki kim olmamıştır ki

ben de diyorum ki bu yasta hoslanti normal ama sosyal cevresinden olsaydi.
kizi hapsetmissiniz bu yasta kiz okuluna, erkek sinek görmüyor. tabii ki netten birilerinden hoslanacak.
keske kursa mursa gonderseydiniz de danstan, kurstan birilerinden hoslansaydi her ergen gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X