Dokunmuyorum bile, mümkün değil bu dakikadan sonra.Sorun ev esya ayirmak degil sadece, evin temizlik vs sorumlulugundan da kurtulmus oluyor boylece. Camasir, utu... yapiyor musunuz bilmiyorum ama bunlar da yapiliyorsa neden gitsin ki?
Şimdi önünde 2 seçenek var. İstersen eşini karşına al, sakince konuş ve eğer aldatılmalı hazmedebileceksen, bir daha yapmayacağını düşünüyorsan, bunca sene çöpe atmak istemiyorum diyorsan beraber psikiyatriste gidin, çift terapisi görün. Ama anladığım kadarıyla sende bitmiş ve evliliğini kurtarmak istemiyorsun.Çok teşekkür ederim bazen güzel günler çok uzak geliyor. Olur mu diye endişe ediyorum. Çivi çiviyi söker derler, ama yeni birisiyle yeni bir şeyler fikri bana çok yabancı geliyor. Bugün bende kötü hatıraları olan bir yere gitmem gerekti, savaş görmüş insanlardaki psikoloji vardır ya travma sonrası stres bozukluğu, resmen onu yaşadım çok kötüydü.
Eşim, ilginçtir, pek çok zorluğu mesela maddi zorluklar, iş yeri veya bürokratik sorunlar, hiç önemsemezdi. Ama sağlık konusunda takıntıları vardı. İçinde hastane veya hasta olan bir film izlesek sıkıldığını görürdüm. O konuları düşünmemeye çalışırdı. Sanırım sizin dediğiniz gibi gerçekten o konuyla baş edemiyordu. Ama yine de karakter çok önemli. Yılları elinin tersiyle silmek böyle kolay olabilir mi?
Evet avukatla konuştum. Yaptıklarını inkar etmeyecektir zaten. Aynı zamanda çok büyük bir ailem var. Bir problem olduğunu benim bahsetmemden dolayı biliyorlar ama ayrıntı vermedim. Aile karışırsa çok bunalacağımı biliyorum. Kendi bildiğim gibi halkedip sonrasına bakmak istiyorum. Onlardan da çekindiğini düşünüyorum çünkü kendisini çok severler, araları çok iyidir. Düşündükçe ve yorumlarınıza cevap verdikçe işin çok boyutlu olduğunu da hatırlıyorum, eş ve para kaybı değil ortak arkadaş ve aile kaybı da yaşayacak kendisi.Hanfendi durumunuza çok üzüldüm. Adamın bi de üstüne bu pişkin tavrına nasıl sakin kalabiliyosunuz hayran olmamak mümkün değil. Ama bu böyle olmaz, bi de tutsun o kadını kolundan üstünüze kuma getirsin bari, olucak iş mi? Haysiyetsiz. Madem boşanmaya yanasmayacak, sizin de buna göre tedbirler almanız lazım. Gidin bi avukata danışın öncelikle. Evinizi sakin terketmeyin. Kusurlu sayılırsınız o zaman. Eşinizin sizin aldattığına dair deliller toplayın telefonundaki yazışmalar, varsa kadınla fotoğrafları, sizinle baş başa konuşurken aldattığını itiraf ettiği ses kayıtları. Karı koca arasında ses kayıtları kabul oluyo ortamda üçüncü kişi yoksa. Adamın pişman olmadığı da ortada zaten avantajlı duruma geçersiniz. Baktiniz anlaşmalı boşanmaya yanasmiyo, açıyorum tazminat davasını dersiniz gözü korkar. Ne yaparsanız yapın avukata danışmadan, tedbir almadan delil toplamadan hareket etmeyin.
Yani bence pek benzemiyorKonuyu bilenler bilir nedense aklıma direk "Gokcenkatun" konusu geldi.sanki farkedilmemek için biraz değistirilmis hali
1 seçeneği bir kaç ay denedim. Sakin konuştum, derdini anlamaya çalıştım. Pişman olsaydı, insan üstü bir şekilde uğraşsaydı, belki şehir değiştirseydik iş değiştirseydik ihtimal olabilirdi ama artık o zamanları çoktan geçtik. Ben bir terapist görüyorum yardımcı oluyor. Üstelik birine çok fazla güvenme noktasından telefonda kime yazıyor noktasına gelmek çok korkunç. Eş peşinde dedektiflik yapamam öyle biri değilim. Huzur ve güven olmayan bir ilişki hiç olmasın. Yokuşa süreceği konusunda haklısınız.Şimdi önünde 2 seçenek var. İstersen eşini karşına al, sakince konuş ve eğer aldatılmalı hazmedebileceksen, bir daha yapmayacağını düşünüyorsan, bunca sene çöpe atmak istemiyorum diyorsan beraber psikiyatriste gidin, çift terapisi görün. Ama anladığım kadarıyla sende bitmiş ve evliliğini kurtarmak istemiyorsun.
2. Seçenek boşanmak ve yoluna devam etmek. Eşin belli ki anlaşmalı boşanmaya yanaşmayacak. Biz anlaşmalı boşandık. Ortak bir evimiz vardı. Protokol imzaladık ve ev bana kaldı. Senin eşin yokuşa sürecek gibi bence sana epey zorluk çıkarır. Boşanmakta kararlıysan iyi bir avukat bul. İhanete uğradığını belgele.
Uzun suren hastane tedavo surecleri yipratici ve cok zor kesinlikle sadece hastanin degil yakınlarıninda psikolojileri alt ust oluyor.Çok teşekkür ederim bazen güzel günler çok uzak geliyor. Olur mu diye endişe ediyorum. Çivi çiviyi söker derler, ama yeni birisiyle yeni bir şeyler fikri bana çok yabancı geliyor. Bugün bende kötü hatıraları olan bir yere gitmem gerekti, savaş görmüş insanlardaki psikoloji vardır ya travma sonrası stres bozukluğu, resmen onu yaşadım çok kötüydü.
Eşim, ilginçtir, pek çok zorluğu mesela maddi zorluklar, iş yeri veya bürokratik sorunlar, hiç önemsemezdi. Ama sağlık konusunda takıntıları vardı. İçinde hastane veya hasta olan bir film izlesek sıkıldığını görürdüm. O konuları düşünmemeye çalışırdı. Sanırım sizin dediğiniz gibi gerçekten o konuyla baş edemiyordu. Ama yine de karakter çok önemli. Yılları elinin tersiyle silmek böyle kolay olabilir mi?
Dediğiniz gibi bunlae insanı eşine bağlayan süreçler olmalı, yanınızdaki insan size güç veriyor sonuçta. Bazı zor zamanlarda galiba insanların daha önce görülmemiş tarafları beliriyor. Ben evlendiğim kişinin ne kadar bencil olabildiğini ilk defa gördüm. Öncesinde bunları yaşayacağımı rüyamda görsem inanmazdım. İlk etapta ev ayırıp sonra tamamen ayrılmaya kararlıyım. Belli etmiyorum ama çok ağır bir darbe oldu benim için. Açıkçası dünyam alt üst oldu, insanların hayatlarıyla oynamak ne kolaymış. Bu adımları atarken zorlanıyorum çünkü işimi kolaylaştıran birisi değil. Bunu da kavga gürültüyle değil yumuşak haraketlerle, sanki sevgi doluymuş gibi yapıyor, kesinlikle cevap vermiyor ortamı terk ediyorum ama en çok sinirlendiğim nokta bu.Uzun suren hastane tedavo surecleri yipratici ve cok zor kesinlikle sadece hastanin degil yakınlarıninda psikolojileri alt ust oluyor.
Annemden biliyorum dogum yapıcam hala hastanede annemin basında bekliyorum birakamam mumkun degil..
Hastalik evresinde yasanan umut sonra hayal kirikliklari sonra tekrar umut sonra tekrar goz yaslarinin sel gibi akmasi onu kaybedecegini bilmek cok zor..
Ama su da var insan esine daha baglaniyor bende boyle oldu iste herkes farkli demek ki esiniz baska bir psikolojiye burunmus olabilir..
Ama ne olursa olsun size daha da baglanacagina aldatiyorsa o noktada buyuk bir terslik vardir umarim en kisa zamanda dogru karari verirsiniz..
Bazı şeyleri zaten siz kendi içinizde muhasebesini yapmış ve çözümlemişsiniz. Burda boşanacağım diye konu açan kadınların çoğunda kararsızlık oluyor. Siz netsiniz. Şu an yaşadığınız öfke. Seneleri çöpe atmaya kıyacak gücü kendinizde bulmaya çalışıyorsunuz. Aynı evin içinde nasıl bir boşanma yaşayabileceğinizi hiç bilmiyorum. Eşiniz kişisi de sizin ona yemek bile yapmamanızı, çamaşırlarını yıkamamanızı, yanında bile durmayışınıza ne kadar katlanacak? Sizi kaybedeceğine ihtimal vermemiş. Uzun süreli evliliklerde erkekler kadını malı gibi görüyor, çantada keklik sanıyorlar. Bu vakur duruşunuzu devam ettirebilirseniz sizde o gücü görüyorum. Hayatınızın efendisi olup, kontrolü ele alacaksınız. Ben inanıyorum1 seçeneği bir kaç ay denedim. Sakin konuştum, derdini anlamaya çalıştım. Pişman olsaydı, insan üstü bir şekilde uğraşsaydı, belki şehir değiştirseydik iş değiştirseydik ihtimal olabilirdi ama artık o zamanları çoktan geçtik. Ben bir terapist görüyorum yardımcı oluyor. Üstelik birine çok fazla güvenme noktasından telefonda kime yazıyor noktasına gelmek çok korkunç. Eş peşinde dedektiflik yapamam öyle biri değilim. Huzur ve güven olmayan bir ilişki hiç olmasın. Yokuşa süreceği konusunda haklısınız.
Teşekkür ederim desteğinize. Seneleri çöpe atmaya kıyacak gücü bulmaya çalışıyorsunuz derken gerçekten aklımdan geçenleri özetlediniz. Eşi eve gelince yüzünü ekşiten, yan yana olmak istemeyen çiftlere bakıp iyi ki böyle değiliz derdik, şükrederdik. Nasıl çöpe alıp atmış bizi ve beni aylarca kandırmış hazmedemiyorum, çok öfkeliyim. Tüm bunlar olana kadar, kendisi böyle bir sevgi olabileceğini hiç düşünmemiştim derdi, seni hak edecek ne yaptım diye sorardı. Onca yıldan sonra sürekli aşk mesajları yazardık. Tüm bunlardan sonra bu deneyim çok büyük darbe oldu. Eşi tarafından terk edilen kadınların durumu da apayrı üzücü, ama bir de böyleleri var. Yapıp yapıp gitmemek için hala bahaneler üreten.Bazı şeyleri zaten siz kendi içinizde muhasebesini yapmış ve çözümlemişsiniz. Burda boşanacağım diye konu açan kadınların çoğunda kararsızlık oluyor. Siz netsiniz. Şu an yaşadığınız öfke. Seneleri çöpe atmaya kıyacak gücü kendinizde bulmaya çalışıyorsunuz. Aynı evin içinde nasıl bir boşanma yaşayabileceğinizi hiç bilmiyorum. Eşiniz kişisi de sizin ona yemek bile yapmamanızı, çamaşırlarını yıkamamanızı, yanında bile durmayışınıza ne kadar katlanacak? Sizi kaybedeceğine ihtimal vermemiş. Uzun süreli evliliklerde erkekler kadını malı gibi görüyor, çantada keklik sanıyorlar. Bu vakur duruşunuzu devam ettirebilirseniz sizde o gücü görüyorum. Hayatınızın efendisi olup, kontrolü ele alacaksınız. Ben inanıyorum
Affetmesi çözüm olmamış , aksine iyice yüzsüzleşmiş adam . Bu mu istediğiniz sonuç ???12 yıllık bir evlilik yada birliktelik farketmez.
İnsanın hayatı tepetaklak olur.
Kolay değil.Duyguların karışık,güven duygun gitmiş bitmiş çok zor gerçekten.
Eşini hala sevdiğin belli belki oda seni seviyor.Sana değer veriyor vermese hadi tamam boşanalım der gider piyasa kadın dolu .
Bence biraz ayrı kalın düşünün taşının
Uzun birlikteliklerde bu tip şeyler oluyor gerçekçi olmak lazım .
Eşin masum değil yanlış anlama adam gerçekten çok kötü birşey yapmış geri alamaz şimdi.
Ama seviyorsan ikinci bir şansı vermeye değer bence
Sen bakma burda atıp tutuyor kadınlar başlarına gelse öyle olmuyor ama.
Benim aldatıldığımı görünce bırak ondan adam olmaz diyen arkadaşım ben bıraktıktan sonra kendi sevgilisi defalarca aldattı ve affetti şok olmuştum.
Ben senin iyiliğin için konuşuyorum
canım emin ol gaza gelme.
Bir insana özgürlük vermişsin sevinip mutlu olması gerekmez mi, madem bunları yapıcaktı? Niye gitmiyor?
Bu benim fikrim sinirlenmeyin.Affetmesi çözüm olmamış , aksine iyice yüzsüzleşmiş adam . Bu mu istediğiniz sonuç ???
Ben eşimle 16 yıldır tanışıyorum , iki oğlum var ve böyle bir durum başıma gelirse ikinci defa düşünmem .
Seven adam karısını , çoluğunu çocuğunu kendi zevki için bir Kenara itmez . Uzun birlikteliklerde böyle şeyler kaçınılmaz derken ???? Normalleştirmeyin şöyle karaktersizlikleri lütfen.
Herkesten çok insan kendini sevmeli . Hayal kırıklığını tamir etmez hiç bir sevgi .
Daha aklımda milyon tane cümle var ama dersim başlayacak, kahvaltı hazırlamalıyım .
Çok yanlış düşünüyorsunuz .
Esi maalesef ki konu sahibini sevmiyor. Seven insan sevdigi hastalikls bogusurken gidip aldatmaz. Ikincisi de her uzun iliskide boyle seyler olmuyor. Erkeklerin her karaktersizligini normallestiren bir Hulya Avsar illa cikiyor her konuda. Ayrica her kadin da sineye cekmiyor.12 yıllık bir evlilik yada birliktelik farketmez.
İnsanın hayatı tepetaklak olur.
Kolay değil.Duyguların karışık,güven duygun gitmiş bitmiş çok zor gerçekten.
Eşini hala sevdiğin belli belki oda seni seviyor.Sana değer veriyor vermese hadi tamam boşanalım der gider piyasa kadın dolu .
Bence biraz ayrı kalın düşünün taşının
Uzun birlikteliklerde bu tip şeyler oluyor gerçekçi olmak lazım .
Eşin masum değil yanlış anlama adam gerçekten çok kötü birşey yapmış geri alamaz şimdi.
Ama seviyorsan ikinci bir şansı vermeye değer bence
Sen bakma burda atıp tutuyor kadınlar başlarına gelse öyle olmuyor ama.
Benim aldatıldığımı görünce bırak ondan adam olmaz diyen arkadaşım ben bıraktıktan sonra kendi sevgilisi defalarca aldattı ve affetti şok olmuştum.
Ben senin iyiliğin için konuşuyorum
canım emin ol gaza gelme.
Hülya Avşar denmesi hoşuma gider.Bugün Hülya Avşar Türkiye’nin en akıllı kadınlarından biri .Geldiği yer ortada.Keşke öyle olabilsek hepimiz.Hülya’nın da gerçekçi bir yaklaşımı var hayat tecrübesi hepimizden fazla.Esi maalesef ki konu sahibini sevmiyor. Seven insan sevdigi hastalikls bogusurken gidip aldatmaz. Ikincisi de her uzun iliskide boyle seyler olmuyor. Erkeklerin her karaktersizligini normallestiren bir Hulya Avsar illa cikiyor her konuda. Ayrica her kadin da sineye cekmiyor.
Bu hikayede pişman adam yok, daha iyi okuyun. Af dileyen adam yok, neyi affetsin konu sahibi? Bakmayın, erkekler daha çok korkuyor boşanmaktan hele ki aldattılar diye. Alay malzemelesi oluyorlar toplum tarafından.Bu benim fikrim sinirlenmeyin.
Bu kadar büyükte konuşmayın
Konuyu yazan bayan belli ki eşini çok seviyor birlikte bir sürü şey paylaşmışlar
Adam pişmansa boşanmak istemiyorsa ikinci şansı hak eder bence
Bu benim fikrim herkes benle aynı fikirde olmak zorunda değil.
Genelde çevremde bunu çok gördüğüm için bir örnek sadece.
Ayrıl ayrıl deyip neleri yuttuklarını gördüm insanların .Sizde böylesiniz demiyorum ama başa gelmeden de konuşmamak gerek.
Böyle güçlüyseniz ne mutlu size.
İyi dersler .
Vefasız, çok doğru. Zor zamanımda yaptıkları affedilmez. Yani affetme konusunda yanılıyorsunuz, çünkü dediğim gibi iç huzurum çok önemli, o olmadan yaşanmaz. Konuyu çok uzatmadan aktardım, ama bu terbiyesizliği niye yaptı diye haftalar aylarca düşündüm. Durumu neden zorladığını da anlamıyorum gerçekten o yüzden sizlere de sordum, gerçi onun cevabını bilsem bile sonuçları değiştirmeyecek.Sizi rahatlatacak bir sey soyleyemem maalesef. Esiniz tam bir vefasiz ve yuzsuz. Ailesinin kahrini cekmis birini hastaliginda sirtindan vurmus. Olay ortaya cikinca da geri adim atmamis. Siz affedeceksiniz adim gibi eminim. Cunku bu adam niye bu terbiyesizligi yapti demiyorsunuz. Once beni umursamadi ama simdi de gitmiyor bosanmiyor birakmiyor neden diyorsunuz? Niye olacak bulmus arkasini toplayani, hır cikarmayani, aldatilinca evden bile atmayip gul gibi gecineni neden ayrilsin sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?