- 24 Eylül 2007
- 1.205
- 1.379
- 658
- Konu Sahibi Minimidimaksi
-
Ayrıca kaygı durumlarında da kullanılıyor.Ağır ve yaygın alerji nedeniyle dr yazdı bana o ilacı.Alerjenin ne olduğunu hala bilmiyorum bu arada.Uyku hali sersemlik yapıyor ama öyle böyle değil.Araç kullanamıyorum,dikkatimi toplamakta zorlanıyorum ve işin kötüsü uyursam kabuslar görüyorum.Sürekli yorgunum.2 günde alerjik reaksiyonun etkilerini yüzde 80 oranında düzeltti(Sinir sistemini nasıl etkiliyorsa artık) İkinci bir atak geçirme riskim var diye kutu bitene kadar kullan dedi dr ama o kadar dayanılacak gibi değil.
Uyku ilacı diye verildiğini hiç duymadım hemde bebeğe yani
Bu arada ben mecbur kalmasam bu yaşta antihistaminik kullanmam.Çok çarpıntı yapıyor ,korkuyorum kalbimin atış hızından ki kazık kadar kadınım yani.
Seçme şansım olsa kaygıyı seçerdimAyrıca kaygı durumlarında da kullanılıyor.
Yok vermedim zaten. Bizde her gün 1-1,5 saat parka götürüuoruz. Ama sabır inşallah geçecek.Size kizacaktim hadi sakin ol dedim kendime.uyumassa uyumasin.o yaslarda benim kizimda az uyurdu geceleri surekli uyanir ve memedeydi.ben hala iki buklum yatiyorum uykusuz kaliyorum bazen hic dert degil.ben kizimi aksama dogru disari cikariyorum iki saat oynuyor yoruluyor eve gelince de bazen de dus aldiriyorum sonra da uyuyor biraz enerjisini atmali yorulmali.hic aklimdan gecmedi hap vermek.arkadasina gicik oldum.sonra cocugun bunyesini boz baska hastaliklarla ugras.
Allah yardımcınız olsun. Yok zaten vermeyecem.Benim kızıma verdi dr 4 yaşlarındaydı. Otizmli olduğu için uyku problemi var. İlk gece verdim uyudu. Ama gündüz bir sersemlik bir uyuşukluk oldu. İkinci gece de uyudu ama gunduz sinirliydi biraz. Uçuncu gece çıldırdı resmen dehşet sinir yaptı. Öyle böyle değil içine bişey kaçmış gibi. Dr u aradım devam et sen dedi. Alışır zamanla dedi. Devam ettim ama sinir iyice arttı. Bırak uyumayı susmuyordu bile artık sürekli bağırıp ağlıyordu. Ben kesinlikle kullanma derim. 4 yaşında öyle yaptıysa 13 aylık bebeğe neler yapar bilmiyorum.
Canım uyku eğitimi kitaplarını bir araştır istersen. Ben oğlum 1 yaşına kadar ayni sizinkisi gibiydi. Ne zaman öğrendi kendi başına uyumayi o zaman düzeldi. 2 gün ağlayacak ama en uzun yarım saat...sonrası cok rahat olacaksiniz ikinizde. Birde mutlaka hergün ayni saatte. Önce banyo sonra masal ve emiyorsa emdikten sonra, yatağa bırakın ve iyi geceler diyerek odadan çıkın. En inatçı çocuk bile 3 gunde öğreniyor. Ben arada melisa veya papatya veriyordum çok işe yaramisti..Yok vermedim zaten vermeyide düşünmüyorum. Bilenlere sormak istedim.
Evet gerçekten zor ama sabır edecem Allah'ın izniyle geçecek inşallah.3yas 1 aylik olana kadar neler cektim bir Allah bilir.Uyurdu ama 25dk uyanirdi.Hic aglamasi durmazdi.Şimdi 4yasini geçti anaokuluna götürmek icin zorla uyandırıyorum.Yasayan bilir.Sabir kardesim inan sabır.Doktora anlatir yalvarirdim bir ilac söyleyin nolur diye.Doktorumuz ben kendim cocuk doktoruyum atarax bile icirdim cocuguma yine uyumadi.sabirli olun derdi.Arada esinizden anneanne yada babaanneden yardim alin insan pert oluyor biliyorum
Çok teşekkür ederim denicem tavsiyenizi. Eşim dayanamıyor ağlamasına. Apartmandakiler rahatsız olur diye çekiniyor. Yoksa bana kalsa uyku eğitimi şart.Canım uyku eğitimi kitaplarını bir araştır istersen. Ben oğlum 1 yaşına kadar ayni sizinkisi gibiydi. Ne zaman öğrendi kendi başına uyumayi o zaman düzeldi. 2 gün ağlayacak ama en uzun yarım saat...sonrası cok rahat olacaksiniz ikinizde. Birde mutlaka hergün ayni saatte. Önce banyo sonra masal ve emiyorsa emdikten sonra, yatağa bırakın ve iyi geceler diyerek odadan çıkın. En inatçı çocuk bile 3 gunde öğreniyor. Ben arada melisa veya papatya veriyordum çok işe yaramisti..
Yok vermeyecem ilaç. Bende kıyamam zaten. Çok şey denedim inan. Aslında hep böyle değildi. Son 1 aydır böyle. Dr götürdük kan tahlili ultrason vs yapıldı. Hamdolsun normal çıktı. Dr biraz huy dedi bide dişten olabilir dediDediğiniz ilaç antihistaminik. Kızımın alerjisi için şurubundan malesef bir hafta günde sadece 3-4 damla kullandım. Uykusu iyiydi normalde kızımın ama son üç dört gün çocuk başını yastıktan kaldırmıyordu resmen 2 saat uyanık kalsa 3 saat uyuyodu. Kıyamadım yavruma kestim hemen.
Düşünseniz evladınız kreşe gitse ve orda uyusun diye ilaç verseler ayağa kaldırırdınız ortalığı ama aynını siz yapmak istiyosunuz. Çok zor biliyorum ama başka şeyleri de deneyin bi bakın bakalım.
Acaba sıkıntısı olabilir mi hep mi böyleydi?
Günlük 1-1,5 saat parka götürüyoruz. Oynatıyoruz yoruyoruz ama bilmiyorum sabır diyorum...bebeginizi disari cikariyormusunuz??? parka bahceye goturuyormusunuz??? hep evde mi yoksa bebek.
yapmiyorsaniz hergun disari cikarin 1 2 saat aksamlari ilik banyo yaptirin oynayin bir de oyle deneyin.
Bende çok sabırlıyım inanın. Vermicem zaten.bebek bu.. bebekliğini yapacak.. uyumayacak, ağlayacak.. bana göre bi yavruya atarax vermek tamamen vicdan işi. ben veremezdim ki böyle zamanlarına sonuna kadar sabır gösterdim yavruma.
Bu yorumla asıl siz şaka gibisiniz. Elbette dr gittik. Bir sıkıntı yok hamdolsun. Tabiki bebeğime birileri söyledi diye ilaç vermicem. Öyle olsa burda sormadanda verirdim. Bilgisi olanlara danışmak istedim sadece. Ayrıca bilinçli ve duyarlı olduğum için burda sordum soruyı zaten.onun bunun lafına göre ilaç almayın ya.
siz annesiniz. biraz bilinçli ve duyarlı olun.
benim endişe bozukluğum ve huzursuzluğum varken psikiyatrist bana vermişti atarax. ben bile kullanmamıştım yan etkilerinden korkup.
küçücük çocuğa ondan bundan duyup ilaç vermeyin lütfen. dr.a gitmek bu kadar zor olmamalı di mi? şaka gibisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?