- 5 Şubat 2017
- 19.657
- 59.324
- 598
Yok canim masallah iyi verdin. Kilonu etkilemiyorsa ye tabi fistik findik cok saglikli.Kuzum herkesin bünyesi farklı, severim fıstığı ama nadir alırım, bu da o nadirlerden biri, memleketten getiren arkadaştan satın almıştım, azar azar kontrollü yiyorum fındıkla birlikte, bitince almam bir süre.
Valla utandırdın beni bloomcum. iki bucuk kilo hem de cay bardaginda fikndik fistiklarla. Bünyenin önünde saygıyla egiliyorum arkadaşımAçlık nedir yaa, yemek nedir, yedik yedik de ne oldu, o iş bizim irademizde istersek yeriz, istemezsek fırçalar dişimizi iki bardak ta su içer yatarız aşağı
Supersin Sevil tebriklerKızlar geç kaldım dün gece oğlum çok ağladı neredeyse sabahladık. Eşimde uyandırmamış bu sabah uyuyayım diye.
Kilo bildirimim
Başlangıç 70.7
Güncel 69.4
Fark 1.300 gr
Kaptanim Berilim cok gecmis olsun ne oldu eline?Ne kolayı nıhalım
Okula gondermedım hastaneye gıdecem ellerım ıcın
Bu gaz bana haftaya kadar yeterAslan beee, kararlılık akıyor paçalardan, sana tutunacak kilo doğmadı daha
Haklisin canim. Ben hamileligin ilk 3 ayinda bile karin kasi calistim cok faydaliymis.hayatım seninle de küçük adımlar atacağız.. sen de yavaş git, birden çok aç kalırsan gözün dönmesin, pazartesi tartılmayı unutma.. tekrar tekrar söylüyorum ki :) anladın sen onu..
ben kasım başında ölçüm yaptıracağım tekrar.. bakalım ne olacak.. bu arada karın yağlarımın altı çok sert, baya kas oluşmaya başladı bence :) hamilelik için karın kaslarının gelişmiş olması önemliymiş :) aklında bulunsun cınımmm..
biz de iyi birşey yaptığımıza inanıyoruz, inşallah insanlara bir parça iyilik bulaşır, şifa olur..
ayrıca ben baya az ama istikrarlı ilerliyorum.. ben bu durumdan memnunum.. hızlı gitmenin dönüşleri büyük oldu ben de.. böyle böyle kendim gidebildiğim kadar gideceğim..
hoş geldin canım..
kendini küçümseme, bence bu bile güzel.. her hafta 400-500 hedefle başlangıçta.. bu da günlük 100gr demek 100 gr demek 700 kalori yakmak demek..
sen de mühendissin; bu hesap kitap işlerini bilirsin..
1 kilo yakmak için; 7000 kalori harcamak lazım.
metabolizma hızı 1500 kalori olan biri, günde 1200 kalori ile besleniyorsa, gün de 100gr verebilmesi için 700 kalori yakması lazım yani, 400 kalorilik egzersiz yapması lazım. bu da ortalama olarak yüksek tempoda 1 saatlik yürüyüşe denk geliyor.
ama demek değildir ki, her 100 gr yağdan mı gidiyor, bu da aldığın 1200 kalorinin gerçekten ne kadar hücre besleyici olduğu ile alakalı, aynı zaman da vücudundaki kas miktarınla alakalı.. vs vs..
acaba ne oldu ben duymadım?
yaa bak bunu güzel söylüyorsun, ben aklıma geldikçe yavaşlıyorum ama çoğu zaman iş işten geçmiş oluyor.. hatta sağ elim işaret parçağının iç tarafına yavaşlamakla ilgili bir minimal dövme istiyorum ama onu ifade edecek dövmeyi bulamadım. elimi her ağzıma götürdüğümde onu görüp aklıma gelsin, yavaşlayayım diye umuyorum..
ben önce çiğ süt alıp, kaynatıyorum. bu genelde 3lt oluyor, bi 20dk kaynatıyorum kısık ateşte.. sonra onun 1 lt sini içmek için ayırıyorum. kalan 2 litre soğusun diye bekliyorum. serçe parçağımı içine daldırıp 7 ye kadar saymaya çalışıyorum.. annem o kadar saymıyor bile, hafif yakacak kıvamdayken, mayamı 2 yk kadar alıyorum, çırpıyorum bir cam kap içinde, sonra onu süte ekliyorum, bir iki kere karıştırıyorum. tencerenin kapağını kapatıp ya fırına koyuyorum, ya da üzerini sarıyorum, 2 türlü de denedim, sonuç aynı.
4-5 saat sonra açıyorum.
mayayı bir kaç kere annemden aldım, o hep mayalıyor, bir kaç kere de , çiğ süt aldığım yerde mayalık yoğurt diye satılıyor ondan aldım..
ahahahaha, biz de aynı espiriyi yapıyoruz hiç merak etme.. :)
Sen yemeni sporunu suyunu ayarlarsan muayyen zamanda bile eksi çıkman mümkün canımpiki öyle diyorsan..pazartesi de tartılayım.burda herkes böyle mi yapıyor?haftasonundan eksiyle çıkmak zor ya bir de reglim başlayacak stres oluyorum :)
Açıktan aldığım sütü nasıl laktozsuz yapabilirim zenciğimLaktozsuz süt içebilirsin.
Aynen aynen yazmadım ben liste uzamasın diye, peki kimyon önlüyor mü şişkinliği, yanımda kimyonla gezerim gerekirsebende senin gibiyim.sadece süt olsa iyi,yoğurt,ayran,karnıbahar,pırasa,lahana.....sayarım bitmez liste..sütü ve yoğurdu laktozsuz tüketiyorum cidden işe yarıyor.yemekleri de yerken ,üzerine nirazcık kimyon atıyorum o da şişkinlik yapmasını engelliyor.onun dışında hareket edersen zaten şişkinliğe çok iyi geliyor kuzum..sen kaç kilosun bu arada?
Artık diyetisyene başlıycam canım pazar günü için randevu aldım ne diyorsa onu yapacağımOldun canim. Ins haftaya daha iyi verirsin. Ekmeksiz yemeyi dene bak. 3 hafta yaptim ise yariyor
canım hepsini yedikten sonra akşam yazsan daha iyi olmaz mı belki kaçamak olur yada menün değişir falankızlar bugün yiyeceklerim şu şekilde oldu-olacak
sabah 2 mandalina,kahve laktozsuz sütlü
öğle 2 yumurtadan omlet dil peynirli,bol yeşillik,biraz zeytin,peynir,domates
akşam ton balıklı salata yiyeceğim
spor 1 saat yürüyüş
3 set mekik,3 set kol,5 set squat yapacağım
Ne münasebet, zor mu geldi ki zor gitsin, geldikleri gibi giderler merak etme senInsallah benim gozumu korkutan hali hazirda 10 kilo verip bu sayiya ulastim acaba bundan sonra zor mu gider
Bence aç kalıyorsun özellikle sabah doğru bi beslenme değil bunu bir diyetisyenin vermiş olmasi beni şaşırttı sen aç kalıp yediklerini depoluyorsun gibi më geliyor 2 haftadir arti olman bunu gosteriyor yaniliyor olabilirim. Bilmiyorum bu şekilde beslenmek beni bozar biktirir arkadaşım. Tamam arada olurda hergün hergün cıkksss yani.kızlar bugün yiyeceklerim şu şekilde oldu-olacak
sabah 2 mandalina,kahve laktozsuz sütlü
öğle 2 yumurtadan omlet dil peynirli,bol yeşillik,biraz zeytin,peynir,domates
akşam ton balıklı salata yiyeceğim
spor 1 saat yürüyüş
3 set mekik,3 set kol,5 set squat yapacağım
bizde seni tebrik ediyoruz canım ve haftaya daha da incelmis görmek İSTİYORUz.Herkesi tebrik ederim kizlar
okis baby.Hadi ya gerçektenmi hiç aklıma gelmemişti. Ama kulaka ilgili bişey olsa gündüzde şikayeti olmazmı
Başlangıç 70.7 güncel 69.4 cnm
Ayy sağol adaşım cnm
aldım gitti listeye giren kadar liste dışında olan izinde olan arkadaşlarla kontrollü olmak adına kendi aramızda liste yapıyoruz.O ne ki, iyi birşeyse alıver beni de, ben listeye girmek istemiyorum, etiketlemeyi bile bilmiyorum, o kadar yani
oldu oldu bravo. Etiketledigin kişi senin ona yazdığın yazıyı bildirimler de görüyor sayfaları araması na gerek kalmıyor. Yada acil bi durumda diyelim etiketleyebilirsin daha çabuk ulaşırsin amacına.
olmaz o başkasıdir başkasını etiketlemissindirTam adımı yazmadan da oluyormuş
vicdan yap ağla hatta :))))öğlen yarım lahmacun yedim nasıl vicdan yaptım anlatamam yarım yani yarım cık Karataycığım lahmacundan bişey olmaz diyor ama yarımcık sonuçta
Utangaç şey seniiiiValla utandırdın beni bloomcum. iki bucuk kilo hem de cay bardaginda fikndik fistiklarla. Bünyenin önünde saygıyla egiliyorum arkadaşım
Eee, sorun ne, salına salına yesene işlerinde, at saklama kabına zeytin peynir yumurta yeşillik çerez, doya doya ye kuzum, çay da vardır şimdi işyerinde, ağzına birşey atma evde, iç bir bardak su, çık yola, su iyice acıkmanı sağlar, rahat rahat yersin, sabah yediklerinin sindirimi hücreye gönderimi falan protein ağırlıklı ise akşamı buluyor, akşam da acıkmazsın böyleceYanimda goturursem var. Mola sikintim yok.
Dogru diyorsun valla hem de o kadar kolay geliyorlarkiiiNe münasebet, zor mu geldi ki zor gitsin, geldikleri gibi giderler merak etme sen
Teşekkürler firinda kavanozla mayalamayi merak ediyordumMayayı bir kaşığa düşür lütfen, çok maya ekşi yapar, 5 litreye iki kaşıktan as kullanıyorum, kapak kullanmıyoruz sulandırır yoğurdu, fırına koyduğuna göre sarmana da gerek yok bence, evin çok sıcak değilse at fırına, sabah da dolaba kaldır, dolapta bir gün bekleyince ye ama, tutunsun iyice, yine olmadı dersen bir çay kaşığı toz şeker at mayalama aşamasında
Ben de mayalama karıştırma işleminden sonra karıştırarak tencereden su ve çay bardaklarına alıyorum kepçeyle, sonra fırına, sabah dolaba, hem işyerine getirmeye iyi, hem yemekte çocuklara her akşam bir bardak iyi, tencereye kaşık girdi sulandı derdi de yok
Kac yaşında? Küçükse anlayamiyorlar. Gün icinde izle bakalım kulağını filan tutuyor mu? Ya da sesleri rahat duyuyor mu? Umarim iyi olur canimHadi ya gerçektenmi hiç aklıma gelmemişti. Ama kulaka ilgili bişey olsa gündüzde şikayeti olmazmı
Başlangıç 70.7 güncel 69.4 cnm
Ayy sağol adaşım cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?