Evet ben de oruc tutabilirken kilo alirdim ki ramazan da istahim kacmasina ragmen. Uzun sureli aclikta beden korumaya aliyor hemen. Saglik nedeniyle yillardir tutamiyorum malasefCanımmmm hayatta herşey başımıza gelebilir.. odağımızı yemekten uzak tutmalıyız..
Menün güzel gidiyor..
Aaa çok geçmiş olsun.. bak ya.. tez zamanda yatışın olsun da şifanı bul..
Oluyor oluyor.. kalp kalp kalp..
Kuzucumm canım iyi ol sen.. iyi haberlerini alalım tez zamanda..
Oruçluyken kilo verilmez diye biliyorum ben.. vücut çok aç kaldığından korumaya alır kendini..
Olsun tembellik arada iyidir.. dinlen kuzum..
ben de genelde öyleyim inşallah cumaya eksi olurum listeyi olumsuz etkilemem inşallahEtkileme zamanı herkeste değişken olabilir diye öğrendik canım, ben bir hafta öncesinden başlarım şişmeye :)
Yok canim ben bobrek kanamasi geciriyordum biopsi alindi sonucu vucudum bobregimi reddediyormus (nakil bobrekmis gibi) bu yuzden kortizona basladilar ama en sonunda tum bedenime zarar verip tahlillerim kotulesince ve kanamam artinca acil ameliyatla sag bobregimi almak zorunda kaldilar. Yillardir bobregim de problem vardi tedavi oluyordum ama kurban bayramindan beri bana hayati zehir etti resmen.Zen71 ciğim canım sen de mi böbreküstü bezlerideki sorun nedeniyle kortizon tedavisi görüyordun, yanlış mı hatırlıyorum
hayranım sana hastane odasında bile tartiyi düşünüyorsun sen sağlıklı olsa tartı bildiriminde bulunmadan da olur ablacımSagol canim bunyem kendini toparlamaya calisiyor herhalde. Bir de bugun hafta sonuna cikamayacagimi ogrenince canim sıkıldı herhalde uyuyarak vakit gecirme yolunu secti beynim.
Cikamicam ama tarti sorununu hallettim.
Kizim bu gun bir ara eve gidince tartildi benim icin gelince de burada tartildi evdekiyle farki bilip ona gore bildirim yapayim diye.
Uskumru guzel oluyor firinda denenebilir yaniinşallah herşey çok güzel olacak senin de Nihal ablaninda allah yar ve yardımcınız olsun
Afiyet olsun canım tadı nasıl onu uskumrunin
abla karar verdim Bloom listeden gitcemBloom0677 artık hastaneye göre besleneceksanirim bu yüzden liste resmini bekliyorum
valla canım inan yağa takılmadım insan gibi besledim bugün ve tatlı isteğim olmadı
Afiyet olsun canım allah kabul etsin
Evet derya çok haklısın beklenti sıfır olunca herseu daha güzel oluyor senin pozitifliginde bana ayrı bir mutluluk veriyor
afiyet olsun canım menün çok güzel
sen sağlıklı ol da verilir kilo dediğin ne ki zaten çok aşırı bir kilon da yok sıkma canınıSağol canım benim, yolum bayağı uzadı şimdilik
tabi bu durum sana yaradı daki ben beni bu hafta yenecek gibisinAllah kabul etsin cınım menü güzel. Ve ayrıca fazlada kalmamış regline beni bir hafta evvelden etkiliyor. O yüzden artısındır merak etme cınım Rakibem :))
evet canım miktar az ben sadece besin değeri açısından demiştimEvet canim hazir menu. Bana da oyle geldi bugun ama miktarlari cok az. 2 3 yk kadar. Menunun boyutu cok kucuk ya.
canım borçlarım vardı tutayım dedim günler kisayken ama yarın tutmayacağım artik beni çok haksız bıraktı 1 ay sonra adaylık kaldırma sınavım var çalışamıyorum zaten ev ve çocukla yeteri kadar yoruluyorumCanımmmm hayatta herşey başımıza gelebilir.. odağımızı yemekten uzak tutmalıyız..
Menün güzel gidiyor..
Aaa çok geçmiş olsun.. bak ya.. tez zamanda yatışın olsun da şifanı bul..
Oluyor oluyor.. kalp kalp kalp..
Kuzucumm canım iyi ol sen.. iyi haberlerini alalım tez zamanda..
Oruçluyken kilo verilmez diye biliyorum ben.. vücut çok aç kaldığından korumaya alır kendini..
Olsun tembellik arada iyidir.. dinlen kuzum..
vücut kendini toparlayıp dinlendiriyordurIyi aksamlar arkadaslar. Hepinize afiyet olsun. Hilal duzenli bir menuye gecmene sevindim.
Bana gelirsek
Hani ekstra bir problem oldugundan degil ama ben tum gun uyudum desem yeri. Pek bir tembelim bugun.
oh çok iyi yapmış şimdi dıştan denetim olunca ayıp olur diye yiyemezsin utanırsınCanlarım iyi akşamlar.. ben sabaha karşı gidiyorum.. buralar size emanet.. özellikle cuma günü..
Ben sizlere yazmaya çalışırım.. sabah 5 gibi kalkıcam tartılırım, cuma günü bana o kiloyu yazarsınız..
Gerçi bugün spor hocam tarttı beni, dönüşte bu kilonun üstünde sakın gelme dedi iyi mi.. fena bu hoca ya.. kruvasanlar elvedaA
Sagol canim benim. Ben yillardir cok cesitli saglik problemleri yasadim ve hep ilgi odagimi baska yone cekerek iyilestim. Ben hastayim deyip uzulmek yerine o donemde bir sey bulup ona yogunlastim. Bu doneme de 13.takim arkadaslarim ve kilo bildirimi denk geldi. Bak bir keresinde noroloji yogun bakimda yatiyordum yillar once ve tutturdum iyilesicem alanya dimcay a tatile gidicem diye. Oyle boyle degil bilincim kapanip kapanip aciliyor yurumeyi meslegimi ve bircok seyi unutmusum ama dimcay diye tutturmusum. Ve iyi oldum gittim. Bu da benim hastaliklarla savasma seklim.hayranım sana hastane odasında bile tartiyi düşünüyorsun sen sağlıklı olsa tartı bildiriminde bulunmadan da olur ablacım
aman ben benim diyetisyenim yazdığına çok diyordum ki benimkinden beteri de varmış ya09:00/10:00
1 haşlanmış yumurta veya omlet
Avuçiçi peynir
4-5 zeytin
Bol söğüş (yağsız-tuzsuz)
2 dilim ekmek (tam buğday-çiya tohumlu)
11:30
1 porsiyon meyve, 3 tam ceviz veya 10 fındık
13:00/14:00
4 köfte kadar et veya 5 köfte kadar tavuk veya 6 köfte kadar balık veya 160 gr. ton balık veya 10-12 yk kuru baklagil
6-7 yk pilav veya makarna (haftada bir) veya 2 dl ekmek
1 sb ayran veya 4 yk yoğurt
Bol yeşillik veya salata (az yağlı-tuzsuz)
16:00
1 çb leblebi
18:00/19:00
1 kase çorba
10-12 yk sebze yemeği
2 dl ekmek
21:00
3 tam ceviz veya 10 fındık veya 10-15 badem
2,5 lt su
1 yeşil çay
zukkum cuğum maalesef foto çekince de dosya boyutu büyük dedi ekleyemedim, yazdım ben de, tam olarak bana verilen sporsuz liste bu canım, sen kendine göre ayarlarsın beğenirsen
çok güzel hayat dolu olmak allah o yaşama ışığını hep daim etsinSagol canim benim. Ben yillardir cok cesitli saglik problemleri yasadim ve hep ilgi odagimi baska yone cekerek iyilestim. Ben hastayim deyip uzulmek yerine o donemde bir sey bulup ona yogunlastim. Bu doneme de 13.takim arkadaslarim ve kilo bildirimi denk geldi. Bak bir keresinde noroloji yogun bakimda yatiyordum yillar once ve tutturdum iyilesicem alanya dimcay a tatile gidicem diye. Oyle boyle degil bilincim kapanip kapanip aciliyor yurumeyi meslegimi ve bircok seyi unutmusum ama dimcay diye tutturmusum. Ve iyi oldum gittim. Bu da benim hastaliklarla savasma seklim.
Biz yillardir her cesit baligi frinda yapiyoruz canim. Cok nadir yagsiz dokum tavada yapariz. Kizartma gibi bir şık ne balikta ne de baska hic bir gida da yok benim icin.Uskumru guzel oluyor firinda denenebilir yani
Seni istemeyeni sen hiç istemezsin kurtuldun diyelim, küçük kızım bugün bana çok şanslısın tek böbrek yetiyor dedi, teselli etti:)Yok canim ben bobrek kanamasi geciriyordum biopsi alindi sonucu vucudum bobregimi reddediyormus (nakil bobrekmis gibi) bu yuzden kortizona basladilar ama en sonunda tum bedenime zarar verip tahlillerim kotulesince ve kanamam artinca acil ameliyatla sag bobregimi almak zorunda kaldilar. Yillardir bobregim de problem vardi tedavi oluyordum ama kurban bayramindan beri bana hayati zehir etti resmen.
uyu bol bol uyu ve dinlen abla buna ihtiyacın var hastaneden çıkınca zaten yine yoracaksin kendini durmayacaksin şimdi güzel cevap dinlenIyi aksamlar arkadaslar. Hepinize afiyet olsun. Hilal duzenli bir menuye gecmene sevindim.
Bana gelirsek
Hani ekstra bir problem oldugundan degil ama ben tum gun uyudum desem yeri. Pek bir tembelim bugun.
sevilimhayyirli yolculuklar canım acaba cuma günü listeyi kim yapacak canım beril abla gelecekmi ben anlamam liste işinden orta da kalmayalım. Kruvasan larial geldi at buzluğa hedefe gelince yersin :)Canlarım iyi akşamlar.. ben sabaha karşı gidiyorum.. buralar size emanet.. özellikle cuma günü..
Ben sizlere yazmaya çalışırım.. sabah 5 gibi kalkıcam tartılırım, cuma günü bana o kiloyu yazarsınız..
Gerçi bugün spor hocam tarttı beni, dönüşte bu kilonun üstünde sakın gelme dedi iyi mi.. fena bu hoca ya.. kruvasanlar elvedaA
ekran çektim canım çok sağol zahmet oldu sana allaha razı olsun09:00/10:00
1 haşlanmış yumurta veya omlet
Avuçiçi peynir
4-5 zeytin
Bol söğüş (yağsız-tuzsuz)
2 dilim ekmek (tam buğday-çiya tohumlu)
11:30
1 porsiyon meyve, 3 tam ceviz veya 10 fındık
13:00/14:00
4 köfte kadar et veya 5 köfte kadar tavuk veya 6 köfte kadar balık veya 160 gr. ton balık veya 10-12 yk kuru baklagil
6-7 yk pilav veya makarna (haftada bir) veya 2 dl ekmek
16:00
1 çb leblebi
18:00/19:00
1 kase çorba
10-12 yk sebze yemeği
2 dl ekmek
21:00
3 tam ceviz veya 10 fındık veya 10-15 badem
2,5 lt su
1 yeşil çay
zukkum cuğum maalesef foto çekince de dosya boyutu büyük dedi ekleyemedim, yazdım ben de, tam olarak bana verilen sporsuz liste bu canım, sen kendine göre ayarlarsın beğenirsen
İnşallah kötü birşey çıkmayacak herşey çok güzel olacak Bloom bunu düşün heeepppPazartesi yatacağım bir ilaç verecekler böbreküstü bezini inceleyecekler canım, aynı gün çıkacağım inşallah, sonrası kortizon tedavisi, zor bir süreç beni bekliyor, hayırlısı bakalım
Bim de görmüştüm dün ama cesaret edemedim alıyım mi severmiyim palamuta falan mı benziyor tadıUskumru guzel oluyor firinda denenebilir yani
valla helal sana Nihal abla çok hayat dolusun Rabbim daim etsin bu pozitifligini inşallah yalnız yerin çok belliydi watsapdan yazdım sana elif anlattı çok çok üzüldüm şok oldum iyi haberini öğrendim içim rahat etti çok şükür geçti inşallah daha iyi olursunSagol canim benim. Ben yillardir cok cesitli saglik problemleri yasadim ve hep ilgi odagimi baska yone cekerek iyilestim. Ben hastayim deyip uzulmek yerine o donemde bir sey bulup ona yogunlastim. Bu doneme de 13.takim arkadaslarim ve kilo bildirimi denk geldi. Bak bir keresinde noroloji yogun bakimda yatiyordum yillar once ve tutturdum iyilesicem alanya dimcay a tatile gidicem diye. Oyle boyle degil bilincim kapanip kapanip aciliyor yurumeyi meslegimi ve bircok seyi unutmusum ama dimcay diye tutturmusum. Ve iyi oldum gittim. Bu da benim hastaliklarla savasma seklim.
Bloom kortizon dan dolayi kilo alicam diye diyorsan canim diyetisyene kortizon kullandigini ona gore diyet vermesini soylersen ve uyarsan kilo almiyor hatta verebiliyorsun canim. Ben yillarca her kortizon kullandigim donemde deli gibi bir dunya kilo aldim oysa simdi veriyorum canim. Ki tersi olsa bile once saglik. Uzme kendini.sen sağlıklı ol da verilir kilo dediğin ne ki zaten çok aşırı bir kilon da yok sıkma canını
Ay ne güzel abla ya bizde de kızartma çok yenir heleki yoğurtlu patlıcan biber se eşim bayılır yanında da makarna bir zamanlar vazgecilmezimizdi ama ben yemiyorum aylardır akşam eşim dedi biz niye senle diyet yapıyoruz ben kek börek istiyorum kalktım buzluktan ona göre 2 şer dikim çıkardım yedi ben baktım kalktım güzel mekik çektimBiz yillardir her cesit baligi frinda yapiyoruz canim. Cok nadir yagsiz dokum tavada yapariz. Kizartma gibi bir şık ne balikta ne de baska hic bir gida da yok benim icin.
Tabi ki tek bobrekle yasaniyorda cok dikkat istiyor canim ya. Bana kac gundur yapacaklarimi yapamayacaklarimi anlatip duruyorlar digerini cok guzel korumam lazim. Bobrekustu bezi rahatsizliklari hormanal bir rahatsizlik canim ilacla tedavi ediyorlar onda bobregini kaybetmezsin. Ki zaten senin rahatsizligini endokrin (metobolizma hast.) benimkini nefroliji tedavi ediyor.Seni istemeyeni sen hiç istemezsin kurtuldun diyelim, küçük kızım bugün bana çok şanslısın tek böbrek yetiyor dedi, teselli etti:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?