Miden hassas ya simdi agir gelmis olabilir canim.ben tam tahilli undan helvami yapip yedim. Ama mideme oturdu galiba ondan sonra da birsey yiywmedim
Insallah iyi sonuclar cikar canim. Un helvasi agir bir gida derya cim sonuclarin cikip iyilesene kadar biraz daha hafif seyler yemeye calis zorlama mideni.Sabah iyiydim canim. Ogleden sonra 4yk un helvasi yedim midem agridi ondan sonra da hicbirsey yiyemedim. Ancak su ictim. Gaz da var gibi sanki. Haftaya karindan usg yapacaklar bakalim birsey cikmazsa ileri tetkik isterim.
Kiyamam sana. Kiz evladinin nazi cazi anne olana kadar. Sonra evladina kiyamadigi ilgilenmek zorunda oldugu icin bir gayret geliyor insana.Biraz da ayiptir soylemesi canim tatlidir. Eskiden daha da tatliydi da cocuk olunca oncelik hep kuzumun tabi o kadar nazlanamiyorum
Oyle sey mi olur ellerine saglik sen guzel yapmissindir ama un helvasi normalde de agirdir hele ki diyetteyken ustune bir de kac gundur miden hassasken biraz daha fazla rahatsiz etmis olabilir. Ben de un helvasini cok severim cokta guzel yaparim ama o kadar uzun sure oldu ki yemeyeli.Sagol canim. Bugun ucuncu gun pek birsey yiyemedim diye kendime kiyak gectim ama un helvasini beceremedim mi ne mideme oturdu adeta
Afiyet olsun canim. Keske un helvasinin ustune sut yada ayran icseymisin midenin yukunu biraz hafifletirdinSlm kizlar.
Bugunku menum
Sabah: 1.5 yumurta yagda. Yarim dilim ekmek. 4 zeytin. 1 dilim beyaz peynir.
Ara: 1fincan sutlu kahve. 2mandalina.
Ara: 1 fincan sutlu kahve. 1 ceviz. 1 kuru incir.
Oglen: 3 kofte. Salata. Firinda sebze. 1 bardak ayran.
Ara: 2 yk un helvasi. Yarim fincan cay.
Ara: 2 yk un helvasi.
Un helvasindan sonra canim birsey istemedi kizlar. Zorla da yemek istemedim. Bu aralar midem bir ilginc.
Su: 2 lt
Spor: 20 dk yuruyus (dahada yururdum ama donduum hava buzz)
Tarif icin sagol derya cim. Eve cikayim iyi olayim denicem benim yaptigimdan oldukca degisik geldi.Kizlar koftemi herkes cok begenir yumusacik oluyor. Bir arkadasim vermisti tarifi. Denemek isteyen olursa:
400 gr Kiyma (ben genelde dana kuzu karisik yapiyorum evde kendimiz cekiyoruz) 1 ck kabartma tozu (tel suzgecten gecirin) 1 turk kahvesi fincani kadar su. 2 yk zeytinyagi. 2 sogan rondodan gecmis. Tuz. Kekik. Karabiber. Pul biber. Hepsini karistirip buzdolabina koyuyorum en az 2 saat bekletiyorum. Sonra ister firinda yagli kagitla ister yagsiz tavada veya az yagla kizartabilirsiniz. Yumusacik oluyor. Ayni tariften arkadasin cocuklarina hamburger yapmistik cok guzel oldu.
Aaa bu da degisik denenmeli listesine girdi bile. Tekrar sagol canim.Ve gelelim baska bir kolay tarife firinda sebze.
Maydonozun koku beyaz kismi (burdacok bulunuyor) kereviz ve havuc julyen dogruyorum. Uzerine biraz kekik. Nane ve istege gore tuz. Bir de az zeytinyagi ekliyip karistiriyorum. Yagli kagit ustunde 200 derecede pisiriyorum. Isterseniz patates de eklenebilir. Gayet lezzetli oluyor ve pratik.
Iyi yapmissin cigdem cim afiyet olsun. Artik cok az kaldi korumayla diyet arasi gidip gelmen cok normal birsey. Canin cok istiyorsa kasmadan az az ye ki koruma yapamadan sıkılıp birakma.Ay napiyim ya cok canim istedi vallapazartesi de parti var gene bana cislaaaaar
afiyet olsun keşke mandalina yeseydin biraz az olmuş bugün yediklerinKızlar anca eve geldim bugün yoğundum baya
Sabah
2 sahan yumurta
Peynir
Zeytin
3 dil.ekmek
Öğlen akşam
4 yk pilav 1 yk et cenaze kuranındaydim ordan eve geldim hemen çıktık misafirliğe anca geldim orada mandalina ve çay saati oldu hiç birşey yemedim
1 lt su
5 bardak çay
20 dakika tempolu yürüyüş
ödem atıcı çay kullan bir de her sabah kahvaltıda maydonoz yeKızlar ben fena odemliyim benn napiyim ya mahvoldum ya acaba içtiğim suu mu dışarı çıkmıyor ya kabızlık ta fena artisi bu işin nolacak böyle ya inanın ellerim kapanmıyor yüzüklerim olmuyor
çay la mandalina yaptım zaten canım benim yoksa neler neler yapmışlar nefsimle nasıl mücadele ettim anlatamam sana 9.30 akşam bir yemek sofrası kurdular aman allahım o turşu kokusu nasıl çıldırttı beni ya böyle ana yemedim tuttum kendimiafiyet olsun keşke mandalina yeseydin biraz az olmuş bugün yediklerin
dukan burasmi yoksa bildiğin başka çaylar mi varödem atıcı çay kullan bir de her sabah kahvaltıda maydonoz ye
Sagol canim un helvalari baya kh oldu ama aksam yemeyince iyi oldu gibi.bugune de var birkac kasil un helvamafiyet olsun canım abartılı bir şey yok listende güzel
Haklisin canim. Etin yagi var sonucta.ben de hemen hemen böyle yapıyorum ama su ve yağ koymuyorum canım hic zaten etin yağı var diye
Olabilir canimMiden hassas ya simdi agir gelmis olabilir canim.
Iste simdi yaptim ya canim allahtan az yaptim dibini gormem lazim. O yuzden uzun zamandir evde tatli birsey yapmiyorum.Insallah iyi sonuclar cikar canim. Un helvasi agir bir gida derya cim sonuclarin cikip iyilesene kadar biraz daha hafif seyler yemeye calis zorlama mideni.
Oyle valla canim.Kiyamam sana. Kiz evladinin nazi cazi anne olana kadar. Sonra evladina kiyamadigi ilgilenmek zorunda oldugu icin bir gayret geliyor insana.
Ben en son anneminkini yemistim kislari yapardi annem. Cok da guzel yapar elleri dert gormesin.Oyle sey mi olur ellerine saglik sen guzel yapmissindir ama un helvasi normalde de agirdir hele ki diyetteyken ustune bir de kac gundur miden hassasken biraz daha fazla rahatsiz etmis olabilir. Ben de un helvasini cok severim cokta guzel yaparim ama o kadar uzun sure oldu ki yemeyeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?