Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlar bir soru soracağım.

Öğle yemeğimizde çorba (ne çorbası bilmiyorum ama kremalı falan değilse kesin içerim), sahan köfte veya türlü, makarna ve elma varmış. Makarnayı yemeyeceğim. Elmayı alıp ara öğün olarak daha sonra mı yiyeyim ? Yoksa yemekte elma yerine yoğurt veya ayran mı alayım ? Fikir verirseniz sevinirim.

10 liraya neler neler alınır hayat pahalı normal makarnadan 10 tane mesela
ya ben bir ara kendim yapicam, ekmegide kendim yapicam.. lor'uda kendim yapicam.. hatta lor yapip hellime ceviriyorum.. peynirin alt suyuna tuz koyuyorum icinde peyniri muhafaza ediyorum zaten bir haftada bitiriyoruz hemen ama bir sure kalabilir bu sekilde.. peyniri teflon tavada hizli ateste ciz biz yapip kahvaltida yiyebilirsiniz.. super oluyor :)

elma güzel bir ara öğün ama tekbaşına değil. yanında 1 porsiyon kuruyemiş olmalı (2 ceviz,10 fındık, 10 badem tuzsuz ve çiğ) kuru yemiş yoksa 1 posiyon protein lazım (1 bardak süt,1 bardak yoğurt, 1 bardak kefir 200 gr yani)
yoksa meyve kan şekerini hızlı yükseltip sizi acıktırır.
bunları ofiste çekmecende veya çantanda küçük bir poşette taşıyabillirsin.
çorba, köfte ve elma iyi fikir ama elmanın yanına yoğurtta alabilir musun?

annemler yazları hep yapar köyde o yüzden şanslıyız bu konuda . ben evlenincede artık yazın anemlerle köye gider kendime bir kutu erzak toplar gelirim

Sanırım makarna almayacağım için yanına yoğurt alabilirim. Sabah 1 küçük süt içtiğim için kararsız kaldım aslında. Çünkü akşam da bir kase yoğurt yemeyi düşünüyordum. O yüzden sordum. Teşekkürler cevap için. Yemek dönüşü kuruyemiş alabilirim.

aha benim peynir tarifim bu :)
ben sadece kızartmıyorum öyle samura peynir modunda tüketiyoruz. labne'de yapıyorum, ekmek, yoğurt standart zaten

Gunaydinlar herkes için kacamaksiz bir gün olsun ben biraz geç kalktım bu sabah şu an beyaz çayımı içiyorum sonra kahvaltı
Mesajlara baktım 1 paket makarna 10 tl mi
Ben de geçen denemek maksatlı beyaz çay aldım onun da paketi 8 tl annem diyor kızım sen diyeti bırak yoksa batacagiz biz
Aklıma geldi tam buğday unundan ve köy yumurtası doğal süt ile acaba makarna yapsak aldığımız makarnalardan daha sağlıklı olur gibi

aha benim peynir tarifim bu :)
ben sadece kızartmıyorum öyle samura peynir modunda tüketiyoruz. labne'de yapıyorum, ekmek, yoğurt standart zaten
bir kismini ogluma veriyodum yeni ek gidalara basladigimizda diger kalani sarip iyice kalip haline getirip kizartiyordum ama mukemmel bir lezzet tavsiye ederim :) et gibi oluyor tadi et yeme bunu ye ahahaha

genel olarak standart öğünler söyle olmalı;

sebze yemeği+yoğurt+1 dilim ekmek veya 1 kepçe çorba veya 2 yk makarna
protein (4 köfte,1 kalçalıbut,1/2 gögüs,1 orta boy balık)+1 dilim ekmek veya 1 kepçe çorba +salata

Tam emin değilim ama 2 Yk makarna ya da 3 te olabilir bir dilim ekmeğe eş değer diye biliyorum 2 Yk kadar alabilirsin öğlen olduğu için

Labneyi nasıl yapıyorsun canım
1 lt kavanoza yoğurt mayala sıcaklığında süt koyuyorum. ben pazardan çiğ süt alıyorum onu kaynatıp soğutup kullanıyorum belki günlük süt ile de olur. sonra o kavanoza 1 küçük kalıp süzme peyniri çatal ile ezip az süt ile ısıtıp ekliyorum. kavanozu bir kazağa sarıp çalışmayan fırının içinde 20-24 saat bekletiyorum. sonra 1 saatte buzdolabında bekliyor. en son çıkarıp ince bir tülbetin içinde koyup mutfakta bir yere asıyorum. 2-3 saate iyice süzülüyor. ve işte sana labne. bal ile karıştır. krema yerine kullan vs vs..

Canim bütün çorbalar 1 dilim ekmek yerine mi geçiyor yoksa tarhana mercimek sehriye tarzı çorbalar mi

Teşekkür ederim canım ilk fırsatta deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…