Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlar eşimi de bu isin içine sokuyorum galiba. Az önce bana seni destekliyorum beraber kilo verelim dedi aksam meyve yaninda çiğ kuruyemiş yedirdim ona da
Esin destek veriyorsa işin daha coool kolaylasacak canim birlikte saglikli yemekler yersiniz.. ayri ayri yemek yapmak zorunda kalmazsin..

Şuan yulaf lapamı yiyorum içine bir çay kaşığı bal koydum kusura bakma ama süper oldu :)))
Sekeriz 7 gün yarın başlıyor Canım. Normalde bol pekmez yenebilir ama bizim amacimiz ayni zamanda yağ yakmak olduğu icin şeker ihtiyacımızı meyve ve kuru meyvelerden alacağız. 7 gün bal pekmezde yok ne yazık ki

Bengi__ acaba diyorum bu 7 günü başarılı bir şekilde bitirirsek 14 gün daha yapıp 21 güne mi tamamlasak
Niye olmasın kuzum. 7 günün sonunda şekere tatlıya saldıracağız diye bir sey yok zaten.
Bir 7 gün daha yaparız sonra bir 7 gün daha..
21 gün diyince insanın gözü korkuyor ama emin olun 7 günde alışmaya başlıyor insan..

Olmamış Canım. Poğaca yanında dolma ekmek arası ekmek yeseydin daha iyi..
Dolmanın yanına yogurt koy çorba koy. Pogaca ne yaaa..
Yetersiz protein.. fazla karbonhidrat

Pazartesi’den sonra o tatlıyı görürsem seni sopayla kovalayacağım demedi deme.
KİZLAR şekersiz 7 günü duyunca menülerde yarılar görüyorum yapmayin bunu..
Diyet öncesi tıka basa yemek gibi kötü bir sey. Bugünlerde tatlı yerseniz o 7 gün daha zor geçecek. Şeker bagimlilik yapıyor.. yedikçe yemek istediğiniz bir sey. Ama bir süre sonra hiç caniniz istemeyecek. Su an bana baklava verseniz yemem. Yemekse istemem... bu kadar emeğe yazık. 1 lokma sey bütün düzeni bozuyor..

Kıymalı patatesli bulgurlu mücevervari birşey yapıcam fırında (ismini bilmiyorum) eşim istedi.. ondan veririm

ŞEKERSİZ 7 GÜN

Ne yemiyoruz?

Rafine yani saf şeker ve bunların eklendiği yiyecek ve içecekler. Ambalajlı ürünlere de dikkat ediyoruz, muhakkak etiket okuyoruz, göreceksiniz o kadar çok şeyin içinde şeker var ki… Lezzet katsın, bağımlılık yapsın, raf ömrü uzasın diye her şeyde var.

Mesela hazır soslar (barbekü, ketçap, mayonez, hardal, soya…), meyveli yoğurtlar, krakerler(tuzlularda bile), kahvaltılık gevrekler-müsliler, sakızlar, gazlı içecekler…

Tatlandırıcılı gıdaları tüketmiyoruz, çünkü o tatlı tadını da unutmamız lazım ki bu ürünleri tatlı tadlarından tercih ediyoruz.

Beyaz ekmek, pirinç ve beyaz hamur ürünlerini tüketmiyoruz. Tam tahıllı unlardan yapılmış ekmekler, bulgur…tüketebiliriz.

Sadece patatesten yapılmış, yoğun patates içeren yemekleri tüketmiyoruz, içinde eser miktarda varsa tüketebiliriz.

NE YİYEBİLİRİZ
Günlük 2 porsiyon meyve veya kuru meyve yiyebilirsiniz. Emziren anneler 3 porsiyona çıkabilir.

Tam tahıllar,
Tam buğday ekmeği,çavdar ekmeği, kepek ekmeği
Bulgur, kinoa, yulaf, bakliyatlar
Bol yeşil yapraklı sebze
Patates hariç tüm sebzeler.
Kızartma olmamak şartıyla tüm tavuk, et, balık,
İşlenmiş et yemiyoruz..
Yumurta,
Süt ürünleri

Lütfen aldığınız tüm hazır gıdaların içindekiler bölümünü okuyun. Şeker, glikoz şurubu, fruktoz surubu, asparam, tatlandırıcı vs.. gördüğünüzde bırakın onu.

Konserve Mısır’ın içinde bile şeker var o yüzden her şeyin ama herşeyin etiketini OKUYUN...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…