Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

27 şubat

Kahvaltı 11.00
7 zeytin 1 incir
Biraz peynir
Marul
1 dilim ekmeğe tereyağ ve bal

15.00
Yumurtalı ıspanak 1 tabak
1 dilim ekmek
Birkaç tane aci biber turşusu

19.30
1 kase yoğurtlu şehriye çorbası
1 buçuk tabak körili tavuk
1 dilim ekmek
Çiğ pırasa(salata niyetine)

20.30
Biraz iğde

3 litre su
Spor yok bugün dinlenme günüm
LAydLiNe ada81 cankizzzz

ben de varim ben de
bugun ski ders calistim ev isleri de olunca pek giremedim

İğde yemişken faydalarını okudum paylaşayım sizinle de

İğdenin Faydaları Nelerdir?
Öksürüğe Olan Faydası: İğde tüketimi öksürüğü kesmek için idealdir. Aynı zamanda çay ya da komposto olarak da tüketildiğinde aynı etkiyi gösterecektir.

Vücut Direnci İçin Faydası: İğde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmekle birlikte, hastalıklara karşı direncin artmasını da sağlar. Özellikle soğuk algınlığı dönemlerinde bol miktarda tüketilmesi önerilir.

Mide Rahatsızlıkları İçin Faydası: Mide bulantısını kesmek için iğde tüketilmelidir. Kusmayı da kesme konusunda yardımcı olan iğde meyvesi, mide ağrıları için de yatıştırıcı bir etki sağlar. Hazımsızlık problemi yaşayanlar da, ağır yemeklerden sonra iğde tüketmelidir.

Cinsellik İçin Faydası: Yapılan birçok araştırma, iğde meyvesinin cinsel gücü arttırdığını söylemektedir. Hem kadınlar hem de erkekler için geçerli olan bir durumdur.

Cilt Sağlığı İçin Faydası: Cilt sağlığı açısından birçok faydası olan ve bakım ürünlerinde dahi kullanılan iğde, özellikle egzama gibi cilt problemlerinin geçmesi için kullanılmaktadır.

Ağız İçin Faydası: Ağızdaki zararlı bakterileri engellemesi, ağız yaralarının iyileştirilmesi ve taze bir nefes için iğde tüketimi önerilir.

Bağırsaklar İçin Faydası: Bağırsak faaliyetlerini düzenlemede, ishalin kesilmesinde ve böbreklerin temizlenmesinde iğde meyvesi çok fayda sağlar.

Safra Kesesi İçin Faydası: Safra kesesi ile ilgili yaşanan birçok problemde iğde meyvesi çok faydalı gelmekte ve uzmanlar tarafından da tüketimi her zaman önerilmektedir.

C Vitamini Açısından Faydası: İğde meyvesi, tam bir C vitamini deposudur ve vücudun C vitamini ihtiyacını büyük ölçüde karşılamak için günde bir porsiyon yemek yeterlidir.

İdrar Sorunu İçin Faydası: İdrar tutamama gibi sorunlar yaşayan bireylerin tedavi sürecinde bol miktarda iğde tüketmeleri önerilir. Bu sorunu tamamen çözme konusunda iğde çok iyi bir etki sağlar.

Omega 7 Açısından Faydası: İğde meyvesi aynı zamanda bol miktarda Omega 7 yağı içermektedir. Bu yağ cilt ve saç sağlığından mide sağlığına kadar pek çok konuda fayda sağlar. Vücudun Omega 7 ihtiyacını büyük ölçüde karşılar.

İğdenin Faydaları Kısaca
– Vücut direncini arttırır.
– Soğuk algınlığına karşı korur.
– Cilt sağlığı için faydalıdır.
– Ağız temizliği için faydalıdır.
– Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
– Öksürüğü keser.
– Cinsel gücü arttırır.
– Hazımsızlığa iyi gelir.
– C vitamini ihtiyacını karşılar.
– İshali keser
– Bağırsaklara iyi gelir.
– Böbrekleri temizler.
– Safra kesesine iyi gelir.
– İdrar sorunlarına iyi gelir.
– Omega 7 ihtiyacını karşılar.

Yüksek oranda vitamin ve mineral içerdiği için isteğe göre diyette kullanılabilir. Kalorisi de çok fazla yüksek sayılmaz. 100 gram iğdenin enerji değeri 118 kaloridir. Yüksek miktarda A ve C vitamini içermektedir.

100 Gram İğdenin Besin Değerleri

Enerji: 118 kalori

Karbonhidrat: 5.20 gram

Protein: 1.40 gram

Yağ: 7.1 gram

Sodyum: 4.0 mg

Demir: 0.44 mg

Potasyum: 133 mg

Kalsiyum: 42 mg

A vitamini: 250 mg

C vitamini: 450 mg

1 su bardağı (200 ml) iğde suyunun enerjisi 174 kalori içermektedir. 100 gram gelen bir su bardağı iğde suyunun besin değerleri aşağıda verilmiştir:

Enerji: 174 kalori

Karbonhidrat: 6.26 gram

Protein: 1.31 gram

Yağ: 5.9 gram

Sodyum: 3.0 mg

Demir: 0.44 mg

Potasyum: 117 mg

Kalsiyum: 43 mg

A vitamini: 252 mg

C vitamini: 480 mg

İğdenin Faydaları

İğdenin kalori değeri yüksek olmadığı için diyetlerde rahatlıkla kullanılabilir.

Çekirdeğindeki yağ ile yapılan macun nezle ve gribe iyi gelmektedir.

Çekirdeğinin suyu ateşli hastalıklarda bir numaralı faydası olan bir besindir.

Vitamin bakımından zengin olması açısından vücuda direnç katar ve özellikle solunum yolu hastalıklarından korur, bağışıklık sistemine faydası vardır.

Herhangi bir meyveden beklenemeyecek kadar fazla yağ asitleri barındırır.

Yapılan araştırmalara göre kanserin yayılma ihtimalini azaltmıştır. Aynı zamanda kansere yakalanma ihtimalini azaltır.

İshali durdurmada son derece etkilidir.

Gastrit gibi mide problemi olan kişiler bolca tüketmelidirler.

Adet kanamalarını düzene sokar.

en azindan saglikli seyler istiyo canin bu da guzel

Plates için videolar var ama umarım yapabilir. Bende malzemelerini sipariş verdim bakalım. Birlikte deneyimleri paylaşalım pilates yapan varsa kızlar. Ebru salli var en çok bilinen ama tavsiyeniz nedir

ayy canim sen de bendensin. bn de alismisim dedigin gibi gec kalkıp gec yatmaya gecenin sessizliginde kendimi dinlemeye ama erken kalkip gunu uzun uzun yasamak istiyorum da olmuyo.

Plates için videolar var ama umarım yapabilir. Bende malzemelerini sipariş verdim bakalım. Birlikte deneyimleri paylaşalım pilates yapan varsa kızlar. Ebru salli var en çok bilinen ama tavsiyeniz nedir
valla canim bir cok video var ama en cok video ebru salli da. duzenli istikrarlı olmak icin ebru salli en iyisi. mesela ben beden egitimi ogretmeniyim. bne de ebru salliyi takip ediyorum belli duzende gidebiliyosun. video sirasi belli hergun farkli kas gruplarina yoneliyo bu da onemli bisey. bence devam et.
hatta baslamadiysan beraber baslayabiliriz. hem birbirimizi kontrol etmis oluruz.

27.02.18
sali
7.40
maydanoz kuru

12.30
terbiyeli tavuk
lorlu 1 yumurta
sütlü Türk kahvesi

15.00
neskafe
2 tam ceviz
yarim incir

17.00
3 top ev dondurmasi

19.00
3 kofte
1 tb ekmegi
sogan domates

21.00
muzlu süt

23.30
bitki cayi
yarim incir

spor yok
2lt su
LAydLiNe cankizzzz ada81

Afiyet olsun cnm
Ben 3gündür fln içmiyorum maydonoz kürünü
Yüzümde benim hiç sivilce olmaz onu icdigimden beri yüzümde sivilce cıktı

Afiyet olsun cnm
Ben 3gündür fln içmiyorum maydonoz kürünü
Yüzümde benim hiç sivilce olmaz onu icdigimden beri yüzümde sivilce cıktı
canim ben de onu sorucaktim naptin diye.
ayy sorma bende de kocaman cikti yaa saka gibi. yavas yavas geciyo ilk zamanlar çıkmıştı. baslarda oyle cikmasi normalmis ama karaciğeri temizlerken olurmus.
sen yine de yarida birakma canim. tertemiz olsun karacigerimiz

Tmm cnm yarın maydonoz aliyimda yeniden başlıyim ozm
Sen kilo verebildin mi içtiğim günden beri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…