İçimden gelenler...
Aralık 9 da başladım diyet yolculuğuna.başlarda zor geldi evet.çünkü diyet demek herkes mis gibi yumusak ekmek yerken hep kepekli ekmek.saman gibi yemek.şekersiz çay ki en zoru da buydu sanırım benim gibi çay tiryakisine.uyulması zorunlu listeler...hep hedefimde diyetisyene gitmeden olmaz koşulu vardı. En sonunda kasim da diyetisyene gittim 1 saatlik konuşmadan sonra yine elime bir liste.uydum mu tabiki hayır. Boş geçen 3 hafta hüsranla sonuçlandı.sonra diyetisyenden süre istedim 1 ay süre verdi tabi bunun 1 haftası yine hüsran. Sonra araştırırken nette burayı buldum.kadınlar kulübüne uzun zamandır üyeyim ama diyet olarak böyle bir yarışmayla ilk defa karşılaştım. Dedim bende bi deneyeyim.ormanlar 13.takım kaptanı berilceydi ve eski arkadaşlar kaptan değişikliği olana kadar menülerim yine hep düzensizdi olanlar bilirler belki ayda giden 200 gr falan olurdu.sanırım birkaç ay daha böyle düzensiz geçti diyet yapmak gerçekten başlarda çok zor geliyor insana.ama yinede bu birkaç ayda birkaç kilo vermiştim şimdi ki kaptanımız laydline çok iyi bilir benim ilk zamanki menülerimi o geldiğinde de biraz düzensizdi. Yemek saatleri akşam 6 dan sonra yenilmemesi gerektiği hep bu takımdan öğrendim sagolsunlar.ve artık düzene girmeye başlamıştı diyet benim için mecburi zoraki bir şeyden zevk aldığım bir şeye dönüşmeye başladı insanlar zorlasa da yemedim artık. Kepek ekmeği hiç tüketmedim mesela diyette ne gereksiz moral bozan ekmek mübarek. Tam buğday yada çavdar la tanıştım fırından alında yumuşacık mübarek birkaç ay bunlarla idare ettim sonra bi hafta ekmeksiz bi diyet yapmıştım ve ondan sonra ekmeği de hayatımdan çıkardım ekmeksiz bi hafta faciaydi halbuki ama şimdi hiç ekmek aramıyorum bile insan alışınca herşey düzene giriyor..ençok sevdiğim pasta börekleri hiç tüketmedim. Menülerimde de pek gormemissinizdir. Çikolata pirinç pilavı falanda yemedim..bazen makarna ya dayanamadığım oldu tabi onlarda kacamaklardi işte malesef.şekersiz 21 gün yaptığımız zaman şekeri tüketmedim ama kayısı yedim yanında. Peki şekersiz çaya alıştım mi malesef.hala çay kasığının ucuyla alıyorum. Bence hayatı zindana çevirmeye gerek yok.çok vazgeçemediğimiz şeylerde bi yolunu bulmak lazım diye düşünüyorum.dengeledigimiz sürece iş bitiyor bence.ve sonuç...71.6 kg dan 54.8 kg ma düştüm 6 bucuk ay gibi bi sürede sanirim hamdolsun.44.46 bedenden 38.40 beden olmak...harika süper bişey..aynaya baktığında kendinle gurur duyuyorsun. Başardım diyorsun.harikasın. zaten hep yürürken yada bantta yürürken başaracaksin olacak.süper gidiyorsun derdim ve başardım. Rabbim daim olmayı nasip etsin.tabiki inişler çıkışlar olacak ama sabır olduktan sonra bencevap insanın basaramayacagi şey yoktur yeterki isteyelim..sanırım çok uzattım. Bana bu yolculuğumda desteği olan başka şuan bunu okuyamasalarda eski kaptanım berilce ve eski takım arkadaşlarım...yeni kaptanım @laydline ve suanki takım arkadaşlarıma..bu yarışmayı düzenleyen emeği geçen bahar hanım ve diğer yönetici arkadaşlara çok ama çok teşekkür ederim hepinizin hayatımda çok önemli yeri var.gerçekten bu takımla karsilasmasaydim ben yine pes edecek ve vazgececektim belki de ama günlük menüler haftalık bildirimler ve hedef kilo hepsi motivasyon edici şeyler. Tekrar tekrar teşekkür ederim dualarımda sizleri unutmayacağım. Ben yine buralardayım inş. Takip etmeye devam edeceğim eskisi kadar olamada.içinden bunları yazmak geldi rahatsızlık verdiysem affola hayırlı geceler hepinize..inş. diğer kalan arkadaşlarımda bir an önce hedeflerine ulaşırlar...selametle...