vallahi kaptancığım suç bende değil tamamen anne yemeklerinin kurbanıyım ( bir de baba zoruyla yenen kuşbaşılı pideler var, haa bir de unutmadan dondurmalı irmik helvası da var;onlar suçlu ben değil) ... Hem çok güzel kilo verdin aman alma diyorlar hem de bunlardan birşey olmaz deyip yediriyorlar. Ha bir de yemeyince küsüyorlar,valla bak:)) Ama haklısınız ,bu hafta başlangıcı ile iki haftalık rahatlıktan sonra bomba gibi geri dönüyorum. bu arada ölçülerimi kontrol ettim,bir sapma yok şimdilik.Kilo 56.5 sbt.
Menü gayet güzel. Uyabildin mi aynen? O tek şekeri de bırakırsan kahve nasıl güzel olacak anlatamam sana18.11.2019 menü-program
Kahvaltı 8:30
1 yumurta,1 dilim peynir ,7 yeşil zeytin,2 adt hindi füme,limonlu çay,2 adt form peksimet
Öğle 12:30
kremalı sebze çorba,yoğurt,salata
Ara:
soda,yeşil elma,akşama doğru yeşil çay
Kaçamak:)
tek şekerli kahve
Akşam 20:00
yoğurt+yulaf
Spor:
+10000 adım,30 dk pilates
Su: 2-2,5 lt
Tamam canım öyle yapayım hatta yarın ve sonraki gün okulda yapılan planlar var başka seçeneğim de yok birkaç gün bozulmuş olacak tekrar başlayacağım sonradan. Bu arada ben buradayım diyeyim de terlikten kurtulayım:)Cumartesi 1. gün gibi say çünkü poğaça muhallebi yasaklı. Bozmuş oldun şekersiz 21 günü. Yarın bende başlıyorum şekersiz 21 e ama perşembe akşamı geçmiş olsuna gelecek arkadaşlar annem için. Tadına bakacağım mecburen yaptıklarımın nasıl olmuş diye. Cumadan yine 1 diye saymaya başlarım artık.
Hoş geldin canım. Çok tatlısınız yaaaaaGunaydin kizlar, naber? kardes takimdan selamlar, guzel bir hafta olsun hepimiz icin
Gunaydin kaptanim, her zaman bekleriz.Hoş geldin canım. Çok tatlısınız yaaaaaBiz de size gelececeğiz ziyarete de bi türlü fırsat bulamadım
Gunaydin kaptanim, her zaman bekleriz.
cok gevezeyiz zaten biz grupca, cayinizi kapip gelin
Canım yemek az olmamış mı ben doymam gibi geliyor bu kadarla acıkmıyor musun? Ben çok mu yiyorum acaba?
Mutlu yıllar canım yeniden ne şanslı oğlun varmış ne güzel 3 kez kutlanıyorBugunku menuler cok güzelmiş gerçekten. Bu cumaya hepimiz guzel eksiler gorelim inşallah. Herkese iyi geceler
Yarın gündüz oğlumun dogum gunu var. Ikinci yaşını üçüncü kez kutlayacagiz, artik utanıyorum
Geçen gün alıntılamışım cevaplayamamışım kalmış arada. Şimdi yazayım dedim. Geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl?Sorma canım ya bu gece yine sabaha kadar ayaktaydık küçük oğlum ağladı saatlerce öksürüyor balgam rahatsız etti eşimle sabaha kadar oturup sonra da işe geldik işte.İnşallah bir an önce iyileşirler
Olur tabii ki canım. Nasılsın şimdi geldin mi Türkiye'ye?Merhaba arkadaslar ben biraz ara verdim gelemedim hic.turkiyeye donuyorum yarin yolculuk var.cok yogundum o yuzden. galketmem gereken islerim coktu gelmeden once.burdan zaten menu yazarken zorlaniyordum saat farkindan ama turkiyede yeniden baslamak istiyorum..hemen bu hafta degil tabi.cunku persembe aksami trde oluyorum.bu haftasonu dinlenip anca kendime gelirim.sonraki hafta tekrar araniza katilsam olur mu?
Geçmiş olsun canım anneneCok tesekkur ederim.Yok burda yasiyorum ben Amerikada.siz nerde yasiyorsunu?
Son bir bucuk yil annemin yanindaydim rahatsizligi sebebiyle.dondum temmuzda iste 4 ay kaldim burda.yine gidiyorum simdi.esim de gelicek bir bucuk ayligina hem tatil yapicaz
o gittikten sonra da ben bir sure daha kaliyim istiyorum annemin yaninda.en az 3 ay kalabilirim.
Kuru meyvenin miktarını iyi ayarladıktan sonra hiç bir sakıncası yok canım. Ama abartmamak lazım. 2-3 ten fazlası zarar bence.Siz de hoşgeldiniz 4 yaşında ve 13 aylık çocuklarım var. Okul sezonu açıldığından beri inanılmaz bir yoğunluğun içindeyim çocuklar sürekli hasta çalışıyorum bir yandan bi yandan gece uykusuzluk ev işleri vs yordu beni sadece yürüyüş yapabiliyorum. Pek motive edici bir şey değil kendi açımdan ama pazartesiden beri beslenmeme tekrar çeki düzen verdim inş gidecek bu kilolar. Sizler buradayken sorayım şekersiz 21 güne başladım şu anan başındayım 3. Günde. Çok tatlı istediğim anlarda kuru meyveyle desteklemeye çalışıyorum bazen hurma bazen gün kurusu veya incirle en fazla iki tane falan yiyorum ama biliyorum ki onların şeker oranı yüksek. Günde en fazla kaç tane yemeliyim yesiğim miktar normal mi çok mu onu danışmış olayım. Diyetisyen takibinde değilim kendimce dikkat etmeye çalışıyorum o yüzden danışacak birilerini bulmuşken danışıyorum sizlere
İrmik helvası olmasa olmazmış. Ali nazik diyete çok uygun bir yiyecek değil eğer dışarıda yediysen içindeki yağ miktarından dolayı. Onların haricinde gayet güzel bir menü. Kaçamak yok. Temizlik ise bence sporların en iyisi çünkü bütün vücudun çalışıyor temizlik yaparken.Sabah limonlu su
12.30 domates, salatalik, roka, 2 kk peynir, 2 ince dilim hindi salam, 3 zeytin
14.30 1 tatli kaşığı irmik helvası
17.00 yarım armur ve yoğurt
19.00 bir tabak alinazik, yoğurt salatalık
2 litre su, yarim daha icerim yatana kadar
2 bardak yesil cay
Dip kose temizlik yaptim umarim birkac kalori de olsa gitmistir
Canım yediklerinin ölçülerini yazarken gram olarak değil de miktar olarak yazsan. Kaşık ya da porsiyon ölçüsü olabilir. Gramları çok kafamda canlandıramadığım için ki ben kendi yediklerimi ölçmüyorum sağlıklı yorum yapamıyorum senin menülere. Yediklerin gayet sağlıklı güzel şeyler. Kaçamak yok. Bitteri görmezlikten geliyorum. Onu yemesen olurdu çünkü mandalina ve kuru incir yemişsin. Kahvenin yanına kuru mevye tüketebilirsin.Ben de menümü paylaşmış olayım
8.45
1 yumurtadan omlet,20 gr hindi füme,35 gr kadar ekşi mayalı ekmek,5 küçük zeytin
11.15
Laktozsuz süt
13.30
200 gr mercimekli yoğurt çorbası,150 gr fırında yağsız karnıbahar,yarım kase yoğurt
16.20
Şekersiz türk kahvesi,5 gr bitter,1 kuru incir,1 mandalina
19.00
100 gr mercimekli yoğurt çorbası,200 gr kabak yemeği,yarım kase yoğurt,50 gr ekşi mayalı ekmek,jalapeno turşusu
Su şimdilik 1.5 lt yatana kadar 2.5 olur. Yeşil çay ve kendi hazırladığım yulaflı atıştırmalıktan küçük bir dilim yemeyi düşünüyorum ilerleyen saatlerde
Iyi akşamlar kızlar.
Kahvaltı 09.30
1dilim ekmek
2catal sucuklu yumurta
1dilim peynir
2zeytin
Salatalik
14.00
Şekersiz türk kahvesi
1kucuk avuç badem ceviz kuru üzüm
18.00 Akşam
1dilim kepekli ekmek
1kase mercimek corbasi
3kasik patlıcan yemeği
1kasik bulgur pilavı
Salata
2lt su
11.000adim
Çocuklar çok şükür iyiler canım soluk alabildik hastalıklardan şükür. Bitteri yediğim gün doyamadım bir türlü yiyorum bir şeyler ama hala aç gibiydim bitteri öncesinde yiyip doymayınca mandalina bulup yemiştim. Normalde dikkat etmeye çalışıyorum miktarlara. Tamam canım bundan sonra öyle yapayım.Geçen gün alıntılamışım cevaplayamamışım kalmış arada. Şimdi yazayım dedim. Geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl?
Olur tabii ki canım. Nasılsın şimdi geldin mi Türkiye'ye?
Geçmiş olsun canım annene
Kuru meyvenin miktarını iyi ayarladıktan sonra hiç bir sakıncası yok canım. Ama abartmamak lazım. 2-3 ten fazlası zarar bence.
İrmik helvası olmasa olmazmış. Ali nazik diyete çok uygun bir yiyecek değil eğer dışarıda yediysen içindeki yağ miktarından dolayı. Onların haricinde gayet güzel bir menü. Kaçamak yok. Temizlik ise bence sporların en iyisi çünkü bütün vücudun çalışıyor temizlik yaparken.
Canım yediklerinin ölçülerini yazarken gram olarak değil de miktar olarak yazsan. Kaşık ya da porsiyon ölçüsü olabilir. Gramları çok kafamda canlandıramadığım için ki ben kendi yediklerimi ölçmüyorum sağlıklı yorum yapamıyorum senin menülere. Yediklerin gayet sağlıklı güzel şeyler. Kaçamak yok. Bitteri görmezlikten geliyorum. Onu yemesen olurdu çünkü mandalina ve kuru incir yemişsin. Kahvenin yanına kuru mevye tüketebilirsin.
Harika bir menü olmuş. Adım sayın da öyle. Tebrikler
Az oldu Evt, hastayım biraz cnm çekmedi, yarın kreşte ufak bir kutlama yapacaklar oğlum için, bir şeyler hazırlıyorum, tadına bakiyorum haliyle, küçük çocuklar yiyecek bir sikinti olmaması lazım. Bugün o yüzden şekerli yemiş oldum biraz bu aradaCanım yemek az olmamış mı ben doymam gibi geliyor bu kadarla acıkmıyor musun? Ben çok mu yiyorum acaba?
Telafi edersin canım yapacak bir şey yok. Bizim de güya seminer var okulda bir planlama yapmışlar yarın piknik diye gidip pide yiyeceğiz,perşembe hamsi yaptıracaklarmış,cuma da baklava. Seminer seminer değil ki gün mübarek baklava yemem ama tam yemek saati diğerlerinden yiyeceğim.zaten misafirim olacak görümce kayınvalide birkaç gün diyet yemeklerim uymayacak onlaraAz oldu Evt, hastayım biraz cnm çekmedi, yarın kreşte ufak bir kutlama yapacaklar oğlum için, bir şeyler hazırlıyorum, tadına bakiyorum haliyle, küçük çocuklar yiyecek bir sikinti olmaması lazım. Bugün o yüzden şekerli yemiş oldum biraz bu arada
akşam annem yuvalama yapmıştı ,az yedim ama sonuçta bulgur. İşin kötüsü galiba üşüttüm çünkü midem kötü ama yine de şimdi akşam yürüyüşüne çıkıyorum.Menü gayet güzel. Uyabildin mi aynen? O tek şekeri de bırakırsan kahve nasıl güzel olacak anlatamam sana
Ali nazik cok severim, cok iyi fikirmis. patlican alip ben de yapiyim boyleAlinazik evde yapıyorum. Yağsız şekilde fırında patlican kozluyorum, uzerine yogurt, üzerine de kavrulmuş kiyma. Bu kadar. Irmik helvasina da dayanamadimbir tatli kaşığı yedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?