abouuuv ben de bilmiyorum bakalım ne çıkacak
Evet.ozellikle açken.Artik eskisi kadar abur cubur almıyorum.Hatta hiç eskiden olsa koşar alır gelirdim.Marketler çok tehlikeli yaaaa. Sadece peynir almaya giriyorum. Bi bakmışım evin bir aylık ihtiyacını alıp çıkmışım. O indirimde bu indirimde derken abartıyorum. Hele açken sakın ama sakın gitmeyin markete
Evet.ozellikle açken.Artik eskisi kadar abur cubur almıyorum.Hatta hiç eskiden olsa koşar alır gelirdim.Marketler çok tehlikeli yaaaa. Sadece peynir almaya giriyorum. Bi bakmışım evin bir aylık ihtiyacını alıp çıkmışım. O indirimde bu indirimde derken abartıyorum. Hele açken sakın ama sakın gitmeyin markete
Benim kızım da lolipopla birkaç ay önce tanıştı ama 3 ü geçmez yediği rakam biz almıyoruz yediği şey en fazla çikolata onda da içeriği ne kadar temiz olabilecekse artık onlardan almaya çalışıyorum. Cips eve almıyoruz ama arkadaşların çocuklarının yanında birkaç kez yedi her defasında şansını deniyor biz onun yerine kuru yemiş alıyoruz. Bazı şeylerde günü kurtarabiliyoruz şu an için ama bir yerden sonra kontrol bizden çıkacak o zamana kadar kazandırdığımız alışkanlıklar önemli bence. Çünkü zamanla kendini kendi normları içinde değerlendirmeyi öğreniyorlarOglum 2 yasini doldurdu. Hala beyaz ekmegin tadını bilmez. Pilav makarna veriyorum, ya peynir alti suyuyla yada ek kemik sularıyla pişirerek. Lolipop vs cinsi şekerlerin tadını hic bilmez, ev yapımı lokum veriyorum bazen pekmezden yapilan. Cicibebe veya paketli herhangi birseyi hic vermiyorum. Az sekerli sut reçeli yapiyorum, sirf nutellanin tadını almasin diye. Bir kere yerse önüne gecemem diye korkuyorum.
Tabi tek cocuk, evde abi abla olsa bu kadar dikkat edemezdim. Okula baslayip kantinle tanisinca bitecek muhtemelen. Ama ne kadar gec ogrense o kadar iyi diye düşünüyorum. Bizim nesil biraz, ekmek ye ekmeksiz doymazsin mottosuyla buyutuldu sanırım. O yuzden ekmek vermemeye, zararlı beslenme aliskanliklari kazandirmamaya ozellikle dikkat etmeye çalışıyorum
Oo kaptancimÇok haklısın bu konuda canım. Paylaşmam gerekiyor. Sizlere örnek olmam gerekiyor. Ama kaçırınca bende yazmak istemiyorum size kötü örnek olmamak için. Mesela dün çok fena abarttım. Hadi yazayım da ne kadar çok yenilir bi görün. Bu arada
Cuma : 72
Cumartesi : 71.9
Bu sabah :72.9
Kahvaltı (08:30)
3 tane küçük Beypazarı kurusu
Öğle (12:00)
2 küçük dilim ev yapımı yaş pasta
2 tane patatesli fırında sigara böreği
1 tane küçük poğaça
2 yk makarna salatası
Akşam (20:00)
1 servis kaşığı fellah köftesi
1 dilim ıslak kek
1 dilim baklava
Gece (00:30)
2 yk fellah köftesi
1 dilim ıslak kek
Normalde gece yemek yemeyen bir insanım. Akşam biraz stresten biraz da saçmalık olsun diye yedim galiba. Aç da değildim aslında. Hiçbir bahanesi yok sanırım tamamen psikolojik.
Menülerim böyle saçma olunca paylaşıp size kötü örnek olmak istemiyorum ama artık kötü de olsa paylaşacağım. Yoksa dediğin gibi böyle olmayacak bu iş. Biran önce toparlanmamız lazım.
Sabah kahvaltımı edip çıktım evden yineev gezmesini tek bir catal kekle atlattım şükürler olsun. Neler vardi neler
Sosyal hayat da diyete ters işliyor hep. Cok yogun ve yorucu bir calisma tempom olmadi ama yine de çalışıyordum yani. Şimdi evde olunca gezmeler, misafirlikler çoğaldı. Ben gunduz geziyorum, ozellikle çocuklarımız bir araya gelsin diye cocuklu arkadaslarla görüşüyoruz. Esim de misafiri cok sever, o da aksam aile gezmeleri seviyor. Hep kalori hep hep.. Nereden baksan haftada en az 2 3 kere ya misafir gelmis, ya biz gitmişiz.. Bu durum beni cok zorluyor
Oglum 2 yasini doldurdu. Hala beyaz ekmegin tadını bilmez. Pilav makarna veriyorum, ya peynir alti suyuyla yada ek kemik sularıyla pişirerek. Lolipop vs cinsi şekerlerin tadını hic bilmez, ev yapımı lokum veriyorum bazen pekmezden yapilan. Cicibebe veya paketli herhangi birseyi hic vermiyorum. Az sekerli sut reçeli yapiyorum, sirf nutellanin tadını almasin diye. Bir kere yerse önüne gecemem diye korkuyorum.
Tabi tek cocuk, evde abi abla olsa bu kadar dikkat edemezdim. Okula baslayip kantinle tanisinca bitecek muhtemelen. Ama ne kadar gec ogrense o kadar iyi diye düşünüyorum. Bizim nesil biraz, ekmek ye ekmeksiz doymazsin mottosuyla buyutuldu sanırım. O yuzden ekmek vermemeye, zararlı beslenme aliskanliklari kazandirmamaya ozellikle dikkat etmeye çalışıyorum
İyi cesaret edip yazdım. İyi de yemişim haniOo kaptancimartik yemissin, afiyet olsun diyelim. Yag olmasin kas olsun
Şaştı zaten. Şimdi çok daha zor kilo veriyorumSen dd baya verip almışsın canım bir yerden sonra vücudun dengesi de şaşar aslında
Aynı sorun bende de var. Bir tabak yemeden tadını anlayamıyorumNormalde ben evde böyle yiyecekler yapmam. Dün akşam eşim diyor ki büyük kızıma, bu eve misafir olarak gelmek lazımYapınca yeniliyor. Bir de ben bir çatal alıp tadına bakayım olayını yapamıyorum. Yemeye başlayınca yiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?