Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kaptan basmati pirinç konusunda da mı aynı düşünüyorsun? Ben evdeki pirinçlerin hepsini basmatiye çevirdim glisemik endeksi en düşük pirinç oymuş takip ettiğim uygulamalarda da fazlasıyla kullanıyorlar ben de bunlardan yola çıkarak dün basmatiden pilav yaptım 3 kaşık yedim. Senin fikrini merak ettim

Onu hiç düşünmedim canım. Sen araştırdıysan ve sağlıklı olduğunu düşünüyorsan yiyebilirsin tabii ki. Bu konuda inan bana hiç bir fikrim yok. Bi araştırayım bakayım nasıl bir şeymiş?

Bu ara ev çok yoğun geçiyor iki küçük ve hasta çocukla yediklerime de çok dikkat edemiyorum maalesef
Dünkü menüm şöyle.
7.30
1 haşlanmış yumurta,1 küçük dilim hindi füme,1 dilim tam buğday ekmeği,1 zeytin,3 çatal beyaz peynir
11.00 yulaflı bar
14.00
Yarım kepçe çorba,2 kaşık etli kuru fasulye
18.30
1 kase yoğurt çorbası,3 kaşık basmati pilav,1 tabak etli kuru fasulye 5-6 kornişon turşu
20.30
1 bardak yeşil çay,1 kuru incir,1 küçük kek hazır olanlardan.
Örnek bir menü olmadı biliyorum yine de görünür halde olsun kendime çeki düzen vereyim. Bu arada yarın eşimin doğum günü ve pastasını ben yapıyorum 1 dilim yarın ondan yerim

Olur canım çok sevinirim. Biraz araştırmıştım neticede pirinç ama şekeri ani yükseltip düşürmüyormuş

Menünde gözüme çarpan tek şey küçük hazır kek oldu. Onun haricinde bence gayet güzel. Eşine mutlu yıllar. Yay burçlarını severim. Çünkü ben de bir Yay' ım Senin burcun neydi? 15 Aralık'ta benim doğum günüm

Olur canım çok sevinirim. Biraz araştırmıştım neticede pirinç ama şekeri ani yükseltip düşürmüyormuş

Aynen canım zaten o yüzden uzak durmamız lazım. Bir de nişasta içeriyor yaaa o direkt yağ olarak depo ediliyor. O da önemli bir durum.

Ben normalde almam illa olacaksa kendim yaparım ama kızım çok ısrar etti aldık. Hayır illa bana da yedirecek kızım ben istemiyorum yemeyeceğim dedikçe ağzıma sokuyor:) yedim bir tane de rahatladı. Normal en fazla çikolata alırız yer dün kekin üzerinde çikolata olduğunu görünce illa alalım dedi.

Ay bu arada yazmayı unuttum ben balık burcuyum martta benim doğum günüm. Yıllardır doğum günü geleneğimizdir pasta alıp mum üfleriz bu yıl pastaları evde yapmaya başladım daha güzel oldu kendi zevkimize göre ayarlıyoruz. Yay burcu pek tanıdığım yoktu benim eşimi tanıyana kadar zorlu bir burçmuş ama :)

Yaaaa öyle değil aslında ama Balık' la zor olur sanki. Benim eşim Başak. Yayları çok severim Ama yay erkekleri nasıl oluyor pek bi fikrim yok. Sadece biraz çapkın olduklarını biliyorum Ama özü sözü bir doğru insanlardır. Patavatsız derler aslında ama o ilk aklına geleni söyledikleri içindir.

Biraz dışadönük ve beni en çok yoran kısmı yay gibi gergin oluşu. Onu da edebildiğimiz kadar tolere etmeye çalışıyoruz

Menüm

Sabah çok yoğundu hastane kahvaltı yapamadım.

10:30
1 avuçtan az kuru üzüm
4 tane küçük Beypazarı kurusu

Öğle (12:15)
1 kase sebzeli tel şehriye çorbası
1 tabak sebzeli tavuk

Akşam (17:00)
6 tane yaprak sarması (küçük)
7 tane lahana sarması (küçük)
1 tane tam buğdaylı sandviç

2 lt su 4825 adım
4 kupa şekersiz çay
2 kupa sade nescafe

Birazdan tiyatroya gideceğim. Adım sayım artar.

Az önce yine güzel bişey başardım. Mutfak masasının üzerinde kek var. Nasıl canım çekiyor anlatamam. Şekersizlikten sanırım. Ama ben kendime hayır demeyi başardım ve yemedim. Ben tiyatrodan gelmeye biter kek ben de kurtulurum

Tebrikler kaptan darısı başıma:) sabah da ben öğretmen arkadaşın teklif ettiği simide hayır deyip kahve yanına götürdüğüm hurmadan yedim çikolata yanına:)

Sabah limonlu su

Evden hizlica cikmam gerekiyordu.
11.00 kucuk tost ekmegine peynir koyup yedim

17.00 yarım pizzs

20.00 1 kasik pilav, 1 kasik et, 3 parça çiğköfte, yağsız salata

2 litre su

Malesef berbat bir gün oldu

İyi akşamlar hanımlar
7.30
1 haşlanmış yumurta,10 gr pastırma,1 kiraz domates,3 çatal beyaz peynir,1 dilim tam buğday ekmeği
10.00
1 şekersiz türk kahvesi,1 hurma
13.00
2 kaşık menemen,yarım mantarlı omlet,10 gr pastırma,2 yemek kaşığı kadar ev yapımı paprika,3 dilim tam buğday ekmeği
15.00
6 küçük dilim balkabağı tatlısı,1 tatlı kaşığından az tahin
18.30
1 kase yoğurt çorbası,2 kaşık basmati pilav,1 tabak dolusu kuru fasulye,salata
21.00
1 şekersiz türk kahvesi,1 hurma

Bugunki menümü verip kaçayım ben.Bugun ayakta bile duramıyorum.Midem bulaniyo.
Kahvaltı 10.00
Kepekli ekmekten peynirli tost
Limonlu çay

13.00
1kucuk mandalin
1fincan limonlu ıhlamur

15.00
1kase yoğurt

18.30 Akşam
1kase manti çorbası
Salata.

2lt su
Spor yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…