Kaptan basmati pirinç konusunda da mı aynı düşünüyorsun? Ben evdeki pirinçlerin hepsini basmatiye çevirdim glisemik endeksi en düşük pirinç oymuş takip ettiğim uygulamalarda da fazlasıyla kullanıyorlar ben de bunlardan yola çıkarak dün basmatiden pilav yaptım 3 kaşık yedim. Senin fikrini merak ettimBu arada yediğim sarmalar pirinçliydi. Kendim yapmadım, Hazır almıştım. İlk ikisini tadına bakmak için yedim. Akşam kileri de nefsimi köreltmek için. Ama normalde diyet süresince pirinçten uzak durmamız lazım.
Kaptan basmati pirinç konusunda da mı aynı düşünüyorsun? Ben evdeki pirinçlerin hepsini basmatiye çevirdim glisemik endeksi en düşük pirinç oymuş takip ettiğim uygulamalarda da fazlasıyla kullanıyorlar ben de bunlardan yola çıkarak dün basmatiden pilav yaptım 3 kaşık yedim. Senin fikrini merak ettim
Olur canım çok sevinirim. Biraz araştırmıştım neticede pirinç ama şekeri ani yükseltip düşürmüyormuşOnu hiç düşünmedim canım. Sen araştırdıysan ve sağlıklı olduğunu düşünüyorsan yiyebilirsin tabii ki. Bu konuda inan bana hiç bir fikrim yok. Bi araştırayım bakayım nasıl bir şeymiş?
Bu ara ev çok yoğun geçiyor iki küçük ve hasta çocukla yediklerime de çok dikkat edemiyorum maalesef
Dünkü menüm şöyle.
7.30
1 haşlanmış yumurta,1 küçük dilim hindi füme,1 dilim tam buğday ekmeği,1 zeytin,3 çatal beyaz peynir
11.00 yulaflı bar
14.00
Yarım kepçe çorba,2 kaşık etli kuru fasulye
18.30
1 kase yoğurt çorbası,3 kaşık basmati pilav,1 tabak etli kuru fasulye 5-6 kornişon turşu
20.30
1 bardak yeşil çay,1 kuru incir,1 küçük kek hazır olanlardan.
Örnek bir menü olmadı biliyorum yine de görünür halde olsun kendime çeki düzen vereyim. Bu arada yarın eşimin doğum günü ve pastasını ben yapıyorum 1 dilim yarın ondan yerim
Olur canım çok sevinirim. Biraz araştırmıştım neticede pirinç ama şekeri ani yükseltip düşürmüyormuş
Ben normalde almam illa olacaksa kendim yaparım ama kızım çok ısrar etti aldık. Hayır illa bana da yedirecek kızım ben istemiyorum yemeyeceğim dedikçe ağzıma sokuyor:) yedim bir tane de rahatladı. Normal en fazla çikolata alırız yer dün kekin üzerinde çikolata olduğunu görünce illa alalım dedi.Menünde gözüme çarpan tek şey küçük hazır kek oldu. Onun haricinde bence gayet güzel. Eşine mutlu yıllar. Yay burçlarını severim. Çünkü ben de bir Yay' ımSenin burcun neydi? 15 Aralık'ta benim doğum günüm
Ay bu arada yazmayı unuttum ben balık burcuyum martta benim doğum günüm. Yıllardır doğum günü geleneğimizdir pasta alıp mum üfleriz bu yıl pastaları evde yapmaya başladım daha güzel oldu kendi zevkimize göre ayarlıyoruz. Yay burcu pek tanıdığım yoktu benim eşimi tanıyana kadar zorlu bir burçmuş ama :)Ben normalde almam illa olacaksa kendim yaparım ama kızım çok ısrar etti aldık. Hayır illa bana da yedirecek kızım ben istemiyorum yemeyeceğim dedikçe ağzıma sokuyor:) yedim bir tane de rahatladı. Normal en fazla çikolata alırız yer dün kekin üzerinde çikolata olduğunu görünce illa alalım dedi.
Ay bu arada yazmayı unuttum ben balık burcuyum martta benim doğum günüm. Yıllardır doğum günü geleneğimizdir pasta alıp mum üfleriz bu yıl pastaları evde yapmaya başladım daha güzel oldu kendi zevkimize göre ayarlıyoruz. Yay burcu pek tanıdığım yoktu benim eşimi tanıyana kadar zorlu bir burçmuş ama :)
Biraz dışadönük ve beni en çok yoran kısmı yay gibi gergin oluşu. Onu da edebildiğimiz kadar tolere etmeye çalışıyoruzYaaaa öyle değil aslında ama Balık' la zor olur sanki. Benim eşim Başak. Yayları çok severimAma yay erkekleri nasıl oluyor pek bi fikrim yok. Sadece biraz çapkın olduklarını biliyorum Ama özü sözü bir doğru insanlardır. Patavatsız derler aslında ama o ilk aklına geleni söyledikleri içindir.
Tebrikler kaptan darısı başıma:) sabah da ben öğretmen arkadaşın teklif ettiği simide hayır deyip kahve yanına götürdüğüm hurmadan yedim çikolata yanına:)Az önce yine güzel bişey başardım. Mutfak masasının üzerinde kek var. Nasıl canım çekiyor anlatamam. Şekersizlikten sanırım. Ama ben kendime hayır demeyi başardım ve yemedim. Ben tiyatrodan gelmeye biter kek ben de kurtulurum
Yerine diyecektim yanına demişim:)Tebrikler kaptan darısı başıma:) sabah da ben öğretmen arkadaşın teklif ettiği simide hayır deyip kahve yanına götürdüğüm hurmadan yedim çikolata yanına:)
Seni de tebrik etmek lazımYerine diyecektim yanına demişim:)
Teşekkür ederim sabahki dirayeti öğleden sonra evde balkabağı karşısında gösteremedim amaSeni de tebrik etmek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?