Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Elime kağıdı kalemi aldım. Geçmişi okuyorum. Kim menü yazmış kim yazmamış onları kontrol ediyordum ki işe yaramış uyarım. Menü yazmana çok sevindim. Küçük parça börek ve bir avuç çekirdek haricinde çok güzel menü. Suyu biraz çoğaltabilirsen daha iyi olur. Egzersizin azı çoğu olmaz. 10 dk bile yapman güzel. Zamanla çoğalır zaten. Menü yazdığın için bir kez daha

Vücut ödem atmaya ne kadar süre devam eder sizce? 3 hafta oldu diyete başlayalı ödem atmaya devam ediyor muyum dur?

Canım gayet normal bu şekilde kilo vermen çünkü senin verilecek kilon bizlere göre fazla. O yüzden ilk hafta vücut ödem atar. Diğer verdiğin kilolar gerçek kilolar. Sevinebilirsin bence. Eğer diyetine bu şekilde devam eder günü kaçamaksız kapatırsan haftada en az 1 kilo en fazla 2 kiloya yakın kaybedersin. Keyfini çıkart bu dönemin. Ama lokma dahi olsa kaçamak yapmamaya çalış. Kilo verebiliyorum şımarıklılığı gelmesin sakın üzerine. Çok güzel bir yola çıktın. Bundan bir kaç ay sonra çok mutlu olacaksın

Gelelim benim berbat ötesi menüme

Kahvaltı (08:15)
1 tane haşlanmış yumurta

Öğle (12:00)
1 kepçe erişte çorbası
1 tane küçük tavuk budu fırında
1 tane kepekli roll ekmek

13:00 (Kaçamak)
1 dilim meyveli yaş pasta
1 bardak kola

15:00 (Kaçamak)
3 kare bitter çikolata

17:00 (kaçamak)
1 dilim kek

18:00
1 tabak karışık kızartma
2 dilim beyaz ekmek

Anlayacağınız koskoca bir günüm fiyaskoydu. Dediğim gibi size örnek olacak hiçbir durumum yok ama menü yazmadıkça daha da abartıyorum. Çünkü bugün tartıda çok ama çok kötü bir sonuç gördüm. Umarım cumaya kadar inebildiğim en az kiloya inerim. Çünkü tartı bugün bana 74.4 dedi. Çok üzgünüm aslında ama yerken insan sonradan üzüleceğini düşünemiyor

Canım bu konumu incele lütfen. Sana motivasyon olur inşallah

Evet keciboynuzu pekmeziyle yaptım.Oglum da yiyor.Eve gelince yorgunluktan 1mile zor yapıyorum.Ama evde olduğum günler 30dak pilates de ekliyorum.Su arttircam biraz ama wc kısmi zorluyo

Bazen o uykular öyle ıyi geliyoki.Demekki çok yorulmussun kaptanim

Geçmişi çok okuyamadım. Süt ürünleriyle ilgili sıkıntı mı var?
Evet kaptanım..süt ürünlerinden 3-4 yaşlarında tiksinmişim. O yıllardan beri çok denedim ailemde çocukken çok uğraştı ama yiyemedim bi türlü..süt yoğurt ayran peynir vs.. tüketemiyorum. O grupta sadece Maraş dondurması, Maraş tarhanası ve firik( Tarhananın tam kurumamış yarı yoğurtlu hali) yiyebiliyorum..
Kahvaltı yapma alışkanlığım ve zevkim yok ne yazıkki. Sabah 7 buçuk ta kalkıp büyükleri okula gönderiyorum. 10-11 gibi bebişi uyutunca bende yatıyorum bazen. Bazen de kızla 10 a kadar yatıp sonra kalkıyoruz. Erken kalkıp uyumasam bile 11 e kadar canım bişey istemiyor. Reflü de var bende. Zorla bişey yemektense biraz bekleyip yemek daha iyi geliyor.

Mide problemlerinde genelde az az ve sık sık yemek gerekiyor aslında uzun süre aç kalmak mideyi daha rahatsız ediyor. Bence beslenme düzenin de tetikliyor olabilir durumunu. Mesela benim de mide problemlerim var yaprak sarma, lavaş, yufka, ekmekli şeyler hiç iyi gelmiyor.

LAydLiNe kaptanım ben dün menü yazmayı unuttum pek örnek bir menü değil zaten.
8.00
1 haşlanmış yumurta,1 küçük dilim hindi füme,2 ince dilim hellim peyniri,3 kiraz domates,1 dilim tam buğday ekmeği
10.00 şekersiz türk kahvesi,2 kare bitter
13.00
1 tabak peynirli makarna
15.00
1 sütlü nescafe,5-6 küçük dilim kabak tatlısı
18.30
1 tabak fırın karnıbahar,3 kaşık ev yoğurdu
Su 2.5 lt civarı
Sanırım bu kadardı yediklerim. Birazdan da misafirliğe gideceğim

Kaptanım gözlerime inanamadıııım...seni çok çok tebrik ediyorum
Ne güzel bi azim...süper bi hikaye... Darısı bana...motive oldum fotoları görünce...resmen 10-15 yaş gençleşmişsin...

Kaptanım gözlerime inanamadıııım...seni çok çok tebrik ediyorum
Ne güzel bi azim...süper bi hikaye... Darısı bana...motive oldum fotoları görünce...resmen 10-15 yaş gençleşmişsin...

Seni motive ettiğimi duyunca inan bana bende çok sevindim. Pes etmek yok. Senin de böyle güzel günlerini göreceğiz inşallah Benimde eski azimli ve istekli günlerime dönmem lazım. Hep birlikte başaracağız inşallah

Bazen o uykular öyle ıyi geliyoki.Demekki çok yorulmussun kaptanim
Tatilden sonra çalışmak beni çok yordu galiba. Keşke hep tatil olsak
Süt ürünleri tüketmemen çok kötü olmuş ama maalesef yapacak bir şey yok. Kalsiyum desteği alman lazım sanki. En son ne zaman tahlil yaptırdın? Reflünün sebebi gece geç yenen yemeklerdir. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Ayrıca erken yapılan kahvaltı metabolizmanın erken çalışmasına neden olur ve bu vücut için önemlidir. Kendini biraz zorla kahvaltı konusunda. Faydasını mutlaka göreceksin.
Artık örnek olmasa da yazıyoruz canım menülerimizi. Çünkü yazmadığımız zaman ertesi gün yine aynı şekilde düzensiz besleniyoruz. Kahvaltın çok güzel olmuş. Bitter çikolata, makarna ve kabak tatlısı haricinde güzel bir menü. Saatlerin gayet güzel. Su miktarında güzel. Spor yapabiliyor musun?

Maalesef spor hiç yapamıyorum bu sıra. Akşamları oğlum uyuduğunda fırsat buluyordum bir süredir onun da düzeni değişti ya çok grç uyuyor ya her çıt a uyanıyor o yatar yatmaz uyuyorum pert halde. Bizim için pek iyi bir zaman değil muhtemelen. Regl olduğuö günden beri doyamıyorum çabucak acıkıyorum ne varsa halihazırda yiyorum sonuç bu işte. Bugün daha iyi gibiyim yemek konusunda. Öğleden sonra misafirlikte çok kaçırmazsam dengelerim muhtemelen

Bazen böyle zor zamanlar oluyor hepimiz için ki senin bir de küçük çocuğun var. Çok normal böyle şeyler ama vücut öyle bir varlık ki verdikçe alıyor verdikçe daha fazlasını istiyor. Biraz kendimize özen göstermemiz lazım. İlla ki acıkacağız, illa ki vücut isteyecek ama emin ol en fazla 2 hafta içinde her şey normale dönecek. Yoksa doymayı asla bilmiyoruz. Biraz sabredip bu dönemi atlatırsan sonu daha güzel olacak. Spor yapmasan bile bu dönemde yediklerine dikkat ederek kilo verebililrsin. Artık menüleri kontrole başladım. Daha dikkatli olacağına inanıyorum

Kaptanım en son hamileliğin başlarında iken yani 1.5 yıl önce tahlil yaptırdım. Kalsiyumun eksik vs dememişti dr . Hamileliğimin ilk aylarında çok halsiz bitkindim B12 çok çok düşük çıkmıştı iğne vuruldum dodeks. Demirim az dı vitamin vermişti. Ondan sonra hamileliğin sonlarında vs tahlil verdim mi hatırlıyamadım. Şimdi yaptırsam mı sizce?

Yaptır tabii ki canım. Hem sağlığın açısından önemli, hem de diyet açısından. İhmal etme en kısa zamanda bir dahiliye doktoruna git. Bakalım ne eksik ne fazlaymış. Bir de süt ve türevlerini tüketmediğini de söyle.

Hele anne sutu veriyorsan mutlaka yaptir. Bebekler cekiyor annenin kaninda ne varsa. Oglumu emzirirken onun alerjisinden dolayi sut urunleri tuketemedim bir kac ay. Benim icin inanilmaz zordu. Kalsiyum tablet kullanıyordum. Bir de brokolide cok fazla var kalsiyum

LAydLiNe bu ay hamilelik suphem var, spor yapmiyorum. 1 haftaya belli olur. Yani sadece suphe ama yine de icime sinmedi. Haftasonu 1 mil leslie yaptim sonradan aklıma geldi. Yani spor yapmamaya bahanem cıktı

Gunde bir yemek kaşığı pirinç pilavını kendi adima sakincali bulmuyorum. Verecek kilom az olduğu için ve gayet beceriksiz olduğum icin gitmiyor farkındayım. Ama 1 kaşık pilavdan da edemeyecegim kendimi bu sefer hepten bırakıyorum psikolojik olarak. Dukanin protein gunlerine bi bakayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…