Günaydın kaptanım nerelerdesin ya sen yoksun diye salan çok haberin olsun arada ben bile yani menü konusundaGünaydın kızlar
Günaydın kaptanım nerelerdesin ya sen yoksun diye salan çok haberin olsun arada ben bile yani menü konusunda
Menün oldukça güzel. Sanırım bunu daha önceden alıntılamıştım. Geçen haftadan. Tarihler tam görünmüyor buradan. Menü yazarken canım öğünlerin saatlerini mutlaka ekliyoruz. Ayrıca ne kadar su içtiğimizi ve eğer spor yaptıysak ne kadar ne yaptığımızı mutlaka yazıyoruz.Merhaba bugün ilk menu bildirimimi yapıyorum.
sabah:
1 porsiyon sebzeli yumurta,
Ceyrek kibrit kutusu peynir
3 zeytin
Öğle:
10 fındık, çay
akşam:
1 lahmacun
Bol Salata
Bol Ayran
Diyetisyen listesinde form bisküvi var mı? Ben o bisküvileri çok sağlıklı bulmuyorum. Zaten ara da meyve de yemişsin. Meyvenin çeşidini de yaz olur mu bundan sonra. Bir de öğün saatlerini yazmayı unutmuşsun.Sabah haşlanmış yumurta 2 zeytin 1 peynir 2 dilim ekmek
Ara yeşil çay 3 ceviz
Öğle 1 kase yoğurt 2 grisini
Ara
Soda leblebi
Türk kahvesi
Akşam 1 kase çorba fasulye kavurması salata
Ara çay form bisküvi
2 porsiyon meyve
Diyetisyen listem harfiyen uydum
2 lt su
Genel anlamda iyiyim aslında ama öksürüğüm geçmedi canım. Eskisi kadar panik değilim ama yine de şüphelerim var. Sanırım ayakta atlattım ben bu hastalığı ama öksürük çok can sıkıcı. Sana da geçmiş olsun canım. İyi olmana sevindimBence de öyle..
Eşimin ve benim akrabalarımda covid sayıları artıyor giderek, her geçen gün birinin daha yakalandığını duyuyoruzBu hastalık eninde sonunda bize de bulaşacak diye korkuyorum
Azıcık boğazım ağrıyıp halsizlik vs hissetsem covid mi oldum diye endişeleniyorum
Sen de çok çok dikkat et canım, hastanedesin, daha çok risk altındasın..
Şikayetlerin nasıl, azalma oldu mu ilaçlardan sonra? Nasıl hissediyorsun?
Verirsin tabii ki önemli olan sağlık her zamanBen tatil okul derken biraz uzattım gelmeyi Üstüne de covid oldum
cok Şükür ki atlattık yarın dışarı çıkıyoruz ilk defa 20 gün oldu
Diyete başladım tekrar ama bu ara Corona da iyi beslenmek için güzel kilo aldım 96 yım inşallah bundan sonra yavaş yavaş veririm kiloları
Pilav pirinç pilavı mıydı? Bir de diyet süresince kaşardan da uzak durmamız lazım. Meyveli yoğurdunu kendin mi yaptın yoksa hazır mıydı? Suyu yazmayı da unutmuşsun.Bugün özel bir spor yapmadım ama yürüdüm baya, pedometre açılmamış niyeyse tahminen bi 7000 civarıdır diye düşünüyorum.
Sabah 9.00
1 kaşarlı domatesli sandviç, 1 bardak taze portakal suyu
Öğle 12.30
1 porsiyon pilav üstü nohut
Ara 15,16
1 küçük meyveli yoğurt
Akşam 19.00
1 tane karniyarik, 1 kase yogurt
Bildirim önemli canım biliyorsun. Bu konuya ayrıca önem veriyorum. Geçmiş olsun kendine dikkat et. Bu aralar hastalıklar birbirine karışacak gibi.Geçen hafta 67
Bu hafta 66.7
Çok özür dilerim, geciktirdim
Oğlum kreşe giderken sabah baya bi ağladı kafa gitti ondan sonra, piknik vardi ufak bir grupla, sonrada ise dalmisim, yazdim zannediyorum.
Regl olacağım 2,3 güne, biraz şişkinlik var sanki, biraz da hava carpti beni burada, üşüttüm hafiften.
Ekmek ne ekmeğiydi? Menü yazarken onu da belirtiyoruz. Çorba ne çorbasıydı? Meyve ne meyvesiydi? Reçel olmamış. Su ve spor da olacak, daha önce söylemiştimBugünün menüsü
Sabah
1 mandalina
Kahve
Öğle
1 yumurta
3 çatal ton balığı
3 zeytin
Çeyrek kk peynir
2 çatal reçel
2 dilim ekmek
Çay
Akşam
1 kase çorba
1 porsiyon meyve
bundan sonrası çay
Su gayet güzel. Menü akşama kadar çok iyi gitmiş ama biliyorsun ki mantı olmamış. Spor yazmamışsın sanırım bu aralar yapmıyorsun. Bu kez sporu daha az yap lütfen. Eskisi gibi olmasın. Günlük en fazla 35-40 dk yeter. Yürüyüş bandında yürürsen eğer temponu arttırabilirsin ama süreyi arttırma.Bugün menü
Sabah 10.30
1 yağda yumurta
7 yeşil zeytin
1 közlenmiş kırmızı biber
1 kızarmış form ekmek
Ara
1ç.bardağı kefir
Akşam 16.00
1 karnı yarık
5 yk mantı
2.5 lt su içildi....
LAydLiNe
Anlaşmış gibi olmuşsunuz. Sopamı çıkartacağım mantıcılara. Hele sen gram gram veriyorsun. Mantı yememen gerekiyordu. Ama sporun harika. Umarım mantıyı yakmayı başarmışsındırIyi geceler kızlar
Sabah
2 yk menemen
3 adet sucuk ve 1 çatal sucuklu yumurta
3 dilim beyaz ekmek
5 adet siyah zeytin
Öğle
6-7 adet çiğ badem ve 1 avuç leblebi
Akşam
1porsiyon mantı(özlemişim)
Spor 15bin adım yürüyüş
10 kg ağırlıkla otur kalk hareketleri
Su 3 litre kadar
Bugünkü menüm saçma sapan biliyorum ama sabah piknik üstüne yemeğe davet olunca anca böyle yırtabildim spor komple mantı dan 1 saat sonra yapıldı
Lor peynirli cevizli salatanın tarifini verir misin canım? Senin menülere yorum yapmıyorum çünkü kaçamak yapmadığın sürece çok iyi gidiyorsun. Su miktarını ve sporu göremedim.Selam arkadaşlar
Dünkü menü ;
Kahvaltı 8.30: 5 yk yoğurt yarım avokado yarım armut 1 yk chia tarçın
Ara: Rezeneli kuşburnulu çay
Öğlen 13.30: Lor peynirli cevizli bol yeşillikli salata
Ara 15.40: Sütlü türk kahvesi
17.00: Bir kutu aktivia + 1 yk kuru üzüm
Akşam 19.00: Mantar + 4 yk bulgur pilavı - cacık
21.00: Yeşil çaylı maden sulu şeftali ve limonlu hazırlanmış su
Canım öncelikle çok haklısın bu konuda. Kızlar zaten gerekli açıklamaları yapmışlar. Bu aralar maalesef benim yoğunluğumdan, rahatsızlığımdan dolayı böyle oldu. Yaz dönemi tatilde ve arkasından takımdaki bir çok arkadaşın öğretmen olması vesilesiyle uzaktan eğitimin başlaması derken sessiz kaldı takımımız. Zamanla daha iyi anlayacaksın ki biz takımdan çok çok öteyiz. Ortak amacımız kilo vermek ama bu hiçbir zaman hırs üzerine kurulmadı. Sağlıklı beslenmek temel amacımız. Aile gibiyiz bir takımdan öte. Motivasyon konusunda haklısın ama zamanla düzeleceğine inanıyorum.Merhaba, güzel bir konuya değindiniz.
ben henuz gruba çarşamba günü girdim, yani 3-4 gündür burdayım ve gözlemim zaten yeterince etkileşim olmadığı. Tabi öncesini bilmiyorum belki izne ayrılan sayısı çoktur ya da sayımız mı az?
3-4 gündür motivasyonu korumaya çalışıyorum ama bugün bende de hemen yazmak için istek oluşmadı. Motivasyonu korumam irademle olmalı tabi ama zaten grupların amacı bu değil mi. Aktif olup motivasyonu diri tutmak.
Yanlış anlaşılmasın en son gelen sensin beğenmiyorsan sen bilirsin diyebilirsiniz ama ne bileyim kendi aramızda spor, su, kaçamak gibi önemli şeyleri yazsak daha etkili olur belki. Benim önceki gruplardan deneyimlerimdi bunlar.
Ben kilo verme sürecinde olduğumun heran farkında olmak ve hedeflerimi de hergün hatırlamak için şahsi diyet günlüğü de açtım artık.
Ballı fıstık ezmeli ekmek olmamış. Kaymak da var. Pilav ne pilavı? Su çok az olmuş bu arada. Çayı çok içtiğin için olabilir bence çayı biraz azalt ya da normal çay yerine yeşil çay içmeyi deneyebilirsin.Bugünün menüsü
Sabah
1 dilim ballı-fıstık ezmeli ekmek
öğle
1 haşlanmış yumurta
2 kaşık patlıcan salatası
1 çatal peynir
1 çk kaymak
2 dilim ekmek
ara- kahve
akşam
patlıcan yemeği
2 kaşık pilav
Ayran- 2 k yoğurt
1,5 litre su(umarım biraz daha içerim)
Gün içinde ve akşam bol şekersiz çay
Spor yapmadım
Size de geçmiş olsun cnm, diş isi zor evet, uykusuzluk insani mahvediyor.Geçmiş olsun.Mevsim geçişlerinde oluyor ne yazık ki.Benimde kızım diş çıkarıyor.Çok sancılı geçiyor 3-4 gecedir sabaha kadar uyumuyoruz.
Baslangic icin super, hatta biraz az sanki ama motive olman çok önemli başlangıçta, aynen boyle devam sen benim gibilere bakmaSabah:
1 haşlanmış yumurta
Yarım kk peynir
4zeytin
Domates-salatalık-maydonoz-nane
1.5 dilim ekmek
Ara:
kahve-4adet çerez
akşam:
1 kase analı kızlı
Ayran
1saat eliptik
2litre su
Pilav pirinç pilaviydi, yoğurt hazır meyveli yogurttucumaya ayrıca dikkat edeceğim kaptanım.
Kızlar bu arada biz kibristan brüksele geldik bu sene, 2 ay memleketteydik orada herkes özlemişti güzel sofralar kuruldu, spor da yoktu ondan bu kilo artışı. Derken taşınma süreci ve buraya geldik. Burada da yeni düzen oturtuyoruz. Taşınırken çok sağlıklı olmadı, marketlerdeki ürünleri yeni yeni öğreniyorum, pazarları vs. Şimdi de geçen hafta oğlum kreşe başladı tabi fransızcası hiç olmadığı için 3 gün sonra tepki göstermeye basladi. Biraz onun stresi, yeni yer stresi, ingilizce de yetmiyor fransızca öğrenmem lazım. Kurslar covid yüzünden çok sınırlı sayıda açıldı, yedekte kaldım. Bu dönem hem çocuğu alıştıracağım, hem fransızca çalışacağım evde, hem kiloları vermeye çalışacağım, araba sürme yollar kurallar vs. Inşallah kısa sürede adapte olacağız, bu dönemde bir de stres bahane edip üstüne yemek istemiyorum. Ondan buraya geri döndüm.
Sakıncası yoksa uygulamanın ismini yazabilir misin?
Umarım herkes için işler düzelir. Kaptanımız hemşire mi, Allah yardımcısı olsun bu dönemde.
Aaa ben hemşiresiniz sanıyordum özür dilerimHemşire değilim canım sağlık memuruyum. Tıbbi Sekreter
Estagfirullah canım ne özrü. Sağlıkçıyım denilince genelde insanların aklına hemşire geliyor çok normal. Hemşire olsam 1 dk gelemem şu dönemde buraya. Şükür masa başı çalışıyorum.Aaa ben hemşiresiniz sanıyordum özür dilerim
Günaydın kızlar ben de bugün çalışmaya başladım uyum eğitiminde okuldayım mutlu bir hafta diliyorum:)
Bir kenarda oturuyorum şimdilik canım ihtiyaç olmadı Allahtan şu ana kadar. Mümkün mertebe mesafeliyiz ama gördüğüm çocuklar bu duruma uyum sağlamakta zorlanıyor gariplerim teneffüste hala yakalamaca oynama peşindeler maskeler çenede ya da yok ellerini yıkamıyorlar vs vs nasıl olacak hu iş bilemedimGünaydın canım. Allah kolaylık versin sanaDikkat et maskeni hiç çıkartma ve sık sık ellerini yıka.
Cok tesekkurler insallah duzeni oturtunca guzel olacak, evet maalesef düzen değiştirince ilk sekteye uğrayan yanım beslenmek oluyor, Allah başka dert vermesin diyorum bazen, böyle bir dönemde. Birbirimize destek olalım, burasi cok faydali ve sen her zaman ne olursan ol gel yeter ki diyorsun, yuregine sağlıkYeni ülke, yeni şehir sana güzellikler ve şans getirsin canım. Zor bir dönem atlatıyorsun ama ben senin kısa sürede hepsini halledeceğine inanıyorum. İyi ki gelmişsin o zaman çünkü böyle zamanlarda hep kilo alınıyor. Benim kilo almamın en büyük sebeplerinden bir tanesi de şehir değişikliği maalesef.
Canım form bisküvi normal diyet günlerinde bazen veriyor her zaman değil meyveyi bol yediriyor daha hastalıktan yeni çıktığım iciin nektarı ve elma yedimMenün oldukça güzel. Sanırım bunu daha önceden alıntılamıştım. Geçen haftadan. Tarihler tam görünmüyor buradan. Menü yazarken canım öğünlerin saatlerini mutlaka ekliyoruz. Ayrıca ne kadar su içtiğimizi ve eğer spor yaptıysak ne kadar ne yaptığımızı mutlaka yazıyoruz.
Diyetisyen listesinde form bisküvi var mı? Ben o bisküvileri çok sağlıklı bulmuyorum. Zaten ara da meyve de yemişsin. Meyvenin çeşidini de yaz olur mu bundan sonra. Bir de öğün saatlerini yazmayı unutmuşsun.
Genel anlamda iyiyim aslında ama öksürüğüm geçmedi canım. Eskisi kadar panik değilim ama yine de şüphelerim var. Sanırım ayakta atlattım ben bu hastalığı ama öksürük çok can sıkıcı. Sana da geçmiş olsun canım. İyi olmana sevindim
Verirsin tabii ki önemli olan sağlık her zaman
Pilav pirinç pilavı mıydı? Bir de diyet süresince kaşardan da uzak durmamız lazım. Meyveli yoğurdunu kendin mi yaptın yoksa hazır mıydı? Suyu yazmayı da unutmuşsun.
Bildirim önemli canım biliyorsun. Bu konuya ayrıca önem veriyorum. Geçmiş olsun kendine dikkat et. Bu aralar hastalıklar birbirine karışacak gibi.
Ekmek ne ekmeğiydi? Menü yazarken onu da belirtiyoruz. Çorba ne çorbasıydı? Meyve ne meyvesiydi? Reçel olmamış. Su ve spor da olacak, daha önce söylemiştim
Su gayet güzel. Menü akşama kadar çok iyi gitmiş ama biliyorsun ki mantı olmamış. Spor yazmamışsın sanırım bu aralar yapmıyorsun. Bu kez sporu daha az yap lütfen. Eskisi gibi olmasın. Günlük en fazla 35-40 dk yeter. Yürüyüş bandında yürürsen eğer temponu arttırabilirsin ama süreyi arttırma.
Anlaşmış gibi olmuşsunuz. Sopamı çıkartacağım mantıcılara. Hele sen gram gram veriyorsun. Mantı yememen gerekiyordu. Ama sporun harika. Umarım mantıyı yakmayı başarmışsındır
Lor peynirli cevizli salatanın tarifini verir misin canım? Senin menülere yorum yapmıyorum çünkü kaçamak yapmadığın sürece çok iyi gidiyorsun. Su miktarını ve sporu göremedim.
Canım öncelikle çok haklısın bu konuda. Kızlar zaten gerekli açıklamaları yapmışlar. Bu aralar maalesef benim yoğunluğumdan, rahatsızlığımdan dolayı böyle oldu. Yaz dönemi tatilde ve arkasından takımdaki bir çok arkadaşın öğretmen olması vesilesiyle uzaktan eğitimin başlaması derken sessiz kaldı takımımız. Zamanla daha iyi anlayacaksın ki biz takımdan çok çok öteyiz. Ortak amacımız kilo vermek ama bu hiçbir zaman hırs üzerine kurulmadı. Sağlıklı beslenmek temel amacımız. Aile gibiyiz bir takımdan öte. Motivasyon konusunda haklısın ama zamanla düzeleceğine inanıyorum.
Ballı fıstık ezmeli ekmek olmamış. Kaymak da var. Pilav ne pilavı? Su çok az olmuş bu arada. Çayı çok içtiğin için olabilir bence çayı biraz azalt ya da normal çay yerine yeşil çay içmeyi deneyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?