Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Geçen hafta içi çok yoğundu ve ben hiç ev işi yapmamıştım. Hafta sonum tamamen temizlikle geçti. Mevsim değişiyor kışlıkları çıkarttım derken dün yemek yapmaya bile vaktim yoktu. Bitirdin mi de hayır yine bitmedi işlerim. Yine bir plana programa ihtiyacım var. Bu arada geçen hafta çok fazla yorgunluğum ve halsizliğim vardı. Vitamin takviyesine başladım. Şükür kendime getirdi o beni. Ama ilaçlarımı düzenli kullanmama rağmen öksürük şikayetim devam ediyor. Tekrardan bi doktora gideceğim. Bu arada tüm geçmişi okudum. Fırçalarımı hazırladım. Geliyor birazdan

Merhaba bugün ilk menu bildirimimi yapıyorum.

sabah:
1 porsiyon sebzeli yumurta,
Ceyrek kibrit kutusu peynir
3 zeytin

Öğle:
10 fındık, çay

akşam:
1 lahmacun
Bol Salata
Bol Ayran
Menün oldukça güzel. Sanırım bunu daha önceden alıntılamıştım. Geçen haftadan. Tarihler tam görünmüyor buradan. Menü yazarken canım öğünlerin saatlerini mutlaka ekliyoruz. Ayrıca ne kadar su içtiğimizi ve eğer spor yaptıysak ne kadar ne yaptığımızı mutlaka yazıyoruz.
Diyetisyen listesinde form bisküvi var mı? Ben o bisküvileri çok sağlıklı bulmuyorum. Zaten ara da meyve de yemişsin. Meyvenin çeşidini de yaz olur mu bundan sonra. Bir de öğün saatlerini yazmayı unutmuşsun.
Genel anlamda iyiyim aslında ama öksürüğüm geçmedi canım. Eskisi kadar panik değilim ama yine de şüphelerim var. Sanırım ayakta atlattım ben bu hastalığı ama öksürük çok can sıkıcı. Sana da geçmiş olsun canım. İyi olmana sevindim
Verirsin tabii ki önemli olan sağlık her zaman
Pilav pirinç pilavı mıydı? Bir de diyet süresince kaşardan da uzak durmamız lazım. Meyveli yoğurdunu kendin mi yaptın yoksa hazır mıydı? Suyu yazmayı da unutmuşsun.
Bildirim önemli canım biliyorsun. Bu konuya ayrıca önem veriyorum. Geçmiş olsun kendine dikkat et. Bu aralar hastalıklar birbirine karışacak gibi.
Bugünün menüsü

Sabah
1 mandalina
Kahve

Öğle
1 yumurta
3 çatal ton balığı
3 zeytin
Çeyrek kk peynir
2 çatal reçel
2 dilim ekmek
Çay

Akşam
1 kase çorba
1 porsiyon meyve

bundan sonrası çay
Ekmek ne ekmeğiydi? Menü yazarken onu da belirtiyoruz. Çorba ne çorbasıydı? Meyve ne meyvesiydi? Reçel olmamış. Su ve spor da olacak, daha önce söylemiştim
Su gayet güzel. Menü akşama kadar çok iyi gitmiş ama biliyorsun ki mantı olmamış. Spor yazmamışsın sanırım bu aralar yapmıyorsun. Bu kez sporu daha az yap lütfen. Eskisi gibi olmasın. Günlük en fazla 35-40 dk yeter. Yürüyüş bandında yürürsen eğer temponu arttırabilirsin ama süreyi arttırma.
Anlaşmış gibi olmuşsunuz. Sopamı çıkartacağım mantıcılara. Hele sen gram gram veriyorsun. Mantı yememen gerekiyordu. Ama sporun harika. Umarım mantıyı yakmayı başarmışsındır
Lor peynirli cevizli salatanın tarifini verir misin canım? Senin menülere yorum yapmıyorum çünkü kaçamak yapmadığın sürece çok iyi gidiyorsun. Su miktarını ve sporu göremedim.
Canım öncelikle çok haklısın bu konuda. Kızlar zaten gerekli açıklamaları yapmışlar. Bu aralar maalesef benim yoğunluğumdan, rahatsızlığımdan dolayı böyle oldu. Yaz dönemi tatilde ve arkasından takımdaki bir çok arkadaşın öğretmen olması vesilesiyle uzaktan eğitimin başlaması derken sessiz kaldı takımımız. Zamanla daha iyi anlayacaksın ki biz takımdan çok çok öteyiz. Ortak amacımız kilo vermek ama bu hiçbir zaman hırs üzerine kurulmadı. Sağlıklı beslenmek temel amacımız. Aile gibiyiz bir takımdan öte. Motivasyon konusunda haklısın ama zamanla düzeleceğine inanıyorum.
Ballı fıstık ezmeli ekmek olmamış. Kaymak da var. Pilav ne pilavı? Su çok az olmuş bu arada. Çayı çok içtiğin için olabilir bence çayı biraz azalt ya da normal çay yerine yeşil çay içmeyi deneyebilirsin.

Geçmiş olsun.Mevsim geçişlerinde oluyor ne yazık ki.Benimde kızım diş çıkarıyor.Çok sancılı geçiyor 3-4 gecedir sabaha kadar uyumuyoruz.
Size de geçmiş olsun cnm, diş isi zor evet, uykusuzluk insani mahvediyor.
Sabah:

1 haşlanmış yumurta
Yarım kk peynir
4zeytin
Domates-salatalık-maydonoz-nane
1.5 dilim ekmek

Ara:
kahve-4adet çerez

akşam:
1 kase analı kızlı
Ayran

1saat eliptik
2litre su
Baslangic icin super, hatta biraz az sanki ama motive olman çok önemli başlangıçta, aynen boyle devam sen benim gibilere bakma ben de oğlanı okula alıştırayım daha sık geleceğim.

Pilav pirinç pilaviydi, yoğurt hazır meyveli yogurttu cumaya ayrıca dikkat edeceğim kaptanım.

Kızlar bu arada biz kibristan brüksele geldik bu sene, 2 ay memleketteydik orada herkes özlemişti güzel sofralar kuruldu, spor da yoktu ondan bu kilo artışı. Derken taşınma süreci ve buraya geldik. Burada da yeni düzen oturtuyoruz. Taşınırken çok sağlıklı olmadı, marketlerdeki ürünleri yeni yeni öğreniyorum, pazarları vs. Şimdi de geçen hafta oğlum kreşe başladı tabi fransızcası hiç olmadığı için 3 gün sonra tepki göstermeye basladi. Biraz onun stresi, yeni yer stresi, ingilizce de yetmiyor fransızca öğrenmem lazım. Kurslar covid yüzünden çok sınırlı sayıda açıldı, yedekte kaldım. Bu dönem hem çocuğu alıştıracağım, hem fransızca çalışacağım evde, hem kiloları vermeye çalışacağım, araba sürme yollar kurallar vs. Inşallah kısa sürede adapte olacağız, bu dönemde bir de stres bahane edip üstüne yemek istemiyorum. Ondan buraya geri döndüm.

Pilav pirinç pilaviydi, yoğurt hazır meyveli yogurttu cumaya ayrıca dikkat edeceğim kaptanım.

Hatalarının farkındasın zaten canım. Sen bu işi biliyorsun zaten. Sadece biraz motivasyon. Onu da artık kazanman lazım çünkü buradan uzaklaştıkça senin için kötü oluyor. Yanlış hatırlamıyorsam 61 kiloyla ayrılmışsın. Şimdiki durum ortada.

Yeni ülke, yeni şehir sana güzellikler ve şans getirsin canım. Zor bir dönem atlatıyorsun ama ben senin kısa sürede hepsini halledeceğine inanıyorum. İyi ki gelmişsin o zaman çünkü böyle zamanlarda hep kilo alınıyor. Benim kilo almamın en büyük sebeplerinden bir tanesi de şehir değişikliği maalesef.

Aaa ben hemşiresiniz sanıyordum özür dilerim
Estagfirullah canım ne özrü. Sağlıkçıyım denilince genelde insanların aklına hemşire geliyor çok normal. Hemşire olsam 1 dk gelemem şu dönemde buraya. Şükür masa başı çalışıyorum.

Günaydın canım. Allah kolaylık versin sana Dikkat et maskeni hiç çıkartma ve sık sık ellerini yıka.
Bir kenarda oturuyorum şimdilik canım ihtiyaç olmadı Allahtan şu ana kadar. Mümkün mertebe mesafeliyiz ama gördüğüm çocuklar bu duruma uyum sağlamakta zorlanıyor gariplerim teneffüste hala yakalamaca oynama peşindeler maskeler çenede ya da yok ellerini yıkamıyorlar vs vs nasıl olacak hu iş bilemedim

Cok tesekkurler insallah duzeni oturtunca guzel olacak, evet maalesef düzen değiştirince ilk sekteye uğrayan yanım beslenmek oluyor, Allah başka dert vermesin diyorum bazen, böyle bir dönemde. Birbirimize destek olalım, burasi cok faydali ve sen her zaman ne olursan ol gel yeter ki diyorsun, yuregine sağlık

Yazik kuzulara her gün gitmeyecekler okula sanirim değil mi? Burada 1 eylülde açıldı tam olarak. Sadece sınıfta vaka olursa okulu ya da bir bölümünü kapatıyorlarmış.

Günaydın canlarım bugün kampımın 3. Günü
3 gündür yediklerim
Sabah
3 yemek kaşığı çökelek 1 tane kapya biber domates salatalık 1 galeta
Ara Türk kahvesi

Öğle
1 kase yoğurt icine pulbiber zerdeçal
1 tane galeta
Ara
Soda 3 ceviz
Yeşilçay gün kurusu

Akşam
2 kepce kabak çorbası 1 dilim ekmek yağsız salata

Ara
Kiraz sapı 2 kaşık yaban mersini
3 yemek kaşığıYoğurt içine probiyotik
Şu 3 litre spor yok yarın listem değişecek artık spor da eklenecek insallah
LAydLiNe

Canım form bisküvi normal diyet günlerinde bazen veriyor her zaman değil meyveyi bol yediriyor daha hastalıktan yeni çıktığım iciin nektarı ve elma yedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…