Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Aksami erken bitirebilenlere hayranim. Tebrike ederim. Esim gec geliyor ayri yemek yiyemiyoruz. 20de biterse şükrediyorum.
4 gundur yeni bir liste yapiyorum onda aksam yemeginden sonra 1 taze meyve ve cok az kuruyemis hakkı var
Ne kadar gecikirsem o kadar istahim aciliyor benim :)
Erken yiyip kahveyle suyla dolduruyorum karnimi, erken yiyip esinizle sadece atistirsaniz olmaz mi ? 1 kase yogurt ya da 1 kase çorba yersiniz esinizle boylece gece çok aç yatmamis olursunuz.

Dere billah taze bismillah diye bi hikaye var duydunuz mu hic aksam 6da kendim yedim diyelim. 8de eşimle sıfırdan yerim pis boğazlıkta sınır tanımıyorum malesef
Diyetten ziyade, genel beslenme düzenimi değiştirmeyi hedefliyorum bu sefer.
Hic birsey yasak değil ama dogru saatte, doğru miktarda yemek şartıyla.
Cok sıkı diyet zaten yapamıyorum. Kendimi 1 2 hafta cenderede hissedip hemen birakiyorum bu sefer özlemle abur cubur zararli herşeye saldiriyorum.
Bu defa kaçamak olsa da,o günkü diger ogunleri hafifletmeyi, 1 2 gun yürüyüşle telafi etmeyi planlıyorum. Insallah umdugum gibi olur.

Mesela yarın ogluma dogumgunu yapacağım 3 kişi ile. 3 de olsa, 13 de olsa bir sürü çeşit olacak ustelik akşam. Bakalim ne olacak

11de 9 siyah zeytin, 5 ceri domates, beyaz peynir, 3 parmak patates ve 3 dilim sucukla 1 yumurta

13.30 1 mandalina

15.30 tarhana çorbası, kucucuk bir kaseyle kavun

17.30 sekersiz turk kahvesi, 1 kuru kayisi, 1 ceviz, 3 cig badem

19.30 2 tane kabagi tuzsuz az yagla soteledim. Üzerine 3 kaşık yoğurt ve 2 yemek kaşığı soğan ve kiyma. Bol salata

Su 2 litre. Yatana kadar artırmaya çalışacağım. Havalar soğuduğu için zor içiyorum.
Spor yok. Dip köşe temizlik

Sabahki patates ve sucuk olmasaydi daha iyi olurdu ama ekmek olmadığı için yumurtayı çeşitlendirme hakki buldum kendimde

Sabah kahvaltı yapıldıktan sonra , Türk kahvesi daha sonra ev toplama yemek ve arkasından bir saat tempolu yürüyüş 20 dk eliptik bisiklet. Akşam yemeği: karnıbahar yemeği ve 2 adet z.biber dolması sonrasında Türk kahvesi...

Merak etme yalnız değilsin. Ben de aynen senin gibiydim. Evlendikten sonra yavaş yavaş almaya başladım. Sanırım hormonlarla alakalı bir şey. Doğumdan sonra da aldıklarımı verdim ama vücut bir kere al-ver olayına alıştı galiba. Sonra da yaş ilerliyor, almak kolaylaşıyor vermek biraz daha zor oluyor. Ama çözümü var şükür, sağlıklı beslendiğin zaman şakır şakır gidiyor kilolar.

Benide listeye ekleyecek mısınız acaba?

Alacağım tabii ki ama bugün kilo bildirim günümüzdü. Bildirim yapanları ekledim listeye. Yarın sabah aç karnına tartılıp, fotoğraflı bir bildirim yapabilirsen eklerim listeye kilonuzu. Bir kağıda kullanıcı adını ve tarihini de yazıp tartının yanına koyup, fotoğrafı öyle çekmek gerekiyor.

08.30
1 yumurta omlet
1 domates
Peynir
7 zeytin

14.30
Elma ve üzüm

16.45
1 kase domates çorbası
Yeşil fasulye
Bulgur pilavı

18.30 Multimalt içecek

2 litre su

Menü çok güzel. Öğün saatleri de öyle. Bundan sonraki menülerde tek dikkat etmeniz gereken şey miktar yazmak. Mesela peynir ne kadardı? Bulgur pilavı ne kadardı? Yediklerimizin cinsi kadar miktarı da çok önemli. Su emziren bir anneye göre biraz az olmuş. 2,5 lt bu mevsimde daha iyi olur bence

Yarın ye doya doya ama bu son olsun de kendine. Sağlıklı beslenmek demek zamanında ve doğru miktarda, doğru yiyecekleri yemek demek. Ve dediğin gibi bunu yaşam tarzı haline getirmemiz gerekir. Ben bir yıldır aşağı yukarı aynı kilolarda oynayıp duruyorum. Ve bunun en büyük sebebi tam bir motivasyon sağlayıp yeme düzenini oturtamamam. Ama bunun da bana çok büyük bir katkısı oldu. Farkında olmadan kilo korumayı öğrendim. Şimdiki hedefim ise sağlıklı bir şekilde ideal kiloma inip, aynen bir yıldır yaptığım gibi koruyabilmek. Listede neredeyse bir yıl önceki kilonu gördün. Demek ki sen de bir şekilde aynı kiloda kalabiliyorsun. Bunu avantaja çevirmeliyiz. Ama sen kendi duvarlarını yıkmalısın artık. Sen yazdıkça eski mesajlarını hatırlıyorum. Kesinlikle ve kesinlikle akşam en geç saat 18:00 de yeme işini bırakmalısın. Sadece bunu bile yapsan kesinlikle kilo verirsin. Senin en büyük sorunlarından bir tanesi öğün saatlerin. Bunu düzeltmediğin sürece kilo vermek seni çok zorlayacak.

evet vücut değişikliği öyle bişey ki ben kendimi tanıyamaz oldum evlendikten sonra. Daha önce idrar yolu enfeksiyonu nedir bilmeyen ben 6-7 ay sistitle uğraştım kaç doktora gittiysem geçiremedik. Sonra çocuk oldu hamileyken karın duvarım yırtıldı göbek fıtığı oldum. Doğumdan sonra rahmimde polip oluştu. Sezaryen yüzünden istmosel olmuşum (sezaryen kesisinin rahimde cep oluşturarak iyileşmesi). Önce fıtık ondan bir sene sonra da polip ameliyatı oldum. Yazarken yoruldum valla. Yine de çok şükür bugünümüze diyorum Rabbim dermansız dert vermesin.
ama aramızda bekar olanlar yine de evlenmeden önce iki üç kere daha düşünsün yani

Menü yazarken öğün saatleri ve miktarlarıyla birlikte yazmamız lazım canım. O zaman yorumlamamız daha kolay olur. Su ne kadar içtin?

Arkadaslar buraya günlük 5 mesaj mı yazmamız mı gerekiyor

Evet canım öyle yapmamız gerekiyor ama bundaki asıl amaç takımda daha çok kalıp, motive olurken takım arkadaşlarımızı da motive etmek. Yani takıma ne kadar çok gelirsek o kadar iyi

İyi akşamlar kizlar
12.00; 2 dilim kadar peynir
Domates,salatalık,biber
5 tane zeytin
1 h.yumurta
1 avuç çiğ fındık
Akşam 17.30; 7 tane lahana sarması
1 kase yoğurt
1.5 litre su
Ya hepsine baktim da ekmegi nasil kestiniz ya... ben hic olmazsa bile kepekli ekmek yiyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…