Merhaba yarışmaya bende katılmak isterim
Canım menü yazarken biliyorsun ki öğün saatlerini de yazıyoruz. Hasanpaşa köftesini ilk kez duydum nasıl bir köfte? Kahvaltın çok sağlıksız olmuş. Onun haricinde de akşamki kağıt helva hiç ama hiç olmamış. Sen zaten yanlışları biliyorsun ama yazınca insan daha iyi görüyor yanlışları. Suyu mutlaka say olur mu? Ölçerek içmek her zaman daha faydalı. Menü yazdığın için de kocaman tebrik ediyorum seniBu arada artık menü listesi tutmaya başlıyorum. Yazmayanları cezalandıracağım.
Takımca ihtiyacımız var kaptanım dediğin gibi ben de bu ara kendimi iyi hissetmiyorum ne yersem içersem ödem yapıyor iki haftadır başım dertte resmen. Ellerim gece şişmeye başlıyor sabah zaten kapatıp açamıyorum çok canım acıyorMenülerde gördüğüm hep bir eksik olay var. Bunu tek tek söylemek yerine bir menü standardı oluşturmak istiyorum. O yüzden menü yazarken herkesin dikkat etmesi gereken hususları yazıyorum.
1- Öğünler ara ve ana olarak farketmeksizin mutlaka saatleriyle birlikte yazılacak
2- Öğünlerde yenilen bütün yiyecekler ve içecekler ölçüleriyle belirtilecek. Mesela 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 servis kaşığı patlıcan yemeği, 1 kepçe domates çorbası gibi. Ya da bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir tarzında.
3- Öğünlerde yenilen yiyeceklerin eğer birden fazla cinsi varsa, cins mutlaka belirtilecek. Beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, bulgur pilavı, pirinç pilavı gibi...
4- Günlük içilen su miktarı mutlaka menüye eklenecek.
5- Haftanın belirli günlerini spor günü olarak belirleyeceğiz. O günler herkes spor yapmaya çalışacak.
Bunlar şimdilik benim gördüğüm ve aklıma gelen sorunlar. Eklemek istedikleriniz varsa fikirlerinizi öğrenmeyi çok isterim
08.30
1 yumurta omlet
30 gr peynir
2 dilim ekmek
Domates
Salatalık
13.00
Sütle hazırlanmış menengic kahvesi
14.00
1 salkım üzüm
18.30
1 bardak ayran
100 gr sucuk(ızgarada)
2 dilim ekmek
Salata
21.00
Multimalt içecek
2 buçuk litre su
Akşam eşim illa sucuk istedi memleketten yeni yaptırıp getirtmişti, sen ye ben başka şey yerim dedim ama her gün mü yiyorsun fazla yemezsin yiyeceksin illa hadi diyip yedirtti kalori olarak 100 gr sucuk 400 kalori aslında normal bir yemek yesemde 400 kalori alacaktım zaten ama yağdan almak var aynı kaloriyi saf proteinden almak var tabi
Takımca ihtiyacımız var kaptanım dediğin gibi ben de bu ara kendimi iyi hissetmiyorum ne yersem içersem ödem yapıyor iki haftadır başım dertte resmen. Ellerim gece şişmeye başlıyor sabah zaten kapatıp açamıyorum çok canım acıyorbir kilo kadar artıdayım. Bugün artık son çare maydanoz sapını kaynatıp içeceğim. Hem moralim bozuk hem canım çok acıyor iyi değilim valla. Paylaşım da yapmıyorum can sıkıntımdan
Dünkü Menüm
Kahvaltı 7.00
2 haşlanmış yumurta
1 yaprak marul
3 tane yeşil zeytin
1 kk peynir
Ara 09.00
Sade Türk kahvesi
6-7- yarım ceviz
1 tane badem draje
7 otlu çay
Öğlen 12.30
2 tane baget
1.5 kase ayran aşı
4 yk pirinç pilavı
Ara 13.30
Starbucks Caramel Frappacino (ayda 1 kere gidiyoruz bugüne denk geldi)
Ara 15.30
Beyaz çay
C vitamini
Akşam 19.00
4 kaşık haşlanmış yeşil mercimek
1/2 haşlanmış tavuk göğsü
6 kaşık kadar ev yoğurdu
Kaçamak21.00 (ayaküstü yedim)
1.5 dilim beyaz ekmek
2-3 çatal bol domatesli et sote
2 kaşık mercimekli bulgur pilavı
Su 2 lt
Spor yok ama hareketli bol yürüyüşlü bir gün 10000 adımı geçtim sabah işe gitmeden de yürüdüm biraz
Kaptancim free listedekiler de mi fotolu paylaşacak tartiyi
Kaptanım bu konuda lütfen sen de öncülük et bizeKızlar pazartesi, çarşamba ve cuma toplu spor günümüz. Bu üç gün herkes en az 30 dk spor yapacak. Ve kontrolünü ben yapacağım.
İnşallah caaanımm kaptanım:) ya ellerim ayaklarım öyle çok sızlıyor ki ister istemez üzülüp takılıyorum. Spor da yapamıyorum bu hafta. Oğlum sağolsun emmeyi bırakmadı ama son bir aydır tüketti artık sinirlerim bozuk sürekli. Bir buçuk saat meme ağızda dursun istiyor ne evde herhangi bir iş yapabiliyorum ne kızıma ve kendime zaman ayırabiliyorum. DiplerdeyimToparlanacağız canım hiç üzülme sen. Bunu hep birlikte yapacağız. Biz iyi bir takımız. Takımdan öte bir şeyiz hatta. O yüzden hiç sıkma canını. Bende de durum çok farklı değil. Ama dediğim gibi toparlanacağız
Hoşgeldin canım ilk sayfamızda katılım formumuz var şartlar sana uygunsa doldurup burada paylaşabilirsin:) seni tanımayı çok isterizmerhaba ben burcu
yeni katıldım gruba
sabah itibariyle 80,9 kiloyum
hedefim 60
2 çocuğum var
Edeceğim canım inşallahKaptanım bu konuda lütfen sen de öncülük et bize
İnşallah caaanımm kaptanım:) ya ellerim ayaklarım öyle çok sızlıyor ki ister istemez üzülüp takılıyorum. Spor da yapamıyorum bu hafta. Oğlum sağolsun emmeyi bırakmadı ama son bir aydır tüketti artık sinirlerim bozuk sürekli. Bir buçuk saat meme ağızda dursun istiyor ne evde herhangi bir iş yapabiliyorum ne kızıma ve kendime zaman ayırabiliyorum. Diplerdeyimkısmetse yarından itibaren emmeyi bıraktırma çalışmalarına başlıyoruz eşim evdeyken desteğini alacağım kısmetse. Emzirmek işkence halini aldı
Diyette bende yemek istemezdim ama eşim ısrar etti birde ateşte ızgarada yaptı yağı baya akmıstı tavada olsa yine kendi içine şeker o yagi ama ızgaradan aşağı aktığı için kurumuştu sucukBen birde son zamanlarda sucukla ilgili düşüncelerimi çok fazla değiştirdim. Sucuk yaptıktan sonra tavada kalan yağı yıkamak için oldukça uğraşıyorum. Eğer tavada bu kadar yağ bırakıyorsa kim bilir vücudumuzda ne kadar çok bırakıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?