Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Oh oh ohhh sefan olsun

Kaptanım bugün hiç kaçamak yapmadım tarçınlı ballı süt içtim canım tatlı isteyince geçmişti şimdi yine istiyor olmadı bi hurma yerim
Ben ne zaman böyle sevinsem akşamına kaçamak yapıyorum. Acaba farkında olmadan bilinçaltı mesaj mı gönderiyoruz kendimize. Anlayamadım gitti.
13.30: 1 adet karışık tost
400 ml ayran

19.00: 10 tane kavrulmuş fındık
Şekersiz çay

1,5 lt su
Çok cama çok az olmuş bu menü. Güne çok geç başlamışsın. Ve su çok az olmuş. En az 2 lt su içmeye çalış canım. Fındıkları da bundan sonra kavrulmamış yemen lazım.
Gayet güzel bir menü olmuş. 30 dk yürüyüşü spordan saymıyor musun?
Acaba o sabah yediğin nuga çikolata mı akşama kadar canının tatlı istemesini sağladı? Menünde meyve de yok. Belki arada meyve ekleseydin tatlı krizine iyi gelebilirdi. Akşam 3 taneyle durabilmen de büyük başarı. Ben duramazdım.
Canım menü yazarken öğün saatlerini ve yediklerimizin miktarlarını mutlaka yazıyoruz. Diğer menülere bakarsan eğer standardı görürsün.
O da beni huzursuz etti ben ne edeyim

Şimdi doğru tartıyor mu?

Dün diyet anlamında kötü bir gün geçirdim. İşe geç kalmamak için birazda canım hiçbir şey yemek istemediği için kahvaltı yapamadım. Tabii kahvaltı yapmayınca insan öğle yemeğine kurt gibi acıkıyor. Menüde pırasa, yoğurtlu makarna ve aşure vardı. Aşureyi çok severim ve biliyorsunuz ki evde yapmak biraz zor ve zahmetli. Zaten ayda yılda bir kez çıkıyor. Kendi kendimi kandırıp üçünden de aldım. Normalde sadece pırasa almam lazımdı. Tabii bu sadece öğle yemeğiyle kalmadı. Akşam eve gidince de karşıma çıkan her şeyden yedim. Allahtan öyle çok tehlikeli şeyler yoktu ama miktar olarak abarttım biraz. Kısacası güne sabah nasıl başlarsanız akşamı öyle kapatıyorsunuz. Sağlıksız yenilen bir lokma yiyecek zincirleme olarak devamını getiriyor.

Bugün kendi açımdan yeni bir döneme giriş yapıyorum diyip saati 10.30'a kurmama rağmen erken kalkmışım bakın

Aa niye kavrulmuş fındık daha az kalorili imiş aslında çiğ fındığa göre

Battı balık yan gider psikolojisi çok tehlikeli

Canım kalori hesabıyla sağlıklı beslenmek her zaman birbiriyle paralel olmuyor. Fındık, fıstık, badem gibi kuru yemişler yağlı tohum olarak adlandırılıyor ve çiğ yenmeleri vücut açısından daha sağlıklı.

Aslında battı balık diye düşünmedim ama kendimi de durduramadım.

Hazır konu açılmışken ufak bir bilgilendirme de yapayım. Ayrıca bu gıdaları tüketirken miktarına çok dikkat etmeliyiz. Sağlıklı oldukları kadar da tehlikeliler diyet açısından. Ama çocuklarımıza bol bol yedirmeliyiz diye düşünüyorum. Gelişme çağında oldukları için oldukça rahat enerjiye çevirebileceklerdir.

Yağlı tohumlar, sağlıklı yağ içeriği yüksek aynı zamanda birçok vitamin ve mineral yönünden zengin bitkisel yiyeceklerdir. Badem, ceviz, fındık, kaju, antep fıstığı, yer fıstığı gibi yiyecekler yağlı tohumlara verilecek başlıca örneklerdir.

Yağlı Tohumların Besin Değeri Nasıldır?

Yağlı tohumlar sağlığımız açısından yararlı olan bir çok öğeyi içinde barındırırlar. Bunların başında sağlıklı yağlar gelir; doymamış yağ asitleri olarak adlandırılan bu yağlar yağ içeriğinin % 49-74’ünü oluşturur. Ayrıca orta düzeyde (% 9-20) protein içerirler.

Vitamin-mineraller açısından bakıldığında da birçok öğe karşımıza çıkar. Bunlardan başlıcaları B grubu vitaminler, E vitamini, kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, potasyum, selenyum olarak sayılabilir.

Kavrulmuş ve Çiğ Yağlı Tohum Arasında Bir Fark Var mıdır?

Fındık, fıstık, badem gibi yağlı tohumları almak istediğimizde genellikle karşımıza kavrulmuş alternatifleri çıkmaktadır. Bu iki çeşit arasında bir fark var mı diye bakıldığında en önemli fark ısıyla birlikte su içeriklerinin azalması ve ısıya dayanıklı olmayan B grubu vitaminlerin kayba uğraması olarak görünmektedir.

Ayrıca yağlı tohumların doğal formlarında bulunan sodyum miktarı çok düşük olmasına rağmen kavurma esnasında tuz da ilave edilmesiyle sodyum miktarı önemli bir artış göstemektedir. Özellikle tuz alımına dikkat etmesi gereken kalp, tansiyon, böbrek gibi hastalıkları bulunan kişiler tuzlu alternatifleri tercih etmemelidirler.

Yağlı Tohumlar Kalp Sağlığı için Yararlı mıdır?

Yapılan çalışmalar günde 30 g yağlı tohum tüketiminin kalp hastalıkları gelişme riskini % 30-50 oranında azalttığını göstermektedir. Bu faydanın da özellikle içeriğinde bulunan sağlıklı yağlardan geldiği belirtilmektedir. Bunun dışında kolesterol düşürücü etkileri, kan damarlarını yumuşatıcı etkileri, düşük sodyum ve yüksek potasyum içeriği ile tansiyonu dengelemesi yağlı tohumların kalp dostu özellik göstermelerini sağlamaktadır.

Kilo Vermek İsteyenler Yağlı Tohumlardan Kaçınmalı mıdır?

Küçük bir avuç yağlı tohum (yaklaşık 30 g) yemenin kilo alımı üzerine bir etkisi yoktur. Aksine yapılan çalışmalarda obezite riskini azalttığı gösterilmiştir. İçeriğinde bulunan sağlıklı yağlar tok hissetmenize ve iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olur. Bu nedenle enerji alımınızı kontrol ettiğiniz sürece bir küçük avuç yağlı tohum size kilo aldırmaz.

Bugün telafi edersiniz kaptanım benim tartımda bi anormallik var kızım 14.5 kilo onu 15.8 çıkardı beni 60.2 çıkardı yavaştan kafayı yiyor sanırım ben 58.9 olmuş olamam regli öncesi tatlı isteğimi bastıramıyorum hurma yetmedi dün 3 tane bisküvi yedim bu sabah mesajını geç gördüm nuga beni sürekli yemeye itiyor haklısın bu sabahta 1 yk kadar yedim öğle ve akşam menülerimi minimal tutmayı düşünüyorum birdaha da kahvaltıda nuga yemeyeceğime söz veriyorum 57 olana kadar

Günaydın kızlar
2 gün boyunca normal kahvaltı yapıp öğle akşam hurma yoğurt yiyeceğim
Demleme yeşil çayımı aldım sonunda
Gerçekten benim yaptığım kürü yapın ben faydasını çok görüyorum
Demleme yeşil çay, limon, mineralli su 1 Lt kadar gün içinde bitirin

Gönül'cüm biliyorsun ki (çok iyi bildiğine eminim) bu tür diyetlere ben çok karşıyım. Sağlıklı beslenmek bunlardan çok daha kolay ama bu kadar acele etmene gerek yok. Sen daha önce çok güzel kilo vermiştin, yine verebileceğini biliyorsun. Bu tür diyetlerin tavsiye etmeni de hiç istemem

gunaydin kizlar
bu hafta hic dikkat edemedim. bi yogunluk var bugunlerde LAydLiNe kaptanim ben bi ara versem olur mu haftaya kadar. kendimi toparlarim belki
Listeye yeni girdiğin için ara verme gibi bir şansın yok canım maalesef. 2 ayın henüz dolmadı. O yüzden mümkün olduğunca dikkat et lütfen. Ayrıca ara verdiğin zaman bu seni çok zararlı çıkaracak. O yüzden şu andan itibaren tekrar dikkat etmeye başla lütfen. Zaten senin beslenme alışkanlığın çok sağlıklı değil. Her şeyi geçtim, sağlığın için beslenme şeklini değiştirmen gerekiyor Akşama iyi kötü nasıl olursa olsun menünü bekliyorum.

2 gün yapıp sonra normale dönmeyi planlıyorsunuz

LAydLiNe Aslında Kaptanımız da haklı. Sağlıklı bir beslenme düzeni olmuyor böyle. Anlık kilo verimi oluyor sonra tekrar geri alınıyor. Kendimden biliyorum. Uzun süredir bir ileri bir geri sarıp durdum

Kızlar uzun süredir uygulamıyorduk ama artık motivasyon için uygulamamız gerektiğini düşünüyorum bazı kurallarımızı. Günlük herkesten en az 5 mesaj istiyorum. Mesajları ben bizzat kendim sayacağım

Bu kurala free listede olan arkadaşlar da dahil.

Biliyorum daha önceden yapmıştım biraz etkisi olmuştu. Motivasyonumu zor topladım kaptancığım biraz fazla kilo versem bu aralar daha inançlı yol alacağım. Bu haftaya özel yapacağım sonra normal devam edeceğim. Kahvaltımı çok sağlam yaptım zaten
Biliyorum şuan kilo verdiğimi görmem lazım belki alırım geri belki almam bilemiyorum ama tartıda eksiyi görmem. Gerekiyor pamuk ipliğine bağlı motivasyonumu kaybetmemek adına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…