afiyet olsun canım hepsi kararında olmuş .günaydın kızlar
dün öğlen yemeğim
2 kepçe mantar sote
1 dilim ekmek
akşam yemeğim
2 kepçe yahni
2 yk pilav
2yk yoğurt
bu sabah
2 dilim ekmek
yarım kk helva
yağsız çeçil peryniri
5 zeytin
yarım saat yürüyüş
afiyet olsun cnaım .günaydın arkadaşlarr
dünkü menüm;
sabah 1 kase necfit
ara 1 avuç badem-fındık-sıyah kuru üzüm-dut kurusu-kuru incir karışımı
öğlen 1 pporsıyon tavuk sote 2 dilim ekmek
ara birkaç tane balık krekar 1 fincan yeşil çay
akşam 4 köfte ,1yemek kaşığı belkı bıraz fazla pilav, bir lokma ekmek
ardından yarım saat kadar yürüdük annemlere uğradık orda
1 muz- 1 dilim elma- yarım mandalına yedim
ardından 1 bardak ıhlamur yanında birkaç tane kabuklu badem yedım
yıne yürüyerek eve geldık. toplam yarım saat yürümüşüzdür.
bu sabah iki dilim ekmeye peynirli tost -1 çay bardağı süt
oldukça güzel hem iştahını kesmemişsin hemde çok abartmamışsıngünaydın kızlar,
dün kalabalık bir misafir savdım:) stresli oldu biraz, bayağı da yorucu ama güzeldi. yediklerimi yazayım ama örnek almayın bence
kahvaltı: yumurta, peynir, 4 zeytin ve 1/2 erzurumdan gelmiş içli poğaça gibi bir şey:) adını bilmiyorum.
ara: 1 portakalın posası:)
öğle: 1 kase pirinç çorbası
ara: birkaç lokma kek, tadına baktım
akşam: 1 servis kaşığı patates salatası, 1 dilim kek, 1 fırında pişmiş sigara böreği
ara: elma, armut, portakal, muz (miktar veremiyorum ama hepsinden azar azar)
ara: sütlü, şekersiz neskafe
gündüz hazırlık yapmaktan bir şey yemeye fırsat bulamadım.
bizim enes biraz hiperaktif sanırımevet, canım. dengeli yiyememem problem burda. koşturmaktan ara öğün falan yapamadım. makine günde 2 kere çalıştı. bir de sabah boşlatmıştım. 3 boşalt, 2 doldur. ortalığı topla. 10 kişiye servis yap:)) hatta sonradan 2 kişi daha eklendi. güzel bir akşamdı ama biraz yorucuydu. bir de beni en çok stres etkiliyor. ne zaman misafirim gelse, ilk sefer misafir ağırlıyormuş gibi telaşlaşnıyorum. acaba kek olacak mı, onun tuzu mu az, bu kuru mu oldu.. içim içimi yiyor. hatta keki yine biraz fazla pişirmişim
çocuklar vardı ama en çok dağıtan benim kendi oğlumdu
günaydın canım.
ara öğünde yediğin kuru karışım çok değildi sanırım. akşam köfte ve pilavın yanına 1 dilim ekmek yerine 1 ad salatalık tüketsen gerçekten yakışıklı bir menü olurdu. yine de ne yalan söyliyim güzel öğünler olmuş tebril ederim afiyet olsun şeker :13:
sağolasın seyyahcım.
sana burçak bisküviyi yasaklıyorum asumancımben hemen dünkü berbat menümü yazayım.çıkarın domates ve oklavaları razıyım herşeye.
dün sabah kahvaltı etmedim,oğluma yedirdim derken kendim yapamadım. işyerimde arkadaşla burçak bisküvi aldık yarı yarıya yedik. :78:
sonra ara olarak daha doğrusu ara olsun bilinciyle değil aslında pis boğazlılığımdan yediğim 1 ad yeşil ekşi elma var.
öğle yemeği yemedim,sebze kalmamıştı saat 3 gibi 1 ad yağsız ama kaşarlı tost yedim.
akşama doğru mndelina yedim.
evdede 2 ad sigara böreği,1 ad kurabiye ve yarım dilim yaşpasta yedim.
bugünde sabah 1 ad poğaça ve 2 kurabiye yedim. bugünün gerisini mükemmel atlatmak zorundayım biliyorum elimden geleni yapacağım söz veriyorum.inşallah ıspanak vardırda bol yoğurtlu yerim. canım istedi ne hikmetse.
afiyet olsun canım hepsi kararında olmuş .
afiyet olsun cnaım .
oldukça güzel hem iştahını kesmemişsin hemde çok abartmamışsın
dünkü yediklerim :
sabah 1 ılık su bardağı suya elma sirkesi 1 yemek kaşığı dolusu koydum.
3 yk kadar gevrek tam tahıllı +yarım çay bardağı süt koydum yedim.
1 fincan 5i1 arada çay içtim kendim hazırladım.
kızlar bu yediğimden 3 saat sonra afedersiniz ben aburuk cuburuk bir tabak hazırladım bakalım ne yiycem nasıl vs diyerek tabaga 1çay bardağı antep fıstığı +10 tane kalpli cip ten koydum 1 tane eti cin koydum sonra ,2 dilim şu kibariyenin kim gelir reklamındaki kekten koydum.1 subardağı karışık meyvesuyu koydum +1 kase maraş tarhanası koydum
akşam yemeği :YOK
ara:1 adet greyfut bundan yarım saat sonra da 1büyük kupa otlardan hazıladğım 5i1 arada çay. çaydan 1 saat sonra 1 su bardağı ılık suya elmalı sirke koydum içtim.
gece yatmadan 1 saat önce 2 dilim ekmek içine 1 ince dilm yuvarlak domates dilimi koydum sahur ettim kendimce.bugün niyetliyim arkadaşlar aşırı susadım dünkü aburcuburdan sonra gerçekten daha yemicem .
cezam neyse çekerim oyhhh
yarın usg gögüs için gidicem kahvaltıdan sonra öğlene doğru gelirim perşembe ve cuma da niyetlenicem arkadaşlar sporlarımı ve çaylarımı akşam içiçem çok yemicem asla .akşama sebzeli türlü olacak menümde arkadaş sebze tüket bu hafta demiş uygulayayım o zaman
tamam canım öyle yapayım hatta akşam yemeğinden 1 saat sonra yürüyüş yapmaya çalışacağım malum oruç olunca kg verilmiyor ben haretli olacağım ne bilim ütü falan yaparım oturduğum yerden egzersiz yaparım metabolizmam çalışsın diye boğazımda kuruluk oldu bile napcam bilmiyorum daha 31 oruç varaaaaaa ben sireki su içmeyi unuttum bugünnsen yazınca aklıma geldi akşam içsem aynı etki olur mu ki :26:
bu arada allah kabul etsin canım bıde ben başlasam şu oruçlara yaa
sen bu hafta sebzeye dayan ayyıldzcım hem spor hem sirkeli su süper olur valla. sebzeli türlü ha varsa biraz da kuşbaşı et koyacaksın içine. hatta güveç yapacaksıun süper olur valla
bu arada bugun sanırım hamsi yıyecez kızlar kocişimin inadını kırdım sanırım. biraz vicdan yaptım. oda tavada yapmak şartyla kabul etti
bugün niyetli olman bir yönden iyi olmuş canım, arınma gibi olur dünkü abur cuburdan sonra. yalnız iftara çok dikkat. iftarı sebzeyle geçirme fikri çok güzel. çorban da olsun, mideyi rahatlatma açısından. bol su ve bitki çaylarıyla dengele canım. bak bu hafta çok önemli. listeye gireceğin hafta kilo alma yaw:)dünkü yediklerim :
sabah 1 ılık su bardağı suya elma sirkesi 1 yemek kaşığı dolusu koydum.
3 yk kadar gevrek tam tahıllı +yarım çay bardağı süt koydum yedim.
1 fincan 5i1 arada çay içtim kendim hazırladım.
kızlar bu yediğimden 3 saat sonra afedersiniz ben aburuk cuburuk bir tabak hazırladım bakalım ne yiycem nasıl vs diyerek tabaga 1çay bardağı antep fıstığı +10 tane kalpli cip ten koydum 1 tane eti cin koydum sonra ,2 dilim şu kibariyenin kim gelir reklamındaki kekten koydum.1 subardağı karışık meyvesuyu koydum +1 kase maraş tarhanası koydum
akşam yemeği :YOK
ara:1 adet greyfut bundan yarım saat sonra da 1büyük kupa otlardan hazıladğım 5i1 arada çay. çaydan 1 saat sonra 1 su bardağı ılık suya elmalı sirke koydum içtim.
gece yatmadan 1 saat önce 2 dilim ekmek içine 1 ince dilm yuvarlak domates dilimi koydum sahur ettim kendimce.bugün niyetliyim arkadaşlar aşırı susadım dünkü aburcuburdan sonra gerçekten daha yemicem .
cezam neyse çekerim oyhhh
yarın usg gögüs için gidicem kahvaltıdan sonra öğlene doğru gelirim perşembe ve cuma da niyetlenicem arkadaşlar sporlarımı ve çaylarımı akşam içiçem çok yemicem asla .akşama sebzeli türlü olacak menümde arkadaş sebze tüket bu hafta demiş uygulayayım o zaman
ay kıyamam bir lokma ekmekle ekmek arası mı yaptınbizim enes biraz hiperaktif sanırımbu arada babaannemı sormuşsun. iyi çok şükür canım. keçi gribi olmuş e yaşlı olunca da kötü geçiriyo. şekeri de çıkmış. abdest alırken ayaklarını üşüttü muhtemelen ciğerleri su toplamış. şimdi iyi ama daha iyi olacak inşallah.
akşam söz vermiştim kızlara öğlen çok yediğim için akşam ekmek yemeyecem diye. ondan sadece bir lokma yedim. eşim köfteyı böyle ekmek arasına koyup iştahlı iştahlı yıyordu canım çekti bende bi lokma ekmeğin arasına koydum bi parça köfteyibir dilim değil yani kaptan
börek ve simit çok olmuş canım. hele hele sıcak simitler direk kilo demek. yarım simit hakkımız var canım ve yarım simit yeyince o gün ekmeği kesiyoruz. katı ama napalım:) cips ve antep tadımlık olmuş, sorun görmüyorum. yeşilçay içmişsin, çok güzel. domates çorbasını da kaşarsız almanı tavsiye ederim.
hoşgeldin asumancım, şükür kavuşturana canım.:81:
akşam nasıl geçti doğumgünü anlat bakalım:89:
teşekkür ederim canım.
enescik iyileşti rabbime şükürler olsun. haktan nasıl oldu? hafif ateşi var diyordun?
şş kız, niye türlüye et öneriyorsun? zaten kaçırmış dünsen bu hafta sebzeye dayan ayyıldzcım hem spor hem sirkeli su süper olur valla. sebzeli türlü ha varsa biraz da kuşbaşı et koyacaksın içine. hatta güveç yapacaksıun süper olur valla
bu arada bugun sanırım hamsi yıyecez kızlar kocişimin inadını kırdım sanırım. biraz vicdan yaptım. oda tavada yapmak şartyla kabul etti
enes, benim oğlu canım Allah bağışlarsa.kızlar enes kimin oğlu seyyah senin mi ?benimkide enes ve çok afacannn
canım, inşallah şu keçi gribi falan değildir. o grip çocukları zorluyor.hoşbulduk rabiacım,şükür olsun hayatım. gerçekten çok zor bir durum oldu,hem buraya gelemediğim için hemde işlerim biriktiği için sinir oldum gerçekten.
doğum günü aslında güzeldi ama benim için vasattı.
enesin iyi olmasına çok sevindim. Daim olur inşallah. haktan da iyi görünüyor ama ne bileyim bir iştahsızlık var bugünlerde. kayınvalide yemek yediremiyorum diyor,sanırım besin konusunda takviye yapacağım. bugün dr arayıp balık yağı falan artık ne önerirse alayım diyorum. ayrıca ateş durumuda aynı aslında hafif ateşli geziyor malesef.babannesi en son grip oldu sanırım onada biraz bulaştı.
canım tahmin ettim az olduğunu,yinede merak işte. sende istikrarlı gidiyorsun maşallah.bizim enes biraz hiperaktif sanırımbu arada babaannemı sormuşsun. iyi çok şükür canım. keçi gribi olmuş e yaşlı olunca da kötü geçiriyo. şekeri de çıkmış. abdest alırken ayaklarını üşüttü muhtemelen ciğerleri su toplamış. şimdi iyi ama daha iyi olacak inşallah.
yok canım hepsini toplasan bir avuç ya gelir ya gelmez. zaten dut kurusu baya şekerli bişeymiş fazla yıyemıyorum kesiyo hemen kıtır kıtır bişey.
akşam söz vermiştim kızlara öğlen çok yediğim için akşam ekmek yemeyecem diye. ondan sadece bir lokma yedim. eşim köfteyı böyle ekmek arasına koyup iştahlı iştahlı yıyordu canım çekti bende bi lokma ekmeğin arasına koydum bi parça köfteyibir dilim değil yani kaptan
rabiacım inan çayocağındaki bisküviler arasında en masumu o diye onu tercih ediyorum birde hafif geliyor damağıma baymıyor ama sen merak etme halledecem bu işi.sana burçak bisküviyi yasaklıyorum asumancımnedir bu burçaktan çektiğimiz?
dünkü menü pek dengeli olmamış. çok yemişsin demiyorum, sadece dengeli olmamış. aslında az yemişsin bile sayılabilir. takımdan uzak kaldığın zamana sayıyorum ve bu noktadan sonra güzel menüler bekliyorum canım
canım rabianın oğlunun adıda enes. Allah bağışlasın. senin oğlunla beraber 2 tane enes oldu,benim oğlumun adıda haktan.kızlar enes kimin oğlu seyyah senin mi ?benimkide enes ve çok afacannn
keçi gribi deyip duruyor herkes ama hiç ciddiye almadım.bak sen deyince aklıma geldi ben şunu bi araştırayım. işleri bu hafta hallederim bir aksilik çıkmazsa çok sağol arkadaşım.canım, inşallah şu keçi gribi falan değildir. o grip çocukları zorluyor.
iştahı için bir şeyler yapman hastalığı önleme açısından da iyi olur. bünyesi kuvvetlenirse mikropları da kolay yener Allahın izniyle.
işleri azar azar halledersin inşallah canım, Allah yardımcın olsun.
doğum günü de vasat diyorsun ha:97:
gerçi sen burçak adet olarak kaç kalori ona bakacaktın:)) baksaydın ona göre kızardıkrabiacım inan çayocağındaki bisküviler arasında en masumu o diye onu tercih ediyorum birde hafif geliyor damağıma baymıyor ama sen merak etme halledecem bu işi.takımdan ayrı kalmak gerçekten yaramıyor. burada olmanın psikolojisi farklıymış çok iyi anladım.
keçi gribi deyip duruyor herkes ama hiç ciddiye almadım.bak sen deyince aklıma geldi ben şunu bi araştırayım. işleri bu hafta hallederim bir aksilik çıkmazsa çok sağol arkadaşım.
rabıanın oğlu canım eneskızlar enes kimin oğlu seyyah senin mi ?benimkide enes ve çok afacannn
ay sorma bıde iştahlı yıyor ki eşek gelde istemesin canınay kıyamam bir lokma ekmekle ekmek arası mı yaptınbu diyet insanda akıl bırakmıyor ama iyi yapmışsın:)
enes hiperkatif değil de tam şımarma dönemlerinde:) 3 tane abla vardı misafir, onlara şov yaptı oğlumabla hastasıyız da
keçi gribi yaygın canım bu aralar ve adı üstünde keçi gibi. Allah şifa versin babaannene. kıyamam ben ona abdesti soğuk suyla mı alıyor. yanında birileri yok mu biraz sıcak su falan hazırlasalar abdest için?
tamam canım akşam aç karnına içerim :)seyyah sirkeli su içmek istediğinde aç olacaksın ara niyetine yapabilirsin bir bardak canım.
afiyet olsun canımgünaydın kızlar,
dün kalabalık bir misafir savdım:) stresli oldu biraz, bayağı da yorucu ama güzeldi. yediklerimi yazayım ama örnek almayın bence
kahvaltı: yumurta, peynir, 4 zeytin ve 1/2 erzurumdan gelmiş içli poğaça gibi bir şey:) adını bilmiyorum.
ara: 1 portakalın posası:)
öğle: 1 kase pirinç çorbası
ara: birkaç lokma kek, tadına baktım
akşam: 1 servis kaşığı patates salatası, 1 dilim kek, 1 fırında pişmiş sigara böreği
ara: elma, armut, portakal, muz (miktar veremiyorum ama hepsinden azar azar)
ara: sütlü, şekersiz neskafe
gündüz hazırlık yapmaktan bir şey yemeye fırsat bulamadım.
eyvah farketmişsana da kolay gelsin canım. yatılı misafir ayrı zor oluyor.
canım, sigara böreğini fırında şöyle yapıyorum: börekleri normal hazırlıyorum. yağ falan sürmüyorum. hazırladığım börekleri süt veya suyun içinde bekletiyorum. 15 dk falan yeterli. sonra çok hafifçe fazla süt veya suyu sıkıp tepsiye diziyorsun. üstüne yumurta sarısı, tamamdır. 0 yağ ile hazırlamış oluyorsun ve yumuşacık böreklerin oluyor. ben fazla hazırlayıp pişirilmek üzere buzluğa attım. buzluktan alıp direk süte koydum, normalden biraz daha fazla bekletip aynı şekilde pişirdim.
canım, hamilelik olamaz diyorsun ama bence olabilir. film 1 hafta önce çektirilmiş. ondan sonra olmuş olamaz mı:) hamilelik değilse tansiyonla ilgili bir sıkıntı olabilir veya bu bebek işleri ile ilgili stres yapıyor olabilirsin.
menüye gelirsek, kahvaltı yapmamayı desteklemiyoruzgünün en önemli öğünü kahvaltı ve en rahat yiyebileceğin öğün de kahvaltı.
öğle yemeğin güzel, kerevizi ben çok severim.
akşam ise beşamel sos biraz ağır değil mi?
meyve yemişsin gayet güzel. kahve tüketimini haftada 3 veya 4 kez diye sınırlandırdık biz. selülit yapıyor diye biliyorum fazlası.
su konusunda da acilen bir şeyler yapman lazım.
afiyet olsun
dün pek gözükmemişisn nihancım, işler mi yoğun?
ben de tiramisuyla, mozaiği gördümhıh
çok güzel menü canım, tebrik ederim
sağol kaptan hepimizin iyiliği daim olsun..günaydın canım.
ara öğünde yediğin kuru karışım çok değildi sanırım. akşam köfte ve pilavın yanına 1 dilim ekmek yerine 1 ad salatalık tüketsen gerçekten yakışıklı bir menü olurdu. yine de ne yalan söyliyim güzel öğünler olmuş tebril ederim afiyet olsun şeker :13:
iyiliğin daim olsun inşallah nihancım çok sağol hayatım. tatlıyı çooook severim gerçi kim sevmezki ama benim hiç olmadık anda canım ister sinir olurum. tavuk soteyide çok severim hele şöyle kekikli falan hıımmmm.
günaydın nihancım, yemek ölçülerin kararında olmuş tebrik ederim hayatım afiyet olsun.
selam canım. o söylediklerinin hepsini bende yaşadım arada hala oluyor banada.sanırım vücut bazı şeylerin mücadelesini vermeye çalışırken enerjimiz erken tükeniyor,üzerine birde dinlenemediysek vay halimize. benimde sabahları ilk uyandığım sattte kalkmaya başlayınca ne hikmettir enerjim yerine geldi. son zamanlarda özellikle kış geldi geleli ve oğlumda geç kalmaya başladığından beridir sabahları 8.15 de evden çıkıyorum diye 7.45 de kalkıp apar topar hazırlanıp oğlumu yukarı bırakıp çıkıyordum evden. çalan saati süürekli sustur yat sustur yat yapınca haliyle sersem gibi oluyordum ama şimdi saat 6,630 arası gözümü açıyorum ve daha yatmıyorum hemen kalkıp kahvaltıyı hazırlıyorum,oğlumu kaldırıyorum hepberaber kahvaltı yapıyoruz evden çıkasıya kadar epeyvaktim oluyor. yani bendeki durum bu şekilde biraz geçti sayılır. birde sıkmıyorum kendimi akşam uykum gelince erkenden yatıyorum tabi herakşam değil,2akşam normal saatimde yatıyorsam,1 akşam erken uyuyorum. birde erken yatmak çok önemli, eğer geç yatıyorsan bu durumları yaşaman normal.
tanışamadık hayatım ama kısaca kendimden bahsedeyim. 31 yaşımdayım,6 yıllık evliyim,3 yaşında 1 oğlum var, çalışıyorum. yazıştıkça dahada tanışıcaz inşallah. dikkat etmeye çalıştım ama çok başarılı olamadım.:))
teşekkürediyorum
slm ayyıldızım. tiksinmek için kilo almayı göze alan bir seni tanıdım. adı üstünde abur cubur,bugün tiksinsen yarın yine yersin.tamam aynıları olmaz belki ama abur cuburda çeşit çok diğerlerinden yersin bu seferde kusura bakma ama çoook saçma olmuş.
canım herşeyi paylaşmasak burda olmamızın bir anlamı kalmaz,açıkyürekliliğin için tebrik ederim. :13:
sağolasın seyyahcım.
afiyet olsun asumancım evet kaçmış gerçekten:18:slm canlar.
öncelikel kısaca geçmişe bakayım dedim çünkü kalıyor bugün hem çalışıp hemde fırsat buldukça geçmişe bakacağım. ayrıca paylaşımları değerlendirmem lazım. nasıl gitti ne yaptınız merak içindeyim.
ben hemen dünkü berbat menümü yazayım.çıkarın domates ve oklavaları razıyım herşeye.
dün sabah kahvaltı etmedim,oğluma yedirdim derken kendim yapamadım. işyerimde arkadaşla burçak bisküvi aldık yarı yarıya yedik. :78:
sonra ara olarak daha doğrusu ara olsun bilinciyle değil aslında pis boğazlılığımdan yediğim 1 ad yeşil ekşi elma var.
öğle yemeği yemedim,sebze kalmamıştı saat 3 gibi 1 ad yağsız ama kaşarlı tost yedim.
akşama doğru mndelina yedim.
evdede 2 ad sigara böreği,1 ad kurabiye ve yarım dilim yaşpasta yedim.
bugünde sabah 1 ad poğaça ve 2 kurabiye yedim. bugünün gerisini mükemmel atlatmak zorundayım biliyorum elimden geleni yapacağım söz veriyorum.inşallah ıspanak vardırda bol yoğurtlu yerim. canım istedi ne hikmetse.
güle güle canım afiyet olsunkızlar ben çıkıyorum şimdi hem yemek yıyecem hem bankalara ve adlıyeye gıdecem. işçilerin icraları yatacak.bir kaç saat gelemem. öptüm hepinizi. gelince ne yediğimi yazarım. bıraz yürüyüş yapıp geleyim :79::80:
2.yimi düşünüyorsun Allah hayırlı evlatlar versin inşiyi düşünmüşsün seyyahcım 2-3 ay sonrası için daha iyi olur yumurtalıkların daha sağlılı olur hapın etkisi geçer.desene senle ben aynı dönemin hamişleri olucaz gibi
allah izin verirse tabi gerçekten de taze gelinmişsinben evlenir evlenmez hamile kalmıştım hiç aklıma gelmemişti korunmak o kadar habersizim düşün :86:
ah ah bu kocişlerin iştahı yok mu:))ay sorma bıde iştahlı yıyor ki eşek gelde istemesin canın
canım babaannem mamlekette amcamlardaydı. amcam doğalgazı açtıramamış icralıkmış doğalgaz şirketıyle açmıolarmış. oyuzden elektıklı sobayla ısınıyorlar. e doğal olarak sularda soğuk. oda her vakitte su ısıtmaya üşendi heralde yada çekindi mı artık bilmıyorum. ciğerlerini üşütmüş işte(
kolay gelsin canım sana. ne yediğine geldiğinde bakıcaz artık:)kızlar ben çıkıyorum şimdi hem yemek yıyecem hem bankalara ve adlıyeye gıdecem. işçilerin icraları yatacak.bir kaç saat gelemem. öptüm hepinizi. gelince ne yediğimi yazarım. bıraz yürüyüş yapıp geleyim :79::80:
öylesi de güzel bence canım ya. hemencecik çocuğu aradan çıkartmışsın:)allah izin verirse tabi gerçekten de taze gelinmişsinben evlenir evlenmez hamile kalmıştım hiç aklıma gelmemişti korunmak o kadar habersizim düşün :86:
eee ne sandın şekereyvah farketmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?