Maşallah bu ne enerji.Sabah sabah spor yapıp işe gitmek vay be.Bunları da mı görecektikKıskandım valla Maşallah.
Neslihan o otların tadını sevemedim gitti.evet evet , kesinlikle yeşil çay içmelisin faydasını göreceksin !..
Kızlar bu arada iştah kesmek ve tatlı krizlerini önlemek için 9 lu bitki çayını da öneririm size
Bilgiler için teşekkürler canım.Metabolizma, vücudun temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli olan ve bir günde hiçbirşey yapmadan harcadığı enerjidir. Metabolizmamızın çalışabilmesi için enerjiye, enerji için de yiyeceklere ihtiyacımız var. Eğer kilo kaybını hızlandırmak istiyorsak metabolizma hızımızın daha aşağısında beslenmeliyiz. Ama metabolizma hızımız düşükse hızlandırmak içinde birkaç noktaya dikkat etmekte fayda var.
Kalsiyum ve D vitamini içerikli yiyecekler tüketin
Gün içerisinde en az 2 öğününüzde kalsiyum ve D vitamini içeren yiyecekler tüketin. Bu 2 besin öğesinin birlikte bulunduğu besin grubu da süt ve türevleri. Kas ve kemik gelişiminin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı oluyorlar. Yapılan araştırmalar her gün 3 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre daha az kilo aldıkları, daha çabuk kilo verdiklerini gösteriyor. D vitaminin ise kiloyu korumada etkisi olduğu belirtiliyor.
Bol posa alın
Günde en az 20 gram posa almaya çalışın. Posalı yiyecekler tokluk hissini artırırken kilo vermeye de destek oluyorlar. Örneğin 1 orta boy elma yiyerek 3.3gr, 12 adet kiraz yiyerek 1.5gr, 1 orta boy armutla 5.1gr, 100gr. ıspanakla 2.2gr, 100gr. nohutla 6.2 gr posa almış oluyoruz.
Faydalı yağlardan destek alın
Fındık, avakado, balık, ceviz, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, keten tohumu omega-3 ve omega-6 dan zengin besinlerdir. Günde toplamda 4 porsiyon kadar tüketilmesi sağlıklı bir beslenme örüntüsü için gereklidir. Yağlı besinlerin tokluk hissini artırdığı artık bilinen bir gerçek. Yapılan araştırmalar hergün omega-3 den zengin besinler tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre açlık hislerinin daha az olduğu ve kilo vermeyi hızlandırdığı yönünde. Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Hergün 2-2,5 lt su tüketin
Su tüketimi kilo kaybını üç şekilde sağlamaktadır. Birincisi su yediğimiz yiyeceklerin sindirilmesi için gereklidir, sağlık problemi olmayan ve 2lt.den az su tüketenlerin kilo kaybı daha az olmaktadır. İkincisi ise su eklem hareketlerini kolaylaştırdığı için kilo vermeyi hızlandırır. Üçüncüsü ise fazla ödemin atılmasını sağladığından total kiloyu etkileyecektir.
Düzenli yeşil çay için
En çok yeşil çayda bulunan kateşin adı verilen antioksidan maddenin kilo kaybını hızlandırdığı ve özellikle bayanların en büyük problemi olan karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı araştırmalarca desteklenmekte. Ayrıca yeşil çayın metabolizmayı da hızlandırdığı bilinen bir gerçek. Günde 2-3 fincan yeşil çay tüketmeyi unutmayın. Eğer tansiyon veya mide sorununuz yoksa içerisine ekleyeceğiniz limon suyu da kateşinin etkisini artıracak, böylelikle kilo kaybını da hızlandıracaktır.
Yemeğe önce salata ile başlayın
Çok az yağ ilave edilmiş salata ile öğüne başlamak tokluk hissinizi artıracağından diğer yemekleri daha az yemenize neden olacaktır. Böylelikle ekstra kalori alımını da azaltacaktır.
Yemeklerinizi baharatlandırın
Acı baharatların metabolizmayı hızlandırması kilo kaybınızı etkileyecektir. Her gün bir tatlı kaşığı kadar tüketilen kırmızı biber metabolizmayı %23 artırmaktadır.
Diyetisyen Özlem Sert Aydın
bildigimiz ama sürekli hatirda tutmamizda fayda olucak bilgiler..sabah gazetelere bakarken milliyette gördüm arkadaslar
birde yesil cayi biraz lezzetli yapabilmenin bir yolu var mi? neffffreeetttt ediyorum yesil caydan
icerken ben,,yüzümü görmelisiniz
Offf offff o örnek verilen tatlılara,yemeklere bak.Ben bu yazıyı farklı yöne çekmeye başladım.Onları yesek midün bahsettigim hürriyetteki yazi dizisi..Adida pek afilliBIYOLOJIK SAATINIZI ZAYIFLAMAYA KURUN
KİLO vermek hemen herkesin derdi. Bu konuda beslenme uzmanı olan veya olmayan çok sayıda kafadan çok sayıda fikir çıkıyor.
Kitap üstüne kitap yayınlanıyor. Elden ele diyet listeleri dolaşıyor. Hızlı kilo vermek iyi hoş da, beden bunun bedelini fazlasıyla ödüyor. İşte bu yazı dizisinde aç kalmadan, yasaksız ama sağlıklı kilo vermenin ipuçlarını bulacaksınız.
Araştırmalara göre biyolojik saatle metabolizmayı hızlandırmak mümkün. Böylece kilo yönetimi kolaylaşıyor. Gündoğumu ile günbatımı arasındaki süreyi öğünleriniz için doğru planladığınızda metabolizmanız da hızlanacak. Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar sorularımızı yanıtladı:
Mesude ERŞAN
BİYOLOJİK saatimizi zayıflamaya nasıl kurabiliriz?/_np/9805/16919805.jpg
- Mide 1,5-2 saatte bir boşalır. Gün içerisinde midenizde daha uzun süre kalabilecek ve sizi uzun süre tok tutacak besinlerin tercih edilmesiyle iştahı daha kolay yönetmek mümkün. Ayrıca sabah kahvaltı saatinden itibaren yatmadan 2 saat öncesine kadar her iki saatte bir öğün almayı planlayın.
Güne erken başlamak avantaj sağlar mı?
- Evet, kesinlikle... Sabah kahvaltısı saatinizi, çekebileceğiniz en erken saate çekin. Gün ortasına kadar metabolizmanız yiyecekleri daha kolay enerjiye çeviriyor. Kalori içeriği yüksek gıdaların tüketimini en son öğle yemeğiyle beraber sonlandırın.
Öğle yemeğini nasıl kurgulayabiliriz?
- Öğle yemeğiyle güne yeniden merhaba diyebilirsiniz. Bu enerjiyi yakalayacağınız saat 12.00-13.00 aralığı. Bu öğünde protein içeriği yüksek besinler tercih ederek daha uzun süre kendinizi tok hissedebilirsiniz. Yanında esmer ekmek, esmer pirinç, bulgur veya makarna tercih edin. Kan şekeri dengeniz ve zihinsel preformansınız için doğru karbonhidrat kaynaklarına bu saatte ihtiyacınız var.
Öğleden sonra metabolizmayı hızlı tutmak için ne yapmalı?
- 15.00 gün içerisinde en enerjik olduğunuz saat. Masanızdan kalkıp minimum 10 dakika hareket edin. Üzerine 1 şişe doğal maden suyu için. Bu meyve tüketimi için oldukça uygun bir saat. Enerjinize eneji katacak C vitamini yüksek bir meyve tercih edin.
Peki tatlısız yapamayanlara öneriniz...
- Seratonin hormonu 17.00-18.00 saatleri arasında salgılanır. Aklınıza gelen en keyifli yiyecek neyse işte tam zamanı! Lütfen tatlı keyfinizi bu saatten sonraya bırakmayın.
Akşam yemeği geçe kalıyor genelikle. Keyifli buluşmalar da bu saatte. Bu geç saatlerdeki yemeği lehimize nasıl çevirebiliriz?
- Akşam yemeği saatini 19.00’dan sonraya bırakmamaya çalışın. Ama maalesef çoğumuz bunu yapamıyoruz. İşte pratik bir öneri: Akşam yemeğinizi ikiye bölün. Saatlerini 19.00-21.00 aralığında planlayın. 21.00 öğününde tercih ettiginiz yiyecekleri midenizi en fazla 2 saatte boşaltacak gıdalardan yana kullanın. Kaliteli bir uyku için sakinleştirici rezene, melisa, papatya, ıhlamur vb. bitki çaylarını tercih edin. Çay ve kahve tüketiminizi saat 17.00’den sonraya bırakmayın.
Uyku saati ve düzeninin metabolizma
hızıyla ilgisi var mı?
- Kesinlikle evet. 23.00-04.00 saatleri arasında uyuyor olmanız metabolizmanızın dinlenme ve onarım ihtiyacını karşılaması açısından çok önemli. Metabolizma hızınızdan hız kaybetmek istemiyorsanız bu saat aralığında uyumaya özen gösterin.
Tatlı kaçamakların da zamanı var
METABOLİZMANIN tatlı saatleri 17.00-18.00. Bu saatlerde tatlı isteğinizi kontrol altına alırken metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Bunun için:
- Bitter çikolata ve sütlü yeşil
kahve için.
- Dondurma keyfi yaparken meyveli ve sadeden yana tercih kullanın.
- Sütlü tatlının tam saati. İçinde pirinç veya hamur olan sütlü tatlıları tercih etmeyin.
- Meyveli musli ve yoğurt tüketebilirsiniz.
- Yulaflı bir kurabiye ve yanında tarçınlı yeşil çay ya da rooibos çayı ile çay keyfi yapabilirsiniz.(offf iste tatli krizlerinde alternatifler..ben bunlarin disina cikmiycam bundan sonra..cok düskünümde tatliya :S )
Akşam yenen tahıl stresi hafifletiyor
AŞAĞIDAKİ tahıllar iştahınızı yönetmeye ve akşam yemeğine en uygun olanları. Üstelik B vitaminden zengin oldukları için günün stresini hafifletmeye yardım ediyor. Bulgur, esmer makarna, esmer pirinç, firik, karabuğday, kinoa ideal tahıllar. İşte mideyi erken terkeden dost yiyecekler:
- Sebzeli bulgur pilavı veya makarna, yanında yoğurt,
- Zeytinyağlı sebze yemekleri, yanında yoğurt ve esmer ekmek,
- Zeytinyağlı dolma (bulgur, kara buğday veya esmer pirinç kullanılarak yapılacak) ve yoğurt,
- Balık ızgara veya buğulama, salata, esmer ekmek,
- Çorba çeşitleri, yanında salata, yoğurt ve esmer ekmek,
- Sebzeli omlet ve esmer ekmek.
Bizde ritim çok!
BİYOLOJİK ritmi etkileyen çok sayıda faktör var. Mevsimsel değişimler, stres, uyku saatleri, süresi ve konforu, öğün saatleri ve tüketim alışkanlıkları, hormonlar, sağlık durumu, genetik yapı, egzersiz alışkanlıkları ilk akla gelenler. Biyolojik ritmin türleri de var:
- Ultradiyen ritm, bir günde birden fazla döngüsü olan ritm. Midenin hem uyku hem de uyanıklıkta 1,5-2 saatte bir boşalması bu ritme örnek.
- Sirkadiyen ritm, yaklaşık birgün süren ritmler. İnsanın en belirgin sirkadiyen ritmi, uyku ve uyanıklığın ritmik değişimi.
- İnfradiyen ritm, haftalar ya da aylar sürer. Kadınların adet döngüsü bu ritme en iyi örnek. (evet suan elmaliturtanin yasadigi ritim :)))
Ben de 5 li karışım diye biberiye,mate,yeşil çay,kekik ve funda yaprağı aldım.Bir kaç kez içtim ama kokusu ve tadı beni çok rahatsız ediyor.Sürekli içiliğinde faydalı olabilir ama içemiyorum.Site de bir problem var yada benim p.c. De alıntı yapamıyorum şuan .(
neyse ben 9 lu değil 8 li bitki çayı yapıyorum içindekiler şöyle
yeşilçay
çoban çökerten
funda
biberiye
top kekik
sinirli ot
barut ağacı kabuğu ( bulamadım , kullanmıyorum sadece müshil etkisi varmış zaten )
cinnema
mate
1 haftadır kullanıyorum , yararını görüyorum valla :)
Kaçamak yoookkkKızlar yine ortalarda yok, umarım hepsi iyidir ve kaçamak yapmıyolardır
ben kepekli makarna yapıyorum
Oh oh afiyet şeker olsun.Canım çekti valla.saol cnm 3-4 yemek kaşığı kadar yiycem işte sarımsaklı yoğurtlu
Oh oh maşallah.Takım seninle gurur duyacakDüşün bi de Hatice her sabah bunu yapıcam, herşey takımım için
Hoşbuldum canımhoşgeldin cnmm
Geçmiş olsun Nermin.Kaçamak yapmanın cezası mı olmuş nemerhaba kızlar.
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz inşallah hedeflediğiniz kilolara iyi bir şekilde ulaşırsınız.
ben bugün rahatsızım.
dün kaçamak yapayım dedim yaz girdiğinden beri yemediğim dondurmadan 1 dilim yedim ama sonu kötü oldu.bugün boğazım acıyor
midem alt üst olmuş durumda yanıyor ve ekşiyor kahvaltıylayım ottan başka bişey yemedim.
dünkü menüm
sabah.1 dilim ekmek domates salatalık biber sahanda yumurta peynir
öğlen patlıcan yemeği
1 dilim dondurma
akşam taze fasulye yoğurt
2,5 litre su
merhaba kızlar.
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz inşallah hedeflediğiniz kilolara iyi bir şekilde ulaşırsınız.
ben bugün rahatsızım.
dün kaçamak yapayım dedim yaz girdiğinden beri yemediğim dondurmadan 1 dilim yedim ama sonu kötü oldu.bugün boğazım acıyor
midem alt üst olmuş durumda yanıyor ve ekşiyor kahvaltıylayım ottan başka bişey yemedim.
dünkü menüm
öğlen patlıcan yemeği
1 dilim dondurma
2,5 litre su
Kilonun 102 olduğuna sevindim ama sana kızıyorum artık Zeliş.Mazeret buluyormuşsun gibi geliyor artık.Piknik yapılıyorsa ızgara ve salata yemeye çalış.Senin için en büyük avantaj bu. Aburcubur heryerde var bunları lütfen mazeret gösterme.Vardı yedim gibi bir düşünceye sahip olma lütfen. Herşey senin eline.İster sağlıklı şeyler yersin istersen de çeşitli mazeretlerle bol bol kaçamak yaparsın.Sen zayıflamak istemiyor musun? Lütfen artık iradene sahip ol ve HAYIR demeyi öğren.Ama ilk önce kendine HAYIR YEMEMELİYİM de.günaydııınanneannemlein yanına geldik ve yanıma bilgiseyarımıda aldım sırf burası için ama fazla paylaşım yapacağımı sanmıyorum ve benim için çok zor bi hafta olacak çünki burda aburcubur falan çok ve piknik yapmayı planlıyolar yani çooook zorlanacağm kiloma gelince bu gün tartıldım ama sadece 1 kg vermişim 102 tabi buda iyi ama kaçamaksız bi hafta için daha iyi sonuç bekliyodum ben geçmişi okuyup geliyorum
günaydııınanneannemlein yanına geldik ve yanıma bilgiseyarımıda aldım sırf burası için ama fazla paylaşım yapacağımı sanmıyorum ve benim için çok zor bi hafta olacak çünki burda aburcubur falan çok ve piknik yapmayı planlıyolar yani çooook zorlanacağm
kiloma gelince bu gün tartıldım ama sadece 1 kg vermişim 102 tabi buda iyi ama kaçamaksız bi hafta için daha iyi sonuç bekliyodum
ben geçmişi okuyup geliyorum
Geçmiş olsun Nermin.Kaçamak yapmanın cezası mı olmuş neŞaka bir yana rahatsızlanmana üzüldüm.Sıcak birşeyler içmeye çalış.Menün gayet güzel afiyet olsun.
Geçmiş olsun canım, acaba çok mu hızlı yedin ki dondurmayı :26:
Menün güzel olmuş canım sebze ağırlıklı
günaydııın
anneannemlein yanına geldik ve 1 hafta kalıcaz yanıma bilgisayarımıda aldım sırf burası için ama fazla paylaşım yapacağımı sanmıyorum ve benim için çok zor bi hafta olacak çünki burda aburcubur falan çok ve piknik yapmayı planlıyolar yani çooook zorlanacağm
kiloma gelince bu gün tartıldım ama sadece 1 kg vermişim 102 tabi buda iyi ama kaçamaksız bi hafta için daha iyi sonuç bekliyodum
Menülerin yavaş yavaş oturur zaten kendiliğinden. Hepimiz aynı yollardan geçtik ki dediğim gibi sen deneyimlisin. Mesaj konusuna gelince en baştanda belirttiğim gibi takımımız için en önemli şey paylaşım ve mesaj sayıları. Mesaj saymak zor bişey değil. Mesaj yazarken konu kısmına numara verip en son kaç mesaj yazdığını kolayca bulabilirsin. Ayrıca profilde Myactivity diye bir yer var. Ordan kendi nickini tıkladığın zaman bütün mesajların ard arda çıkıyor. Ordan sayıp liste yapacak olan kişiye mesaj atacaksın. Maalesef kişiye özel ayrımcılıkta yapamıyoruz çünki takımda hepimiz eşitiz. En az 5 mesaj diyede düşünme çünki iş sadece 5 mesajla bitmiyor. Mesela bugün akşama kadar uğrayamadın topiğe, akşam geldiğinde geçmişi okumanı öneriyorum. Böylelikle takımda neler olmuş neler bitmiş daha çabuk farkında oluyorsun. Zamanla öğrenirsin demek istediklerimi.
Afiyet olsun Zeliş'cim menü güzel ama spor ve sıvı miktarı yok :44:
Afiyet olsun canım çok güzel olmuş menün. Hadi bakalım kolay gelsin. O zaman bu hafta seni izinlimi yazacağız. Yoksa Türkiye'ye geldiğin zamanda devam edecek misin?
Günaydın çıtırlarÇok güzel , sağlıklı , hafif bir hafta bizim olsun
Gunaydin kizlar hayirli haftalar
Günaydııınn kızlar
herkese iyi haftalar ...
hoşgeldin ablacımBen geldim.Herkese Merhaba
ablacım bana niye kızıyosun :26: ben zaten yemiycem ondan şüphen olmasın ama zorlanıcam bunu demeye çalışıyordum bu hafta daha da güçlü dürücam mesela daha yeni karşımda küçük büyük herkes kek yedi ben elimi bile sürmedimKilonun 102 olduğuna sevindim ama sana kızıyorum artık Zeliş.Mazeret buluyormuşsun gibi geliyor artık.Piknik yapılıyorsa ızgara ve salata yemeye çalış.Senin için en büyük avantaj bu. Aburcubur heryerde var bunları lütfen mazeret gösterme.Vardı yedim gibi bir düşünceye sahip olma lütfen. Herşey senin eline.İster sağlıklı şeyler yersin istersen de çeşitli mazeretlerle bol bol kaçamak yaparsın.Sen zayıflamak istemiyor musun? Lütfen artık iradene sahip ol ve HAYIR demeyi öğren.Ama ilk önce kendine HAYIR YEMEMELİYİM de.
Zelişcim keşke tartılmasaydın :26:
Kaçamaklara çok dikkat et bak:26: haziran ayı bitmeden sen 90lara inersin zelişcim bunu unutma
hızlı yemiş olabilirim hayatımda ilk defa dondurma yiyormuşum gibi hissettim çünkü :)
zelişciğim toplu ortamlardayken ortama ayak uydurursak alır başımızı gideriz inan.burada bende eğer dikkat etmezsem ipin ucu kaçacak gibi ne yemek saatleri belli çünkü nede yenilenler ama bizim kuralımız kendimiziz herşeyi biz belirleriz ortam herşeye müsait olsada sen yeme tatlım irade gücünü göster.
Neslihan o otların tadını sevemedim gitti.
Bilgiler için teşekkürler canım.
Offf offff o örnek verilen tatlılara,yemeklere bak.Ben bu yazıyı farklı yöne çekmeye başladım.Onları yesek miGüzel bilgiler teşekkürler.Ama bu daha çok kilo koruma zamanı yapılabilecek şeyler gibi geldi.
Ben de 5 li karışım diye biberiye,mate,yeşil çay,kekik ve funda yaprağı aldım.Bir kaç kez içtim ama kokusu ve tadı beni çok rahatsız ediyor.Sürekli içiliğinde faydalı olabilir ama içemiyorum.
Kaçamak yoookkk
Oh oh afiyet şeker olsun.Canım çekti valla.
merhaba kızlar.
ben bugün rahatsızım.
dünkü menüm
öğlen patlıcan yemeği
1 dilim dondurma
2,5 litre su
günaydııınanneannemlein yanına geldik ve yanıma bilgiseyarımıda aldım sırf burası için ama fazla paylaşım yapacağımı sanmıyorum ve benim için çok zor bi hafta olacak çünki burda aburcubur falan çok ve piknik yapmayı planlıyolar yani çooook zorlanacağm
Zeliş,
Ben kendi adıma konuşayım, karşımda çikolata yerlerse mesela, tadına bakmak için minik bir parça alırsam gerisi gelir. Ama hiç tadına bakmassam o kadar zorlanmam. Sen de yememen gereken şeylerin ucundan bile almamaya çalış bence. Gerçi herkes için farklı olabilir ama benim önerim bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?