ay anacımmmmm ben zaten dertliyim bir dene de siz vurun benle dalga geciiiiin
benim de bacaklarım kalın üstte bişi kalmadı üste bakan ölücen diyor alta diyorum hiç bakmıyorsunuz sanırım
Aslında öyle söyleyenlere drek, bıraktım zaten diyeti diceksin, onlarda rahatlayacaklar suscaklar, sende rahat olcaksın böylece
Yemeğimi yedim geldim
MENÜM
SABAH
Kepek ekmeğinden tost(3 parça sucuk ve hellim peynirli)
Yarım haşlanmış yumurta
Yeşil çay
ARA
Kahve
ÖĞLEN
Kefir
AKŞAM
1 tabak taze fasulye
1 kase yoğurt
yarım dilim ekmek
(dünün aynısı)
Günaydıııııın bebeklerr
Ebrucumcum sana özel msj attım müsait oldugunda bana cevap ver oluur muu
Regl olucam cok agrım vaaaar kızlar yaww poff bu sıcakta da hiç çekilmiyor valla.
Turkiyeye gidince internet durumlarina bakip kesinlikle bisey bildiririm sana, suan icin izinli yazilmak istemiyorum ebrucum bakalim nasil olacak ..
Sporu 2 gündür tamamen hayatıma almış bulunmaktayım artık,çok enerjik ve pozitifim bu hafta
Sabah 6da kaltım, 1 saat yürüyüş yaptım, sonra eve geldim yarım saat plates yaptım, ve şimdi iş yerindeyim, sabaha bu kadar hareketli başlamak beni gün boyu enerjik tutuyor
Ayrıca platesi çok özlemişim, vücudumun her bir kasında ağrı var
Sabah tartıldım ve sonuç çok iyiydi ama söylemek için cumayı bekliyceeem .))
canım çok sıkılıyor kızlar yaaaaaa patlıycam şimdi
Ebruuuuucumcum başının belası olicigim bugün çabuk gel
Kızlar herkese günaydın,
İşteyim, müsait oldukça girip kontrol etmeye çalışacağım.
Kendimi yeşil çaya alıştırmaya çalışıyorum buarada :)
Metabolizma, vücudun temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli olan ve bir günde hiçbirşey yapmadan harcadığı enerjidir. Metabolizmamızın çalışabilmesi için enerjiye, enerji için de yiyeceklere ihtiyacımız var. Eğer kilo kaybını hızlandırmak istiyorsak metabolizma hızımızın daha aşağısında beslenmeliyiz. Ama metabolizma hızımız düşükse hızlandırmak içinde birkaç noktaya dikkat etmekte fayda var.
Kalsiyum ve D vitamini içerikli yiyecekler tüketin
Gün içerisinde en az 2 öğününüzde kalsiyum ve D vitamini içeren yiyecekler tüketin. Bu 2 besin öğesinin birlikte bulunduğu besin grubu da süt ve türevleri. Kas ve kemik gelişiminin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı oluyorlar. Yapılan araştırmalar her gün 3 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre daha az kilo aldıkları, daha çabuk kilo verdiklerini gösteriyor. D vitaminin ise kiloyu korumada etkisi olduğu belirtiliyor.
Bol posa alın
Günde en az 20 gram posa almaya çalışın. Posalı yiyecekler tokluk hissini artırırken kilo vermeye de destek oluyorlar. Örneğin 1 orta boy elma yiyerek 3.3gr, 12 adet kiraz yiyerek 1.5gr, 1 orta boy armutla 5.1gr, 100gr. ıspanakla 2.2gr, 100gr. nohutla 6.2 gr posa almış oluyoruz.
Faydalı yağlardan destek alın
Fındık, avakado, balık, ceviz, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, keten tohumu omega-3 ve omega-6 dan zengin besinlerdir. Günde toplamda 4 porsiyon kadar tüketilmesi sağlıklı bir beslenme örüntüsü için gereklidir. Yağlı besinlerin tokluk hissini artırdığı artık bilinen bir gerçek. Yapılan araştırmalar hergün omega-3 den zengin besinler tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre açlık hislerinin daha az olduğu ve kilo vermeyi hızlandırdığı yönünde. Diyetisyen Özlem Sert Aydın
Hergün 2-2,5 lt su tüketin
Su tüketimi kilo kaybını üç şekilde sağlamaktadır. Birincisi su yediğimiz yiyeceklerin sindirilmesi için gereklidir, sağlık problemi olmayan ve 2lt.den az su tüketenlerin kilo kaybı daha az olmaktadır. İkincisi ise su eklem hareketlerini kolaylaştırdığı için kilo vermeyi hızlandırır. Üçüncüsü ise fazla ödemin atılmasını sağladığından total kiloyu etkileyecektir.
Düzenli yeşil çay için
En çok yeşil çayda bulunan kateşin adı verilen antioksidan maddenin kilo kaybını hızlandırdığı ve özellikle bayanların en büyük problemi olan karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı araştırmalarca desteklenmekte. Ayrıca yeşil çayın metabolizmayı da hızlandırdığı bilinen bir gerçek. Günde 2-3 fincan yeşil çay tüketmeyi unutmayın. Eğer tansiyon veya mide sorununuz yoksa içerisine ekleyeceğiniz limon suyu da kateşinin etkisini artıracak, böylelikle kilo kaybını da hızlandıracaktır.
Yemeğe önce salata ile başlayın
Çok az yağ ilave edilmiş salata ile öğüne başlamak tokluk hissinizi artıracağından diğer yemekleri daha az yemenize neden olacaktır. Böylelikle ekstra kalori alımını da azaltacaktır.
Yemeklerinizi baharatlandırın
Acı baharatların metabolizmayı hızlandırması kilo kaybınızı etkileyecektir. Her gün bir tatlı kaşığı kadar tüketilen kırmızı biber metabolizmayı %23 artırmaktadır.
Diyetisyen Özlem Sert Aydın
bildigimiz ama sürekli hatirda tutmamizda fayda olucak bilgiler..sabah gazetelere bakarken milliyette gördüm arkadaslar
birde yesil cayi biraz lezzetli yapabilmenin bir yolu var mi? neffffreeetttt ediyorum yesil caydan
icerken ben,,yüzümü görmelisiniz
Okudum canım cevapta yazdım. Baktın mı?
Tamam canım haber bekliyorum o zaman senden. İnşallah elinin altında olur internet. Hedefine çok az kalmışken mezun edelim seni biran önce.
Maşallah Buse'cim çok güzel olmuş sporun.
Herkes söylemiş bende söylüyorum, hemen kaldır tardını takii cuma sabahına kadar çıkarma. Çok işe yarıyor.
Ne demek canım benim geldim işte.
Benim ilk yeşil çay içişim çok komikti. Ben bide içine kesme şeker attım
Teşekkürler canım paylaşım için. Aaaa benim yeşil çayım bitti kendime yeşil çay almalıyım. Ben normal çay içmeyi sevmediğim için yeşil çay daha çok hoşuma gidiyor. Zaten şuan hayatımda yeşilçay, su ve ayrandan başka içecek yok.
Ebrucum hoşgeldinBenimde mesaim bitti çıkıyorum şimdi
İyi akşamlar kızlar, şimdi yürüyerek eve gideceğim ve biraz kalori yakacağım... Yarın görüşürüz
Mesaj bildirimimi yapıyorum Turtiye şimdi
teşekkürler paylaşım için cnmm içine tarçın katabilirsin aktarlarda oluyor ya dal şeklinde onlardan yada limon ama malesef tatlandırmanın herhangi bir yolu yokzamanla alışıyorsun zaten merak etme birde hazır yeşil çayları içme onların hiçbir faydası yok tohum şeklinde alıp demlemek daha faydalı
evet normal demleyip limonlu iciyorum..zaten posetlerde o kadar zorlanmiyorum..belki oyuzdendir..yalniz tarcin denememistim hic..tsklerbirde öyle deneyeyim
Site de bir problem var yada benim p.c. De alıntı yapamıyorum şuan .(
neyse ben 9 lu değil 8 li bitki çayı yapıyorum içindekiler şöyle
yeşilçay
çoban çökerten
funda
biberiye
top kekik
sinirli ot
barut ağacı kabuğu ( bulamadım , kullanmıyorum sadece müshil etkisi varmış zaten )
cinnema
mate
1 haftadır kullanıyorum , yararını görüyorum valla :)
merhaba kızlar.
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz inşallah hedeflediğiniz kilolara iyi bir şekilde ulaşırsınız.
ben bugün rahatsızım.
dün kaçamak yapayım dedim yaz girdiğinden beri yemediğim dondurmadan 1 dilim yedim ama sonu kötü oldu.bugün boğazım acıyor
midem alt üst olmuş durumda yanıyor ve ekşiyor kahvaltıylayım ottan başka bişey yemedim.
dünkü menüm
sabah.1 dilim ekmek domates salatalık biber sahanda yumurta peynir
öğlen patlıcan yemeği
1 dilim dondurma
akşam taze fasulye yoğurt
2,5 litre su
günaydııınanneannemlein yanına geldik ve yanıma bilgiseyarımıda aldım sırf burası için ama fazla paylaşım yapacağımı sanmıyorum ve benim için çok zor bi hafta olacak çünki burda aburcubur falan çok ve piknik yapmayı planlıyolar yani çooook zorlanacağm
kiloma gelince bu gün tartıldım ama sadece 1 kg vermişim 102 tabi buda iyi ama kaçamaksız bi hafta için daha iyi sonuç bekliyodum
ben geçmişi okuyup geliyorum
ablacım unutmuşum su 2 litre spor 30 dk jilian ve 2 km yürüyüş
günaydın
hoşgeldin ablacım
ablacım bana niye kızıyosun :26: ben zaten yemiycem ondan şüphen olmasın ama zorlanıcam bunu demeye çalışıyordum bu hafta daha da güçlü dürücam mesela daha yeni karşımda küçük büyük herkes kek yedi ben elimi bile sürmedim
ablacım bu cuma tartılmaddığım için tartıldım
dikkat ediyorum ablacım ama yavaş veriyomuş gibi hissediyorum :26:
evet bende öyleyim onlar yeken ben burya kaçıcam artık
ebru zelişe demiş yeni gelen arkadaşlara kestirmeden hoşgeldin deme alıntı yap diye bende alıntısız hoşgeldiniz dedim ay utandım sonra kızlar kusura bakmayın kızı uyutuyordum alıntılayamadım kestirmeden yazdım.
nesdii,pia,akashaa hoşgeldiniz.ben nermin 29 yaşındayım evliyim 2 yaşında bir tane kızım var.13.takımda hemen hemen 1 aydır varım hayatımdan ve takım arkadaşlarımdan çok memnunum:)
evet ama neden az veriyorum anlamıyorum ama sanırım metabolizmam yavaş çünki afedersiniz ama 3 günde 1 tuvelete gidiyorum:26:
Yemeğimi yedim geldim
MENÜM
SABAH
Yarım haşlanmış yumurta
Yeşil çay
ARA
Kahve
ÖĞLEN
Kefir
AKŞAM
1 tabak taze fasulye
1 kase yoğurt
yarım dilim ekmek
(dünün aynısı)
97,400 tü başladım şimdi 91,200Ben hazır olanlardan içiyorum kızlar. Çünki iş yerinde demleme gibi bir şansım yok ama ben faydasını görüyorum. Genelde ya çaykur yada lipton alıyorum.
Yanlız tarçını çok demlemeyeceksin yoksa acı oluyor tadı. Ona dikkat et. Ben ıhlamur demlerken atıyorum içine çok lezzetli oluyor.
Ben bu kadar karışımın aynı anda bir işe yarayacağını sanmıyorum ama inşallah işe yarar. Bir ara arkadaşlar banada tavsiyet etmişti. Ben karışım şeklinde almıştım aktardan. Bir kutu bitirdim. Tabii yanında diyet ve spor olmayınca çok bir işe yaramadı. Hala bir kutu duruyor boşa gitmesin diye deneyeceğim yeniden. Çünki bir sürü para verdim
Hoşgeldin canım. Hastalanmana üzüldüm ama sanki bana ceza gibi geldi
Umarım bundan sonra daha dikkatli olursun. Menün çok güzel olmuş dondurma dışında afiyet olsun canım.
Günaydın canım. Zorlanman çok normaldir ama ben sana güveniyorum lütfen kaçamak yapma. Bizi getir aklına. Çünki yaptığın her kaçamak seni geriye götürecek ve bir şekilde yenilmiş olacaksın iradene. Bu arada 1 kilo bana çok az geldi Zeliş'cim acaba neden bu kadar yavaş gidiyor. Eksik yada yanlış bişeyler mi var hayatında? Çünki ben bile geçen hafta 0,9 kilo verdim. Senin kilona göre 2 den aşağı vermemen gerekiyor. Menülerini daha dikkatli paylaş bakalım yanlış olan bişeyler mi var?
Sporun güzel olmuş canım. Yavaş verme konusunu araştırmamız lazım. Akşam yemeğini kaçta yiyorsun en geç?
Bencede onlar birşeyler yerken sen kaç bu tarafa.
Bizde senden çok memnunuz canım. Bu arada sen kaç kiloyla başlamıştın bize?
Bak canım bundan sonra sabah kalkar kalkmaz ayakta bir bardak su içiyorsun. Ayakta iç mutlaka olur mu? Birkaç gün onu dene işe yaramazsa bir bardak ılık süt iç. Benimde problemim vardı bu şekilde çözdüm.
fevkaladenin fevkininde fevkinde olmuşun budur yani dhaa ne olsun ağzım açık kaldı maşallah darısı başımıza:)
ben çıkıyorum biraz işlerim var görüşürüz
aynen yaaben daha 77 kiloyum bana yeter iyisin diyenler var , "haaaadiii llleeeeennn " diyorum içimden
senin boyun 1 69 du dimi benim de 1 73 bizim istedigimiz gibi zayıf olabilmek için en az 56 55 olmamız lazımben hayatımda hiç 55 olmadım olur da düşersem o kiloya kendi rekorumu kırarım herhalde
Yemeğimi yedim geldim
MENÜM
SABAH
Yarım haşlanmış yumurta
Yeşil çay
ARA
Kahve
ÖĞLEN
Kefir
AKŞAM
1 tabak taze fasulye
1 kase yoğurt
yarım dilim ekmek
(dünün aynısı)
Ebrucum hoşgeldinBenimde mesaim bitti çıkıyorum şimdi
İyi akşamlar kızlar, şimdi yürüyerek eve gideceğim ve biraz kalori yakacağım... Yarın görüşürüz
Mesaj bildirimimi yapıyorum Turtiye şimdi
97,400 tü başladım şimdi 91,200
bugünkü menüm
sabah:1 dilim ekmek domates salatalık peynir sahanda yumurta
öğlen: 4 tane kayısı marul ve maydanoz 1 kaşık lahana yemeği
akşam: taze fasulye 1 küçük kase yoğurt 1 tane domates 1 tane biber marul ve maydanoz
1 fincan fom çayı
1 fincan kiraz sapı
1 büyük çay bardağı yeşil çay
henüz içmediğim ama içmeyi planladığım nescafe ve türk kahvesi
2,5 litre su
benim de bugünkü menüm
sabah
1 dilim ekmek
yumurta
peynir
1 bardak süt
ara
1 bardak sütlü nescafe
1 tane kayısılı activia bölemi yazılıyordu bu ya neyse
öğle
4 kaşık kepekli makarna
sarımsaklı yogurt
akşam
1 bardak sütlü nescafe
1 dene armut
az peynir
spor da 1,5 saat bisiklet
Çok teşekkürler Nermin'cim. Aslında fotoğraflar tam yansıtmıyor ben gerçekte görmeniz lazım değişimi. Ben bile kendimi tuhaf hissediyorum. Resmen eriyip gitmişim. İnşallah canım sizde göreceksiniz o günleri. Her fırsattı diyordum ben takıma geldiğimde en kilolu benim demiştim. Şimdi inanamıyorum kendime.
Kaçamak yapma sakın
Banada herkes aynı şeyi söylüyor gerçi benim hedefime çok az kaldı ama yeter çok zayıfladın diyorlar.
Turticim ben evlenene kadar bütün hayatımı çıtır bir hatun olarak geçirdim. 172 boya 50 kiloydum. 36 giyiyordum bazen o bile bol geliyordu. Şimdi düşünüyorum belim kopacak gibiymiş. Bir tane fotoğrafım vardı bulabilirsem ekleyeyim buraya.
Afiyet olsun canım çok güzel olmuş menü. Nasıl geçti seminerde ilk gün. Var mı bir gelişme?
Hoşbulduk canım. Sanada güle güle. Yürümek çok güzel oluyor. Görüşmek üzere.
Oooo maşallah canım yaaa az kalmış 8 lere güzel kilo vermişsin. Tekrardan tebrik ediyorum.
Menün güyet güzel olmuş. Afiyet olsun.
sağol cnım devamı gelecek inşalah elimden geldiğince dikkat ediyorum.inşallah bu hafta görürürm 8 leri o kadar jillian falan yapıyorum yani görmem lazım artık:)
afiyet olsun canım.türk kahvesi varsa yolla evde kalmamış şansa bak:) gidip alayım içesim geldi evdekilere yapayımda ağızları datlansın:)benim de bugünkü menüm
sabah
1 dilim ekmek
yumurta
peynir
1 bardak süt
ara
1 bardak sütlü nescafe
1 tane kayısılı activia bölemi yazılıyordu bu ya neyse
öğle
4 kaşık kepekli makarna
sarımsaklı yogurt
akşam
1 bardak sütlü nescafe
1 dene armut
az peynir
spor da 1,5 saat bisiklet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?