Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ay bak şimdi kesin vermem lazım 1,5 yağlı tarafından hehe:)inşallah

yarınki menü de bizimkiler köfte yapacaklar ama ben onu yemeyeceğim için bende diyodum haticeye bakarım hehe:)

şimdi içiyorum kahvemi.yapmış kadar oldun canım.kahvenin yanında çikolatada iyi giderdi dimi sigara içenler de diyoki kahvenin yanında sigara iyi gidermiş onu bilmiyorum tabi anlamam ::)

yaa jillian da neymiş dedim youtube tan videoları izledim şincik o ne manyak karıymış öle kızlar yaa?

insancıkların anasını ağlatıyo hatun

he canım hemde ne ağlatma hele ilk gün 5 dakikada öldüm 2 gün eğilip doğrulamadım bacaklarımdan bittim yani ama ben alıştım iyi gidiyor şimdi valla:)

olsun yavaşta olsa gidiyor ya sakın bozma 90 ları görünce hevesin dahada artacak emin ol.

eveeet 2.ceyrek bitti 40-39
iyi bi basketbol seyircisiyim:) bu final sayilir cunku bugün artik besiktas yenicek..bugunde olmazsa artikkkk son maci izlemem...bu sene 3 kupada besiktasin olucak innnnsssss

nba dede finale miami heat ve oklahoma kaldi yarindan sonrada onlar basliyor..süper gunler olucakkk

ha arkadaslar bu video olayi nedir? tavsiye edebiliceginiz fitnes -spor videolari varsa hemen alabilirim:))

ya lütfen dua edin bu gece artik bu kupayi alalim..hazir kendi sahamizdayken

şimdi içiyorum kahvemi.yapmış kadar oldun canım.kahvenin yanında çikolatada iyi giderdi dimi sigara içenler de diyoki kahvenin yanında sigara iyi gidermiş onu bilmiyorum tabi anlamam ::)

bu saatte genelde ben olmazdım bugün bakayım dedim ama sessizlik var.bende kahveden sonra biraz spor yapayım bari:)

ayy böyük bir heyecanla aticigiiin özel mesajı bekliyorum canimcım bencede çikolata gider kahvenin yanına belki de sigara içmedigimden ben de böyle düşünüyorum

Son düzenleme:

Kalan yarısınıda yarın yemeyi düşünüyorum canım.

Teşekkürler Ferhan'cım diğeri çok uzun olduğu için o an okuyamadım ama birazdan okuyacağım. O zaman söylerim fikrimi

Menün gayet güzel olmuş yürüyüşünde. Afiyet olsun canım.

Menün güzel olmuş ama püreden uzak dur canım azda olsa yeme.

Sakın haaaa Zeliş'cim o kadar zamandır boşamı uğraşıyorsun. Biraz daha hırslan lütfen. Biz koca koca kadınlarız. Belki annen yaşındayım. Bir tane çocuğum var ve ben çatır çatır kilo veriyorsam seninde vermen lazım. Birdaha böyle sözler duymak istemiyorum senden. Anlaştık mı? Bir şekilde çözeceğiz bu durumu.

Abartmadığın sürece bence bir sakıncası yok. Ama karpuz biraz tehlikeli bir meyve. Şeker oranı yüksek diye biliyorum.

Menün güzel olmuş canım. Kaçamak yapmamışsın aferin.

besiktas milangaz efes macini izliyorummmmm ilk ceyrek 20-18 bu arada besiktasliyim:))

Bende Galatasaray lıyım canım

ay bak şimdi kesin vermem lazım 1,5 yağlı tarafından hehe:)inşallah

Vermezsen bozuşuruz zaten

Boşver canım bir ara ben içiyordum iyi gidiyor zannediyorsun ama gitmiyormuş. Allah beni kurtardı darısı kurtulmak isteyenlerin başına.

bu saatte genelde ben olmazdım bugün bakayım dedim ama sessizlik var.bende kahveden sonra biraz spor yapayım bari:)

Hadi yap bakim biraz spor ama kahveden sonra çarpıntı felan yapmasın. Bende yeni bir hayatın finalini izliyordum. Hakan'a üzüldüm yaaa sevincinden ağladı adam. En son ilkokulda 100 kiloydum diyor. Bizler çok şanslıyız aslında kızlar. Kıymetini bilmemiz lazım.

canım yeşilaycıyız hepimiz dimi boşver iyi birşey değil biz sek içelim kahvemizi:)

ay bende mi yapıversem tatlandırıcılı bir kahve nasıl karnım aç belkim o tutar beni
kızlar bu arada ya bu dikiş olan tarafım böyle beyaz beze gibi bişi olmus içinden beyaz birşey aktı bugün nromal midir ki ya haftaya kontrole gidicem ama kızardı falan orası doktor kızaracak demişti ama bu beyazlık ne yahu akıyor falan :2::2:

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle menümü paylaşayım..

Sabah - peynir, 1 dilim çavdar ekmeği

Öğlen - fırında tavuk göğsü (suyundan yemedim) , az mercimek çorbası, cacık, yarım dilim ekmek... (çorba fazla oldu sanırım içmeyebilirdim..)

Akşam - Salata, 2 kaşık taze fasuyle

2lt'den fazla su, 2 bardak yeşil çay (bende işyerinde sadece sallama olanlardan içebiliyorum, doğadan alıyorlar)

Kötü kısmı ise, akşam 9 eve geldim ve bahsettiğim akşam yemeğini 9'da yedim. Buna bir çözüm bulmam gerekiyor. Ama geç geldiğimde ne yapmam gerek bilmiyorum..

aynen yaa ben daha 77 kiloyum bana yeter iyisin diyenler var, "haaaadiii llleeeeennn " diyorum içimden

Bana da hep iyisin, göstermiyosun yakışıyor dedikleri için bugün bu haldeyim sanırım :) Ama son zamanlarda artık pek öyle demiyorlar. Sadece babannemin ve annanemin hoşuna gidiyorum hala :)

İnsanlara güven olmuyor

Son düzenleme:

Dikişler alınmışmıydı? Beyaz bişey derken iltihap gibi bişey mi?

Kızlar aklınızda olsun Neslihan da hemşire

Menün tam çok güzel diyecektim ki akşam yemeği saatin hiç olmamış. Kesinlikle en geç saat 18:00 den sonra yaz dönemi 19:00 olabilir hiç bir şey yememen lazım. Onun haricinde menün çok güzel çorbada fazla olmamış. Ne iş yapıyordun bu arada Seda'cım?

Zararlı bildiğimiz ama kilo vermek için aslında yararlı olan besinler nelerdir?

Gerçekte 'aman sakın yeme' diye tanımlanan yiyeyecek ve içeceklerin, belki de sağlığımıza ve diyetimize faydalı olabileceği hiç aklınıza geldi mi?
Bakın hangi yiyecekleri zayıflama sürecinizde listenizden çıkarmamalı, tam tersine kilo vermek için faydalanmalısınız?

Yumurta; her zaman kolesterol açışından az tüketilmesi tavsiye edilen bir besindir, ayrıca beyazı ve sarısını ayrı ayrı tüketmek gerektiği de söylenir.
Bir adet yumurtanın beyazında, kolesterol ve yağ yoktur ancak sarısında 213 mg kolesterol bulunur. Besinlerdeki yüksek kolesterolün, kan kolesterolünde direkt artışa neden olduğu düşünülmüş ve bu nedenle yumurta tüm diyetlerden uzak tutulmuş ve az tüketilmiştir.
Ancak yumurta; tüm besinler içerisinde en kaliteli proteini içermektedir. Çünkü yumurta proteinin de insan vücudunda sentezlenemeyen ve kesinlikle besinler ile dışarıdan alınması gerekli olan "elzem amino asitleri" bulunmaktadır. Sindirilebilirliği yüksektir, tamamına yakını vücut tarafından kullanılmakta ve vücut proteinlerine dönüşebilmektedir. Yumurta başlıca A, D, E ve B grubu vitaminleri olmak üzere diğer vitaminleri de önemli oranda içermektedir. Yumurta sarısındaki A vitamini gözün iyi görmesini sağlar, kemik gelişimi ve sağlıklı dişler için de gereklidir. D vitamini, insan vücudunda kalsiyumun kullanılmasına yardımcı olur. Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir. Yumurta özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine bağlı kemik bozukluğu oluşmasını engeller. Yumurta, demir ve çinko gibi sağlığımız için çok önemli olan mineralleri de içermektedir.

Kırmızı et; genelde beslenme önerilerinde her zaman sağlıksız bir besin olarak lanse edilmiştir.
Neden olarak kırmızı etin sindiriminde meydana gelen güçlük ile bağırsaklarda besinin parçalanması sırasında oluşan kanser yapıcı maddelerin sağlığı verdiği tehdit olarak gösterilmesi olmuştur.
Dünya Sağlık Örgütünün diyet ve kanser araştırmalarına baktığımızda, Batılı ülkelerde tüm kanser vakalarının en az % 30’ünün diyet etmenlerine bağlı olduğunu göstermektedir. Hatta kanser araştırmacıları diyet ve kanser arasındaki bağlantıyı araştırmaya başladıklarında ilk majör etken olarak kırmızı etten kaçınılmanın en etkin yol olduğunu bildirmeye başlamışlardır. Hatta kırmızı et tüketiminin azalması ile daha az hastalıklara yakalanma olacağı ihtimalini de belirtmişlerdir. Kırmızı etin yağ ve kolesterol içeriğinin yüksek olmasının prostat ve meme kanserleri için riski arttıran bir hormon üretimini de sağladığı düşünüldüğünde ülkemiz için çok önemli bir riskli besin konumuna geldiği düşüncesi ağır basmaktadır.
Diğer yandan kırmızı et; protein bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Protein, vücuttaki dokuların gelişmesi, yeni dokuların oluşması ve hasar gören dokuların tamiri için gereklidir. Ayrıca ette yüksek miktarda, kırmızı kan hücreleri için çok gerekli olan B12 vitamini, yanı sıra deri sağlığı ve yeni hücrelerin yapılanması için çinko bulunur.
O zaman kırmızı eti nasıl ve ne sıklıkta yemenin doğru olacağını bilmekte fayda var. Kırmızı eti haftada 2’den fazla yememek kanserden korunmak açısından önemli bir değişimdir. İkincisi bu besinleri kendi suyunda düdüklüde veya buharda pişirerek yemek en sağlıklı olanıdır. Böylece yukarıda bahsettiğimiz kanser bileşiklerinin oluşmasını da engellemiş oluruz.
Yağı görünmeyecek kadar yani tamamen yağsız et yemek oldukça önemlidir. Etin işlenmiş ürünler olan salam, jambon, sosis, sucuk ve salamı mutfaklardan çıkarmak gerekir. Ve en önemlisi sağlıklı pişirilen eti bol değişik renkte taze sebze ile yemek en değerlisidir.

Makarna; vitamin ve mineral bakımından çok zengin ve yararlı bir besin kaynağıdır.
Makarna; A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin bir gıdadır. Makarnadaki yağ ve sodyum oranı çok düşüktür. Kolesterol riski de bulunmaz.
Makarna, kompleks karbonhidratlar grubunda yer alır ve metabolizmada çabucak parçalanarak, hemen enerjiye dönüşür.
Bu nedenle, kolay hazmedilir. Ayrıca, makarnanın içinde şişmanlatıcı unsurlar da bulunmaz.
Şişmanlatan makarna değil, içine konulan yağ ve kalorisi yüksek soslardır.
Formuna dikkat eden herkes, hafif bir sosla yapılmış bir tabak makarnayı gönül rahatlığıyla yiyebilir.

Kahvenin, astım hastalarına yardımcı bir içecek olduğu yaklaşık 150 yıldır bilinmektedir.
Kahvenin içerisindeki kafein nefes yollarını açıcı etkiye sahiptir. Kahvenin de yeşil çay ve siyah çay gibi iyi bir antioksidan kaynağı olduğu tespit edilmiştir. Hatta kahve işlenme sürecinde de içindeki antioksidanları kaybetmemektedir. Bilindiği üzere antioksidanlar kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını engelleyici özelliktedirler. Yapılan araştırmalar, kahve alışkanlığına sahip yaşlıların, hafızalarının daha kuvvetli olduğunu kanıtlıyor.
Günde bir fincan kahve içen erkeklerin Parkinson hastalığı riski, yüzde 40'a varan oranlarda azalıyor. Ayrıca sütsüz siyah kahveyi şekersiz tükettiğinizde kalori ve yağ almadan metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Peynir; süt ürünleri arasında besin değeri en yüksek olanıdır, protein minerler ve vitaminler gibi esansiyel maddeler bakımından zengin bir kaynaktır. A, B ve E vitaminleri, kalsiyum ve fosfor içerir. Peynir protein açısından sütle aynı gereksinimi karşılayacak değerdedir. Özellikle beyaz peynir ve lor protein açısından zengindir.
100 gram peynir yetişkin bir insanın günlük mineral ihtiyacını karşılayabilir.
Peynir, kolay hazmedilir ve diğer gıdaların hazmolmasına yardımcı olur. Ayrıca Kemik erimesini önler, mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir, ishali tedavi eder ve diş çürüklerini önler.

Kızlar makarna dışında bana çok mantıklı geldi çünki zaten bildiğimiz ve sık tükettiğimiz besinlerden. Makarna işide hoşuma gitmedi değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…